2019-05-14 65 瀏覽
第1次黎食,一坐底侍應已好熱心主動介紹一陣選擇和自取食物飲品既方法。并送上第1道前菜。鮑汁雞腳,炆得岩岩好而入味。之後可以選擇食雞煲再打邊爐或者直接選擇湯底打邊爐。我地選擇左後者。湯底係養生花膠椰青湯底。不得不讚,湯底有花膠蟲草花同椰青,絕不馬虎。幸運的係是次,佢地話加送左個凍蟹俾我地。新鮮沒有雪藏味。晚餐包撘一盤海鮮,每樣都新鮮,特別係鮑魚,彈牙好好味。另外有牛頸同小龍包。小龍包放入去煮5至8分鐘。好好味。入面有鮮甜既肉汁。食完可以追加好多款打邊爐食材同任飲飲品 。食飽再有牛奶布丁,香濃而不會太甜。就算已經食到好飽都唔覺太膩。性價比高的一個晚餐。

性價比高的一個晚餐。

2019-05-13
2019-05-10 83 瀏覽
每次由旺角坐巴士回家,都會在這𥚃附近巴士站等車,今晚終於決定專程來到試試。這裡是全層的,有散座和貴賓房。店內還有很多不同的獎項,証明選擇不錯。海鮮火鍋半放題套餐,成人每位$268。招牌麻辣雞煲,雞煲是半熟的,侍應會幫忙炒熟就可以吃了。雞件份量不少,醬料不太濃,麻辣味道香濃,還可以無限添加雞件。吃完雞煲,選擇了粟米蕃茄湯底,開始火鍋。粟米蕃茄湯底,味道清香,不會搶走食材味道,是個不錯的選擇。生猛海鮮拼盤有鮑魚、脆肉鯇魚片、貴妃蚌、脆肉鯇魚腩、帶子、海蝦、蟶子。其中以海蝦最為突出,爽口彈牙。本地手切牛頸脊,脂肪均勻,牛肉味道十足,肉質偏腍。蔬菜是自取的,有十幾款,吃完火鍋,再吃些蔬菜,感覺健康些。多款汽水果汁,除了汽水,還有其他果汁飲料。甜品是北海道奶凍,奶味十足,不會過甜。

海鮮火鍋放題套餐,成人每位$268。

招牌麻辣雞煲雞煲是半熟的,侍應會幫忙炒熟就可以吃了。雞件份量不少,醬料不太濃,麻辣味道香濃,還可以無限添加雞件。

吃完雞煲,選擇了粟米蕃茄湯底,開始火鍋
粟米蕃茄湯底,味道清香,不會搶走食材味道,是個不錯的選擇。

本地手切牛頸脊,脂肪均勻,牛肉味道十足,肉質偏腍。

蔬菜是自取的,有十幾款,吃完火鍋,再吃些蔬菜,感覺健康些。

多款汽水果汁,除了汽水,還有其他果汁飲料。

甜品是北海道奶凍,奶味十足,不會過甜。
2019-05-09 79 瀏覽
是日舊同學gathering,又係打邊爐。今次黎呢間旺角新南苑。一路見好評幾多,今日特登黎try try.地點雖則係旺角,但唔係平時多行既街道,都係搵搵。一行十個拎左間vip房,方便咁耐無見大家聚埋傾計。vip不設低消,但就每位需加$20,好彩,而家做緊promo,facebook likel左就5送1。抵玩! 當然抵玩主要都係因為食物,雞煲算出色,enroll左5 round,之後轉邊爐啦,有大大碟海鮮拼盤一大盤先,其後有可即食涷蟹,食物都好新鮮,肉蟹好多肉。good ge! 邊爐配料方面比較熱門既都有。算好齊!
2019-05-08
  • 海鮮拼盤
  • 本地手切牛頸脊
  • 雞煲
2019-05-06 201 瀏覽
舊同事相約吹水飯局,有人提議呢間雞煲放題,飯後大家都異口同聲認為唔錯。落柯打後好快上左個海鮮拼盤,有蝦、桶蠔、扇貝、蟶子、鮑魚等。海鮮賣相好吸引,但如果再新鮮啲更好。雞煲放題雞煲先係主角。我地有兩煲一小辣一中辣,中辣好食啲,但都已經幾辣。佢會比啲油炸鬼比你撈落去,索晒啲辣汁都幾正。個雞煲食晒可以添食,食完晒雞換煲換湯打邊邊,手切牛肉都唔錯,可惜無影相其他打邊邊食物都係嗰啲,所以都無影相了。因為食左3轉雞都幾濟,火鍋唔係食好多嘢,主要食吓菜。價目表打邊邊配料任叫任食

雞煲放題

價目表

打邊邊配料任叫任食
雞煲放題
  • 招牌麻辣雞煲
2019-04-26 140 瀏覽
同同事farewell 一行28人去雞煲邊爐放題安排左間大房俾我地雞煲嘅雞十分好食,辣度十足有一枱叫左中辣一開個煲蓋成枱人彈開晒😂食左三轉雞煲就轉打邊爐途中仲送左一大盤凍🦀俾我地食都ok鮮甜下同有少少膏湯底都算幾多選擇我地就叫佢豬骨同4式唔洗落單散叫邊爐料佢就已經上左一盤勁大嘅海鮮打卡簡直就一流質素亦都好新鮮,當咁多湯放晒係個湯度打你地想像都個湯之後會有幾鮮甜而最令我驚喜就係係超大花甲同鮑魚真係啖啖肉,冇沙好好食野飲其本上嘅罐裝飲品都會有難得有呢個偏貴嘅椰子水就當然要飲多幾枝
同同事farewell 一行28人去雞煲邊爐放題
安排左間大房俾我地
雞煲嘅雞十分好食,辣度十足
有一枱叫左中辣一開個煲蓋成枱人彈開晒😂

我地就叫佢豬骨同4式
唔洗落單散叫邊爐料佢就已經上左一盤勁大嘅海鮮

打卡簡直就一流
而最令我驚喜就係係超大花甲同鮑魚
真係啖啖肉,冇沙好好食
野飲其本上嘅罐裝飲品都會有
難得有呢個偏貴嘅椰子水就當然要飲多幾枝
2019-04-19
2019-04-26 125 瀏覽
今日同朋友一行4人去食海鮮火鍋放題,有多種湯底可選擇,而我地就選左新鮮蟹鍋花甲湯底。在食海鮮火鍋前,因三位以上可免費享用雞煲,我地就選左小辣雞煲試下。店員放低雞煲後,不時回來幫我地攪拌,又幫我地留意時間,到差不多食得時,仲替我地落埋油炸鬼,好細心!仲有一個驚喜,就係雞煲食完一轉唔夠,仲可以再添,好抵食!另外,食雞煲同時,店員送上凍蟹,而且預先已開邊,分好4份,好貼心!一拎起,又一驚喜,好多蟹膏,食落好鮮甜,好美味!食完2轉雞煲,店員換上湯底,送上海鮮併盤。海鮮拼盤超吸引,有大蝦,蟶子,鮑魚,蜆,帶子及鯇魚片共6款,款款都好新鮮,食落好鮮甜。值得一讚是手切牛頸脊,油脂分佈均勻,色澤光鮮,牛味甚濃,肉質超冧。之後仲有多款火鍋配料任食,其中龍躉片是不可不試,十分鮮甜,配埋大量蔬菜供應,簡直是超有質素又抵食,令人一試難忘。

一拎起,又一驚喜,好多蟹膏,食落好鮮甜,好美味!

2019-04-25 118 瀏覽
今天同朋友聚會, 在朋友帶領下來到旺角一間樓上鋪,又有雞煲食, 又可以打邊爐, 我們大家都非常鍾意. 一入鋪內, 哇, 已經有好多食客在裡面, 一枱枱有的食緊雞煲, 有的打緊邊爐, 好彩我們訂了枱, 一去到即刻帶我們入座. 待坐定定, 侍應前來我們講, 食客每枱人數超過三人會有雞煲送, 先食雞煲, 再選湯底打邊爐, 仲有涷蟹及海鮮拼盤按人頭數量送給每枱客戶仲有每枱一碟牛頸脊, 雞煲仲配有一籃切粒的油炸鬼, 除此之外, 餐牌上有些食材是俾客戶任叫任食的, 仲有飲料在雪櫃, 可以自取不限量, 我們班友聽到個個都哇哇聲, 好開心可以放開懷大食! 好快便上來了雞煲, 煲內有大大舊的雞球, 仲有唔少洋蔥, 香芹及蒜頭, 仲有辣椒, 聞起上來非常香, 我們叫的微辣, 食起上來非常惹味, 雞肉嫩滑唔鞋口, 而且入晒味, 食完舐舐脷, 好味道! 未食完雞煲, 每人半隻涷蟹都已來到我們面前, 不是細細隻的蟹哦, 而是超大超多肉的肉蟹, 蟹肉新唔新鮮一食就知, 我特登唔點豉油,想試下蟹肉的原汁原味, D蟹肉好鮮甜, 一食就知是新鮮蟹, 唔駛點豉油都一樣好好味! 要讚! 我們order的冬海龍皇湯底, 是冬

我們order的冬海龍皇湯底, 是冬瓜及鮮魚煲的湯底,白色的魚湯裡面仲有唔少野菌, D湯很是清甜, 送的海鮮拼盤有每人一隻聖子王, 每人一隻鮑魚, 仲有海蝦,帶子, 貴妃蚌及脆鯇片, 淨係食呢D海鮮都已食到飽,朋友們仲order了韭菜餃, 鮮蝦雲吞, 枝竹, 韓國芝士麵及豚肉, 哇, 個個食到捧住個肚, 非常滿足, 無論雞煲,海鮮或是肉類都食到我們好滿意, 埋單每人唔駛三百元, 認真抵食! 重點係這間的食材新鮮, 無論涷蟹定係海鮮都好好食, 我們約家下次聚會會再來這裡, 因為好多款式, 好多嘢食, 大家都好鍾意!

2019-04-25 82 瀏覽
今日同男朋友去食飯,搵左間食雞煲既餐廳!男朋友話好耐無食過雞煲啦,好想食!我地去左新南苑。餐廳主打雞煲火鍋,食完雞煲可以打邊爐,超正!雞煲超豐富,滿滿雞件,雞肉香嫩滑溜完全唔鞋口,雞肉香口充滿醬汁香,調味香濃不膩,完全無雪味!打邊爐叫哂男朋友最愛既食物!餐廳環境好舒服好光亮,座位空間感好足夠!男朋友叫左海鮮拼盤,鮮蝦好爽甜,海鮮新鮮好鮮甜,爽嫩夠味!賣相仲好靚呀!鮑魚、蟶子,旺角區都有高質素海鮮啊!男朋友好欣賞,好快清哂啦!我地叫左小籠包、蟹柳、牛肉拼盤、丸類、腐竹,超滿足!
2019-04-25 2651 瀏覽
今晚一行四人去左旺角的新南苑私房菜食晚餐,其實之前都黎食過,覺得又好食,價錢又唔貴,招呼又好,所以今次再返黎食。我地book 6:30,之後就陸陸續續好多人。餐廳好大,有醬料Bar, 兩大個飲品櫃,蔬菜櫃,選擇好多。我地點左半放題套餐,$268起。首先點左個雞煲,點左微辣,店員會幫你睇住,久唔久就黎炒下焗下,聞到好香。仲有油炸鬼,索味索油精華所在。雞件又大又滑,秘製醬汁好惹味,炒過的雞好有鑊氣,仲有得添加。4個人食左兩煲雞,好誇張。食完就打邊爐,湯底都有7款揀,揀左新鮮蟹窩花甲湯底,超足料,有粟米、蘿蔔、番茄,夠哂鮮甜。新鮮海鮮拼盤,有鮑魚、蝦、魚、元貝、蟶子皇,大蜆貴妃蚌。見到都已經好滿足。樣樣都好新鮮,大蜆貴妃蚌好好食,爽口好汁有口感,鮑魚新鮮仲識郁。仲有小籠包,未試過用黎打邊爐,皮好薄,但又唔會爆,好掂,不過食果陣要小心唔好辣親。食完海鮮仲有幾十款配料揀,食足三個鐘,除返開都係三百幾蚊一個人,真係抵食又好食。

我地book 6:30,之後就陸陸續續好多人。

餐廳好大,有醬料Bar, 兩大個飲品櫃,蔬菜櫃,選擇好多。

我地點左半放題套餐,$268起。

首先點左個雞煲,點左微辣,店員會幫你睇住,
久唔久就黎炒下焗下,聞到好香。
仲有油炸鬼,索味索油精華所在。
4個人食左兩煲雞,好誇張。

2019-04-24
新南苑私房菜火鍋鷄煲 (旺角). 想吃雞煲好耐,忍左成個星期,就決定試下呢間雞煲加火鍋🍲! $288加一,店鋪仲做緊優惠,身份證上有9、8、6呢三個數字其中兩個數字每人減$20!. ⚜️惹味微辣雞煲⚜️.唔太食得辣所以叫微辣(´・Д・)」但微辣再配埋醬汁嘅味道,實在太太太好食了! ! ! 我地二人食半隻好夠,雞件嫩滑,店員又好細心每隔一陣就黎炒兩分鐘,全部熟透之餘外皮仲微煎過咁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)十萬個推薦!.⚜️海鮮拼盤⚜️.係等緊雞煲熟嘅時候,佢已經會上一隻大大隻嘅凍蟹🦀,一人有半隻,配埋啲花雕酒,好香!另外食完雞煲後轉打邊爐,就會上埋一大盤嘅海鮮拼盤! 有肥美帶子,蟶子,象拔蚌仔,脆骨腩,鯇魚片🐟,鮑魚同海蝦🦞!全部都非常非常新鮮! ! (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! .⚜️牛頸脊⚜️.(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)❤️好好好好食嘅牛頸脊,入口有半融感,肥瘦分佈均勻,充滿牛香(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 呢到除左海鮮新鮮,連牛肉都咁靚料! 正! .⚜️蟹棒,沙拉丸,牛柏葉等⚜️.任食嘅選擇都非常之多,脆骨腩,鯇魚片🐟呢啲都有得encore!! 最重要係佢竟然有我喜歡食嘅沙拉丸(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 連啲丸都比出面高級,任食都唔會比平貨你! 重質不
新南苑私房菜火鍋鷄煲 (旺角)

想吃雞煲好耐,忍左成個星期,就決定試下呢間雞煲火鍋🍲! $288加一,店鋪仲做緊優惠,身份證上有9、8、6呢三個數字其中兩個數字每人減$20!
微辣雞煲

. ⚜️惹味微辣雞煲⚜️

⚜️海鮮拼盤⚜️
全部都非常非常新鮮! ! (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! .
牛頸脊

⚜️牛頸脊⚜️

⚜️蟹棒,沙拉丸,牛柏葉等⚜️
任食嘅選擇都非常之多,脆骨腩,鯇魚片🐟呢啲都有得encore!! 最重要係佢竟然有我喜歡食嘅沙拉丸(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 連啲丸都比出面高級,任食都唔會比平貨你! 重質不重量的任食雞煲火鍋店! ! !
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 滿分💯! !
📌新南苑私房菜火鍋鷄煲 (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓全層
微辣雞煲
牛頸脊
  • 本地手切牛頸脊
  • 海鮮拼盤
  • 招牌麻辣雞煲
2019-04-22 65 瀏覽
之前同同事成間分行同事一齊食飯,佢哋都好鍾意揀新南苑!因為呢有得有獨立房間,而且有唔錯的海鮮新鮮刺身,仲有雞煲質素有保證!所以佢哋通常都會鍾意去呢間!而我今次都同朋友揀咗呢間gathering,佢係半放題嚟嘅!一個價錢某啲嘢可以任食!三個上或者以上就可以叫雞煲,雞煲無限俾你refill,呢度雞煲比較特別,會配油炸鬼粒撈埋一齊!但係又唔會林身,依然好脆口!多款醬油自由配搭!蔬菜都可以自己出去!飲品都係任食任飲!部分配料任食,都有特別配料!
之前同同事成間分行同事一齊食飯,佢哋都好鍾意揀新南苑!因為呢有得有獨立房間,而且有唔錯的海鮮新鮮刺身,仲有雞煲質素有保證!所以佢哋通常都會鍾意去呢間!而我今次都同朋友揀咗呢間gathering,佢係半放題嚟嘅!一個價錢某啲嘢可以任食!三個上或者以上就可以叫雞煲雞煲無限俾你refill,呢度雞煲比較特別,會配油炸鬼粒撈埋一齊!但係又唔會林身,依然好脆口!
2019-04-15 2354 瀏覽
兩個人突然間想打邊爐,前提係要好食嘅,即刻諗起旺角嘅新南苑,打電話即日去book位,好彩仲有位,六點半準時到場如果兩位,可以揀先食雞煲,再加清湯打邊爐。或者直接揀一個精選鍋底,我哋今晚唔算太肚餓,又見到精選鍋底幾吸引,決定直接叫咗一個新鮮蟹鍋花甲鍋底海鮮拼盤落咗鍋底之後,侍應馬上將一個海鮮拼盤上枱拼盤絕對唔簡單,有龍蝦,馬刀貝,聖子王,脆肉鯇,鮮海蝦仲有鮮帶子唔單止好睇,每樣海鮮都非常新鮮,味道鮮甜,龍蝦同埋鮮海蝦嘅肉質更加係爽口彈牙,帶子鮮甜無比就連馬刀貝都鮮味無比,充滿海水味新鮮蟹鍋花甲湯底講返湯底,蟹肉同花甲令到個湯底非常鮮甜,連埋海鮮拼盤入邊嘅龍蝦鮮蝦,湯底嘅鮮味真係難以用筆墨形容本地手切牛頸脊牛頸脊特別有牛味,雖然脂肪不多,但肉質嫩滑,非常淋同埋易入口灌湯小籠包外表平平無奇,但食落值得讚不停口,湯包裏面充滿肉汁,肉汁味道濃郁,薄薄嘅小籠包皮,放落湯底之後都竟然能夠絲毫無損,絕對係師傅嘅好手工任食火鍋料食完送嘅幾樣野之後,仲有任食嘅火鍋料可以選擇,脆肉鯇,鮮海蝦,連大大塊嘅龍躉片都有得任食,絕對難得除此之外,午餐肉蟹棒同埋豚肉仲有鮮蝦雲吞都好好食值得一提嘅係,炸魚皮超級脆口,浸

海鮮拼盤

落咗鍋底之後,侍應馬上將一個海鮮拼盤上枱
就連馬刀貝都鮮味無比,充滿海水味
新鮮蟹鍋花甲湯底

本地手切牛頸脊

灌湯小籠包

任食火鍋

除此之外,午餐肉蟹棒同埋豚肉仲有鮮蝦雲吞都好好食

值得一提嘅係,炸魚皮超級脆口,浸一兩秒之後放入口,最高滋味

識得咁上下,點都要食返一個讚岐烏冬去吸收湯底嘅精華,呢度嘅讚岐烏冬更加係原包上,落足成本

蔬菜吧

識得咁上下,當然唔好忘記拎啲蔬菜均衡一下啦,呢度嘅蔬菜係可以自己揀自己攞,食幾多攞幾多唔會浪費,放晒喺雪櫃裏面,確保新鮮

飲品吧

飲品選擇一啲都唔小,放滿三個雪櫃,有一般嘅汽水,都韓式嘅飲品都一應俱全

打得邊爐多,飲返一啲椰青水,感覺滋潤好多

晚市海鮮拼盤火鍋放題

可以揀雞煲,可以揀精選鍋底,三位以上更加兩樣都有,海鮮新鮮,配料任食,質量俱全

宵夜放題

餐廳而家仲推出,宵夜時段嘅火鍋放題,每位只需$178 ,免茶芥醬料加一,雞煲牛肉又任食之餘,更加每位送一隻鮑魚,百幾蚊有呢個質素,宵夜時段真係係邊度搵呢

3.6牛乳奶凍

埋單之後,每位奉送一個甜品,牛乳好香好滑,食完濃郁嘅火鍋,食返個清甜嘅甜品,感覺清新

總括來講,依間新南苑食物質素一啲都唔差,想食好火鍋又想任食,呢度絕對係一個好嘅選擇
2019-04-08 123 瀏覽
朋友請食飯,一行8人,平均每位三百幾蚊,先吃辣雞煲,無乜汁的雞煲,乾燒一分鐘就要攪下,攪三次就可享用,每次打開煲蓋,辣椒🌶️攻鼻得令人狂咳😷😷😷食完雞煲便有火鍋任食,所有海鮮都很鮮美,火鍋配料都有水準,肥牛、脆鯇骨是我最愛!總括來講,食材高質,店員亦好有禮貌和helpful! 我們請教不同海鮮需要淥幾耐,估唔到店員好細心地續個解釋。最後還有甜品牛奶布甸,濃郁滑溜,我們8人都一致地滿意這頓飯!
凍鮑魚
海鮮盤
凍鮑魚
海鮮盤
2019-04-07 1561 瀏覽
呢日放工同男朋友去左打邊爐~我地喺openrice見到旺角有間雞煲,除左平時出面食開d野之外,仲有個好豐富吸引嘅海鮮拼盤!一於去試試佢!每位$268, 有得任食雞煲,然後包一個湯底,有個生猛海鮮拼盤,有碟手切牛頸脊,有甜品,仲有涼茶/汽水/果汁任飲。另外仲有大半張紙的配料都係任食的!!店內有個area可以自己出去拎蔬菜。我地一坐低, 店員就放低左碟花生雞腳叫我地食~呢度最出名就係雞煲!雞唔錯, 幾入味~仲會加入脆卜卜油炸鬼入去~重點係可以無限添食~但因為我地得2個人,食左2轉夠皮了然後換個煲上個清湯來打邊爐~原來佢會送上一set丸同餃畀你食~最特別係個小籠包,第一次打邊爐食小籠包,都唔錯!手切牛頸脊油花都可以~肉味都濃。生猛海鮮拼盤有7款海鮮~有龍蝦, 帶子, 魚片, 大蜆, 蟶子, 生蠔, 蝦~最正當然係龍蝦啦!啖啖肉, 鮮甜!食完全部其實都飽了,我地冇再叫其他野了~埋單$633.6~
呢日放工同男朋友去左打邊爐~
我地喺openrice見到旺角有間雞煲,
除左平時出面食開d野之外,
仲有個好豐富吸引嘅海鮮拼盤!
一於去試試佢!

每位$268, 有得任食雞煲,
然後包一個湯底,
有個生猛海鮮拼盤,
有碟手切牛頸脊,
甜品,
仲有涼茶/汽水/果汁任飲。

另外仲有大半張紙的配料都係任食的!!

店內有個area可以自己出去拎蔬菜。

我地一坐低,
店員就放低左碟花生雞腳叫我地食~

呢度最出名就係雞煲!
雞唔錯, 幾入味~
仲會加入脆卜卜油炸鬼入去~
重點係可以無限添食~
但因為我地得2個人,
食左2轉夠皮了

然後換個煲上個清湯來打邊爐~

原來佢會送上一set丸同餃畀你食~
最特別係個小籠包,
第一次打邊爐食小籠包,
都唔錯!

手切牛頸脊油花都可以~
肉味都濃。

生猛海鮮拼盤有7款海鮮~
有龍蝦, 帶子, 魚片, 大蜆, 蟶子, 生蠔, 蝦~

最正當然係龍蝦啦!
啖啖肉, 鮮甜!

食完全部其實都飽了,
我地冇再叫其他野了~

埋單$633.6~
2019-03-25
2019-04-05 102 瀏覽
以為係雞煲入面火煱,原來係雞煲食完,再打邊爐,雞煲都好食嘅,個火煱就一般,無乜驚喜,係有盆海鮮都好像幾新鮮,也有肥牛,但只有一次,追加就要加錢。到最後乜都無追加,都要每人330元,cp值不高。個邊爐湯底,朋友覺得咸,整餐我都要成日飲住嘢先無咁口乾。最好食係個奶凍甜品。應該唔會再來。