2019-07-04 123 瀏覽
今日本小姐生日,決定要食高質素的任食雞煲火鍋,明查暗訪下揀左位於旺角華僑商業中心嘅新南苑。雞煲係任食的,可以無限添加!上桌後,每分半鐘要攪拌一次,共攪拌4次。我地要左中辣,非常夠味,雞件亦好入味,如果唔係一陣仲有大把好野食,真係好想添加😋花膠蟲草花椰青湯底原個椰青放在鍋中央,鋪了花膠,配料有蟲草花、紅棗等,正材實料,飲咗好多碗湯🙈海鮮方面,有龍蝦🦞!每人豪食半隻開邊龍蝦,非常霸氣!重點係爆膏😳😳生猛海鮮拼盤也非常豐富,有鮑魚、蟶子、帶子、鮮蝦、魚片、大花貝等,很新鮮肥美,讚!其他火鍋配料也不錯,選擇多🤩🤩整體來講性價比好高,食物種類多,質素好,環境亦舒適,今餐好滿意!

雞煲係任食的,可以無限添加!
上桌後,每分半鐘要攪拌一次,共攪拌4次。

花膠蟲草花椰青湯底

其他火鍋配料也不錯,選擇多🤩🤩

2019-06-05
2019-06-29 180 瀏覽
之前上網睇到介紹老公一直想黎試,今日終於可以擺低阿女出嚟二人撐枱腳。因為我一早訂定位,所以好快職員安排左座位俾我哋。坐低左就介紹佢哋唔同嘅放題,有海鮮同埋牛,我哋就揀咗海鮮果款。湯底就係冬東海龍王湯底。個湯底一嚟到不禁嘩咗一聲,成舊冬瓜喺晒度,入邊仲有成條魚,勁豐富。之後佢仲有每人半隻肉蟹,啖啖肉啊。海鮮拼盤十分豐富,聖子大大隻,隻鮑魚新鮮到識郁架,仲有一碟安格斯牛。不得不提佢任食火鍋料嗰度龍躉片都係任食,我仲食咗好多脆肉鯇。你點幾多,佢送黎幾多,完全冇漏單嘅情況。蔬菜類呢唔需要點解佢直接有個自助區。我仲飲咗好多佢哋自家涼茶,而且佢仲有椰青水。唔飲呢啲都唔緊要佢個嘢飲種類十分之多。服務同食物都係超高質素。

之後佢仲有每人半隻肉蟹,啖啖肉啊。

蔬菜類呢唔需要點解佢直接有個自助區。

服務同食物都係超高質素。
2019-06-19
2019-06-19 196 瀏覽
平時成日打邊爐,蒸氣鍋就好少食~ 今日登黎到新南苑試下蒸氣鍋! 撞正父親節前夕都真係非常多人~book 左枱都要等一等先入得~每逢節日大家都係興去酒樓食飯~haha~其實都係等左5分鐘就入得食蒸氣鍋可以免費飲野~選擇除左係一般既汽水之外,竟然仲有大枝裝既asahi 同嘉士伯!!! 在場食蒸氣鍋同小菜既人約一半一半,見到d小菜推出黎覺得好吸引!下次屋企食飯做節都可以選擇黎呢度食小菜!左面黃色紙係任叫!右面就係揀海鮮我地揀左元貝,蟶子,象拔蚌同龍躉餐前花生好正!係我最中意既淮鹽花生!店員係開火前先放左d米落去煲粥,咁d海鮮汁就會留哂落去等個粥鮮甜d!我地揀左淮山瑤柱粥~最後食落個粥又綿又鮮甜,瑤桂d味出哂黎!隻牛真係好正! 安格斯牛仲要任食好抵呀!我地仲叫左好多菜類,估唔到菜類咁蒸都好ok!D蜆唔會話有沙,又夠鮮甜,店員會過黎做哂所有野包括放落去蒸,計時,開蓋,放到落你隻碟,你淨係需要負責食~! 有樣野要彈既係店員斷服務真係太好,搞到我都有d唔好意思hahaha~店員仲話覺得佢蒸得太快可以叫佢慢d,但我地覺得非常好,因為我地好肚餓元貝蟶子同龍躉都好正夠哂鮮味!仲有d蒜同粉絲係上面,蒜味唔會

左面黃色紙係任叫!右面就係揀海鮮

我地揀左元貝,蟶子,象拔蚌同龍躉

餐前花生好正!係我最中意既淮鹽花生!

D蜆唔會話有沙,又夠鮮甜,店員會過黎做哂所有野

元貝蟶子同龍躉都好正
夠哂鮮味!仲有d蒜同粉絲係上面,蒜味唔會蓋過海鮮本身既鮮味

個粥既完成品! 其實都幾多!我地最後食唔哂淨留番少少
因為真係太飽...總括黎講係非常之滿足!
2019-06-14
5 分鐘 (堂食)
2019-06-17 151 瀏覽
昨晚加班。10時才下班。經過旺角。見到海鮮牛肉任食火鍋只需218無需加一,決定一試。這是樓上店。10點多仍要等位,但很快便入座。清湯底是免費,其他湯底就要加錢。清湯底都幾多料。不錯。海鮮拼盤有解鮑魚、帶子、蝦、蟶子。都幾好。牛肉是牛脊肉。入口軟滑,但只有一小碟。只有肥牛可以任點。肥牛就一望就知是普通貨式。好多白脂肪。而見較靭。其他就正常。但要彈的是每次點配料只會來好少。例如點了脆鯇片,送來只有一片!一口就食完。店員態度幾好。裝修一般,畢竟20幾年。總結物有所值。但一分錢一分貨。唔好要求太高。
2019-06-15
10 分鐘 (堂食)
$218 (宵夜)
2019-06-15 175 瀏覽
阿妹生日話想打邊爐,於是搵咗間可以半放題嘅火鍋店,大家可以唔駛就住食。小食先嚟咗碟雞腳,雞腳炆得好淋,入晒味,唔錯!三人以上就可以叫招牌麻辣雞煲,我哋當中有人唔食辣,問吓可唔可以要唔辣雞煲,店員話有,呢個雞煲跟咗油炸鬼,喺啲雞煮熟之後,先放落去一齊撈,雞肉都幾滑,油炸鬼索咗啲雞汁,又出奇地好味,因為我哋想留肚食其他嘢,所以食完一 round 就叫火鍋 lu! 凍蟹隻隻都好多膏,肉質結實鮮甜,好正呀! 火鍋我哋叫咗花膠蟲草花椰青湯底,貪佢清甜得嚟又下火,餐廳都幾細心,應該係怕啲花膠淥完好難夾,所以加咗椰青喺鍋裡面,方便放啲花膠入去圈住淥,呢啲細心位真係加分呀! 生猛海鮮拼盤有蝦、鮑魚、蟶子、帶子等,全部都好新鮮,蝦肉爽彈,鮑魚軟滑,蟶子彈牙,帶子又淋又鮮味,好好味呀! 本地手切牛頸脊肉味濃,煮完一啲都唔嚡,食落肥美。小籠包放落去打邊爐都係第1次,估唔到又幾好食,餡料食落 juicy,外皮軟軟哋,口感幾好!任食部分都有好多配料選擇,海蝦食落爽口彈牙。鮮蝦雲吞外皮夠滑,食到蝦粒同蝦子香,好食! 魚皮餃外皮煙煙韌韌,好有口!龍躉片肉質係一梳梳,又嫩又鮮! 脆鯇片實肉爽脆!午餐肉夠淋夠香~芋絲
阿妹生日話想打邊爐,於是搵咗間可以半放題火鍋店,大家可以唔駛就住食。

小食先嚟咗碟雞腳,雞腳炆得好淋,入晒味,唔錯!

凍蟹隻隻都好多膏,肉質結實鮮甜,好正呀!

本地手切牛頸脊肉味濃,煮完一啲都唔嚡,食落肥美。

任食部分都有好多配料選擇,海蝦食落爽口彈牙。

鮮蝦雲吞外皮夠滑,食到蝦粒同蝦子香,好食!

魚皮餃外皮煙煙韌韌,好有口!

龍躉片肉質係一梳梳,又嫩又鮮!

脆鯇片實肉爽脆!
午餐肉夠淋夠香~
芋絲索晒湯底嘅甜味,打邊爐必叫!
墨汁墨魚丸幾彈牙,食到墨魚粒,好有口感!

蔬菜係自取,我哋揀咗生菜同金菇,估唔到啲生菜同金菇吸到椰青湯底嘅清甜味,食落額外多一份甜味!

飲品都係任飲,最驚喜係竟然有呢隻椰青水任飲,平時出面都要十幾蚊一枝,打邊爐飲椰青水清熱一流。

食完埋單送咗奶凍,食落幾滑,少少甜咁,幾好!

店員殷勤有禮,餐廳食物質素性價比高,下次會再返嚟 encore!!!
2019-05-21
2019-06-13 139 瀏覽
旺角係一個不夜城,今晚要OT收工成八點幾,3個同事就揾間好野食慰勞一下自己同事又話要食雞煲另一個又話再食海鮮,咁新南苑就岩晒。三人以上就可以食個雞煲先,仲要係可以添食,雞件細細,但肉汁豐富,仲要係乾身雞煲,因個人最怕d多汁雞煲。之後就上左款凍蟹,嘩中晒我最愛,鮮甜無比仲要有羔,每人半隻十分滿足。食完雞煲就選湯底,我地一至選左鮮蟹窩花甲湯底,雖然湯底既蟹細隻d, 但作為湯底絕對鮮美。海鮮拼盤有多款,鮑魚,蟶子,帶子,海蝦,龍躉片,人人有份永不落空,這裡的海鮮絕對是新鮮,而且配上鮮甜的湯底,令鮮味更上層次。另還有任點配料,牛柏頁,蟹棒,冰豆腐,海蝦等都有部份海鮮是任叫,所以是絕對超值。是夜真的盡興,辛苦工作過後能有這樣的晚餐,絕對是滿足。
同事又話要食雞煲另一個又話再食海鮮,咁新南苑就岩晒。
是夜真的盡興,辛苦工作過後能有這樣的晚餐,絕對是滿足。
2019-06-13 2781 瀏覽
今晚來旺角新南苑食雞煲,這次是第二次來,記得上一次我們有差不多一圍人來吃,餐廳也提供大枱,安排很好,今次只有兩人,也有張四人卡位,地方真寬敞。飲品自取,因當天有點敏感症發作,著樓面給與熱飲,他們介紹了自家製清寶涼,温暖點,另他特意盛了一瓶熱水,服務真細心。我們選了雞煲海鮮套餐,十分抵吃。雞煲,半隻雞,走辣,十分惹味,服務生把雞煲連同雞件送到,把香料及醬汁淋到雞件上,開大火將鷄件微微炒三至四分鐘至八成熟,再慢火炒多三至四分鐘至全熟,便可食用。雞件嫩滑,肉汁豐富,多以天然香料調味,份外惹味。食完一煲,可以再換添,但其實吃掉了一煲雞,也飽了七成,所以也換成火鍋,選了最簡單的蕃茄薯仔湯底。先來冰鎮海鮮,凍蟹一大隻,大大隻的蟹,肉多蟹膏也多,鮮甜的肉質配上濃厚的海水味,蟹肉的鮮味十足,愛不釋手。完作冰鎮蟹,火鍋已熱騰騰,海鮮拼盤,牛肋肉也預備好了。海鯉拼盤勁豪華,一定好叫,起值之選!鮮甜大聖子,超爽甜,冇得輸!大帶子,勁新鮮,厚肉,超香帶子味!大大隻蜆,煮兩三分鐘,剛打開,再煮半分鐘,食得,勁甜勁有海水味!大過隻蜆嘅鮑魚,都係勁新鮮,仲郁緊,又彈牙,又濃郁海鮮味。其實食到現在已勁飽,但仲有大竹蝦
我們選了雞煲海鮮套餐,十分抵吃。
完作冰鎮蟹,火鍋已熱騰騰,海鮮拼盤,牛肋肉也
預備好了。海鯉拼盤勁豪華,一定好叫,起值之選!鮮甜大聖子,超爽甜,冇得輸!大帶子,勁新鮮,厚肉,超香帶子味!大大隻蜆,煮兩三分鐘,剛打開,再煮半分鐘,食得,勁甜勁有海水味!大過隻蜆嘅鮑魚,都係勁新鮮,仲郁緊,又彈牙,又濃郁海鮮味。其實食到現在已勁飽,但仲有大竹蝦,又大隻,好生猛,好甜好彈牙,超強海鮮拼盤。仲有海魚片,我估石班,同脆肉鯇魚片,都係勁甜的魚。食完套餐提供的都滿足了。
最後也在自選火鍋配料取了些菜,都是好新鮮,欣賞老闆設計了保鮮屏障,讓客人取了鮮菜後可加上屏障,保持蔬菜新鮮。
是晚套餐抵食又新鮮,十分豐富,服務一流貼心,讚👍🏼
最最後還有甜品送,一絕,飽!但超好味!
2019-05-20
平時好少讚任食雞煲火鍋,但呢間真係不錯呀!就喺旺中後面,位置超易找。我地人數較多,所以訂左獨立房間,一路食一路睇電視,私人空間享受,正!叫左任飲任食海鮮火鍋半放題套餐,意想不到的豐盛登登登登⋯⋯ 包括: 1.招牌麻辣雞煲 (可擇大辣、小辣) 我地有兩個煲,擇左一個辣,一個不辣,我當然是不辣個邊,雞件細細件挺入味,尚算嫰滑,較多骨2.任選火鍋湯底一款 湯底總共有八款咁多,一個煲加$68要 《蕃茄龍蝦湯底》,另一個要 《花膠蟲草花椰青湯底》花膠預先掛在椰青上面,湯內亦有不少紅棗、蟲草花,等你一睇就知有幾真材實料,水滾後可以將花膠放落湯底至軟身發脹。椰青底部一早打穿,湯底不停在中間翻滾,雖然幾阻位,但最重要是整個湯底一點都不油膩3.生猛海鮮拼盤 ( 鮑魚/蟶子王/帶子/海蝦/魚片/大花貝) ,豐富到呢! 仲有凍蟹,肉多味鮮,沾醬油更加提升鮮味!4.任食火鍋配料 一般火鍋配料都有齊,應有盡有,丸類、餃類、水魷、鯰魚片、蟹棒、腸仔、芋絲等等⋯ 連韓國芝士麵都有。《我係小籠包》挺新穎,第一次見,一開始大家都非常好奇,滾熟後原來真係小籠包😂而蔬菜類就要到自助區自取5.本地手切牛頸脊切到大大片,賣相
平時好少讚任食雞煲火鍋,但呢間真係不錯呀!就喺旺中後面,位置超易找。我地人數較多,所以訂左獨立房間,一路食一路睇電視,私人空間享受,正!叫左任飲任食海鮮火鍋放題套餐,意想不到的豐盛

登登登登⋯⋯ 包括:
1.招牌麻辣雞煲 (可擇大辣、小辣)

2.任選火鍋湯底一款

4.任食火鍋配料

5.本地手切牛頸脊
切到大大片,賣相好靚,口感嫰滑,牛味濃

6.甜品
結帳時每人送奶凍一杯,質感滑滑軟軟,味道濃郁

7.自家製涼茶任飲
見到有一渣渣的五花茶

8.汽水、果汁任飲
好似放題店一樣,出去飲品櫃自取

刺身可以加錢任食或者單點,我地決定單點刺身拼盤,份量十足!
2019-06-11
2019-06-12 93 瀏覽
同事講這間雞煲是近排人氣之選,環境夠大夠闊落,設有自助調味料區,設有八款不同的調味料,自助飲品區,飲品款式都頗多,最欣賞有椰青水。呢度最出名就係!雞唔錯, 幾入味,仲會加入脆卜卜油炸鬼入去。重點係可以無限添食,外表平平無奇,但食落值得讚不停口,裏面充滿肉汁,肉汁味道濃郁,絕對係師傅嘅好手工。我地叫左美國肥牛、芝士丸、墨汁墨魚丸、炸魚皮、芋絲、冰豆腐,響鈴、蕃茄、全部都幾高質,唯一係肥牛可能雪得太耐有少少痴碟。服務還算不錯。
2019-06-04
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
2019-06-10 1209 瀏覽
話說早前我和另外三個朋友一起相約了去新南苑私房菜火鍋食一餐晚餐,大家聚一聚舊。我們由頭食到尾,整個晚餐時間食到沒停口,由一開始的食雞煲,再來的是食凍蟹,和鮑魚,海蝦,帶子,聖子,大蛽等等......... 其實食完都巳經有點飽意,因為雞煲可以食完再叫,哈哈,所以我們一開始時,已經食了一個不辣的雞煲,然後又叫多個辣雞煲。所以當我地再食完所有的凍蟹和生猛海鮮之後,已經飽飽地了。雞煲份量其實都多,雞肉夠嫩口,而且不辣和辣味的雞煲夠入味,所以不知不覺就越食越多。不辣的雞煲有醬汁包着,雞味濃郁,平時不食辣的朋友應該都喜歡。至於辣味雞煲,更是喜歡食辣朋友的至愛,他們食到津津有味,夾完一件,又一件,辣得夠入味,辣得夠開胃。期間有一些油炸鬼可以加到雞煲中,增添口感,可以自己選擇加或者不加。凍蟹就徒手拆來吃。我覺得每隻凍蟹都相當大隻,外表橙紅色的,相當吸引,哈哈,所以我第一時間不是取來吃,而是即刻拿出手機,拍一拍照。凍蟹裡面有好多蟹肉,白白的,好有口感,食得滋味得很。蟹膏都不少,滿滿的泥黄色蟹膏,加上蟹肉,好滋味。我們有四個人,每人有半隻。至於其他海鮮,例如鮑魚,海蝦,帶子,聖子,大蛽等等......就

至於其他海鮮,例如鮑魚,海蝦,帶子,聖子,大蛽等等......就要等雞煲都食完,然後職員就會替我們換另一個鍋,那個鍋就是用來煮這些海鮮的。我們的鍋選擇了豬骨湯底,裡面有好大隻的豬骨,又有粟米,蕃茄等配料 ,清清的,但豬味濃郁。

食完海鮮後,更可以再叫其他火鍋配料,任食的,有豚肉,芝士丸,芝士腸,龍躉片,海蝦,墨汁墨魚丸,魷魚,蟹棒,豆腐,水魷,豬紅,鮮雞件,肥牛,脆鯇片等等.........

飲料亦是任飲的,可以自由出去取罐裝,或者支裝飲料。

埋單四個人連加一服務費,大概$1245.2 ,平均$311.3一個人。食得超級飽,而且好豐富。
2019-05-06
4 分鐘 (堂食)
  • 海鮮拼盤
  • 招牌麻辣雞煲
  • 小籠包
  • 生猛海鮮拼盤
  • 鮑魚
  • 招牌雞煲
  • 牛肉
  • 聖子
真心誠意推介"新南苑" ,有海鮮食,有雞煲,有得打邊爐,呢度真係完全可以滿足我三個唔同願望! 而且地點超方便喺旺角地鐵站一出 行一至兩分鐘分鐘就到!人頭送半隻冰鎮龍蝦 每隻 size都大過手板 蝦肉鮮甜爽脆 蝦頭嘅膏爆瀉 質素相當高 肉質結實 絕對唔係霉嗰種雞煲出場 職員非常殷勤幫我哋炒雞煲 炒四次焗四次 終於食得啦 香味撲鼻而來 非常惹味 雞肉相當嫩滑 依然保持肉汁 而且吸收曬醬汁嘅味道 愈食愈想食 呢度嘅雞煲仲可以無限添加 非常抵餐廳會安排人頭份量嘅海鮮拼盤 海鮮還是活的 好新鮮唷 最喜歡鮮鮑魚 肉質鮮甜無比 不能灼太久 就是喜歡這種爽口 彈牙的感覺手切肥牛 色澤紅潤一睇就知非常新鮮 牛肉嘅雪花紋理分佈相當細緻 厚度適中有咬口 仲好重牛肉味添蔬菜自己拎 放滿成個雪櫃 種類選擇非常多 而且清洗得乾淨 要稱讚一點:完全冇難嘅蔬菜! 係一條都冇! 全部都好清脆鮮綠!打邊爐嘅食物係放題形式 任叫任食 估唔到龍躉片都係任食 真係難以想像龍躉片相當厚肉 個皮堅韌似啫喱 肉質嫩滑而且冇骨啖啖肉 這是必點之選另外唔少得嘅當然係烏冬啦 湯底有肉類海鮮類嘅精華 鮮甜到不得了 淥烏冬就最好不過湯底方面椰

餐廳會安排人頭份量嘅海鮮拼盤 海鮮還是活的 好新鮮唷

湯底方面椰青花膠湯底 椰青味道清甜 最好就係要嚟淥海鮮 唔會蓋過食材嘅鮮味 而且打邊爐熱氣 順便可以下下火

加埋一之後平均三百蚊一個人 保證捧住個肚走 而且仲有大量海鮮食 去街市買仲煩不如嚟新南苑食啦!
2019-06-09 125 瀏覽
諗住一家人慶祝母親節,一齊去烚下烚下,食雞煲。我地一坐低,店員就話雞煲係任食嘅,食完再㕭,唔添之後可以打邊爐。嘩!咁爽嘅🤪我地六個人,食左4個雞煲!雞煲好惹味,啲雞唔韌,又夠入味,最緊要係多肉!唔係淨得骨。店員好細心,教我地點處理個雞煲。要以 80°C 焗下攪下,四次就食得。有時店員會幫我地攪添!食完雞煲,有凍蟹食,每人有半隻,都算係幾新鮮,唔係隻隻有蟹膏,但係蟹肉本身都算鮮甜同厚身!食完蟹就有個海鮮拼盤俾我地預備烚下烚下喇!拼盤有聖子、大花甲、鮮魚片、帶子、海蝦,每人每款有一隻,食得又開心又滿足。其他打邊爐料,我地叫左龍躉片、魚皮餃、冰豆腐、牛柏葉、水魷魚、蟹棒、響玲、鮮雞件、脆骨腩、枝竹。仲有個凍櫃放着啲蔬菜,自助夾飲品方面:有個勁大嘅雪櫃裝住超多唔同種類嘅紙包,樽裝,竟然仲有椰子水添,仲有自製嘅五花茶。正!食到個肚就黎脹爆嘅時候,原來仲有甜品:北海道3.6牛奶奶凍。甜度剛好,份量適中,畫上完美句號呢度啲店員服務周到,亦好有禮貌,自動自覺,最重要係有笑容,食得特別開心!臨走前,店員話遲啲有個全牛盛宴,我地已經計劃下次要再黎😝
雞煲好惹味,啲雞唔韌,又夠入味,最緊要係多肉!唔係淨得骨。

仲有個凍櫃放着啲蔬菜,自助夾

臨走前,店員話遲啲有個全牛盛宴,我地已經計劃下次要再黎😝
哩間火鍋比較特别,因為佢地有蟹同海鮮拼盤送🦀仲要啲海鮮好新鮮👍🏻重點係佢地係半放題形式,好多火鍋配料都係任食,仲要啲野食都幾好味😋〰️👉🏻海鮮火鍋套餐$268/1🍲今次我地無食雞煲揀左海鮮火鍋,揀左店員推薦嘅花膠蟲草椰青湯底🤩真係有大大個椰青係個鍋入面🥥仲要有唔少花膠,滾完海鮮之後個湯勁好飲,我同朋友都忍唔住飲咗幾碗🥰成個餐有40款火鍋配料可以任食我地叫左美國肥牛、芝士丸、墨汁墨魚丸、炸魚皮、響鈴、蕃茄、芋絲、同冰豆腐,全部都幾高質👍🏻唯一係肥牛可能雪得太耐有少少痴碟🤔〰️整體來講呢個價錢食到咁多海鮮真心幾抵,哩一餐火鍋真係食到好飽好滿足呢~
哩間火鍋比較特别,因為佢地有蟹同海鮮拼盤送🦀
〰️
👉🏻海鮮火鍋套餐$268/1🍲

〰️
2019-06-07 109 瀏覽
父親節快到 一家人去食雞煲打邊爐就最好不過啦 二百零蚊一個人 無限任食雞煲 仲有海鮮 盤供應 以及任食火鍋 而且質素一啲都唔差先來一個冰鎮龍蝦 隻隻大過手板 蝦頭嘅膏非常鮮甜 綠膏比較軟熟 橙膏比較有咬口 好似食緊蛋黃咁樣蝦身嘅肉質紮實而彈牙 帶有點點海水味 原汁原味 食到舐舐脷之後就係雞煲時間 可選大中小辣或者bb辣 雞煲係無限任食 食完可以再加非常惹味 而且好有鑊氣 雞件選用咗三黃雞 肉質是有彈性 而且有肉味 又唔會太肥食完雞煲之後就係打邊爐時間 我哋揀咗花膠椰青蟲草花湯底 個湯底非常清甜 而且真材實料有原條花膠餐廳會安排時令海鮮盤 會按照當日時令海鮮 供應給食客 有六款海鮮咁多 包括特大蟶子皇 馬刀貝 鮮鮑魚 龍躉片 帶子及鮮蝦, 整體全部都非常新鮮 而且清洗得非常乾淨手切肥牛 雪花分佈相當平均 而且牛肉味濃郁 肉質淋又滑每人一粒嘅上湯小籠包 打邊爐真係未試過食小籠包 又幾得意喎呢個小籠包真係唔嘢少 皮薄餡靚 而且入面有大量湯汁 有爆汁嘅效果真心覺得呢個椰青非常有用 可以將食物放入椰青中間 唔使大海撈針 係咪好聰明呢任食火鍋配料選擇都好多 有各種嘅丸類 蟹柳 水魷 牛柏葉 豬紅

蝦身嘅肉質紮實而彈牙 帶有點點海水味 原汁原味 食到舐舐脷

餐廳會安排時令海鮮盤 會按照當日時令海鮮 供應給食客

手切肥牛 雪花分佈相當平均 而且牛肉味濃郁 肉質淋又滑

每人一粒嘅上湯小籠包 打邊爐真係未試過食小籠包 又幾得意喎

任食火鍋配料選擇都好多 有各種嘅丸類 蟹柳 水魷 牛柏葉 豬紅 烏冬 公仔麵……你諗得出嘅都有

最後仲有3.6牛乳奶凍送 平時唔多食甜品嘅我都覺得呢個唔錯 因為唔會太甜 而且奶凍入口非常細滑 好香奶味
2019-06-05 101 瀏覽
一向好中意食雞煲,而尼間雞煲更係近年食過Top3之選‼️邊爐湯底同雞煲分別兩個煲上,值得一讚。。。我哋揀果個係$268餐,有新鮮海鮮一份,而其他食物就任食,選擇唔係特別多,但勝在都優質飲品種類相對少,不過我唔係好飲,所以影響不大而啤酒就要另叫😅埋單先知,原來十點入座仲有優惠,$218 仲免加一😱😱😱又抵又好食,點可以唔回頭吖‼️‼️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️舒適度:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
一向好中意食雞煲,而尼間雞煲更係近年食過Top3之選‼️
飲品種類相對少,不過我唔係好飲,所以影響不大
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
舒適度:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-06-03
$218 (宵夜)
  • 海鮮拼盤