2025-06-08
今日去咗間已經開咗八年嘅日子、這間《新新酒樓》位於佐敦道莊士倫敦廣場樓上舖、聽到朋友講過前新係新樂酒樓開咗五十年半個世紀😲、現到這間食物都好有水準☺️整間店面色澤懷舊感覺🤔又帶點時尚感、尤其是都有兩個包房、周邊圍繞大玻璃作牆夠哂開揚、望見四周圍繞景觀😯、係到嘆吓午茶、夜晚食晚飯同埋家人、大班朋友慶祝相當唔錯之選☺️!*都有多款優惠餐都幾抵食*晚飯精選孖寶 $268晚爐燒鵝王呢一款晚爐燒鵝王係店家招牌之ー、整款燒鵝望見賣相睇得吓🤤、色香味都有入口油潤口感、皮脆肉嫩味道都唔錯😋!金銀蒜粉絲蒸元貝四隻呢一碟蒸元貝望見都幾好🤔色澤一般、送到上枱散發香噴噴😚、上面放滿粉絲同蒜粒滿滿汁液、食到入口粉絲沾滿汁液啖啖蒜香味😋、元貝入哂味味道口感鮮味!福建炒飯 $148呢一款福建炒飯係福建地道名菜之一🤔、整碟色彩繽紛增添食慾🤭、配料都好豐富有蝦仁、冬菇、雞肉、瘦肉、菜度、紅蘿蔔等、食到入口啖啖口感豐富😚、帶點濕潤味道美味😋、我覺得都唔錯幾好食!
整間店面色澤懷舊感覺🤔又帶點時尚感、尤其是都有兩個包房、
*都有多款優惠餐都幾抵食*
晚飯精選孖寶 $268
晚爐燒鵝王
呢一款晚爐燒鵝王係店家招牌之ー
金銀蒜粉絲蒸元貝四隻
呢一碟蒸元貝望見都幾好🤔色澤一般、送到上枱散發香噴噴😚、
上面放滿粉絲同蒜粒滿滿汁液、
食到入口粉絲沾滿汁液啖啖蒜香味😋、元貝入哂味味道口感鮮味!
福建炒飯 $148