2023-06-01
佐敦呢間新新酒樓真係由細食到大,呢日屋企人又約左黎飲茶,一貫咁懷舊既作風,黎到又係爆晒場😂。門口仍舊放左好多張同明星既合照。。呢度啲點心好特別,賣相真係好麻麻,但全部點心都係自製,所以特別好食👍🏼而且係呢區黎講,真係算好抵食。假日午市茶芥只係 $10/位。。點心我地叫左:「荀尖鮮蝦餃 頂」、「蒜蓉蝦春卷 中」、「酸甜炸雲吞 小」、「XO醬蒸鳳爪 中」、「香芋鴨腳扎 中」啲點心真心幾奇貌不揚😂好似個蝦餃,外皮係爆開既,但點解爆呢,原來係因為蝦太大粒😂誠意十足,而蝦餃皮都係好食既。炸點心夠脆卜卜又大碟。。除左點心,呢度既燒味都掂👍🏼午餐叫個單併飯都係$50,燒味仲分碟上!真係唔惹小。「脆皮燒腩仔飯 $50」燒腩仔有質素,五層肉👍🏼。「脆皮燒乳鴿 $52」脆身有肉汁,有啲水準唔錯。。特別一提呢度個view幾唔錯,望著香港公園,下次想坐窗口位,可以預先book定枱🤭