2019-11-15 1001 瀏覽
同家人得半個鐘食早餐,隨便搵一間茶餐廳就入去一試。環境油煙好重,員工態度差到極點,餐牌冇價格!我哋叫左兩個面,員工話點心好食又加埋一個點心,點知埋單268,點心$148,嚇死人......湯冇味,好似清湯,牛腩冇香味又咸又硬。真未食過咁差嘅餐廳,食完冇下次。呢間垃圾食肆,價錢不平,環境細,食物爛,食物份量又唔多,員工態度差,仲開係鬧市區,丟晒香港食肆臉面。仲有notice寫住「不准攝影,後果自負」!真係垃圾!真唔應該冇睇食評就隨意入去食。
同家人得半個鐘食早餐,隨便搵一間茶餐廳就入去一試。
環境油煙好重,員工態度差到極點,餐牌冇價格!
2019-08-04 711 瀏覽
嗌左個班腩飯,難食到呀媽都唔認得,仲要凍既。啲飯都唔知咩飯嚟,痴埋一舊,啲水份多撚到。舊魚啲粉多到痴線,成碟野根本好似亂煮咁,極度懷疑連基本廚藝都冇,難食到要我專登開account寫衰呢間垃圾你就知係咩程度。員工態度差到極點,好似前世欠左佢咁,成間鋪頭啲員工嘴臉串到癲,好似唔憂做咁。價錢又唔係平,完全係貼錢買難受。呢間垃圾絕對係人生食過最差頭三之一。香港有呢啲咁既食肆真係可悲,仲要開喺旺區,俾外地人食到真係丟晒香港人假。香港地真特別多呢類垃圾食肆,根本要直程抵制佢地,俾呢類垃圾食肆生存到真係好可悲。
2019-07-01
3 分鐘 (堂食)
2019-01-20 696 瀏覽
星期六睇完醫生想食少少午餐才回家,到對面的新源看到入面好多人,以為好,入去叫左牛腩麵和凍咖啡,等了很久,遲過我入去的客人都已經食緊飯,我的麵還是未到,最後伙記終於送來牛腩麵,但是麵和湯都是凍的,麵的質地也太軟,湯有很多油,牛腩好少又好肥,從來沒有食過咁差的牛腩麵,店內的坐位也不夠所以坐得很迫,伙記態度也麻麻,雖然收費$56一碗麵$20一杯咖啡也是適中,但是水準咁差,真是要不得呀,沒有想過尖沙嘴可以有這種低質素的飯店!
2019-01-19
2018-09-18 668 瀏覽
舖面簡陋,門口有服務員攬客,入去發現都是講普通話的內地人多。叫了個切雞飯,出品的色同味都好唔得見搭台的食客的湯麵都唔得,覺得沒回頭客咯⋯⋯怪不得需要在門口攬客啦⋯⋯
2018-03-18 846 瀏覽
40蚊一碗雲吞麵,難食雲吞只係一舊實的的嘅豬再包一塊雲吞皮,食哂4粒雲吞都搵唔到一隻蝦,又無蝦味又無肉味。麵都已經無味,仲要煮到淋哂,近乎爛咁樣。湯底更加不知所謂,求其有d顏色有d咸味,完全唔似係煲出嚟。綜合嚟講一句:好難食成間鋪細到無論,圓枱d坐位背脊貼背脊,d伙記就係我地d背脊中間穿嚟穿去,成餐飯就係咁俾人撞住背脊嚟食。d伙記又無禮貌,落單好似鬧交咁,由街尾嗌去街頭,真係耳都聾埋。間鋪仲要開係遊客區,香港真係多謝哂你地。
40蚊一碗雲吞麵,難食

間鋪仲要開係遊客區,香港真係多謝哂你地。

2018-03-18
2017-10-01 1312 瀏覽
冇仇冇怨, 落完單, 個伙記都要串你, 俾說話你聽冇晒心情食好多枱客人去後, 伙記都會話人地兩句氣氛好差, 好似要睇住佢臉色咁食物水準差個飯有鍋燋份量較細價錢都要$48一個飯環境又細千萬不要去
冇仇冇怨, 落完單, 個伙記都要串你, 俾說話你聽
冇晒心情食
好多枱客人去後, 伙記都會話人地兩句
氣氛好差, 好似要睇住佢臉色咁
食物水準差

個飯有鍋燋
份量較細
價錢都要$48一個飯
環境又細
千萬不要去
2017-07-21 1358 瀏覽
好少寫食評,今次真系唔寫心入邊都唔舒服。首先系服務態度非常差。同兩位外國友人來到,我坐低叫左個魚蛋米走青,來左一碗雲吞墨丸面,之後話換但冇米線,我話換魚蛋河,摞左碗雲吞河來。我話我冇叫到雲吞河,我唔中意吃雲吞一定唔會叫。三個員工過來,指住我個鼻鬧我,話我頭先一定系叫左雲吞河,鬧左我5分鐘,最後唸住算數,話得啦認自己衰仔咯,距地直頭踩人上面話‘系呀就頭先肯定就系你嘅錯’。真系第一次吃一餐飯吃得咁火滾。第二系d嘢勁難吃。因為已經11點幾,冇吃晚餐,已經懶得同距地吵,唸住忍下吃個雲吞河算了,點知,從來未吃過咁難吃嘅河粉。粉太軟,雲吞梘水味太重,湯底完全唔系湯只系面水,難吃到連日本友人都震驚點解會有咁難吃嘅湯底。朋友叫左一個炒牛河,油淋淋,又系吃左幾啖就已經放棄。連個灼通菜都完全冇味但又油淋淋。總之,呢d餐廳嘅存在簡直影響香港形象,如果有遊客來到都有咁嘅遭遇,簡直覺得丟曬香港嘅架。
2017-07-20
$90 (宵夜)
  • 差;好差;勁差;冇嘢推介
2017-04-18 1380 瀏覽
今日有啲事出佐尖沙咀,行去海港城途中就揾佐呢間食牛雜嘅坐低,叫佐個牛筋牛腩米加個凍零茶,等野食嘅期間已經比啲飛來飛去嘅烏蠅搞到頭都暈埋,啲客食完野走,啲伙記執完啲碗碟又唔抹檯,總之個環境就真係差過街市熟食檔。咁啲野食黎到,其實味道唔係太差唔係太好,個牛筋都幾淋,但味精偏重,比較鹹。咁我好快咁食完埋單,估唔到嘅事就呢一刻發生,張單收我76蚊,56係個粉,20係凍零茶。今時今日,一間無裝修,無環境,無衛生,無美食,無招呼嘅食店,只係靠做旅客同盲毛(本人) 生意維生,香港旅遊業真係要多謝晒「新源」呢類食店唔少。
  • prison break(途)
紅豆冰 is just milk with a few red beans. 炸雞比係鹵水雞比浸凍油。干炒牛河soaked in oil. I paid $120 for this at 4pm where other places charged only $70 included 2 drinks! never ever again! worst Hong kong tea cafe I ever had in my entire lift! Also they have signs everywhere saying "No Photos" I wonder why
2017-04-08
2017-03-21 895 瀏覽
因為加班至晚上11點幾,無選擇下黎到呢間食,同事一齊,一碗牛腩河,一碗四寶河,一碟油菜,兩杯凍飲,埋單191,眼都突....牛腩鞋口,唔掂,四寶(魚餃魚片魚旦墨丸各一粒),咁就四寶.....河粉,只能用一pat pat黎形容,唔好話我知就黎收舖所以買淨...淥油菜,係淥過龍嗰種,我地仲係叫菜心,收咁既價錢比D咁質素食物,無下次,情顠啃老麥....

2017-03-20
2017-02-03 641 瀏覽
2月3日和朋友到尖沙咀漢口道新源茶餐廳吃下午茶,叫了1個雲吞米,凍檸水,鮮牛蛋治,熱奶茶,共131元,他們的解釋是新年沒下午茶餐,樣樣加5,加7,仲要侍應的態度極差,最後仲要寸寸咁話係人都知現在是新春啦!
2017-01-27 586 瀏覽
今日叫左個鳳城水餃湯麵..間鋪無寫價錢..原來比間離個間貴多十幾蚊我都算...純粹諗住試下好唔好食啦!!!想加個芥蘭要四十幾蚊傻的嗎...??後來問佢碗麵有無落醋..其實無落米無落囉...我自己落都ok...有必要罵個客人?d醋好貴咩?其實入面又唔係好多人啫..得個小猫三、四隻...好忙咩?講真丫~其實味道真係麻麻地..又唔係特別好好食..又貴..最最最緊要係又要咁既服務態度....點解佢總未倒閉既...
想加個芥蘭要四十幾蚊傻的嗎...??

外賣自取
一入去, 侍應已經帶我地去一張細枱, 仲叫我地坐埋一邊等下一班客搭枱, 得冇問題, 我都冇講嘢, 都唔使加一句, '係咁架嘑, 食就食, 嫌迫就去第間' 唔睇餐牌就點咗牛肚麵同油菜, 點知侍應寫單至知原來共$90碗麵嚟到原來係橡膠牛肚, 餿牛肺, 冇註明粗麵又俾粗麵, 仲俾埋拉麵師傅手部揸住實的的嗰舊麵頭, 唔怪得唔俾影相.食食下, 後面侍應講粗口 -   內地人唔順一拳還以顏色, 粗口男中拳後倒地詐死, 見冇人理佢又彈番起身, 不過面部有紅印, 但應無大礙, 跟著店方增援兇 內地人, 你推我撞, 場面混亂, 隔離枱女客花容失色, 為免城門失火, 殃及池魚, 從後門溜之大吉. 食咗橡膠牛肚, 餿牛肺, 死死實實粗麵, 仲要嚇餐死, 唔走有鬼.對面北園食飽飽只係$90有找.本土派見到都要為強國人歡呼!

唔睇餐牌就點咗牛肚麵同油菜, 點知侍應寫單至知原來共$90

對面北園食飽飽只係$90有找.

本土派見到都要為強國人歡呼!
2017-01-07
2016-12-21 512 瀏覽
服務態度差 食物難食 無味 價錢貴死人 一碗得2粒魚蛋 2粒雲吞既河粉要45蚊 完全冇優點 又勁趕人走 一食完就即刻同你講出面有人等緊 間接叫你快啲走 有個客叫左3聲都冇人幫佢落單 聽到之後仲話等陣拉我好多野做呀咁樣
2016-08-11 692 瀏覽
第一次去哩間店食麵,食物出品極劣及價錢極不合理,貴過酒店,服務又差。中了一次伏,絶對不會再去😡😡👊🏻👊🏻雲吞個心凍嘅,湯又唔熱,牛肉丸又冧又冇味,牛什唔入味,啲麵又難食。絕對冇一樣可取。