沒有last call一埋單就要趕人,仲要剛剛叫左三支啤酒之後就埋張單要我地埋左先,到算啦個三支啤酒點樣一次過倒落肚呀,不知所謂,要趕人走到要等人食埋個兩塊雞扒啦,見到有兩雞扒都仲要收我地爐絕對唔會有下次
沒有
絕對唔會有下次
2017-04-22
2017-03-21 2972 瀏覽
I went here for dinner with a couple of friends last night! Food was not bad especially the tongue but out of the entire experience the food was good beyond expectations for all you can eat except for all the soup they tried to imitate such as the kimchi soup which was like salt waterother than that everything was okay! But the service was very bad as we had to stand up to get any service that was so disappointing!
2017-03-20
慶祝紀念
生日
  • Tongue  or  beef
2017-02-13 4172 瀏覽
新高麗苑已經幫襯過好多次,也有帶或介紹朋友上來,原因係呢度既韓燒放題價錢不貴,大人188小童128;食物款式多,味道和質素ok,尤其適合擦得之人前菜選擇多又美味:燒烤食品既選擇,款式很多及新鮮:不過燒得肉多始終感覺肥膩,都唔能夠燒得太多,食多幾件已經夠皮,還好呢度有其他食物選擇:甜品湯水及水果:
前菜選擇多又美味:
燒烤食品既選擇,款式很多及新鮮:
不過燒得肉多始終感覺肥膩,都唔能夠燒得太多,
食多幾件已經夠皮,還好呢度有其他食物選擇:
甜品湯水及水果:
2017-02-10
2016-12-05 6116 瀏覽
近排出trip頻密都無咩時間好好坐底食返餐好既,今日返黎就成team人出黎慶功,經一致同意想食韓燒,就黎左新高麗苑,人多坐房開心D~入房需除鞋,有拖鞋提供比客人,諗得細心周到,食buffet梗系要唔限时先有瘾,加$110蚊就可以無限時啦!房入邊仲有電視睇。我地分批去拿各種唔同種類既野食前菜,一人一味:牙菜、青瓜、蘿蔔、泡菜、青瓜、海帶、白菜、白雲鳳爪等熟食:燒雞全翼、炒面、炸饅頭、春捲等肉類:虎蝦,巴掌大,牛肋骨,件件都好大塊,魚柳,雞中翼、醃得好入味,肥牛,血淋淋,好新鮮,拿左幾碟壽司:我地至愛既三文魚刺身啦,可惜好快比人拿晒,鰻魚壽司、賴尿蝦、墨魚壽司⋯甜品:雪糕、彩色布丁、木瓜糖水另外仲有人參雞湯、豬腳薑、湯圓我地成team人既戰鬥力都好強,將檯面既野都掃噻,由於係無限時就下半場繼續再戰~包廂既好處就係唔洗咁拘束,都係自己人,食得開心滿意~

我地分批去拿各種唔同種類既野食

熟食:燒雞全翼、炒面、炸饅頭、春捲等

甜品:雪糕、彩色布丁、木瓜糖水

另外仲有人參雞湯、豬腳薑、湯圓

2016-12-02 4282 瀏覽
今天下午, 我和同事到了灣仔一間上樓的 韓式餐廳用膳。餐廳地方寬敞。午市有套餐和烤肉吃。 我們一行三人 各點了一個套餐。套餐有湯,飯,主菜,甜品和小菜。 分量滿多的,對女生來說一定吃不完。朋友說筷子是香港用的普通筷子不是韓國的尖頭金屬筷子。 所以,在餐具上略嫌有一點點不太韓式。我點的是蛋包魚套餐 (hkd57 未加一)。 蛋包魚煎得微香脆, 配上白飯和小菜,很好吃。韓國小菜十分有風味。分別有泡菜,芽菜,白菜, 韓式粉絲, 甜薯和豆卜。 小菜雖然是附送的,但食物都有一定的風味和水準。唯一不足的是, 餐廳的服務水準, 有待改善。 服務員的態度可以更友善
今天下午, 我和同事到了灣仔一間上樓的 韓式餐廳用膳。

韓國小菜十分有風味。

• 蛋包魚
2016-11-24 3120 瀏覽
天氣開始轉凍,就約左三五知己一起去食韓燒,食d脂肪黎御寒,咁就當然選放題啦,終於最後決定左去食韓燒,就係網上search左附近既新高麗苑韓國餐廳,價錢適中可以任食,韓燒係最佳選擇。開始拿左幾味前菜:泡菜、白雲鳳爪、芽菜、白菜仔、甜薯仔……食完d熟食前菜就開始燒烤啦,我地拿左既肉類有:雞翼、牛肋骨、金菇肥牛、牛肉、牛肉粒、豬頸肉、牛扒、辣雞肉、牛仔骨。牛仔骨肉質軟熟。海鮮類:墨魚仔、魷魚片、魷魚蘇、多春魚,魷魚烤起身好爆香,口感爽脆,必燒選擇。燒左咁多肉黎d青菜互補下先,我地拿左生菜、金菇、冬菇、南瓜飽肚後就食d甜品:布丁、蕃薯糖水、木瓜雪耳,仲有唔少得既人蔘雞湯潤一潤喉。歡樂時光都係過得好快既,話咁快時間就過左,個肚都飽左,好滿足~
開始拿左幾味前菜:泡菜、白雲鳳爪、芽菜、白菜仔、甜薯仔……

燒左咁多肉黎d青菜互補下先,我地拿左生菜、金菇、冬菇、南瓜

2016-11-20
2016-11-18 2462 瀏覽
一班同事們下班後的期待擦一餐好既 來了新高麗既原因夠8位可以有一間房入房前要除鞋 有提供到拖鞋給客人便用原本限時90分鐘 一間房加多$110就可以變成不限可以慢慢嘆 自成一角多自在 因為這天是星期三才有這服務 相信星期五,六,日應該會好準備要結帳同交檯 同好多款韓式的前菜白蘿蔔辣辣地帶少少酸 泡菜爽帶重辣味小的魚仔好好吃 喊喊地帶魚鮮味青瓜,芽菜,沒有特別我個人喜愛蝦,牛仔骨,鯖魚,牛肉,雞翼呢到既調味都唔錯 不過就少左好多熟食 涼粉很爽口 加了花奶更滑閒時吃一塊西瓜來解下油膩感 令人最不愉快是 問服務員想要紫色的啫喱雪櫃入內有都願給我們而且店員的態度是很沒禮貌的在這點都令到愉快的晚餐感到受氣
一班同事們下班後的期待擦一餐好既

同好多款韓式的前菜
白蘿蔔辣辣地帶少少酸
泡菜爽帶重辣味
小的魚仔好好吃 喊喊地帶魚鮮味
青瓜,芽菜,沒有特別
我個人喜愛蝦,牛仔骨,鯖魚,牛肉,雞翼

呢到既調味都唔錯 不過就少左好多熟食
涼粉很爽口 加了花奶更滑
閒時吃一塊西瓜來解下油膩感

令人最不愉快是 問服務員想要紫色的啫喱
雪櫃入內有都願給我們

而且店員的態度是很沒禮貌的
在這點都令到愉快的晚餐感到受氣

2016-11-06 2186 瀏覽
好細過已經系呢到食開,到今同朋友去食,發現依舊食物種類吾多但品質吾差,服務很好,職員一見杯吾夠水會即刻倒茶,見到你拎大盤會即刻幫你拎。正體吾錯,如果系灣仔突然想食任食韓燒,呢間會系首選。

正體吾錯,如果系灣仔突然想食任食韓燒,呢間會系首選。
2016-11-05
2016-10-26 1781 瀏覽
星期一係我呢季在灣仔最後一個工作日,午餐時間約咗在附近開工的細妹慶祝佢的生日,我聽從佢的說話到呢間餐廳午餐。睇完張餐張就想起n年前曾經跟一班同事在西環的分店食午餐,果陣係四十幾蚊一位,依家五十幾蚊,加一後每人$62.5,在灣仔坐得耐而又可以食得飽的地方真的唔多,對於薪金高我一截的阿妹當然覺得抵我點了雞肉,阿妹點了蛋飽魚,味道不錯,配菜係隨意上,阿妹初初見唔到豆卜,特登叫侍應姨姨幫佢換~~~我個人喜歡飲湯,雖然牛骨湯的楜椒味重咗d,但感覺係ok ge雖然餸我地食唔晒,但我就食晒d啫喱,始終食甜野會令人開心d近期因為返工做咗無飯主婦,成日出街食野好似好衰咁,好在阿女本身在學校午餐,晚餐奶奶包辦,所以我才放心周圍搵食

雖然餸我地食唔晒,但我就食晒d啫喱,始終食甜野會令人開心d
2016-10-24
$62.5 (午餐)
慶祝紀念
生日
2016-10-10 2464 瀏覽
又食韓燒, 同事Ms. Chan一直很推介我去這間新高麗苑。趁著這個禮拜的工作量還好, 找了個今天不用OT的晚上, 和Ms. Chan去去韓燒!!Ms. Chan是這裡的常客, 來到後覺得裝修還不錯喔!平日夜晚,人流都不是太多,但都幾旺場, 幸好不是等很久便有位了,工作人員的服務都得,幾唔錯呀!這間韓燒, 和其他的一樣, 都有壽司、刺身、涼菜、熟食、燒烤、糖水、糕點,湯類及飲品, 一應俱全食左D涼菜熟食就開始燒啦!牛肉不用煎得太熟, 我就燒到剛剛好, 再加些菜包住食,味道清新口感爽甜然後燒了一些雞腎、 魷魚鬚、 墨魚仔 、金菇肥牛卷、牛仔骨,仲有啲菇類, 由於材料新鮮,口感當然唔錯,因為火侯是我的精心操控的嘛,哈哈! 肉類吃起來也不像雪了很久的冰鮮肉, 感覺仍然新鮮!來到新高麗苑,當然也要試試最有名的人參雞湯啦!畢竟食左咁多燒野, 都要飲番碗滋潤下,味道果然也不負所望,不算太咸,絕對是值得一試的!之後就食各式各款多樣的甜品, Ms. Chan食到成個嘴都係cream, 都唔知幾滿足 !!!話咁快,就在新高麗苑這裡過了一個滿足的晚上,結束了這辛苦工作的一天!
Ms. Chan是這裡的常客, 來到後覺得裝修還不錯喔!

這間韓燒, 和其他的一樣, 都有壽司刺身、涼菜、熟食、燒烤、糖水、糕點,湯類及飲品, 一應俱全

肉類吃起來也不像雪了很久的冰鮮肉, 感覺仍然新鮮!

2016-10-06
3 分鐘 (堂食)
2016-08-21 3367 瀏覽
野食麻麻地,地方看上去不太衛生,食物款式對比同類鋪頭比較少,見到有客人一出新野即時搶空,後面排隊的取不到,問經理有冇新的,態度差到冇人有,似叫你唔食就埋單走,下次不要再來,真的未見過有咁差服務既服務員,仲話係經理,我真替你們餐廳擔心
2016-08-01
2016-08-21 2453 瀏覽
8月15日晚上7:30分,在灣仔總店,一個籃色恤衫似係經理既人,問佢囉少少油,一句好差既態度對我講,『你燒乾晒緊係冇啦』,我心想,梗係燒乾晒先問你囉油啦,你係咪弱智嫁!!!跟住條友囉左支油尼落到成個盤都係油,彈到我起左幾個水泡,佢係有心玩野,我唔會再幫襯尼間野,亦都會叫朋友唔好去,亦會係openrice分享我今次經歷,我睇完醫生先同你地慢慢計數
2016-08-15
2016-07-18 3268 瀏覽
放假最鍾意同老公周圍去,今日就黎到灣仔,經過呢間「新高麗苑」,老公話呢間開左好耐嘅韓國餐廳,佢以前都有幫襯過,服務態度好,食物質素唔錯,係一間充滿人情味嘅餐廳! 佢地嘅菜式選擇都好,冷盤涼菜、 壽司沙律、各類熟食應有盡有,最愛豬腳薑,D醋夠濃,夠入味及腍滑各類燒物都好新鮮,牛仔骨肉質好嫩滑,醃得好入味。雞扒燒完肉質嫩滑,冇雪味。蝦好新鮮,仲切左個蝦頭,燒完食起上黎更方便。魷魚我就鍾意燒得乾身D,口感好D同香口D。最後食埋糖水、生果、湯圓及啫喱,非常滿足的一餐!美中不足係D飲品要另外加錢,不過價錢尚算合理。一如既往咁服務態度及食物質素都仲保持到水準,下次會再幫襯

佢地嘅菜式選擇都好,

各類燒物都好新鮮,牛仔骨肉質好嫩滑,醃得好入味
。雞扒燒完肉質嫩滑,冇雪味
。蝦好新鮮,仲切左個蝦頭,燒完食起上黎更方便
。魷魚我就鍾意燒得乾身D,口感好D同香口D。
2016-07-15
2016-07-10 1883 瀏覽
晏晝同事想食辣湯就諗到呢間(一來今日無意食泰菜),二來上菜又快適合上班族。快速order後前菜就自動波上枱,有4小碟-豆卜*粉絲*菜*醃青瓜😋*兩位本身唔鍾意冷粉絲 就換左個泡菜;如果鍾意食薯仔嘅可以叫佢換甜薯仔俾你👍大大碟係我嘅牛肋骨,有5件,今次俾得偏油 摵左唔少出黎😓好在肉煮得夠稔!叫lunch set 都會跟牛骨湯 重胡椒味我覺得不錯,有心機用蘿蔔配搭降燥。 同事叫嘅係泡菜湯 賣相不太吸引但見佢食都好有料話好味,仲有魷魚鬚🐙餐後有jelly 送 食完甜甜地繼續努力工作
Kimchi

牛肋骨湯
泡菜辣湯
餐後有jelly 送 食完甜甜地繼續努力工作
2016-07-07
Kimchi
牛肋骨湯
2016-06-12 2209 瀏覽
歐洲國家盃終於開鑼啦,所以今晚就约左班波友嘆完自助韓燒之後,就去附近酒吧睇波。今次我地就揀左灣仔“新高麗苑”,因為佢地價錢公道,而且肉食種類多,啱哂我地D食肉獸。一入到餐廳,坐好後,就馬上去揀野食。豬牛羊相當齊全。我就揀左牛)牛排骨…………相當軟腍,牛味十足?西冷牛肉………燒起上黎,肉汁慢慢流出來,六七成熟就最啱,肉 質軟腍  (雞)鷄軟骨……………相當脆口,好有頭。雞翼………………好香,雞肉味濃,燒起上黎無雪味。(羊)羊扒………………一D羶味都無,好香羊肉味,唔韌。(豬)豬頸肉………………好軟腍,豬肉味十足最後食埋我至愛嘅冰凍涼粉,確實相當滿足,多幾日又會黎幫襯,因為要睇波呀嗎
一入到餐廳,坐好後,就馬上去揀野食。豬牛羊相當齊全。
我就揀左:
(牛)牛排骨…………相當軟腍,牛味十足?
西冷牛肉………燒起上黎,肉汁慢慢流出
來,六七成熟就最啱,肉
質軟腍
(雞)鷄軟骨……………相當脆口,好有頭。
雞翼………………好香,雞肉味濃,燒起上
黎無雪味。

(羊)羊扒………………一D羶味都無,好香羊肉
味,唔韌。

(豬)豬頸肉………………好軟腍,豬肉味十足

真露米酒
2016-06-08
2 分鐘 (堂食)
真露米酒