2023-10-29
Hello Uncle Fong Hot Pot again♨️🥢..打邊爐打上癮🥢。。呢晚又去左同方叔叔有個約會,入秋成日有籍口吃個鍋🍲。今次去左將軍澳Popcorn,一身街坊look 既我👻,黎到覺得呢間更寧靜舒服,服務員服務更貼心喔!🔸鴛鴦麻辣鍋 $116
今次揀選鍋底(養生花膠雞鍋 & 重慶辣)一個養生、一個重口味,先補身既花膠雞超足料😍,雞件多而花膠足,先來喝碗雞湯暖身又養生。重慶鍋底更香更麻,吸味濃。🔸美國Prime牛小排(半份) $138Prime 極佳牛肉🐮 取自 >42months 年輕牛牛,具豐富大理石油花 & 有咬口肉質,灼後滑嫩又牛味濃郁。🔸嫩牛肉(半份) $48牛脊肉加入調味,肥瘦比例均勻,食落鮮嫩多汁,香濃嫩滑。放入紅湯涮煮,麻辣又鮮味。
🔸西班牙黑豚梅肉(半份) $88豬味濃,有咬口而肉帶爽。
🔸安格斯牛板翼(半份) $98🔸黑豚腩肉(半份) $48🔸皇帝菜(半份) $28
🔸萵筍條(半份) $18🔸油麥菜(半份) $18
🔸鮮腐竹(半份) $28
🔸鮮竹笙(半份) $38🔸重慶炸酥肉(半份) $38
🔸香鹵豬大腸(半份) $38
🔸千絲柏葉(半份
🔸鴛鴦麻辣鍋 $116 今次揀選鍋底(養生花膠雞鍋 & 重慶辣)一個養生、一個重口味,先補身既花膠雞超足料😍,雞件多而花膠足,
先來喝碗雞湯暖身又養生。重慶鍋底更香更麻,吸味濃。
🔸美國Prime牛小排(半份) $138
🔸嫩牛肉(半份) $48
🔸西班牙黑豚梅肉(半份) $88
豬味濃,有咬口而肉帶爽。
🔸安格斯牛板翼(半份) $98
🔸黑豚腩肉(半份) $48
🔸皇帝菜(半份) $28 🔸萵筍條(半份) $18
🔸油麥菜(半份) $18 🔸鮮腐竹(半份) $28 🔸鮮竹笙(半份) $38
🔸重慶炸酥肉(半份) $38 🔸香鹵豬大腸(半份) $38 🔸千絲柏葉(半份) $38 🔸鰻魚(白鱔)(半份) $58
其他食材同樣吸鍋底,愛吃辣豬大腸、柏葉、鮮竹笙真的很岩麻辣鍋🌶,其他蔬菜也同樣鮮甜。
🔸武隆苕粉(半份) $28
以苕粉製成粉條,經多重工序,比一般薯粉更煙韌,久煮不斷,晶瑩剔透。
除左有喬麥茶,記得點選7週年既無限添飲🥳,大大杯果茶🍹$48 可無限制添飲,打邊爐下火最岩!
而餐前糖水:紅棗雪耳都超滋潤,記得為胃仔打打底,整體質素不錯喔!
最後仲有柚子吃💛 超甜超多汁!
×××[方叔叔重慶老火鍋 -Uncle Fong Hot Pot]×××