2024-08-21 668 瀏覽
聽朋友講起食極都咁高質嘅方叔叔,今個8月全線菜單勁減價🤩🌟 仲要免加一服務費✅✅✅✅✅ 超級抵食😘 即刻捉埋🐧🐧 buddy 去食餐勁嘅🥰 照舊㨂咗超級正嘅麻辣鴛鴦鍋😋 麻辣湯底依舊麻香滿溢,離遠已經俾佢濃郁嘅香氣吸引住🤤 食落辛香又富層次感,麻與辣比例恰到好處,勁高質👍👍 一旁嘅菇菌湯底都超級正😋 菇菌香氣清香美味😚 跟方叔叔推薦㨂咗以下幾款火鍋配料🤭 包括手打魚籽蝦滑、鮮黃喉、珊瑚蚌、武隆苕粉等,全部都勁新鮮,份量好足秤🤭 餐廳更會貼心附上最佳滾煮時間🥰 確保客人能品嘗最佳口感滋味❤️ 當然不得不提超經典勁好味嘅嫩牛肉🐮 依舊滑嫩無比🌟 食落軟腍有嚼感,牛香滿滿,肉味濃香,夾埋麻辣湯底真係無得頂👍 甜品除咗一開頭贈送嘅雪耳糖水之外,再㨂咗地道必食嘅冰粉同埋紅糖糍粑🥰 冰粉清甜可口,滑溜溜嘅口感令人上癮🤤 糍粑外層香脆,內裡軟糯煙韌,流心紅糖漿甜美無比,滋味滿分😆 飲品㨂咗大大杯嘅特飲🥰 洛神花鮮橙特飲酸香開胃,生津又解渴❤️ 水仙烏龍檸檬茶好清爽醇香,解膩消滯絕佳😋

想食火鍋,方叔叔係一個唔錯既選擇♨️🥢!..最近更推出8周年勁慳優惠 - 【1. 全線菜單勁減】 & 【2. 全線免加一服務費】,價錢更吸引但份量不變!自助火鍋配料區~ 自由配搭。今次湯底揀左:麻辣+蕃茄濃鍋 (小鍋) 惹味麻辣銅底,配上酸甜開胃既蕃茄鍋♨️吃麻辣之前,吃個糖水潤潤打打底!火鍋配料唔少得:美國Prime特級牛小排(半份) 肉質嫩滑又充滿肉汁,打邊爐唔少得!另外亦點左美國牛板腱 (半份) 肉質相對有咬口。豬肉方面:極品黑豚腩肉(半份) 充滿油香,而香滷豬大腸(半份) 配上麻辣湯底,吸汁又惹味。海鮮類:美國桶蠔(半份) 大大隻珍寶Size, 一口咬落充滿蠔汁!而鰻魚(白鱔)(半份) 脆嫩可口。
小食方面:鮮花椒重慶炸酥肉(半份) 十分香口惹味。
而葷菜類:萵筍條(半份) 、田園菜籃(一份) 、鮮腐竹(半份) 、甜粟米 (半份) 、竹笙(半份) 款款都吸汁又健康,最後來一客稻庭烏冬(半份) 粉條煙韌,大滿足!
..×××火鍋]××ש將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖..

想食火鍋,方叔叔係一個唔錯既選擇♨️🥢!

自助火鍋配料區~ 自由配搭。

今次湯底揀左:麻辣+蕃茄濃鍋 (小鍋)
惹味麻辣銅底,配上酸甜開胃既蕃茄鍋♨️

吃麻辣之前,吃個糖水潤潤打打底!

另外亦點左美國牛板腱 (半份) 肉質相對有咬口。

而鰻魚(白鱔)(半份) 脆嫩可口。

小食方面:鮮花椒重慶炸酥肉(半份) 十分香口惹味。

×××[方叔叔重慶老火鍋]×××
©將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖

2024-09-01 425 瀏覽
呢間火鍋店宜家做緊免加一,好抵食。先揀湯底,揀咗麻辣及蕃茄湯底。麻辣味濃郁,蕃茄湯酸甜。火鍋配料當中,肉揀咗美國Prime特級牛小排一份,肉質嫩滑,肉汁豐富,打邊爐必備。另外,自家制手打四寶丸(半份)口感彈牙,款款各有特色。珊瑚蚌(半份)鮮甜爽口。鮮滑魚麵(半份)質感滑溜,非常吸湯,吃起來十分滿足。淮山條(半份)增加了健康元素,口感脆嫩。千絲柏葉(半份)淥一淥好快熟,非常爽口。鴨血(半份)滑嫩,吸收湯底的味道,配麻辣湯底最正。鮮竹笙(半份)吸哂啲湯味,正!油麥菜(半份)清爽。

呢間火鍋店宜家做緊免加一,好抵食。
先揀湯底,揀咗麻辣及蕃茄湯底。麻辣味濃郁,蕃茄湯酸甜。

2024-08-23 314 瀏覽
記得上年差不多時亦有跟朋友來方叔叔除了方便朋友帶小朋友下樓進餐更覺得這餐廳的職員態度很友善對小朋友亦很細心💕而且最近餐廳在做8月優惠除免加一服務費外,其他食物價格亦調低了價錢和職員態度都更親民了🤣點了一個鴛鴦湯鍋(麻辣加蕃茄)職員介紹麻辣湯鍋是用老鷹茶製成有清熱解毒和減油膩之用味道非常香辣 不用點醬油也很夠味道而蕃茄湯底亦十分有驚喜😍食物完全吸收到蕃茄湯的味道每一口都是酸酸的 十分開胃😋而火鍋配料上,有幾款每次來都是必點‼️大家可以參考一下啊🥰🧡嫩牛肉每口牛肉都十分嫩滑,而且很香牛味放麻辣湯底後,牛肉亦吸收了其精華 牛肉變得更加香口😋🧡稻庭烏冬如點了稻庭烏冬,一定不可淥得太久雖然這款烏冬淥的時間長質地也不會太軟但時間短的話,烏冬的質地都十分彈牙建議烏冬加入蕃茄湯底,烏冬吸收酸酸的番茄味道 十分開胃🧡蝦滑蝦味好濃,好有口感🧡桂花蚌桂花蚌非常鮮甜又爽口

記得上年差不多時亦有跟朋友來方叔叔
除了方便朋友帶小朋友下樓進餐
更覺得這餐廳的職員態度很友善
對小朋友亦很細心💕
而且最近餐廳在做8月優惠
除免加一服務費外,其他食物價格亦調低了
價錢和職員態度都更親民了🤣

點了一個鴛鴦湯鍋(麻辣加蕃茄)
職員介紹麻辣湯鍋是用老鷹茶製成
有清熱解毒和減油膩之用
味道非常香辣 不用點醬油也很夠味道
而蕃茄湯底亦十分有驚喜😍
食物完全吸收到蕃茄湯的味道
每一口都是酸酸的 十分開胃😋

火鍋配料上,有幾款每次來都是必點‼️
大家可以參考一下啊🥰

🧡嫩牛肉
每口牛肉都十分嫩滑,而且很香牛味
放麻辣湯底後,牛肉亦吸收了其精華
牛肉變得更加香口😋

🧡稻庭烏冬
如點了稻庭烏冬,一定不可淥得太久
雖然這款烏冬淥的時間長質地也不會太軟
但時間短的話,烏冬的質地都十分彈牙
建議烏冬加入蕃茄湯底,
烏冬吸收酸酸的番茄味道 十分開胃

🧡蝦滑
蝦味好濃,好有口感

🧡桂花蚌
桂花蚌非常鮮甜又爽口

2024-08-16 330 瀏覽
好耐都冇打邊爐啦,今日決定黎食呢間正宗重慶麻辣火鍋,結果質素真係超出我預期咁好,而且入邊熟客好多而店員既態度同服務真係好好,所以佢經常爆滿都係有原因的。睇呢到有好多人都係食麻辣同花膠雞湯鴛鴦鍋,咁又的確係幾抵食而且仲可以飲下雞湯。全程QR code落單而個湯同埋食物都好快到,店員會好仔細講每樣食物係咩,因為我嗌得多肉類,佢驚我地會撈亂仲突登講左幾次,再上每碟食物都有建議既烹煮時間,未食其實已經覺得好用心做,同一般放題或火鍋店唔同。雞湯真係好鮮味而且膠質十足,亦都跟埋雞件,肉質幾嫩冇雪味。麻辣鍋好香而且牛油都落得好足,未食已經狂吞口水。食物方面整體都非常高質,有好幾款未見過既食物,包括小水母、現炸豆皮同埋魚籽蝦滑。小水母食落真係幾正,非常爽口而且好索汁,麻辣湯底加埋佢爽彈既口感好特別。豆皮同一般既響鈴唔同,食落有咬口而且佢即炸既關係所以仲有好香既豆味,1 分鐘左右就會內外都索哂湯,濃郁豆味同埋湯底結合埋真係好出色! 蝦滑食落比一般既更彈牙而且蝦味好濃郁!其他食材其實都好出色,基本上成餐飯食完係會好滿足而且唔覺得有咩係相對差既。真係一定會再幫襯,而家仲有埋食夠$200送$100既coupo

睇呢到有好多人都係食麻辣同花膠雞湯鴛鴦鍋,咁又的確係幾抵食而且仲可以飲下雞湯。全程QR code落單而個湯同埋食物都好快到,店員會好仔細講每樣食物係咩,因為我嗌得多肉類,佢驚我地會撈亂仲突登講左幾次,再上每碟食物都有建議既烹煮時間,未食其實已經覺得好用心做,同一般放題火鍋店唔同。

其他食材其實都好出色,基本上成餐飯食完係會好滿足而且唔覺得有咩係相對差既。真係一定會再幫襯,而家仲有埋食夠$200送$100既coupon,真心抵食而且唔會將貨就價,真心高質!
好耐之前食過一次,咁啱見到8月份勁慳優惠,有全線菜單勁減!而且-全線免加一服務費😮真係抵食咗好多,即刻又再嚟!麻辣+番茄湯鍋呢個麻辣湯底好惹味仲可以配健康嘅蕃茄湯底咁就唔怕太辣啦!美國Prime特級牛小排(半份)呢個牛肉好有牛味,老公唔鍾意食牛,呢度可以叫半份就啱啱好啦!手打魚籽蝦滑(半份)手打魚籽蝦滑真材實料半份都有成條喎,幾抵食,口感爽口彈牙美國桶蠔呢個桶蠔半份係兩隻,估唔到係超級大!食完唔夠後再encore多一份!極品黑豚腩肉黑豚腩肉切到薄薄地,肉同埋脂肪均勻幾好食😋長城小白豬午餐肉打邊爐又點少得午餐肉呢?呢個係超厚身嘅午餐肉打邊爐特別滋味!水仙烏龍檸檬茶洛神花鮮橙特飲呢兩款飲品都係$38,佢係超級無敵大杯係打邊爐嘅份量,唔使驚要叫好多杯嘢飲🍱方叔叔重慶老火鍋 (PopCorn 2) (將軍澳)📌📍將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖

麻辣+番茄湯鍋
呢個麻辣湯底好惹味仲可以配健康嘅蕃茄湯底咁就唔怕太辣啦!

美國Prime特級牛小排(半份)

手打魚籽蝦滑(半份)
手打魚籽蝦滑真材實料半份都有成條喎,幾抵食,口感爽口彈牙

美國桶蠔

極品黑豚腩肉
黑豚腩肉切到薄薄地,肉同埋脂肪均勻幾好食😋

長城小白豬午餐肉

水仙烏龍檸檬茶
洛神花鮮橙特飲

🍱方叔叔重慶老火鍋 (PopCorn 2) (將軍澳)
📌📍將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖
2024-07-14 355 瀏覽
推薦菜:牛小排 - 牛肉香嫩牛肉 - 軟炸豆皮 - 現炸豬肚雞加麻辣湯底 中午免了湯底費整體服務很好 有位偏瘦戴眼鏡男服務員態度很好週末午膳時間也沒有太多人 希望可以做得耐 會再幫襯
推薦菜:
牛小排 - 牛肉香
嫩牛肉 - 軟
炸豆皮 - 現炸

豬肚雞加麻辣湯底 中午免了湯底費

整體服務很好 有位偏瘦戴眼鏡男服務員態度很好

週末午膳時間也沒有太多人 希望可以做得耐 會再幫襯
2024-07-07 316 瀏覽
一向都係方叔叔嘅fans,今次帶咗屋企人一齊食,一坐低店員就會準備滋潤糖水暖暖胃,好好食已經想食多碗😋最出名係麻辣鴛鴦鍋,選咗麻辣湯+胡椒豬肚雞湯一上鍋底滾起就可以先飲雞湯,呢個湯底勁足料,有大量豬肚同雞,胡椒味好濃郁,未打邊爐已經飲咗兩碗😍因為我哋揀嘅湯底比較養生,所以揀咗好多菜配合湯底一齊食,胡椒湯一定要點竹笙、包漿豆腐同鮮腐竹,同個湯底好夾之餘,本身個食材都夠新鮮好食🤪蟶子係當造期,點咗半份鮮活海蟶,新鮮鮮甜,食嘅時候要小心爆汁🤣而家6月份仲有激減優惠:凡消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用(套餐不能使用),有效期為派發起計60天🦥方叔叔重慶老火鍋 (PopCorn 2) (將軍澳)將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.8/5🌼懶住去指數:4.8/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

最出名係麻辣鴛鴦鍋,選咗麻辣湯+胡椒豬肚雞湯

而家6月份仲有激減優惠:

🦥方叔叔重慶老火鍋 (PopCorn 2) (將軍澳)
將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.8/5
🌼懶住去指數:4.8/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
原來餐廳宜家做緊大優惠,只要食滿$200就可以送$100現金劵可以下次使用,而且使用數量無上限!所以變相有6折嘅優惠🤪 (但不適用於中環店)加上本身餐廳可以選擇半份嘅size,價錢都相對平,所以幾抵食!💪🏻 麻辣大紅鍋+養生花膠雞鍋 ($98)麻辣鍋都好有老重慶風味,湯底夠麻、夠辣😛,而且重慶麻辣湯底係用牛油熬製而成,所以非常香口,用黎烚肉類、丸類好惹味😚 而惹膠雞湯好濃厚,打邊爐之前可以飲一碗濃湯,好鮮味🤤 而且花膠都煮得好淋,食落口感夠黏稠!💪🏻 美國牛板腱、嫩牛肉 ($98半份、$88)牛板腱切得厚身,口感實在,而且牛味幾濃😋 嫩牛肉都好嫩滑!💪🏻 黑豚腩肉、紐西蘭精品羊肉片 ($48半份、$58半份)腩肉片肉質彈牙,羊肉羶味突出!💪🏻 手打魚籽蝦滑 ($108)蝦滑有蝦鮮味,而且好彈牙😋💪🏻 手打四寶丸 ($108)四寶丸包括蝦丸、墨魚丸、香菜牛肉丸、豬肉丸,丸類都打得夠實淨,口感彈牙!💪🏻 包漿豆腐、現炸豆皮 ($48、$38半份)豆腐口感夠滑,而且豆香味好濃😋 炸豆皮好大塊,不相對就冇響玲咁索湯。💪🏻 霞蒲海帶苗、娃娃菜、油麥菜、黃金針菇($18、$28)海帶苗充滿海水嘅鮮

💪🏻 麻辣大紅鍋+養生花膠雞鍋 ($98)

💪🏻 美國牛板腱、嫩牛肉 ($98半份、$88)
牛板腱切得厚身,口感實在,而且牛味幾濃😋 嫩牛肉都好嫩滑!

腩肉片肉質彈牙,羊肉羶味突出!

💪🏻 手打魚籽蝦滑 ($108)
蝦滑有蝦鮮味,而且好彈牙😋

💪🏻 手打四寶丸 ($108)

💪🏻 包漿豆腐、現炸豆皮 ($48、$38半份)

海帶苗充滿海水嘅鮮(腥)味,食落好清新!

💪🏻 稻亭烏冬($48)

味道:9/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5
  • 花膠雞湯鍋
2024-06-28 266 瀏覽
放入咗去將軍澳探表弟,同佢去咗商場食嘢,PopCorn 2嘅方叔叔重慶老火鍋以火鍋為主的川菜店,食物美味之餘仲可以揀半份,價錢公道,店員的服務及環境都獲得不少食客讚賞。而家仲有優惠,餐廳6月份推出激減優惠,凡正價消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用,記得套餐不能使用。入座之後,店員送上雪耳糖水,潤下喉嚨先開始食火鍋。必食招牌「麻辣鴛鴦鍋」麻辣加大骨滋補鍋:麻辣揀咗普通辣,味道同辣度都啱啱好。奶白色的大骨鍋湯底,香甜濃郁。美國桶蠔雪白細滑,肉質肥美。白鱔片口感爽彈,味道鮮甜不腥。黑豚腩肉:口感柔嫩,一咬落肉汁香甜四溢,肉味香濃。手打魚籽蝦滑:用新鮮蝦手打成蝦滑,加上少許魚籽,口感爽滑彈牙。鴨血:滑嫩很軟,口感像果凍。大刀豬腰片:鮮豬腰片成薄片,輕輕一灼,囗感爽脆冇異味。潮汕手打牛筋丸:牛味香濃、彈牙爽口。長城小白豬午餐肉:火腿花和肉泥的完美比例,較其他午餐肉澱粉含量低。口感豐富、充滿質感。鮮滑魚麵:口感爽彈有魚嘅鮮味。
放入咗去將軍澳探表弟,同佢去咗商場食嘢,PopCorn 2嘅方叔叔重慶老火鍋火鍋為主的川菜店,食物美味之餘仲可以揀半份,價錢公道,店員的服務及環境都獲得不少食客讚賞。

入座之後,店員送上雪耳糖水,潤下喉嚨先開始食火鍋

必食招牌「麻辣鴛鴦鍋」

美國桶蠔雪白細滑,肉質肥美。

白鱔片口感爽彈,味道鮮甜不腥。

黑豚腩肉:口感柔嫩,一咬落肉汁香甜四溢,肉味香濃。

鴨血:滑嫩很軟,口感像果凍。

大刀豬腰片:鮮豬腰片成薄片,輕輕一灼,囗感爽脆冇異味。

潮汕手打牛筋丸:牛味香濃、彈牙爽口。

鮮滑魚麵:口感爽彈有魚嘅鮮味。

2024-06-25 165 瀏覽
🌶🍲再嚐重慶火鍋的味道方叔叔主打招牌重慶麻辣火鍋,同時亦配有唔同滋補特色既湯底,啱曬唔同口味既朋友相聚烚下烚下。一入到店內,環境十分舒適乾淨,卡位十分闊落,我地坐低之後,侍應亦好貼心送上雪耳紅棗羹,味道甜甜地,好暖胃,服務態度絕對值得一讚。🥣重慶麻辣湯配養生花膠雞湯底:麻辣湯底,麻辣湯底十分正宗,好多紅辣椒o係個湯底,佢唔係辛辣好辛苦既感覺,反而係麻辣刺激,辣得好過癮😆,至於養生花膠雞湯底,飲落好滋補,雞肉🐓好嫩同爽口,而滾淋左既花膠就入口即溶,非常正!😍🐚鮮活海蟶:飽滿鮮甜多汁,口感一流🦪美國桶蠔:大大隻,肥美多汁,十分新鮮 🍜鮮滑魚麵:具備十足既魚鮮味,魚麵入口滑嫩🪸珊瑚蚌及桂花蚌:兩種蚌肉配埋香茜醬油,十分爽脆鮮甜,絕對推介🥒功夫萵筍片:筍片口感爽脆,帶有回香甘甜味🐂美國Prime牛小排:色澤紅潤,肉脂均勻分佈,細嫩多汁,每片都充滿肉香🐠鮮龍躉片:龍躉魚肉新鮮無腥味,肉質鮮美口感彈牙🍹生津止渴楊梅汁(凍):大大杯,清新解渴,超爽🥤洛神花鮮橙特飲(凍):具備豐富維他命C,酸甜適中,解辣一流
🌶🍲再嚐重慶火鍋的味道

🐚鮮活海蟶:飽滿鮮甜多汁,口感一流
🦪美國桶蠔:大大隻,肥美多汁,十分新鮮

🍜鮮滑魚麵:具備十足既魚鮮味,魚麵入口滑嫩

🥒功夫萵筍片:筍片口感爽脆,帶有回香甘甜味

🐠鮮龍躉片:龍躉魚肉新鮮無腥味,肉質鮮美口感彈牙

🍹生津止渴楊梅汁(凍):大大杯,清新解渴,超爽

2024-06-23 138 瀏覽
打邊爐最鐘意食方叔叔,仲要屋企附近就有,偷偷出黎食完先回家湊b😆鍋底兩個人要小鍋就可以,要鴛鴦麻辣鍋價錢都係$80左右,十分抵食,可以配大骨湯/ 番茄湯、皮蛋芫荽湯等麻辣鍋可以揀大辣、小辣、重慶辣等🌶️🌶️🌶️呢到好多材料都好得好好食,推介一啲我鐘意嘅俾大家:▫️桂花蚌🉐▫️美國牛板腱🉐▫️美國牛小排🉐▫️生蠔🉐▫️潮汕手打牛筋丸🉐▫️白鱔🉐▫️油墨菜🉐▫️娃娃菜🉐幾個牛肉部位都超好食、蠔又新鮮啖啖肉、牛丸多汁老公好鐘意食、我就鐘意桂花蚌夠爽口,整體真係好食最後仲有雪耳紅棗糖水😋

麻辣鍋可以揀大辣、小辣、重慶辣等🌶️🌶️🌶️

呢到好多材料都好得好好食,推介一啲我鐘意嘅俾大家:

▫️桂花蚌🉐

▫️白鱔🉐

▫️油墨菜🉐
▫️娃娃菜🉐

最後仲有雪耳紅棗糖水😋
小編今日來到將軍澳一間重慶麻辣火鍋專門店「方叔叔重慶老火鍋」🔥 餐廳裝修古色古香,環境寬闊而舒適,食材而且可選半份或一份,客人可以吃多幾款美食🙌🏻 適合和親朋好友來圍爐吃火鍋✨ 必試招牌「麻辣鴛鴦鍋」麻辣湯底可選普通/重慶辣,配上養生花膠雞鍋🐔 花膠雞湯真材實料,花膠吸收滾雞湯的精華,充滿骨膠原的花膠滋補養顏🧡 再吃一口火紅的麻辣火鍋👏🏼推介以下幾款必食火鍋配料✨ 1️⃣「稻田毛肚」嚴選新鮮黃牛毛肚,毛肚表面呈現許多小顆粒,以冰鎮方式保持口感爽脆,是麻辣火辣鍋的最佳菜品🔥2️⃣ 「美國Prime牛小排」油花均勻分佈,入口即化,油香和肉味味道一流,牛魔王必食之選🐮3️⃣ 「手打四寶丸」手打鮮蝦丸及墨魚丸爽口彈牙,鮮味十足🦐🦑 貢菜豬肉丸嚴選豬腿肉,少脂肪而且肉質結實,手打牛丸肥瘦均勻,香口惹味🙌🏻4️⃣ 「手打魚籽蝦滑」百分百新鮮全蝦肉打製,爽口彈牙,於花膠雞湯中煮滾出極致鮮味🦐5️⃣ 「黃喉」口感爽脆彈牙,嫩而不韌,需經過多個工序包括洗、切、去膜,含豐富蛋白質,營養價值比豬肝、豬肚更高✨6️⃣ 「鮮鵝腸」用上潮汕獅頭鵝的鵝腸,滾煮後自然捲曲,口感爽脆有嚼勁🧡🍽 :鴛鴦鍋(麻辣+養生花膠雞湯);稻田毛肚;美國P

推介以下幾款必食火鍋配料✨

🍽 :鴛鴦鍋(麻辣+養生花膠雞湯);稻田毛肚;美國Prime牛小排;手打四寶丸;手打魚籽蝦滑;黃喉;鮮鵝腸
👅好味指數:8.5/10;8.25/10;8.0/10;8.25/10;8.25/10;8.25/10;8.25/10
💰消費:HK$158;HK$78;HK$138;HK$58;HK$58;HK$58;HK$68
📍 地址:方叔叔重慶老火鍋 (PopCorn 2) (將軍澳)
將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G49號舖
🈹推介優惠:5月份推出激減優惠,凡消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用(套餐不能使用),有效期為派發起計30天
2024-06-07 135 瀏覽
又到每月一次打邊爐時間👏🏻方叔叔重慶老火鍋 🍲係我食火鍋首選見到宜家5月份仲有推出激減優惠凡消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用(套餐不能使用),有效期為派發起計30天 *此推廣不適用於中環店禁抵食~快D約埋親朋好友來方叔叔打邊爐🫶🏻叫左麻辣鴛鴦鍋~辣得過癮🌶️重慶麻辣湯底好好味~麻香十足🫑皮蛋香菜鍋~港式湯底~清甜又消暑同埋菜式款式多、仲可以選擇半份禁就可試到更多款菜品😘佢地菜品好多,更設有十八大推薦菜✅食材真係好新鮮👏🏻👏🏻我今次叫左全部半份美國牛板腱、鮮龍躉片、油麥菜安格斯牛板翼、千絲柏葉潮汕手打牛筋丸、功夫萵筍片珊瑚蚌、鮮黃喉、鹽爆魚肚📍將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖
又到每月一次打邊爐時間👏🏻
方叔叔重慶老火鍋 🍲係我食火鍋首選

見到宜家5月份仲有推出激減優惠

禁抵食~快D約埋親朋好友來方叔叔打邊爐

🫶🏻叫左麻辣鴛鴦鍋~辣得過癮

🌶️重慶麻辣湯底好好味~麻香十足

🫑皮蛋香菜鍋~港式湯底~清甜又消暑
同埋菜式款式多、仲可以選擇半份
禁就可試到更多款菜品😘

佢地菜品好多,更設有十八大推薦菜✅
食材真係好新鮮👏🏻👏🏻我今次叫左全部半份

美國牛板腱、鮮龍躉片、油麥菜
安格斯牛板翼、千絲柏葉
潮汕手打牛筋丸、功夫萵筍片

珊瑚蚌、鮮黃喉、鹽爆魚肚

📍將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖
2024-06-02 125 瀏覽
最近落雨天氣又涼番,心思思又想去打邊爐😂呢間重慶火鍋店坐得好舒服,麻辣湯底夠正宗之外,食材全部可以叫半份,就算係得兩個人都可以食到好多唔同款式。店員服務態度更係專業友善,入座後就會逢上餐前糖水。▪️養生花膠雞鴛鴦鍋 $98二人叫左個細鍋,花膠雞鍋湯底超級鮮甜,建議火鍋前先飲碗湯。花膠份量超多,骨膠原滿滿!重慶麻辣的味道香濃,喜歡吃麻辣的必點這道湯底。▪️美國桶蠔 (一份) $188四隻手蠔有成隻手掌甘大,入口好creamy!▪️手切牛肉(半份)$188 / 嫩牛肉 (一份) $88牛肉口感滑溜,牛味濃郁,牛魔王必吃!▪️十秒牛舌 (半份) $58口感爽彈、碌10秒就食得!▪️手打魚籽蝦滑(一份) $108手打口感特別彈牙,蝦滑鮮甜,加上蝦籽口感一流!▪️芝士丸(半份) $28一咬開就爆出流心芝士,好正!▪️ 洛神花鮮橙特飲 $48好大杯,口感清爽,唔會太甜,打邊爐好夾▪️日本七寶札幌生啤 $38打邊爐點少得飲杯啤酒,解渴解膩,正!餐廳5月份推出激減優惠,凡消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用(套餐不能使用),有效期為派發起計3

最近落雨天氣又涼番,心思思又想去打邊爐😂

▪️養生花膠雞鴛鴦鍋 $98
二人叫左個細鍋,花膠雞鍋湯底超級鮮甜,建議火鍋前先飲碗湯。

▪️美國桶蠔 (一份) $188

四隻手蠔有成隻手掌甘大,入口好creamy!

▪️手切牛肉(半份)$188 / 嫩牛肉 (一份) $88

牛肉口感滑溜,牛味濃郁,牛魔王必吃!

▪️十秒牛舌 (半份) $58

口感爽彈、碌10秒就食得!

▪️手打魚籽蝦滑(一份) $108

手打口感特別彈牙,蝦滑鮮甜,加上蝦籽口感一流!

▪️芝士丸(半份) $28

一咬開就爆出流心芝士,好正!

▪️ 洛神花鮮橙特飲 $48
好大杯,口感清爽,唔會太甜,打邊爐好夾

▪️日本七寶札幌生啤 $38
打邊爐點少得飲杯啤酒,解渴解膩,正!

餐廳5月份推出激減優惠,凡消費滿$200即送$100現金券於下次消費使用,下次消費亦是每消費$200可使用1張減$100優惠券,無封頂使用(套餐不能使用),有效期為派發起計30天.
*注意: 此推廣不適用於中環店*