2023-10-19 49 瀏覽
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳).方叔叔真係食極唔厭,天氣轉涼就係打麻辣火鍋好時節🫶🏻今期佢做緊promotion係叫一杯四大天王/啤酒可以任飲!.▪️鴛鴦蕃茄/麻辣鍋▪️.我地由於食辣太廢,只可以揀普通辣另外食得辣嘅朋友可以揀中級重慶辣,再高一個係+0辣!.▪️冬瓜·土豆片•粟米▪️.呢三樣野都係索湯配料,配蕃茄湯一流絕配.▪️乾貢菜·無骨鴨掌 ▪️.乾貢菜係我縱橫咁多打邊爐店,只見過方叔叔呢到有得食!需要拎個籬撈住,三分鐘唔好overcook!! 就會食到爽脆好似豆咁嘅口感,但一過龍就會淋曬浪費左🥹無骨鴨掌係叫過一次後我每次都要再食,雖然佢要淥十五分鐘咁耐🤣.▪️小酥肉·大腸▪️.今次食飯比較多大食嘅男人😂可以叫多少少我地兩個平時唔會叫嘅小酥肉炸後浸一浸湯食得,就咁食又得大腸唔會有臭味,又幾好食喎!.飲品叫四大天王可以任飲仲要係四款口味,我今次試左雞尾酒百香果🍹,之後先再叫翻杯烏龍凍檸茶要一讚呢到嘅飲品真係巨大杯,啱曬打邊爐一杯飲品唔夠嘅人!.📌 方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務
方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)

方叔叔真係食極唔厭,天氣轉涼就係打麻辣火鍋好時節🫶🏻

▪️鴛鴦蕃茄/麻辣鍋▪️
我地由於食辣太廢,只可以揀普通辣
另外食得辣嘅朋友可以揀中級重慶辣,再高一個係+0辣!

▪️冬瓜·土豆片•粟米▪️
呢三樣野都係索湯配料,配蕃茄湯一流絕配

▪️乾貢菜·無骨鴨掌 ▪️
乾貢菜係我縱橫咁多打邊爐店,只見過方叔叔呢到有得食!

▪️小酥肉·大腸▪️
今次食飯比較多大食嘅男人😂可以叫多少少我地兩個平時唔會叫嘅
小酥肉炸後浸一浸湯食得,就咁食又得
大腸唔會有臭味,又幾好食喎!

要一讚呢到嘅飲品真係巨大杯,啱曬打邊爐一杯飲品唔夠嘅人!
📌 方叔叔重慶老火鍋 (POPCORN) (將軍澳)
將軍澳唐俊街9號POPCORN 2期地下G49號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️