2022-08-20 310 瀏覽
因為疫情其實都好少出街打邊爐成日見到朋友share呢間舖頭睇相見到環境唔錯約咗一班好姊妹去試一試感覺地方好大好乾淨嗰日俾咗一間房我哋我諗個主題係日本風坐得好舒服講番啲嘢食我哋成班好似好耐冇打邊爐一見到啲嘢食就狂叫😂碟碟上枱賣相都好靚已經唔係好記得叫咗啲咩食記得可以推介嘅係牛舌心超嫩滑入口即溶雲吞手打丸都好有誠意不過要講下個魚片有陣泥味另外係個桶蠔⋯⋯煮完縮曬水好細粒不過整體服務環境食物質素都唔錯地點都好方便
因為疫情其實都好少出街打邊爐

另外係個桶蠔⋯⋯煮完縮曬水好細粒
不過整體服務環境食物質素都唔錯
地點都好方便
2022-08-02 453 瀏覽
久仰大名的旅鍋火鍋私房菜專門店,有幸訂到台灣房間,十分車站,非常有氣氛,環境寬敞乾淨,明亮衛生,充足冷氣空調,舒服舒服!😁😁先來極地龍蝦海鮮窩,配上龍蝦湯,不止是一個餐,而是一個表演,先來一口龍蝦湯,湯濃鮮味,一口緊接一口,美味極了!😍之後點了一客象拔蚌刺身,嘩,乾冰附上,仙氣漸現,鮮甜美味!!🥳🥳接著還有極黑牛頸脊,黑豚豬豬,每樣也新鮮有肉味,一試便知龍與鳳!😎員工親切有禮,笑容滿面,常常來加湯及執拾東西,此次是一餐非常良好的用餐體驗,值得推薦!👍👍😁
久仰大名的旅鍋火鍋私房菜專門店,
員工親切有禮,笑容滿面,
2022-07-26 283 瀏覽
揀咗雞湯鍋 勁清甜 好飲😋牛頸脊又好食😎😎😎😎值得再黎😁😁😝😝😝😝琴晚同朋友去打邊爐吟食左好多牛牛最欣賞係服務態度好好😍😍😍超細心😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
揀咗雞湯鍋 勁清甜 好飲😋
牛頸脊又好食😎😎😎😎
值得再黎😁😁😝😝😝😝
琴晚同朋友去打邊爐吟食左好多牛牛
最欣賞係服務態度好好😍😍😍
超細心😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
  • 雞湯
2022-07-26 296 瀏覽
5個人book左間房,但間房大到可以坐10個人都得👍🏼乾淨,冷氣夠,感覺好舒服今次試左個麻辣拼牛坑腩鍋,麻辣好有驚喜,麻辣湯底入面有鴨血,鴨血非常入味😋😋牛坑腩都好食夠冧,不過略嫌切得細左小小,湯底除咗牛坑腩仲有手打牛丸,牛丸彈牙有肉汁,正!不得不提西洋菜餃👍🏼好出色,豬肋條好食,淥耐左都唔會un ,唔食牛嘅都有好多款豬選擇仲有就係飲品,有自家製涼茶,唔會好甜👍🏼,除咗支裝啤酒外仲有Draft 啤,未齊人可以飲下draft 啤,食下前菜小食Chill下🍺🍻另外,我朋友覺得個免費小食花生都好好食🤣🤣🤣好食到買左一包返屋企食🤣🤣🤣
2022-07-25 215 瀏覽
Overall都好食,特別咸蛋黃既炸物必點……有啲係茄子,有啲係尤魚,全部都勁好正。佢個雞湯底好真材實料,超好飲,其他檯都衝過嚟一齊飲。真心真心一定要點,唔點會後悔。

2022-07-25 160 瀏覽
韮菜餃好好食,牛肉好好食,麻辣鍋好正,好夠辣,牛胸爽好好食,好爽口,魚刺身好新鮮,好爽口,野食好新鮮,全部都好好食,好爽口,抵食,好值得食,裝飾好有心機,下次會再黎
2022-07-25 127 瀏覽
朋友約了這間新開的店,由門口到餐廳入面都充滿飛機場的佈置,問了店員,有不同國家主題的房間,有台灣,泰國,俄羅斯,日本.頗有意思食物方面:現在竟然有1蚊湯底,是一品海皇冬瓜盅鍋,超抵及好味,我最愛是手打鮮蝦丸和.加拿大鴛鴦雙蚌,牛肉和豚肉都很精采,還有,服務態度非常好,值得推介的店,會再Encore
2022-07-25
2022-07-25 106 瀏覽
未食過咁好食嘅火鍋,好好食平靚正,食材新鮮服務好好,下次一定會再嚟牛肉質素很高房間舒適,很適合開會侍應態度好好,服務周到極力推介炸魚皮,與別不同價錢合理,電視係ViuTV
未食過咁好食嘅火鍋,好好食
平靚正,食材新鮮
服務好好,下次一定會再嚟
牛肉質素很高
房間舒適,很適合開會
侍應態度好好,服務周到
極力推介炸魚皮,與別不同
價錢合理,電視係ViuTV
2022-07-11 193 瀏覽
今日朋友生日請食飯嚟咗哩度3年冇飛過見到啲裝修有啲觸景傷情🤣🤣鹹蛋黃炸魚皮都幾惹味~叫咗一條花金鼓,先刺身再炸骨新鮮好食,想話唔夠喉,不過朋友請就算啦~湯底叫咗兩個,一個冬瓜盅一個番茄湯底~冬瓜盅個湯底好好飲!番茄入面啲牛坑腩好軟熟!食咗好多都冇影!強烈推薦牛頸脊同脆肉皖我本身唔太食皖魚,但係好脆冇咩骨食到好爽!最後要多謝負責人楊先生!知道朋友生日有特別為我哋準備!以後一定多多幫襯!!祝生意興隆!
今日朋友生日請食飯嚟咗哩度

3年冇飛過見到啲裝修有啲觸景傷情🤣🤣

鹹蛋黃炸魚皮都幾惹味~

叫咗一條花金鼓,先刺身再炸骨
新鮮好食,想話唔夠喉,不過朋友請就算啦~

湯底叫咗兩個,一個冬瓜盅一個番茄湯底~
冬瓜盅個湯底好好飲!番茄入面啲牛坑腩好軟熟!

食咗好多都冇影!
強烈推薦牛頸脊同脆肉皖
我本身唔太食皖魚,但係好脆冇咩骨食到好爽!

最後要多謝負責人楊先生!
知道朋友生日有特別為我哋準備!
以後一定多多幫襯!!
祝生意興隆!
  • 牛頸脊
  • 脆肉皖魚
  • 鹹蛋黃炸魚皮
屋企人做節加慶生飯,知道這裡有主題房可預約,餐廳有幾間用國家主題做房間,我們訂枱時因人數及其他房間已被訂,只剩最後一間日本🇯🇵主題房間,但感覺很好,自己一家人坐房打邊爐,房間挺大,坐得舒適,我們點了一個海鮮拼盤套餐,有牛肉,🦞湯底邊爐及象拔蚌刺身,另外再點了花膠雞湯底,湯底送上滾起先飲湯,再打邊爐,另外點了椒鹽鮮鮑魚(這個大讚,必點,個人十分推介,好好味)牛肉是靚牛肩脊,另外點了一個海鮮及肉拼盤,🦀🦐都很新鮮,上到枱到很生猛,其餘點了鵝腸,雞子,都是很新鮮,台山蠔都很鮮甜,因點了太多食物,不能詳盡介紹,但整體感覺食物新鮮,湯底鮮甜,高質素推介

• 椒鹽鮑魚
  • 龍蝦湯底
  • 花膠雞湯底
  • 台山蠔
2021-12-13 574 瀏覽
同同事食晏,見到佢哋門面好吸引,可以打卡,見價錢都OK,就去咗呢間舖到食。門口有個好似機場嘅指示牌,落樓梯好似上飛機咁。餐廳入面仲有打卡位,同埋主題房。套餐包中湯,或加$5轉餐飲汽水。今日一行三人去食,我同另一個同事都係嗌咗水煮牛肉飯。我怕辣,咁職員就話辣度可以揀小辣。嚟到見到已經覺得好吸引,好香。牛肉好香牛味,牛好嫩滑,唔un唔鞋。入面有芽菜、酸菜、豆卜、花生。另外一位同事揀咗酸菜魚,唔係好辣,好香。至於魚都好多片,好嫩滑。$53蚊呢個價錢,都算好抵食!!另外,職員都好友善有禮貌!主題房有五間,適合一班人。不過疫情關係,唔知一間房可以容納幾多人先可以訂房。和風房

門口有個好似機場嘅指示牌,落樓梯好似上飛機咁。

餐廳入面仲有打卡位,同埋主題房。

套餐包中湯,或加$5轉餐飲汽水。

今日一行三人去食,我同另一個同事都係嗌咗水煮牛肉飯。
我怕辣,咁職員就話辣度可以揀小辣。
嚟到見到已經覺得好吸引,好香。
水煮牛肉飯

牛肉好香牛味,牛好嫩滑,唔un唔鞋。
入面有芽菜、酸菜、豆卜、花生。
水煮牛肉

另外一位同事揀咗酸菜魚,唔係好辣,好香。
至於魚都好多片,好嫩滑。
酸菜魚飯

酸菜魚

$53蚊呢個價錢,都算好抵食!!
另外,職員都好友善有禮貌!

主題房有五間,適合一班人。
不過疫情關係,唔知一間房可以容納幾多人先可以訂房。

和風房

2021-12-10
水煮牛肉飯
水煮牛肉
酸菜魚飯
酸菜魚
2021-12-13 441 瀏覽
天氣開始凍冰冰,第一時間一定諗起熱辣辣煲仔飯或者打邊爐🍲我亦唔例外,即上碌下OPENRICE 附近見到新上榜以航空做主題既火鍋店,疑,又幾特別喎,好,一於去馬即訂枱,黎到門口已經大大個登機牌,處處打卡位職員見我地成班蕃薯仔好似大鄉理出鄉咁,主動向我地講解餐牌以及推薦佢地鎮店必食火鍋,花膠雞湯,好滋補呀岩曬暖暖身首先飲完個湯先,之後再加湯先開始打邊爐,正呀喂個湯成班朋友仔咁耐冇見啤啤先個蠔唔洗咁大力壓落去啲冰度架廚房師傅😂😂😂你知唔知我地要用力先夾到🥺🥺🥺夾得起都算但啲蠔仲痴住啲冰師傅你係米心情唔好呀🙈🙈🙈全豬宴啲侍應個個都好好禮貌同埋好好服務,希望保持住咁優質服務態度

首先飲完個湯先,之後再加湯先開始打邊爐,正呀喂個湯
成班朋友仔咁耐冇見啤啤先
師傅你係米心情唔好呀🙈🙈🙈全豬宴

侍應個個都好好禮貌同埋好好服務,希望保持住咁優質服務態度
2021-12-07 315 瀏覽
朋友生日食飯,食得開心,好多野食,新鮮好食,最we嘩鬼叫就是海鮮盤,海鮮仲係郁緊,好新鮮。牛肉好靚,好多雪花紋,豬肉都好香肉味,令到個湯底都鮮甜埋,裝修好得意,好似去咗機場咁。
牛肉好靚,好多雪花紋,豬肉都好香肉味,令到個湯底都鮮甜埋,

裝修好得意,好似去咗機場咁。
2021-11-07
2021-10-10 1432 瀏覽
香港人長時間留喺香港未能去到旅行,但發現一間同旅遊有關的火鍋店便去參加。一進店就發覺有機埸的感覺,到店入面有不同的主題房如日本,台灣等。用嚟打卡一流 食物方面都叫新鮮煮法特色,但價錢非一般價錢都算昂貴。雖然價錢唔算平,但勝在有私人獨立房間可以一班良朋好友聚首一堂呢哈哈。餐廳上菜都叫有效率, 服務員態度都唔錯! 食物質素尚算新鮮,可接受.較有特色是唔同火鍋有唔同煮法用嚟打卡影相一流。但其實同大廈都有較經濟的。
用嚟打卡一流
食物方面都叫新鮮煮法特色,但價錢非一般價錢都算昂貴。
餐廳上菜都叫有效率, 服務員態度都唔錯!
但其實同大廈都有較經濟的。
2021-09-30
慶祝紀念
生日
2021-10-07 732 瀏覽
開張不久的新食店,心血來潮決定一試。午餐以原盅燉湯作招來,店內裝修簡單乾淨,連前身的問題,電話收不到也改善了。最後點了一個午市套餐,一盅肉骨茶,一味小菜豉汁蒸鯇魚,一碗白飯,這樣一個午市套餐多謝$68。套餐份量不算多,肉骨茶飲出足料中藥材味,味道感覺沒有加其他調味料;豉汁蒸鯇魚,是久違的豉汁味道,兩個字 “好食”,加上一碗白飯,非常不錯的一餐。是否物有所值,在我個人而言,食物收費比別人較高,相對其食物及服務也要比别人出色,這是最起碼的要求,還好這新食店也沒有令我覺得物非所值。

原盅燉湯套餐
原盅燉湯套餐