2024-02-02
每次經過都覺得好靚好想試🫣但又因望落冇乜人而卻步😅今次入到去先發現原來只係因為地方好大先望落少人😂而且佈置仲好有心思,特別係嗰大鞍馬,好有日本校園風📚最開心係坐位闊落又舒適,朋友聚會啱哂😆之前真係誤會哂🤡🤡喺OpenRice訂位仲有八五折🤓🤓🍣 醬油炙燒丼 ($158)定食套餐好豐富😍有齊漬物同麵豉湯,炙燒魚生都幾大塊幾多😙有三文魚、北海道帶子同我最愛嘅左口魚裙邊🤤左口魚裙邊入口即溶👍🏻平時較少嘅丼飯見到,所以見到真係必叫😆🥩 日作厚切吉列北海道豚肉眼扒定食 ($168)豬扒炸得金黃😍肉眼扒厚身,外表炸得鬆脆,肉質軟臑唔乾柴😋豚肉邊有層薄薄油脂為整體更加添肉汁😋可惜飯雖然用咗珍珠米,但偏濕影響口感😅比較之下壽司飯好食好多🥹🥹📌 日作食堂 觀塘鴻圖道63-65號鴻運工業大廈地下A號舖
🍣 醬油炙燒丼 ($158)
🥩 日作厚切吉列北海道豚肉眼扒定食 ($168)
📌 日作食堂
觀塘鴻圖道63-65號鴻運工業大廈地下A號舖