2019-09-03 462 瀏覽
好懷念的日本cremia雪糕🍦👑第一次在零食物語個frd雪糕物語買cremia,口味好多,糾結一輪後 還是決定要最original的😌.圖中👇🏻👇🏻👇🏻Cremia牛乳軟雪糕($38)雖然貴但好有份量,cone內擠滿之餘亦好高身。入口牛奶味超級超級濃郁!神還原日本的味道🤩口感滑溜非常creamy,不算太甜,但好奶所以蠻漏的。溶得好快,吃了幾口邊位的已經沿cone流下來💦另一賣點是曲奇cone,有原味和朱古力味供選擇。很香脆,有牛油香,但不算太重,蠻像白之戀人的曲奇🍪配雪糕好夾✨有個小問題是太易碎了,吃到一半稍稍一捏竟然整個碎了😂挺狼狽的,吃的時候要小心點!不過真的很好吃,會encore~
好懷念的日本cremia雪糕🍦👑
圖中👇🏻👇🏻👇🏻
Cremia牛乳軟雪糕($38)
雖然貴但好有份量,cone內擠滿之餘亦好高身。
入口牛奶味超級超級濃郁!神還原日本的味道🤩
有個小問題是太易碎了,吃到一半稍稍一捏竟然整個碎了😂
挺狼狽的,吃的時候要小心點!
不過真的很好吃,會encore~
牛乳雪糕
2019-09-01
2 分鐘 (堂食)
宵夜
牛乳雪糕
夏日炎炎,食返杯軟雪糕就最正喇!😋😋🍦尖沙咀依間軟雪糕一直都幾出名,一於試一試~我就試左最normal既軟雪糕($38),而雪糕筒就可以揀窩夫筒、原味曲奇筒或朱古力曲奇筒,我就揀左原味曲奇筒~買完之後,就拎左單去比店員揤雪糕。一見到我就充滿心心眼😍😍😍賣相好靚😍食落去既第一啖係超級驚喜!超香濃既奶味,好creamy好滑,啖啖都有濃濃既牛乳味,依隻味成功吸引我下定決心以後每次經過都要買返杯嚟食😍😍😍!除此之外,佢既曲奇筒都好好食,好鬆脆,同埋有好香牛油味,不過耐左之後會好易裂開,所以記得要食快d~
夏日炎炎,食返杯軟雪糕就最正喇!😋😋🍦

尖沙咀依間軟雪糕一直都幾出名,一於試一試~

買完之後,就拎左單去比店員揤雪糕。

2019-05-23 801 瀏覽
朋友喺日本食過念念不忘嘅雪糕🍦原來尖沙咀都可以食到啦😍雪糕由北海道鮮奶油整成,唔怪得奶味濃郁,口感軟滑,再加埋類似白之戀人嘅雪糕筒,真係好想食多杯呀!不過雪糕溶得好快,要準備定紙巾先食呀😂.👍🏻推介:原味CREMIA😋指數:8.5/10

👍🏻推介:原味CREMIA
😋指數:8.5/10
2019-04-22 530 瀏覽
📍日本最愛雪糕 一試難忘 ,奶味極濃郁 🤤識食一定食原味Cremia雪糕選用北海道產的新鮮忌廉製作而成,而牛奶脂肪的含量更高達12.5%,奶味超濃郁,奶羶味非常重,口感極之幼滑。個杯係由曲奇口感的餅乾製作而成,充滿牛油香氣,配搭奶味濃郁的軟雪糕,令人驚喜!❎試過喺韓國食咗個假嘅Cremia 個樣似足,個味唔同既!要小心呀上網一搵,原來CREMIA 軟雪糕已經黎左香港,大家可以去以下地點試試喔地址:日本雪糕物語尖沙咀金馬倫道8號地下港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約1分鐘價格:$38好味指數: 1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣5️⃣6️⃣7️⃣8️⃣9️⃣🔟10/10分回頭率:100%#hkfood#hkfoodstagram #hkfoodieblogger#hkfoods #hkfoodielife #hkfoodie#hkfoodpic #foodielife#foodiesofinstagram #foodies#ctfoodie#hkfoodshare#cteateat#cteateat_大阪篇#大阪難波#日本軟雪糕#道頓堀#心齋橋#日本大阪#日本美食#大眾點評#openrice#京都美食#京都美食推介#cream
📍日本最愛雪糕 一試難忘 ,奶味極濃郁 🤤識食一定食原味

地址:
日本雪糕物語
尖沙咀金馬倫道8號地下
港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約1分鐘
價格:$38
回頭率:100%

#cteateat#cteateat_大阪篇#大阪難波#日本軟雪糕#道頓堀#心齋橋#日本大阪#日本美食#大眾點評#openrice#京都美食#京都美食推介#creamia#icecream#北海道牛乳
2019-03-11 386 瀏覽
口痕痕想食個雪糕,身處尖沙咀一諗就會諗到呢到既原味,係地鐵附近唔難搵。眼見佢越岀越多唔同既味道,我試過晒最鍾意都係原味。濃濃既奶香味令人一試難忘,而且個筒又好食,分開食又得,一齊食又得,無得彈

眼見佢越岀越多唔同既味道,我試過晒最鍾意都係原味。
2019-02-24 373 瀏覽
自從在日本食過cremia雪糕 超級濃郁的牛奶雪糕配上香脆的白之戀人cone 立即榮登我最愛的牛奶雪糕現在在香港都可以食到 很方便~見到新出了朱古力口味 所以叫了個扭紋軟雪糕 新舊兩種口味同時食到新出的朱古力味不錯 可可味濃郁 雪糕質地細滑 連白之戀人cone也換上了朱古力味 有雙重滋味 朱古力迷必試!本身很喜歡cremia雪糕濃郁的牛奶味 但新出的朱古力味 可可味大大蓋過本身奶香 這點要扣點分個人覺得還是原味最得我喜愛 最能嘗到cremia獨有的香濃奶味~
現在在香港都可以食到 很方便~

Cremia扭紋軟雪

2019-02-04 402 瀏覽
鹹蛋黃軟雪糕($45).全城鹹蛋黃熱潮,連i CREAMiA都有.牛乳雪糕香滑又濃郁,雪糕上散有微微嘅咸蛋香.再由鬆脆牛油香嘅曲奇cone裝住.味道同口感都好夾,而且一個人食都幾飽肚👍🏻
鹹蛋黃軟雪糕($45)
鹹蛋黃軟雪糕

全城鹹蛋黃熱潮,連i CREAMiA都有
牛乳雪糕香滑又濃郁,雪糕上散有微微嘅咸蛋香
再由鬆脆牛油香嘅曲奇cone裝住
味道同口感都好夾,而且一個人食都幾飽肚👍🏻
鹹蛋黃軟雪糕
2019-01-26 230 瀏覽
I am so happy that the cremia ice cream is finally here in HK! It is so impressively delicious that every time I go to Tokyo, I must eat the cremia ice cream (often in the Narita airport). The original flavor is the best. The richness of the milk flavor captivates me every time. It is almost addictive. The texture is harder than a typical milk ice cream, and you can feel that the ice cream won’t melt on your hand. The cone is a perfect match to the creamy ice cream. It is like a delicate, sweet

The cone is a perfect match to the creamy ice cream. It is like a delicate, sweet and buttery cookie.

Overall, this cremia ice cream is a must try! The HK one maintains the same quality as the Japanese one.
It delivers happiness. It is very Japanese in style, and reminds me of ikigai.
Cremia  ice  cream
2 分鐘 (堂食)
Cremia  ice  cream
2019-01-25 162 瀏覽
呢間雪糕譜好似開咗唔少分店佢係日本係好出名依家香港開咗唔少分店之後每次經過呢一間鋪頭都會忍唔住想食 因為佢啲雪糕真係好好食🤤🤤🤤😋 係好食到令你停唔到口 佢間鋪頭大部份都係買零食嘅入面就有雪糕賣佢越出越多新味道每一隻都好creamy 好似食緊濃濃嘅奶油咁 個雪糕筒(白之戀人牛油曲奇)都好正 咬落去勁鬆化 同個雪糕勁夾 原味 好香奶油香香醇濃郁Mix有原味同朱古力個味都唔會com過對方唔錯雙料朱古力上面灑左啲朱古力粉第一啖成口都係朱古力好似一下子拍咗十幾粒朱古力超濃朱古力味唯一一樣美中不足嘅地方係比一般雪糕更加容易溶🙈
呢間雪糕譜好似開咗唔少分店

超濃朱古力味

唯一一樣美中不足嘅地方
係比一般雪糕更加容易溶🙈
2019-01-04 161 瀏覽
難得係尖沙咀附近食完晚飯,梗係黎食個Cremia打下咭先啦~望住個menu花多眼亂,見Cremia軟雪糕同Cremia扭紋軟雪糕同一個價錢,我揀咗後者,因為可以試兩款口味😋🔹Cremia扭紋軟雪糕 $38同發Gor share一杯,佢一啖食落去之後驚訝地問:「咦,點解我咁大啖好似無咗嘅?」 起初我唔明佢講咩,然後到我試嘅時候,終於明佢講咩啦!雪糕好幼滑,係入口即溶,所以好似好大啖食落去,但口中好似無哂雪糕咁😂 兩溝幾好味,朱古力味唔會太重,不錯!📍日本雪糕物語尖沙咀金馬倫道8號地下..環境分數:8/10食物分數:7.8/10Encore分數:7.5/10

🔹Cremia扭紋軟雪糕 $38

📍日本雪糕物語
尖沙咀金馬倫道8號地下

環境分數:8/10
食物分數:7.8/10
Encore分數:7.5/10
2018-12-06 210 瀏覽
🍫雙重朱古力CREMIA見到有cremia食就超興奮 仲要係特別既朱古力味🤣一去到已經唸住要嗌呢個 但我係唔推薦大家食呢個既 即係右邊嗰個🤦‍♀️唔係因為佢唔好食 而係因為佢會落大量既朱古力粉🤡導致我一行岀門口比風一吹就成手都係啲粉 所以都係叫返朱古力/mix既好了🙈同埋!佢好快溶!唔想食到咁狼狽就唔好影咁耐相😂咁其實味道係唔錯既❤️超濃朱古力味 質地又夠軟滑👍個cone都係白之戀人 好正啊🤤
🍫雙重朱古力CREMIA
2018-12-02 151 瀏覽
香港天氣越來越怪一天天氣炎熱 一天天氣寒冷是日剛好天氣炎熱 是吃冰淇淋最好時機本來想試試最新推出的「奶醬多」口味可惜沒有了 便點了最基本的原味濃濃奶味冰淇淋不易溶(筆者喜歡不易溶的)脆筒是日本cremia的餅乾 配上充滿奶香味的雪糕
香港天氣越來越怪
一天天氣炎熱 一天天氣寒冷
是日剛好天氣炎熱 是吃冰淇淋最好時機

本來想試試最新推出的「奶醬多」口味
可惜沒有了 便點了最基本的原味
濃濃奶味
冰淇淋不易溶(筆者喜歡不易溶的)
脆筒是日本cremia的餅乾
配上充滿奶香味的雪糕
2018-11-15 233 瀏覽
嚟到呢間日本雪糕物語大家一定會比佢嘅招牌牛奶雪糕吸引着,不過小編今日真係想試吓個粉紅色嘅草莓味雪糕。草莓味雪糕都幾大杯,賣相非常吸引,餅筒可以揀朱古力味或者原味。小編今次就配咗個朱古力味餅筒。呢個草莓味嘅雪糕個味道其實有啲似草莓乳酪,即係阿波羅鮮果乳酪嗰隻味,相對牛奶味就唔好咁重,好適合夏天嘅食。

日本士多啤梨軟雪糕
2018-11-13
日本士多啤梨軟雪糕
2018-11-11 114 瀏覽
今日同同事食完晏晝經過見到呢間買日本經典雲呢拿味雪糕嘅店舖,實在太興奮喇!即刻衝左入去買咗唔同味嘅雪糕,我就梗係忠於經典食返個雲呢拿味,不過都揀咗個朱古力味筒喎,杯雪糕好大杯,同日本係差唔多味架,價錢都差唔多,食到我好感動!推! !

推! !
經典雲呢拿味
2018-11-01
經典雲呢拿味
2018-11-09 194 瀏覽
難得出到尖沙咀放電,路經雪糕店🍦小朋友見到已經勁興奮食返個飯後甜品先,不過價錢就有少少貴,潮聖😘😘😘有皇牌CREMIA軟雪糕、日本清新水果系列以及日本濃厚系列,3種系列共14種款式雪糕可供選擇雪糕扭得漂亮,高高的雪糕在拍攝幾張照片後仍保持挺立狀,CREMIA雪糕又融得超快,吃時難免會有點狼狽👉🏼👈🏼囡囡食雪糕變污糟貓是常識吧🤤🤤🤤開心事,就別動氣了,盡情地做污糟貓🍦單吃雪糕的話,可能會覺得奶味過濃、筒係餅乾、甜度太高唔岩我😭😭😭囡囡就好喜歡食試過就算😖😖😖
難得出到尖沙咀放電,路經雪糕店🍦小朋友見到已經勁興奮
食返個飯後甜品先,不過價錢就有少少貴,潮聖😘😘😘

單吃雪糕的話,可能會覺得奶味過濃、筒係餅乾、甜度太高
唔岩我😭😭😭囡囡就好喜歡食
試過就算😖😖😖