2022-12-26 941 瀏覽
剛剛開張同大食仔去咗,已經唔多滿意。今晚一個人決定再俾多次機會自己,試吓牛太真係好味定係我嘅錯覺。今次食咗$499套餐(上次食成$700 一位)覺得又被搵笨。同上一次一樣,牛肉有咁細切咁細,有咁薄切咁薄。燒烤架又差,牛肉細塊即黐實燒烤架。我自問食遍美國、澳洲同日本牛,真係搞唔明周圍尖叫好食好有牛味嘅客人係唔係味覺有問題服務又跟唔上,燒烤醬又唔主動提供協助,真係唔知點解可以收咁貴!永久列入黑名單,不會再幫襯!

永久列入黑名單,不會再幫襯!
2022-12-07 915 瀏覽
馬鞍山新港城服務真係無敵超差。我平日去無生意無客都要追趕我地,連食餐飯 坐多一陣都唔得。我明限時,我地都無出去拎嘢食,店員仲要一路Mon實,好唔舒服。 拎左支可樂想一陣開黎飲 都話夠鐘要收返真係好離譜!超cheap唔好做放題啦 又唔係收費平! 肉又少 叫左最貴和牛都一般般,好普通!平日Lunch都要5xx ,性價比極低,又要受氣。唔明點解咁多好評咯,好多街坊都話試過一次唔會再有下次。 店家自己檢討下啦,大家試完都唔會去第二次。
疫情已經三年多.無得Go.Go.Go….去日本🇯🇵食和牛.都唔知幾時先可以再去日本🇯🇵品嚐和牛入口即化嗰種感覺.真係回味無窮😋😋😋👍話說日本過江龍(牛太 GYUTA )係馬鞍山新港城登陸.佢哋啲黑毛和牛有一定嘅保證.因為佢哋係來自日本🇯🇵宮崎及鹿兒島自家嘅牧場。所以今日靜靜雞🤫兩個人偷偷哋嚟食!因為係香港食和牛比日本🇯🇵貴好多.所以家人無份.留待下次同佢哋一齊去日本🇯🇵再食!😂😂😂牛太 GYUTA 提供以下四款唔同品質及等級嘅黑毛高級和牛燒肉選擇🔥🥩👇👉極上-日本黑毛和牛燒肉放題套餐(87品)👉特上-日本黑毛和牛燒肉放題套餐(79品)👉日本黑毛和牛燒肉放題套餐(68 品)👉豪華燒肉放題(60品)以上👆全部都係限時⏱120分鐘.任食日本黑毛和牛🔥🥩今日我哋兩個人點咗(特上-日本黑毛和牛燒肉放題(79品)黑毛和牛我最喜歡上等牛脊肉.肉質軟綿.呈現雪花紋.油脂分布平均.入口香濃嫩口.油脂散發嘅口感.再配埋佢哋嘅燒汁.一試難忘!📌日本黒毛和牛焼肉 牛太 (馬鞍山)馬鞍山鞍誠街18號MOSTown新港城中心3樓3229-3230號舖

👉極上-日本黑毛和牛燒肉放題套餐(87品)
👉特上-日本黑毛和牛燒肉放題套餐(79品)
👉日本黑毛和牛燒肉放題套餐(68 品)
👉豪華燒肉放題(60品)
以上👆全部都係限時⏱120分鐘.任食日本黑毛和牛🔥🥩

今日我哋兩個人點咗(特上-日本黑毛和牛燒肉放題(79品)

📌日本黒毛和牛焼肉 牛太 (馬鞍山)
2022-11-01
2022-10-24 1660 瀏覽
美食沙漠竟然開咗間烤肉放題,餐廳內裏日式🎐裝修風格,地方乾淨整潔✨️,心諗唔錯喎! 店內有些座位是長木櫈,對於我呢d冇腰骨嘅人坐得唔係咁舒服,任食價錢分四等,我選了 $469 日本產黑毛和牛放題,提一下大家,星期五、六、日及公眾假期,每位成人額外加收$30,餐廳以自助刷code下單,飲品、沙津、甜點出面自取,上菜速度算快,講一下肉類方面,當中牛肋肉最嫩,牛脊肉則較有咬口,其他的肉類也不錯,海鮮有帶子、🦐、鮑魚等供應,此套餐可選擇款式並不多,不知是否新開張關係,當日店員提醒每枱客人盡快到沙津吧取食物,因快將收了,我即動身出去取甜點,但紅豆蓉和抺茶蕨餅並沒有refill,蜜瓜也所剩無幾,對於想吃甜點的客人有些失望,順帶一提,這裏的員工都很有善。

豬頸肉,雞軟骨,帶子,鮑魚
牛肋肉
牛脊肉
大蝦
雪糕 (牛奶味雪糕必試🤤)
2022-10-14
90 分鐘 (堂食)
豬頸肉,雞軟骨,帶子,鮑魚
牛肋肉
大蝦
雪糕 (牛奶味雪糕必試🤤)
  • 牛奶雪糕
🔥🥩【 日本黑毛和牛燒肉 • 牛太 】🥩🔥⋄—————⧫♟⧫—————⋄日本人氣燒肉品牌「牛太 GYUTA」已經正式登陸馬鞍山新港城😍🎉🎊店鋪裝潢由知名日本設計公司策劃以日本江戶時代鬧市為背景🎎揉合傳統和風及現代元素,一瞬間有置身日本嘅錯覺🏯🇯🇵呢度主打「日本產黑毛和牛放題套餐」,120分鐘無限任食👏🏻而所有黑毛和牛均來自日本鹿兒島及宮崎嘅自家營運牧場🐄🐂更供應肉眼芯、座布團等稀有部位🤤⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️特上 日本產黑毛和牛 燒肉放題套餐◾️▪️(全7️⃣8️⃣項食品)🗓星期一至四:💲成人$629|小童$309🗓星期五、六、日:💲成人$659|小童$309⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄💯極上厚切肉眼芯肉眼內最柔軟嫩滑嘅部位,油脂豐富,入口即溶。💯極上紅葉座布團又稱「羽下」部位,係肩里肌至肋骨肉至間既一個部位,因形狀睇落似一塊日式座墊而得名。座布團霜降分明,切成細長形狀,將兩面燒至金黃色,盛上紅葉泥再捲起,口感更豐富。💯極上霜降薄切肉眼芯壽喜燒(配 黑松露月見燒汁)💯厚切特上辣椒肉扒其實辣椒肉扒味道並唔辣,只係因部位形狀似辣椒而得名。牛太特意將佢切成扒狀大小,肉質
🔥🥩【 日本黑毛和牛燒肉 • 牛太 】🥩🔥

—————⧫♟⧫—————

▪️◾️特上 日本產黑毛和牛 燒肉放題套餐◾️▪️
(全7️⃣8️⃣項食品)

🗓星期一至四:
💲成人$629|小童$309

🗓星期五、六、日:
💲成人$659|小童$309

💯極上厚切肉眼芯
肉眼內最柔軟嫩滑嘅部位,油脂豐富,入口即溶。
💯極上紅葉座布團
💯極上霜降薄切肉眼芯壽喜燒(配 黑松露月見燒汁)
💯厚切特上辣椒肉扒
其實辣椒肉扒味道並唔辣,只係因部位形狀似辣椒而得名。牛太特意將佢切成扒狀大小,肉質細緻,回味無窮。
💯厚切特上牛肋肉(燒汁/鹽)
💯特上牛肋一葉舟
💯特上牛肋肉(燒汁/鹽/蘿蔔蓉柚子醋)
屬於頂級的和牛原始滋味,加上少許鹽花同吃,一絕!
💯特上牛脊肉(燒汁/鹽/醬油漬蒜片)
牛脊肉油脂豐富,分佈平均,口感細膩,最適合配生雞蛋拌飯!
💯黑毛和牛火炙壽司
和牛經過輕炙,逼出油脂,柔嫩甘香,令人齒頰留香。

💯壺漬果味牛肋肉
特意選用有嚼勁嘅牛肋肉,以牛太特調鮮果燒汁醃製,入口陣陣果味甘甜。

💯極上大虎蝦
💯牛油蒜蓉燒廣島蠔
✨另有其他牛肉、日本產豚肉、雞肉、海鮮及前菜

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:馬鞍山鞍誠街18號MOSTown新港城中心3樓3229-3230號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami馬鞍山 #牛太 #GYUTA #日本燒肉 #黒毛和牛 #日本過江龍 #放題 #燒肉放題 #焼肉 #啤酒放題 #醬汁燒肉 #絕品牛太生蛋拌飯 #馬鞍山 #新港城 @gyuta_wagyu
2022-09-22
2022-10-14 1157 瀏覽
唔知大家最近有冇撲機票返日本家鄉🙊但呢間舖頭嘅裝潢就真係俾到小編好日本嘅感覺🇯🇵坐位闊落之餘 好多細緻位都做得好足👍🏻 🥩黑毛和牛一咬落口就知師傅刀功細膩,切割方法與別不同🙋🏻‍♀️牛肋肉、牛脊肉都帶俾小編好獨特嘅口感💁🏽加埋好惹味嘅醬汁,啖啖都令人回味🤤 🦐海產除左和牛以外,其他海產配料都好高級😊例如鮑魚、帆立貝、青口等等上枱個陣都見到好新鮮燒完入口質感都好唔錯🤫 🍢其他如果覺得單單食和牛太多調🍜佢哋仲有羊架、豚腩肉同埋豬頸肉等等俾客人選擇🥢 🥣Buffet Bar食咁多燒肉都的確有機會口渴🍸舖頭好細心咁有茶飲放題俾客人解渴甜品方面亦有唔同嘅日式風味甜品小編當日就食左甜味適中嘅紅豆丸子🫘
唔知大家最近有冇撲機票返日本家鄉🙊
但呢間舖頭嘅裝潢就真係俾到小編好日本嘅感覺🇯🇵
坐位闊落之餘 好多細緻位都做得好足👍🏻

🥩黑毛和牛
一咬落口就知師傅刀功細膩,切割方法與別不同🙋🏻‍♀️
牛肋肉、牛脊肉都帶俾小編好獨特嘅口感💁🏽
加埋好惹味嘅醬汁,啖啖都令人回味🤤

🦐海產
除左和牛以外,其他海產配料都好高級😊
例如鮑魚、帆立貝、青口等等
上枱個陣都見到好新鮮
燒完入口質感都好唔錯🤫

🍢其他
如果覺得單單食和牛太多調🍜
佢哋仲有羊架、豚腩肉同埋豬頸肉等等俾客人選擇🥢

🥣Buffet Bar
食咁多燒肉都的確有機會口渴🍸
舖頭好細心咁有茶飲放題俾客人解渴
甜品方面亦有唔同嘅日式風味甜品
小編當日就食左甜味適中嘅紅豆丸子🫘
2022-10-12 5542 瀏覽
之前係✨牛太荃灣舊店品嘗過佢嘅和牛放題,後來見佢close咗🥺嚇死我呀⋯ 原來係進駐咗去馬鞍山!馬鞍山新店位於新港城,店舖面積比之前更加大更加靚🤩!門面紅白相間嘅日式燈籠🏮裝飾非常搶眼~ 轉彎入到餐廳內部,長走廊佈滿日式壁畫,簡潔和式設計,更有部分包廂式坐位,中間位置係自助美食區,成個area好大好開揚呢~ 呢度有四個120分鐘燒肉放題可以選擇,我哋揀咗個【 日本產黑毛和牛燒肉放題套餐 】❣️呢個套餐已經可以選擇68種食物了🤗包括各類豬、牛、雞燒肉、海鮮等,最最最重要係當然係🇯🇵日本產黑毛和牛la~🤤🤤 我哋真係好肚餓😂所以好唔客氣咁樣一次過點好多嘢食呀!黑毛和牛、上級牛肋肉、封門柳、豬腩肉、牛油🧈帶子、鮑魚、菠蘿🍍、前菜等~~ d嘢食未嚟,忍唔住出去自助區拎啲小食先! 蕃茄意式肉丸、炸雞粒、雞軟骨~ yummy!! Wow!!! Order咗嘅美食逐一上枱la😍 和牛各個部位風味不同、靚靚霜降雪花❄️衝擊視覺🤩油脂均勻、肉質細緻嫩滑、入口即化🤤 配搭黑毛和牛專用醬料,帶出與別不同的口感😋亦可以用生菜包住食、減輕油膩感~ 我同朋友都偏愛牛肋肉呢!特別推薦「壺漬果味牛肋肉」,肉質柔軟細膩ju
原來係進駐咗去馬鞍山!

呢度有四個120分鐘燒肉放題可以選擇,

肉質細緻嫩滑、入口即化🤤 配搭黑毛和牛專用醬料,帶出與別不同的口感😋亦可以用生菜包住食、減輕油膩感~ 我同朋友都偏愛牛肋肉呢!特別推薦「壺漬果味牛肋肉」,肉質柔軟細膩juicy😋!

至於和牛以外的食材都很不錯!
我自己較為偏愛封門柳、豚腩肉、牛油帶子、菠蘿等😆😆

而蔬菜類都可以去自助區嗰度拎~

燒肉食夠了、當然就係甜品時間啦🥰
瑪德蓮蛋糕、Churros、紅豆抹茶白玉、雙味軟雪糕🍦~ 身為甜品控的我全部都唔放過啊!😆

提返大家~😜食得晒先至好嗌!咪做大晒鬼呀!

最值得一讚嘅係呢度嘅職員態度殷勤有禮、亦有專業嘅知識。👏🏻原來牛太嘅和牛係來自其日本公司位於鹿兒島的自家農場!
貴為日本全國最大的🐮和牛產地,絕佳的氣候及地理位置對培育優質產品絕對有優勢!所以可以以大眾化價錢😽俾客品嚐優質靚和牛!
2022-09-22
  • 壺漬果味牛肋肉
2022-10-07 1274 瀏覽
還沒買到機票去日本旅遊,就已經等不及想吃日本和牛燒肉解饞了!來到馬鞍山的新港城中心吃日本黒毛和牛焼肉 牛太 吃和牛燒肉放題呀!這次先試試日本產黑毛和牛$469套餐,套餐有和牛、豚肉、雞、海鮮、前菜,座位寬敞舒適。掃QR code落單環保又方便,和牛有上級牛脊肉、上級牛肋肉,鹽味、和風京蔥醬油、燒汁三種口味,上菜速度快,落單大概五分鐘就到啦!立刻來燒肉吃!最推介上級牛肋肉!有厚度有口感,油脂豐富,分佈均勻,入口即化不油膩,牛味香濃,真的好好吃!鹽味更吃得出牛味,不過我更喜歡燒汁,燒過後和油脂融合的味道真的讓人感到很滿足!還有薄切赤身肉,超大一片,薄薄的,先燒十秒後翻面,再燒個十秒就差不多可以吃了,口感鮮嫩多汁,沾點蛋汁更香滑。上級牛脊肉壼漬果味牛肋肉醬汁入味,並加入了菠蘿和洋蔥,讓味道更有層次。肉質是比較有咬勁的口感。還有自助區可以任飲汽水、茶,沙律區小食咖喱飯甜品雪糕區芒果味雪糕酸酸甜甜很好吃!吃完燒肉再吃雪糕特別清爽解膩。環境乾淨很有日本味。門口還有打卡燈籠牆,可以聚餐完合照!
還沒買到機票去日本旅遊,

就已經等不及想吃日本和牛燒肉解饞了!

這次先試試日本產黑毛和牛$469套餐,

套餐有和牛、豚肉、雞、海鮮、前菜,
座位寬敞舒適。
掃QR code落單環保又方便,

上菜速度快,落單大概五分鐘就到啦!立刻來燒肉吃!
最推介上級牛肋肉!
有厚度有口感,油脂豐富,分佈均勻,
入口即化不油膩,牛味香濃,真的好好吃!
鹽味更吃得出牛味,不過我更喜歡燒汁,
燒過後和油脂融合的味道真的讓人感到很滿足!
還有薄切赤身肉,超大一片,薄薄的,
先燒十秒後翻面,再燒個十秒就差不多可以吃了,
口感鮮嫩多汁,沾點蛋汁更香滑。
上級牛脊肉
壼漬果味牛肋肉
還有自助區可以任飲汽水、茶,
沙律區
小食
咖喱飯
甜品
雪糕區
芒果味雪糕酸酸甜甜很好吃!吃完燒肉再吃雪糕特別清爽解膩。
環境乾淨很有日本味。
門口還有打卡燈籠牆,可以聚餐完合照!
2022-10-06 1053 瀏覽
餐廳環境主題彷日本江戶時代鬧市般,卡位及座位都好寬敞,仲有吧檯兩位爐「牛太GYUTA」日本黑毛和牛燒肉,現已登陸馬鞍山新港城中心,搶唔搶到機票啊?有冇假啊?如果仲未飛到日本.…..住不如食個日式燒肉放題,餐廳所有日本產黑毛和牛都來鹿兒島宮崎自家牧場,放題價目由$389-$899,今日就介紹呢個係中上價錢「特上-日本產特上黑毛和牛燒肉放題 $629/位」,比起極上差在油花再重嘅降霜和牛、肉眼芯及甲羅燒等特上放題焦點在於多了厚切辣椒肉扒、厚切牛肋肉、牛脊肉配以多款調味醬汁,仲有厚切牛舌,海鮮方面有大虎蝦、廣島蠔、鮑魚及帶子當中特上牛肋肉牛味香濃,配上鹽已經帶出牛本身味道,另外厚切特上辣椒肉扒,食落辣椒肉微微香辣夠哂惹味,仲有上級牛脊配上燒汁,霜降油脂分佈平均,牛脂夠香而肉質與口感細膩嫩滑入口即溶另外所有餐都會有數十款前菜、不同部位燒肉(牛肉、豚肉、雞肉、其他)、海鮮、激辛挑戰系列,而自助沙律吧有多款蔬菜、炸物,仲有日本雪糕DIY芭菲、蕨餅,多款汽水及茶等等我呢個餐仲包生啤及酒精飲品放題🍺生啤仲係自動斟酒機嚟

我呢個餐仲包生啤及酒精飲品放題🍺生啤仲係自動斟酒機嚟
2022-10-06 1543 瀏覽
極高質·黑毛和牛燒肉放題‼️好耐冇食呢啲高級和牛燒肉放題,最近係馬鞍山新港城開咗間 @gyuta_wagyu ,極具日本風味裝潢,私隱度高且寛敞的座位,仲有好高質素的食材,食肉獸必定喜愛❤️今次蕉蕉食$629嘅放題套餐,有79款食物任叫,出面仲有自助吧枱,有熟食區、沙律區、蔬菜區、甜品區及飲料區,飲品有茶、汽水、生啤等都係任飲😍一坐低先上和牛拼盤及四款醬汁,店員稱之為「前菜」,有厚切特上牛肋肉、厚切特上辣椒肉扒、特上牛脊肉等,而呢幾款和牛都有分唔同調味,有鹽味、燒汁、醬油味、柚子醋味等,大家可以每樣都試下😝和牛肉質好嫩滑,油脂分布豐盛,好juicy,食到蕉蕉肉罷不能🤣🤣醬汁亦好豐富,蕉蕉大推黑松露月見燒汁,蘸燒肉食超級夾味,有陣陣黑松露幽香,蛋汁令肉質更嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果大家要食飯,可以自製和牛生蛋拌飯,10級讚😝另外,鍾意食牛舌嘅朋友有福了,呢個餐有厚切牛舌任食,超超超超超超級無敵正,呢啲咁靚嘅牛,蕉蕉建議大家唔好燒咁熟,厚切牛舌燒到入面仲係紅紅哋咁食就最正,好嫩好多汁,加少少鹽調味就ok👅😝海鮮類有大虎蝦、鮑魚、牛油蒜蓉燒廣島蠔、青口、牛油燒帶子等,味道都好新鮮完全冇腥味,大家可
極高質·黑毛和牛燒肉放題‼️

海鮮類有大虎蝦、鮑魚、牛油蒜蓉燒廣島蠔、青口、牛油燒帶子等,味道都好新鮮完全冇腥味,大家可以食多啲🥰

甜品時間,有得自己唧雪糕,超滿fun😝😝係3.5牛乳雪糕&愛民芒雪糕,大家可以加抹茶蕨餅、小丸子、紅豆一齊食呀,蕉蕉食到好滿足😆
總結:食物質素高,選擇多,服務態度貼心,上菜快,環境舒適好坐,可以無限次encore❤️
大家想睇片可以睇前一個post❤️
——————————————————————
日本黒毛和牛焼肉 牛太 (馬鞍山)
2022-10-02
2022-10-05 838 瀏覽
燒肉放題想食得更抵頂級和牛及海鮮🦞食多D呢度裝修有日本🇯🇵江戶時代的感覺好啦,坐得舒服既,價錢放題黎講算偏貴,但真係夠質素廚師推介不同部位《日本產黑毛和牛燒肉放題》$469/位一定要上級牛脊肉 配上燒汁一流呀黑毛和牛不斷食無問題👍🏻真係見到雪花紋理加上油脂分布正好甜甜的燒肉呀🤤厚切牛舌牛脷有口感真係厚身 而且可以燒到外焦內嫩的感覺呢度牛油燒日本產帶子帶子真係新鮮鮮甜,不過記得把握時間 唔好過頭了整體服務態度好,而且真係滿足😋好多和牛選擇下次會再約過去食
燒肉放題想食得更抵
頂級和牛及海鮮🦞食多D
呢度裝修有日本🇯🇵江戶時代的感覺
好啦,坐得舒服既,價錢放題黎講算偏貴,但真係夠質素

廚師推介不同部位

厚切牛舌
牛脷有口感真係厚身
而且可以燒到外焦內嫩的感覺

呢度牛油燒日本產帶子
帶子真係新鮮鮮甜,不過記得把握時間 唔好過頭了

整體服務態度好,而且真係滿足😋好多和牛選擇
下次會再約過去食
2022-10-04 675 瀏覽
美食沙漠的馬鞍山,終於迎來美食了!我與夫君選了最貴的任叫任食(我們有九折優惠券,等於無加一),不知是否與點餐價格有關,我們兩人被安排坐在四人較寬敞的位置,服務員詳細解釋各款醬料、和牛部位,期間也來交談、收集意見。最初當然專揀最貴的幾款吃,切得大片,也不薄,入口即化,回味無窮😋。還有甲羅燒(但只有一客,不是任叫任食)。然後選次一等的和牛,也是好味道,但切得不及最貴的那幾款工整。特別要推薦醬油蒜片,與和牛非常夾!另外,自取區有沙律、軟雪糕、飲品等等,唯一覺得美中不足是:兩小時太短了!
美食沙漠的馬鞍山,終於迎來美食了!

特別要推薦醬油蒜片,與和牛非常夾!

2022-09-28
用餐優惠
優惠券
  • 醬油蒜片
2022-10-02 751 瀏覽
琴日同屋企人去食咗牛太, 牛全部都係牛. 馬鞍山新鋪一定靚 . 侍應非常有禮貌, 見到隔離枱有一班嬸嬸去食飯唔識用iPad. 主動介紹同落單. 食到好似食omakase. 最正嘅係佢嘅赤身. 脂肪分布平均入口即溶. 不過和牛放題真係唔食得多. 食得多好油膩.我嘅解決方法就係出去食返杯芒果雪糕返嚟再同佢死過. 芒果雪糕都唔係粗野. 愛民芒果加牛乳. 正到一個點. 最後我個女都食咗3杯.佢啲海鮮都唔差手板咁大嘅海草蝦,鮑魚2L帶子任食和牛 500$ 任食真係冇得輸. 不過如果有lunch set 可能會再吸引啲

邊個再話馬鞍山係美食沙漠「牛太」已經降臨馬鞍山新港城喇唔係綠洲啊 係燒肉天堂啊.裹裹外外既裝修都非常吸睛結合江戶時代同現代風格🎴🏮. 《日本產黑毛和牛燒肉放題》$469/位 ***重點必食***•上級牛脊肉(燒汁/鹽/和風京蔥醬油)黑毛和牛不斷無限encore之中小編我最最最中意上級牛脊肉❤️每塊都呈現雪花紋理 油脂分布平均一入口就有一層油香散發出來肉質軟綿綿 香濃嫩口 就咁鹽燒已經好好食如果係揀燒汁嘅話 就會帶甜添•上級牛肋肉(燒汁/鹽/和風京蔥醬油)牛肋肉都一樣好食 ❤️比起牛脊肉多啲肉味同埋咬感•薄切赤身肉薄切真係燒一燒就好夠•厚切牛舌牛脷厚身 燒到外焦內嫩裹面仲有少少粉紅就剛剛好•壼漬果味牛肋肉 壼裏邊最底有菠蘿🍍同埋洋蔥🧅上邊連同牛肋肉醃到入晒味 •鹽燒飽魚鮑魚爽彈 燒完都唔會韌•牛油燒日本產帶子帶子香嫩 沾滿牛油蒜蓉識叫一定會叫埋 日本產生雞蛋/温泉蛋🥚蛋漿用黎點燒牛肉🍳🥓簡直係天堂其實仲有好多燒肉選擇🐃牛肉有上級封門柳/上級腹胸扒/上級板腱肉/牛肋肉/牛仔骨/横隔肉/牛脊肉/薄切牛舌/牛肋條/角切牛肋肉/牛腸🐖豬肉有日本產豚腩肉/豚梅肉/豚腩肉/豬頸肉🐓雞肉有雞腿肉/手羽/雞

邊個再話馬鞍山係美食沙漠
「牛太」已經降臨馬鞍山新港城喇
唔係綠洲啊 係燒肉天堂啊
裹裹外外既裝修都非常吸睛
結合江戶時代同現代風格🎴🏮
《日本產黑毛和牛燒肉放題》$469/位

***重點必食***
•上級牛脊肉(燒汁/鹽/和風京蔥醬油)
黑毛和牛不斷無限encore之中
小編我最最最中意上級牛脊肉❤️
每塊都呈現雪花紋理 油脂分布平均
一入口就有一層油香散發出來
肉質軟綿綿 香濃嫩口 就咁鹽燒已經好好食
如果係揀燒汁嘅話 就會帶甜添

•上級牛肋肉(燒汁/鹽/和風京蔥醬油)
牛肋肉都一樣好食 ❤️

•兩溝扭紋雪糕

唔係講笑小編我食咗5杯
用cone裝又得 用杯裝又得

最最最最淨係雪糕配料 勁有心思
有抹茶蕨餅🍵、白玉小丸子🍡、紅豆🫘

仲有小編最推介嘅咖啡啫喱☕️

好似去咗甜品店一樣
滿足女孩子既甜品心願
2022-10-01 743 瀏覽
新開店,見到食評唔錯,就試一次。點既係$499、120 分鐘既黑毛和牛放題。上菜時間快。裝修唔錯,自助區可以攞飲品、沙律、飯、炸物、軟雪糕同甜品。質素唔錯。前幾叫左4轉,整體而言,質素好,肉質鮮嫩,只係唔夠平均。首輪及第三、四輪啲和牛既油花都靚,只係第二輪明顯差左一啲,差啲以爲食咗澳洲牛;另外厚薄次次唔同,如果質素平均返啲,體驗上會更好

上菜時間快。

鹽味牛肋肉及牛脊肉