女朋友生日,特地帶她過來將軍澳坑口,這家新裝修後的日牛火鍋店,點了和牛放題,口感都還ok,但是女服務員的服務態度就很差!以前來過這家但都不是原來那些服務員,不僅言語傲慢,加餐時還不止一兩次裝作看不到,本來生日就不想搞到不開心,後來想想算了,不想壞了女友心情,但從此以後也不會光臨這家火鍋店,永遠在我黑名單裡!花錢消費不是為了找罪受的!!
2019-03-26 3015 瀏覽
心血來潮想打邊爐😍約屋企人去東港城日牛🐂午市放題$108 👍🏻👍🏻👍🏻但單碟肉類加配料區任食就$78起所以以我地肚餓程度去選擇最後都係揀$108🥰🥰🥰豬肉牛肉雞肉 🐖🐂🐓任意追加👍🏻汽水 任飲🥶出面配料任食😋職員refil得快 選擇亦多淨係菜都有好多款😋有獅子狗 芝士腸(入面真係爆芝) 金菇 秀珍菇 雞批菇 翠玉瓜 特別係薯仔 好好味🤣壽喜燒湯底仲附送一隻蛋下次都係再幫襯👍🏻

心血來潮想打邊爐😍
特別係薯仔 好好味🤣
壽喜燒湯底仲附送一隻蛋
下次都係再幫襯👍🏻
2019-03-21 1795 瀏覽
There is almost always a long line in front of this restaurant. The staff is quite polite but they can do better if they are not so short in staff members. The food and soup base taste good, and there is a pot of different vegetables to choose from. They also have ready cooked foods and desserts and ice cream. It was a pleasant experience.
2019-03-08 1870 瀏覽
以前食過幾次類似嘅日式shabu shabu 放題都覺得純粹係為左坐低同幾個fd 吹吓水先入去,食物質素都係普通任食邊爐一樣今次決心豪一豪揀個貴嘅日本黑毛和牛放題配壽喜燒湯底,埋單$396蚊一位時間90分鐘首先美其名會上牛舌/澳洲和牛/海鮮/豬肉/同主角日本和牛各一盤畀你試吓但實際當然係想用呢個方法令你食少兩盤日本牛講左其他先牛舌爽嫩彈牙可以再點但其他就可以退返費事嘥quoter尤其要講澳洲和牛完全配唔上佢嘅身價無論係日本和牛嘅油脂甘香定平時美國安格斯嘅肉味都欠奉,空有油花但我都絕對會好評今餐因為黑毛和牛放題真係回味無窮雖然唔知係咩產地嘅和牛但風味十足,油香肉香俱備配上大量京蔥嘅壽喜燒真係perfect咁價錢嘅和牛放題日本都唔易搵我地每人食四碟可能回唔到本,但價錢同去超市買都相差不遠不過可惜嘅係唔係每一碟都係靚位,有兩碟肥肉過多其他自助區嘅丸類就冇乜特別蔬菜選擇都多可以解吓膩推介大家黎呢度一係嗌平一係嗌貴千祈唔好揀三舊水嘅澳洲和牛否則只會失望
以前食過幾次類似嘅日式shabu shabu 放題

尤其要講澳洲和牛完全配唔上佢嘅身價

但我都絕對會好評今餐
因為黑毛和牛放題真係回味無窮
雖然唔知係咩產地嘅和牛
但風味十足,油香肉香俱備
配上大量京蔥嘅壽喜燒真係perfect
咁價錢嘅和牛放題日本都唔易搵
我地每人食四碟可能回唔到本,但價錢同去超市買都相差不遠
不過可惜嘅係唔係每一碟都係靚位,有兩碟肥肉過多

其他自助區嘅丸類就冇乜特別

過肥嘅一碟
完美嘅一碟
  • 日本黑毛和牛
2019-02-17 1403 瀏覽
昨天同朋友去這裡新春團拜,我們一共6人,預早一星期訂位,食半自助火鍋,價錢由$69起+10%, 我要了一個牛脷$72火鍋, 我朋友要了一個海鮮火鍋$88, 主菜不太多的, 但半自助火鍋的食材就很多選擇了, 有不同的湯底選擇, 有芝士魚腐、芋頭肉丸、菠菜肉丸、 蕃茄、金菇、粟米、南瓜、冬瓜、豆腐、 和各種不同的配菜, 還有汽水、檸檬茶、咖啡、中國茶等,全部都是任食的, 最重要還有士多啤梨、雲呢拿、乳酪機,還有不同的配料可以加上去,都是任食的, 所以我每次都叫主菜最小的分量,因為淨食半自助火鍋的 材料已很滿足了, 今次是我來的第三次,每次 無論同家人或是朋友嚟 ,都感到好滿足的, 這裏的食物品質不錯環境也坐得舒適,地方也很近地鐵站, 我食的火鍋連埋加一,都只是$80,比中式火鍋 平得多, 如果三五知己來這裏食火鍋,一同傾計分享,我覺得很適合呢, 不過假日很爆滿的,最好早一點訂位吧!
2019-02-12 860 瀏覽
年三十晚飛咗去日本玩到年初三先返嚟,年初四約咗個friend俾手信佢順便lunch,佢話想打邊爐,咁就去日牛食啦😆由於仲係新年期間所以冇咗單碟叫,只有放題食,咁我哋就揀咗最平$108蚊嗰隻(限時90分鐘)✌🏻除咗牛肉同豬肉係要叫侍應落單之外,出面仲有好多蔬菜, 丸類仲有烏冬同麵都可以自己任拎嚟食🤤連飲品同埋乳酪都係任飲任食嫁👍🏻第一碟牛係好靚嘅,不過之後叫多兩碟牛就麻麻喇☹不過以呢個價錢黎計我就覺得好超值喇👍🏻(埋單每人都係百二蚊左右)
(埋單每人都係百二蚊左右)
2019-02-08
2019-02-08 680 瀏覽
午市之日牛放題今日約咗朋友食lunch,兩點去到日牛唔使等位,我覺得食午餐嘅時間人流少啲,冇咁多人冇咁迫冇咁熱,始終打邊爐都會有好多蒸氣,而今日冇乜人,我就同朋友慢慢食慢慢傾,好舒服!(其實有限時90分鐘,但已經好足夠)我哋叫咗最基本嘅牛,每人$108 ,壽喜燒湯底 ,依一餐為返每人都係$120左右,牛同豬肉都可以任食,又有好多新鮮蔬菜瓜類丸類任食,其實好超值,而且牛肉質方面都算唔錯!仲有乳酪,汽水,咖啡等任飲!
午市之日牛放題
今日約咗朋友食lunch,
兩點去到日牛唔使等位,
我覺得食午餐嘅時間人流少啲,
冇咁多人冇咁迫冇咁熱,
始終打邊爐都會有好多蒸氣,
而今日冇乜人,
我就同朋友慢慢食慢慢傾,好舒服!
(其實有限時90分鐘,但已經好足夠)
我哋叫咗最基本嘅牛,每人$108 ,
壽喜燒湯底 ,
依一餐為返每人都係$120左右,
牛同豬肉都可以任食,
又有好多新鮮蔬菜瓜類丸類任食,
其實好超值,而且牛肉質方面都算唔錯!
仲有乳酪,汽水,咖啡等任飲!
2019-01-24 645 瀏覽
早排凍凍地去左樓下食牛肉火鍋,任打任食都唔洗$200,仲有乳酪蛋糕做甜品,叫左個壽喜燒鍋,不停點肉,叫左個最平既套餐,都可以任點牛、豬、雞,牛肉分好幾種質素,我地叫果隻最普通,不過都算唔錯啦
2019-01-12
2018-12-15 1224 瀏覽
考試期間最好嘅節目就係同同事一齊出去食返啲好嘢。今日選擇咗呢一間日牛。最抵係有買四送一。同行12個同事一齊出去食飯!牛肉同埋豬肉都唔錯四個人一台起碼都叫咗10碟。至於其他嘢食亦都唔錯especially the frozen yogurt
2018-12-12 1067 瀏覽
今天是入冬以來較寒冷的一天,我和太太來到坑口東港城日牛涮涮鍋專門店吃個冬日午市火煱,揀選了一牛一豚肉的火煱套餐,骨膠原雞湯厎,其他食物和飲料都是自助,我揀選了多種火鍋食材,包括生菜、芥菜、油麥菜、芽菜、南瓜、冬瓜、蕃茄、魚蛋、芝士腸、豆腐等,食材相當新鮮,牛肉和豚肉各一碟,每碟薄薄的有八片,質素不錯,飲品選了菊花茶和即磨咖啡,甜品軟雪糕,每人一爐,吃足90分鐘,算是滿足的一餐,價錢方面亦相當便宜,兩人消費合共$155。值得推介!
2018-12-12
不過不失的日式火鍋放題,和其他同類型的餐廳一樣,第一輪給的豬牛雞肉都比較高質素,牛肉雪花比例很漂亮,之後給的就明顯差一點點在將軍澳來說中午$108另收加一,已經係唔錯的選擇,包自助蔬菜,飲品和乳酪雪糕,只是魚旦或丸類的選擇較少,湯底的味道普通。間唔中吃下還可以

2018-11-22 928 瀏覽
之前食過很多次日牛涮涮鍋專門店,但第一次來到東港城這一間,平日晚飯時間不用等位。今次點了日牛 $158一位,已經包了澳洲穀飼牛,豬肩肉,雞腿肉,用餐時間有90分鐘。 湯底每人一鍋6選1,點了昆布清湯,壽喜燒 ( 甜醬油湯底褲送雞蛋一隻 )和鹽麴番茄雜菜湯。 每一碟牛肉和豬肉也是薄薄的一片,食落肉質都可以,自助區出面還有其他火鍋配料,例如蔬菜,菇類,丸類我覺得比較少選擇,只有兩款左右, 飲品是可樂忌廉七喜或熱茶。百幾蚊一位火鍋放題都算平價抵吃,有陣時心血來潮想打邊爐 ( 當然要求不要太高 ), 這些日式火鍋都是快靚正之選。

2018-11-20
2018-11-17 569 瀏覽
食过不同涮牛放题,呢间似乎系差啲一间,除左价钱平少少之外,旡伦食物,饮品甚至酱汁,环境都差過一般。座位污糟,肉类落单迟迟不上,牛肉肥腻,饮品雪榚选择少,除非提升各方面质素,否则想再光顾都几难。
2018-08-12 1920 瀏覽
男朋友無啦啦話想食火鍋🍲,但係得2個人其實叫唔到好多野食,所以就去左屋企附近一間專門食一人一火鍋的日牛涮涮鍋。餐廳提供4款唔同價錢的牛肉俾食客選擇,揀定左之後就係無限量供應,仲有5-6款湯底可以揀。我地揀左特選牛,雖然係薄薄一片,但係食落肉質都唔錯。每盤大概6片左右,想食幾多盤就叫幾多盤,非常方便。豬肉亦都可以任叫,不過基本上每枱都係主攻食牛多。另外其他火鍋配料都係自助區域,大概有20款左右,都算多。埋單每人$2xx就搞掂都幾抵食!
2018-06-01 1898 瀏覽
之前食過好多次午市嘅日式自助火鍋,可以喺短時間填飽肚又唔貴好啱我,呢種一人一鍋都係第一次試,感覺更乾淨更方便,兩個人仲可以選自己鐘意嘅湯底添。呢度職員都有禮,點嘅食物亦上得快,食物種類會少啲啲但唔差太遠,座位都可以,唔逼硤。我哋揀咗$108一位,有牛肉,豚肉,雞肉,肉質方面我覺得唔錯。湯底揀咗雞湯同壽喜燒。汽水機有6款飲品。另外有咖啡機。調味料係自助區。牛肉切得夠薄,唔太肥亦唔鞋,有牛味,點蛋漿滑溜溜好味。豚肉頭一兩碟都唔錯,之後有啲鞋。雞肉嫩滑但無雞味。乳酪好好味。

湯底揀咗雞湯同壽喜燒。

汽水機有6款飲品。

另外有咖啡機。
調味料係自助區。

牛肉切得夠薄,唔太肥亦唔鞋,有牛味
,點蛋漿滑溜溜好味。

豚肉頭一兩碟都唔錯,之後有啲鞋。

雞肉嫩滑但無雞味。

乳酪好好味

2018-05-30