😍芝麻雪糕呢款芝麻雪糕口感唔算軟,芝麻味亦都唔算太濃。但加埋少少芝麻醬,味道即刻提升,芝麻嘅香氣變得更加濃郁。😍流心芝麻布甸呢款布甸真係好滑!中間嘅流心芝麻醬令整體芝麻味更加濃厚,咬落去唔單止有布甸嘅滑順,仲有芝麻嘅香氣。可以話係我今次買嘅產品裡面最好味嘅一款!🙁芝麻卷呢款芝麻卷就有啲失望。見有限購,網上仲有好多好評,我一直想試下,結果食落去芝麻味淡,口感夠柔軟,好彩唔係太甜。😕芝麻糊最後試咗芝麻糊,呢個糊係濃稠唔水,芝麻味一般,唔算特別出色。而且感覺上有啲油膩。總括而言,流心芝麻布甸同芝麻雪糕真係最好味,芝麻味最濃,值得一試!
😍芝麻雪糕

😍流心芝麻布甸

🙁芝麻卷

😕芝麻糊

4天前
  • 流心芝麻布甸
2天前 0 瀏覽
收工經過行過去都四五個人排隊行過都聞到一浸好香嘅芝麻味雪糕本身食落個芝麻味好重個芝麻醬仲濃啲好似食緊一個可以搵手拎住一路行一路食嘅凍芝麻糊咁$28 可以一試 但要排隊再買就未必
收工經過行過去都四五個人排隊
行過都聞到一浸好香嘅芝麻味
雪糕本身食落個芝麻味好重
個芝麻醬仲濃啲
好似食緊一個可以搵手拎住一路行一路食嘅凍芝麻糊咁
$28 可以一試 但要排隊再買就未必
6天前
10 分鐘 (外賣自取)
荃灣 │ 人氣黑芝麻雪糕試真啲🩶✽ 黑芝麻雪糕 $27✽ 黑芝麻布丁 $25太子黑芝麻專賣店進駐荃灣😈 雪糕絕對可以一試👐🏻 口感比較特別,帶有細微的粉粒感,並非傳統的順滑口感、充滿著芝麻的醇厚滋味🩶喜不喜歡就見仁見智、我就覺得不錯的🙂‍↕️濃厚芝麻醬才是令芝麻味更出眾!黑色威化筒薄脆、味道正常黑芝麻布丁的口感滑嫩,狀態偏水,充滿著濃郁的芝麻香氣,但甜度太重、個人覺得一般。比起布丁更加像凝固版的芝麻糊😿😿想幫屋企人買黑芝麻菲林糕😤 但原來一點至六點才有、每小時20個。有機會再補過食評🤣食過雪糕後對菲林糕有點期望的🫡🫡食物味道: 7/10性價比: 7/10打卡指數: 7/10價格:約$25-50
荃灣 │ 人氣黑芝麻雪糕試真啲🩶

✽ 黑芝麻雪糕 $27
✽ 黑芝麻布丁 $25

食物味道: 7/10
性價比: 7/10
打卡指數: 7/10
價格:約$25-50

2 分鐘 (外賣自取)
  • 黑芝麻雪糕
6天前 258 瀏覽
~芝麻糊有d 「傑」身. 味道ok. 易入口.~無糖芝麻豆漿都有d甜味. 但味道ok. 不太淡或甜.芝麻不會好難入口,易飲到.~芝麻卷 $24六條. 一人只可買一盒!!!今日早上11:30去到. 去到先知芝麻卷要1PM才賣. 本來有d失望.因為特登出嚟買.好彩收銀員佢話12點就整好. 早d賣比我.(不過佢另一個同事就好差,話佢搞亂晒)其實雪糕甘早都有. 吾明點解芝麻卷要甘晏. 仲要一人一盒.我一家四口一盒都吾夠食.味道偏淡.冇乜芝麻味. 口感好軟.上面裝飾d芝麻粒吾落會好d.~ 流心芝麻布甸細碗左d.. 吾扺食.
~芝麻糊有d 「傑」身. 味道ok. 易入口.

~芝麻卷 $24六條. 一人只可買一盒!!!
(不過佢另一個同事就好差,話佢搞亂晒)
其實雪糕甘早都有. 吾明點解芝麻卷要甘晏.
仲要一人一盒.我一家四口一盒都吾夠食.

味道偏淡.冇乜芝麻味. 口感好軟.
上面裝飾d芝麻粒吾落會好d.

~ 流心芝麻布甸
細碗左d.. 吾扺食.
2024-10-12 613 瀏覽
✨放假行經路德圍,見到呢間舖新開張,大部分都係賣芝麻產品,見到有芝麻雪糕好想食🍦✨見門口有兩個石磨磨緊芝麻醬,相信呢度嘅甜品都係主打石磨芝麻造既。✨黑芝麻雪糕$28食得出唔係普通嘅雪糕口感,石磨出嚟嘅芝麻雪糕係比較粗身,芝麻味重,唔會太甜,都值得一試。✨門口有兩個石磨磨緊芝麻醬✨而家新張優惠,買滿$50可以優惠價換一杯芝麻軟雪糕🍨,下次行過想試埋佢個芝麻豆漿😋✨老闆娘仲話一個星期後推出一款全素雪糕,過幾日後又嚟睇吓先。

✨黑芝麻雪糕$28

✨門口有兩個石磨磨緊芝麻醬

2059 瀏覽
2024-10-11
外賣自取
$28 (宵夜)
  • 芝麻軟雪糕