2019-09-14
好耐無食過泰國野,今日終於得閒可以去試下呢間望落裝修好靚既木船。間舖頭唔算好大,但坐落都好闊落。今次三個人,都叫左好多野食。首先黎既係飲品,試左泰式奶茶,本身以為泰式奶茶會好甜,但飲落又唔算好甜,睇黎老闆好有心思調較返啱香港人口味既飲品。跟住黎既係泰式鳳爪,以為前菜唔會大碟得去邊,但又估唔到佢個份量三個人都食唔曬,好抵食。而且佢唔算好辣,唔食辣既都會食到。鳳爪做前菜十分開胃,酸酸甜甜咁,依家回想返都流緊口水啊!之後嚟咗個小食併盤,平平地已經有唔同小食例如花枝丸,雞翼,春卷等等,超級抵食,同朋友share絕對一流。再嚟係馬拉盞炒通菜,咸咸地,建議配飯食用。講起食飯,我地仲嗌咗個菠蘿炒飯,賣相十分吸引。仲有一大串燒菠蘿同兩隻大蝦,整個菠蘿炒飯都十分開胃!