2020-01-21 154 瀏覽
店舖嘅名係「木船」,店舖裏面嘅裝飾都係充滿「船」嘅風格,非常特別。木瓜沙律~ 爽脆嘅木瓜絲配上提子、車厘茄、花生同埋酸汁,真係極度開胃,做前菜一流!!招牌菠蘿炒飯~ 吸睛度非常之高,佢嘅賣相真係與別不同, 一上枱唔小心「嘩!」咗一聲,失禮死人!! 味道都非常討好, 特別係大蝦,非常新鮮爽口!!椰子雞煲~ 中泰crossover, 竟然喺間泰國餐廳食到呢類型嘅煲仔,真係非常之意外!! 重點係味道非常之濃郁,而且雞嘅份量非常之多,我命名佢為「食極唔完雞煲」!!傾計時刻,當然要點有特式的飲品喇~朋友係朱古力控,點了一杯朱古力巨人,內含oreo, kitkat, 朱古力百力枝、朱古力粉、忌廉……實在非常邪惡!!我點了龍眼冰,竟然超級多龍眼,數量可以用浮誇來形容!!飲完都飽飽地!!遇上兩週年優惠,仲有得抽獎㖭!!真係唔可以錯過!!食到成枱都係,只係430蚊埋單,真係非常之抵食!

傾計時刻,當然要點有特式的飲品喇~

遇上兩週年優惠,仲有得抽獎㖭!!真係唔可以錯過!!

食到成枱都係,只係430蚊埋單,真係非常之抵食!
2020-01-19 88 瀏覽
大埔多美食,而樣野大家都知嫁啦!繼上次食完好好食既西餐後,今次就轉轉菜式,試下泰國野餐廳地方唔算大,但環境好好,好有泰國feel,搞到我都好想即刻飛去泰國玩Menu款式好多,真心揀唔落手,最後要用十幾分鐘先揀好另外,menu最頭個頁有得教大家泰文,比大家等野食之餘,同朋友玩下都幾得意嫁好玩嫁!同朋友講下泰文,d野食一轉眼就黎到啦!先上黎既係小食—青木瓜沙律🥗,份量好多,味道都好似係泰國食個d,正然後就上左炸物,不得不提,個雞翼好好食,裏面係有好重既芝士味,炸得又岩岩好,正阿!其他炸物都好好食另外,泰式野不得不提就係醬汁,每款醬汁都配得好岩,但我唔記得影之後上黎就係飲料,由於我朋友病左,所以就叫左杯熱柚子,無咩特別,同出外飲既差唔多。但重點黎啦,我叫左杯十勝椰子冰(好似係咁叫),味道真係好好飲,椰子配上雪條無得輸,搞到我朋友冒病都搶黎飲最後都上左2款主食—炒飯同埋椰子雞原本以為得炒飯,點知命有串燒,真係估唔到但個人覺得個串燒有少少硬,所以而度扣左少少分但好彩個椰子雞加番分,好有椰子味!!!另外,平時出街都一定會食雞,但多數d雞都好瘦,但而度真係舊舊肉真係一啖椰子冰、一啖椰子雞,極品總結黎

Menu款式好多,真心揀唔落手,最後要用十幾分鐘先揀好

都幾得意嫁好玩嫁!

最後都上左2款主食—炒飯同埋椰子雞
原本以為得炒飯,點知命有串燒,真係估唔到
但個人覺得個串燒有少少硬,所以而度扣左少少分
真係一啖椰子冰、一啖椰子雞,極品

總結黎講,飲料十分有特色!下次黎,我一定會試埋其他特式飲料
另外,小食、主食都唔錯,好接近係泰國所食既
所以十分推薦大家黎食
2020-01-15
  • 十勝椰子冰
2020-01-19 97 瀏覽
難得放假約咗👩🏻閨蜜係屋企附近嘆個early brunch先😋🍽去左【木船】試佢d 早餐都幾抵食🧐40蚊有個泰式粉面set呢間餐廳環境幾優美都幾啱同閨蜜gathering👯‍♂️🍲泰式牛丸扎肉金邊粉 $40都幾大碗🤩幾多料❤️❤️湯底都幾靚,唔會勁死咸🥯脆脆奶油豬幾脆!!❗️好正一個真係唔係好夠喉🐖香煎豬扒 $38煎得幾香、都幾大塊豬扒仲有午餐肉、炒蛋、腸仔、多士幾豐富😋😋😋😋So far 佢啲價錢係茶餐廳價錢但環境好過茶餐廳!!cp 值都幾高 絕對會encore😍😍😍😋遲啲有機會試埋或午餐同晚餐🍽
難得放假約咗👩🏻閨蜜

呢間餐廳環境幾優美
都幾啱同閨蜜gathering👯‍♂️

🍲泰式牛丸扎肉金邊粉 $40
都幾大碗🤩幾多料❤️❤️
湯底都幾靚,唔會勁死咸

🥯脆脆奶油豬
幾脆!!❗️好正
一個真係唔係好夠喉

🐖香煎豬扒 $38
煎得幾香、都幾大塊豬扒
仲有午餐肉、炒蛋、腸仔、多士
幾豐富😋😋😋😋

So far 佢啲價錢係茶餐廳價錢

遲啲有機會試埋或午餐同晚餐🍽
2020-01-16 72 瀏覽
餐廳裝修新穎有現代感,佢的裝飾完全配合餐廳的店名,主要以木質為主,仲有啲氣窗裝飾,令你有置身喺船上的感覺😆食物方面都有好多唔同的選擇,以致我地揀咗勁耐先落到order 青木瓜沙律:木瓜口感爽脆,個汁酸酸甜甜,有少少辣,十分開胃小食拼盤(細)好好味,所有小食都炸得好香脆,又唔會油笠笠,炸物平身唔會好乾,入面依然濕潤椰子雞煲好少見泰國餐廳有椰子雞煲,所以叫咗黎試下。好有驚喜!個雞湯好濃好香椰子味,湯底有加入少許蒜頭,更提升個香味,我地飲晒個湯雞串炒飯雞串燒得好好,外焦內嫩,做到鎖住雞肉本身的肉汁,點埋佢的沙爹汁,正飲品都好值得推介菠椰沙冰原隻椰子上,椰子菠蘿沙冰好濃椰奶味,仲加咗菠蘿肉,又可以𢳂埋啲椰子肉一齊食,高質

青木瓜沙律:木瓜口感爽脆,個汁酸酸甜甜,有少少辣,十分開胃

小食拼盤(細)

雞串炒飯

飲品都好值得推介

菠椰沙冰

2020-01-15 98 瀏覽
以前成日去大埔,但宜家就好少可,今次咁啱可以入黎兼食好野。佢地有抵食午餐,但知道平時夜晚有排位,入門前都問過都可以食a la carta 咁就可以食openrice 上果啲人氣野食。 Menu 係有寫泰文翻譯,有啲都熟口熟面,跟住黎讀都幾得意。食物選擇都好多,有部份菜式比起傳統嘅泰菜佢地會加多一點新意。 最後點咗個木瓜沙律($62)、細嘅泰式拼盤($52)、必點嘅菠蘿炒飯配虎蝦($158)、店員仲推介原本只係晚市先有嘅椰子雞煲($98),同加咗杯泰式奶茶($32)。  先上咗木瓜沙律,木瓜絲同紅蘿蔔絲當然係唔少得嘅材料,而且仲有提子,番茄仔,花生,腰果,配埋酸辣汁,而且份量好足,係好正嘅醒胃前菜。 細小食拼盤有4款小食各有2件,啱晒2個人share一人一件。八爪魚餅咬落好香八爪魚味,而䉀蝦嘅蝦膠唔係打到爛晒,除咗有彈性之餘仲有蝦肉咬到,另外果件唔肯定係咩黎,但入面有啲粉絲,幾好食。仲有米卷,佢地係用嘅係米網,炸得非常看香脆好味。 主食黎啦,菠蘿炒飯上菜果陣非常有睇頭,首先個菠蘿非常大個,加上一大串燒菠蘿夠誇張 like,而兩隻虎蝦都非常大隻。味道上燒菠蘿香甜無得輸,飯底有足菠蘿嘅甜味,

加咗杯泰式奶茶($32)。

木瓜沙律

泰式拼盤

主食黎啦,菠蘿炒飯上菜果陣非常有睇頭,首先個菠蘿非常大個,加上一大串燒菠蘿夠誇張 like,而兩隻虎蝦都非常大隻。味道上燒菠蘿香甜無得輸,飯底有足菠蘿嘅甜味,記得記得,雖然成個食感覺良好,但菠蘿汁會聚係底,最好一開始倒晒出黎味道會平均啲,而虎蝦值得一讚佢無整乾晒,仲好爽口彈牙。
菠蘿炒飯配虎蝦

另一樣就係椰子雞,呢個都係不得了,喜歡食椰子嘅呢個真係必點,一上菜果陣椰香味出晒黎,雞煮得啱啱好,唔韌入晒味,雖然menu 無寫幾大份量,但估計都有半隻雞。
椰子雞煲

泰式奶茶唔同港式奶茶嘅,顏色上係偏深色啲,而且係甜啲重煉奶味,加上肥肥的忌廉一齊飲,邪惡之餘果陣香甜味道真係好正。
泰式奶茶

呢次日頭黎唔洗等位就可以食到大埔名店,而且樣樣野都好食真係無揀錯時間黎!~值得再黎~
2020-01-06
泰式拼盤
菠蘿炒飯配虎蝦
2020-01-14 67 瀏覽
今天來到大埔超級城附近的一間泰國餐廳,餐廳裝修幾新穎,就入去試試😊一看餐單,泰國菜都是比較新穎的菜式,也有很多選擇。先點了泰式鳯爪沙律,凰爪很多,有成十隻,而且酸辣味十足,十分惹味。重點是無骨凰爪,吃得非常方便,令品嚐過程份外滋味😘💗喜愛!適逢冬天凍冰冰,想點一個鍋,選了冬陰公海鮮鍋,想不到有驚喜!😆十分喜歡這個冬陰公湯!酸辣味適中,適合香港人,而且應該還加了大量椰汁!令本身已很足料很濃郁的冬陰公湯加添一份香滑!很好飲,我飲了超多😋😆海鮮也很多,蜆是超大隻的,起碼有七至八隻,還有青口和大蝦各兩大隻小食炸得很脆,尤其是春圈,魚餅都是有水準的飲品點了「多啲乳酪多啲苺」😆名字很有趣飲得出打了很多士多啤梨和藍苺,很足料,很少附加甜,十分健康美味總結覺得整體是一間高質素的泰國菜餐廳,價錢合理,很好食😋一定會再來!👍🏻

一看餐單,泰國菜都是比較新穎的菜式,也有很多選擇。

小食炸得很脆,尤其是春圈,魚餅都是有水準的

飲品點了「多啲乳酪多啲苺」😆名字很有趣

2020-01-13 50 瀏覽
岩係泰國倒黎香港又忍唔住黎食泰國菜!😂係附近返工,日日都經過尼間餐廳,平日都見唔少人,以前食過午市,真心覺得可以再時,所以同同事約收工食晚市。我地兩個食完都覺得比起我地係泰國食既泰國菜,尼間更加好食😃同事話可能係比較岩香港人既口味掛。晚市可能因應冬天有唔少煲,冬天都係比較岩食熱辣辣啲嘢,揀左椰子雞煲,果然無失望椰子好香,啲雞又好嫩滑!一煲都好大份!兩個女仔食到後面食唔完。超級推薦呀!仲有嘢飲送!尼杯芒果冰真心大杯,超好味,不過甜左啲,勝在芒果夠新鮮!尼個木瓜沙律係我食過最豐富既沙律,有埋提子同腰果花生,不過我鍾意食番茄多啲!菠蘿炒飯酸酸甜甜,仲有勁大隻既虎蝦!超彈牙,我仲食埋串烤菠蘿,勁juicy !
尼杯芒果冰真心大杯,超好味,不過甜左啲,勝在芒果夠新鮮!
2020-01-11 74 瀏覽
今日去左大埔食呢間泰國野,木船(wooden boat),一定會再番黎食🥳🥳雖然叫大埔,但係其實係近太和站多d。由地鐵站行過嚟大約7-10分鐘,入到去地方都好寬敞,氣氛好舒服。我首先叫左個青木瓜沙律,泰式沙津入面會有炸過既腰果同提子,夾埋青木瓜,又fresh又唔會難食。之後再叫左個泰皇單骨雞翼:ppp炸到好香口...最緊要係單骨食得好方便😚😚然後想食炒飯,於是叫埋個串燒雞柳泰炒飯,食過咁多間泰國餐廳既炒飯,呢間係數一數二!!!串燒既汁係世界級,諗起都想再番去食🤤🤤飲品方面我叫左脆爆芒果園,呢杯野好邪惡,鐘意芒果既一定要試!呢間野絕對水平之上,價錢都唔算貴,下次經過太和,一定會番黎再食!
今日去左大埔食呢間泰國野,木船(wooden boat),
  • 青木瓜沙律
  • 脆爆芒果園
  • 串燒雞柳泰炒飯
  • 泰皇單骨雞翼
2020-01-08 78 瀏覽
今日天氣明明話得19度但係又好似好熱咁,想食啲酸味味嘅嘢,就同阿媽去咗食泰國菜。今次發掘到一間開咗一段時間但係未去食過嘅泰國菜,原來呢度係一間主題餐廳,一入到去就好似入咗一隻船對面食嘢咁樣,連橷都係木桶形,幾有特色。嘢食方面都幾高質,連我平時麻麻哋鍾意食嘅嘢都覺得幾好味。媽媽點左一個青木瓜沙律$62,平時去食泰菜嘅時候都覺得木瓜沙律有啲怪味,但呢度個木瓜沙律甜甜地,木瓜爽脆,令我對木瓜沙律完全改觀招牌菠蘿炒飯配虎蝦$158出面食菠蘿炒飯好多時大家都會掛住個菠蘿會唔會重用,但呢次食菠蘿炒飯一定唔使擔心,因為佢連菠蘿肉都整埋串燒比你食,黃薑飯仲有甜甜嘅菠蘿香,擺盤又靚,絕對值得一試。Combo 小食拼盤 $52呢個小食拼盤兩個人食啱啱好,每樣野都有兩件唔使爭,炸物香脆而不油膩,尤其係脆皮春卷,外層特別香脆,魚餅亦冇腥味,不錯的小食選擇最開心係揀咗兩杯好正嘅嘢飲,脆爆芒果園 $58,泰國巧克力巨人$58,兩杯都係King size既野飲,呢度雖然冇酒飲,但係有好多新鮮果肉整嘅特飲,就算當係嚟食甜品都得。

招牌菠蘿炒飯配虎蝦$158

Combo 小食拼盤 [小]$52

2020-01-03 119 瀏覽
入到已有位坐,唔洗等好耐無食泰國野,點左生蝦、冬陰公、豬頸肉炒河、軟殼蟹卷野食超快上枱,好快齊晒生蝦6隻,個汁ok冬陰公湯,一睇就知好椰奶咁,試落唔夠酸,一般,但個蝦彈牙食到相當濟,豬頸肉好多,好飽肚軟殼蟹卷,食落那手唔成世,唯有分開食,個汁一般,用返生蝦個汁淋落去比較好泰國咖啡,一般,早知唔叫,食到飽再加埋飲呢杯野總結食物還好,有下次,可以試下菠蘿炒飯我見有得抽獎,但要食夠400蚊先可以抽,今次唔夠
入到已有位坐,唔洗等

好耐無食泰國野,點左生蝦、冬陰公、豬頸肉炒河、軟殼蟹卷

野食超快上枱,好快齊晒

生蝦6隻,個汁ok

冬陰公湯,一睇就知好椰奶咁,試落唔夠酸,一般,但個蝦彈牙

食到相當濟,豬頸肉好多,好飽肚

泰國咖啡,一般,早知唔叫,食到飽再加埋飲呢杯野

總結食物還好,有下次,可以試下菠蘿炒飯
我見有得抽獎,但要食夠400蚊先可以抽,今次唔夠

2019-12-30 167 瀏覽
太和站行過黎唔洗十分鐘,招牌大大隻船,幾易認,上船開餐喇。Menu大大張圖,又幾好睇,忍唔住慢慢睇晒成本。有別於傳統泰菜,木船主打新派泰菜,一於睇下可以帶黎幾多新鮮感。青木瓜沙律係泰國常見前菜,青木瓜新鮮爽口,加上青檸同醋ge酸、魚露ge鹹鮮,非常醒胃,但就缺少左係泰國食到ge辣勁,如果再辣d會更正。另外,佢仲加左平時唔會落ge提子,但撈埋黎食唔多夾。椰子雞一上枱熱辣辣、香噴噴,趁熱飲啖椰汁試下先,椰汁香而不膩,椰肉清甜,連骨雞件肥瘦適中,一啖肉配一啖汁咁食都幾正,不過雞件本身應該無醃過,唔夠鹹,有d可惜。好大座菠蘿炒飯,放係枱面高過個人。外面睇落雖然唔似椰子雞出晒煙,但拎開虎蝦同菠蘿之後,見到d飯係剛剛炒起,夠熱。虎蝦燒得幾香,啖啖肉,算實淨,唔霉,點d甜酸醬幾醒神。炒飯雖然唔似大牌檔咁有鑊氣,但都算香,連埋菠蘿炒都尚算粒粒分明,唔會濕晒。食完飯就食埋菠蘿,非常鮮甜多汁。夏日芭東海灘其實係菠蘿椰子沙冰,每一啖都品嚐到酸、甜、香,加上涼透心ge沙冰,咁岩當晚天氣回暖,飲落真係有夏日感覺。朋友飲柚子蜜,無乜特別,偏淡。

太和站行過黎唔洗十分鐘,招牌大大隻船,幾易認,上船開餐喇。

招牌菠蘿炒飯配虎蝦

夏日芭東海灘(菠椰)
夏日芭東海灘(菠椰)

熱柚子蜜

朋友飲柚子蜜,無乜特別,偏淡。
2019-12-28 125 瀏覽
第二次去木船了!今天休假 跟媽媽去逛街買東西逛到五點多就自自然的走進木船這間泰國餐廳上次食物有點偏咸但這次點選不一樣的食物看看品質如何還好這餐飯沒有讓我失望!賣相不但好而且非常開胃兩個人點了二樣食得很撐!今晚主要是椰子主題的~我們先點一個開胃菜就是吃泰國料理必點的!泰式鳳爪沙律這個鳳爪媽媽吃到讚不絕口雖然媽媽不太能吃辣但他也吃了一半!能吃辣的我覺得不太辣而且鳳爪做的很入味完全能蓋過鳳爪的雪味!酸酸辣辣的是一道不可缺少的前菜之後我們點了一個煲鮮椰子嫩滑雞煲起初我們都不太看好總覺得雞煲的湯是淡淡的雞可能只有一點點椰香味!怎料吃了一口!香濃的椰汁味蓋滿我的味蕾!雞亦十分之滑!沒有過煮的情況!我一口接一口的喝他的湯!真的香滑濃郁第三樣點了溶岩椰青海鮮焗飯飯一來都嚇了我們一跳因為椰漿滿瀉出來!別看椰青小小一個!裡面的飯卻好多!海鮮好足!最驚喜的是附上一杯椰青水!是椰青飯的椰青水!!最後點了粉紅小象沙冰試試看他是蘋果、香蕉、菠蘿果肉打成沙冰雖然味道淡淡的但絕對真材實料
第二次去木船了!
今天休假 跟媽媽去逛街買東西
逛到五點多就自自然的走進木船這間泰國餐廳
上次食物有點偏咸
但這次點選不一樣的食物
看看品質如何

還好這餐飯沒有讓我失望!
賣相不但好而且非常開胃
兩個人點了二樣食得很撐!
今晚主要是椰子主題的~

我們先點一個開胃菜
就是吃泰國料理必點的!
泰式鳳爪沙律
這個鳳爪媽媽吃到讚不絕口
雖然媽媽不太能吃辣
但他也吃了一半!
能吃辣的我覺得不太辣
而且鳳爪做的很入味
完全能蓋過鳳爪的雪味!
酸酸辣辣的
是一道不可缺少的前菜

之後我們點了一個煲
鮮椰子嫩滑雞煲
起初我們都不太看好
總覺得雞煲的湯是淡淡的
雞可能只有一點點椰香味!
怎料吃了一口!
香濃的椰汁味蓋滿我的味蕾!
雞亦十分之滑!
沒有過煮的情況!
我一口接一口的喝他的湯!
真的香滑濃郁

第三樣點了溶岩椰青海鮮焗飯
飯一來都嚇了我們一跳
因為椰漿滿瀉出來!
別看椰青小小一個!
裡面的飯卻好多!
海鮮好足!
最驚喜的是附上一杯椰青水!
是椰青飯的椰青水!!

最後點了粉紅小象沙冰試試看
他是蘋果、香蕉、菠蘿果肉打成沙冰
雖然味道淡淡的
但絕對真材實料
  • 溶岩椰青海鮮焗飯
  • 泰式鳳爪沙律
2019-12-25 89 瀏覽
今晚又去咗食好野。大埔嘅泰國菜都有幾間,木船嘅味道同質素都算唔錯。青咖哩軟殼蟹配蒜蓉包值得一讚嘅係個青咖哩,好香椰奶味,帶少少辣,點蒜蓉包同軟殻蟹一流。我地另外再加多咗份薄餅配青咖哩食,碟青咖哩都係食唔哂,如果無叫到下面個椰漿海鮮飯,我應該會加個白飯撈汁食埋佢😂炭燒豬頸肉燒得啱啱好一啲都唔靭,配生菜夾埋個sauce,好好食!椰漿熔岩海鮮飯好香嘅椰汁味,炒飯底,好食。配一杯椰青水解膩。多d乳酪多d多d莓好香濃嘅藍莓味,好飲!

青咖哩軟殼蟹配蒜蓉包

炭燒豬頸肉

燒得啱啱好一啲都唔靭,配生菜夾埋個sauce,好好食!

椰漿熔岩海鮮飯

好香嘅椰汁味,炒飯底,好食。配一杯椰青水解膩。

多d乳酪多d多d莓

好香濃嘅藍莓味,好飲!
2019-12-24
  • 熔岩椰青海鮮焗飯
  • 炭燒豬頸肉
  • 青咖哩
  • 薄餅
  • 多d乳酪多d多d莓
2019-12-21 167 瀏覽
之前聽住大埔嘅朋友仔講木船呢間泰國餐廳幾好食,咁今日出左黎大埔,所以就決定黎食返個LUNCH先。同朋友分別點左 青木瓜沙律($62)、椰子雞($98)、招牌菠蘿炒飯配虎蝦($158)、多d乳酪/多D/多D莓($48)、龍眼冰(+$15),後尾睇返先發現每樣都有D生果喺到青木瓜沙律:有青木瓜絲、蘿蔔絲、番茄仔、花生、腰果,吱D青檸汁再加上醬汁,食落幾開胃椰子雞:試下飲左啖個汁,好濃厚,食埋D椰子絲都入晒味雞件D肉質都好嫩滑又充滿椰香味,不過食嘅時候唔好食得太急,要注意有少少碎骨招牌菠蘿炒飯配虎蝦:叫得招牌,當然一定要叫份黎試下啦,一上菜賣相已經非常吸引,用菠蘿殼裝住D炒飯,另外配上一串菠蘿串同虎蝦,淨係睇到都已經流水黃薑飯炒得夠乾身,有少少味調出黎,炒飯食落有雞肉、菠蘿粒、提子乾等配料喺入面,另外仲可以自己加D肉鬆同辣汁,食落唔錯而菠蘿串D菠蘿非常新鮮 !JUICY之餘又夠甜,一流虎蝦食落去新鮮彈牙,夠鮮味大合照多d乳酪/多D/多D莓:配上新鮮藍莓,飲落去莓味香甜,即使佢本身係乳酪飲品,但飲落都唔會太酸龍眼冰:味道有別於一般出面飲開嗰D,佢係偏向濃味而非甜味,都幾特別仲有D龍眼肉可以食下

椰子雞
椰子雞:試下飲左啖個汁,好濃厚,食埋D椰子絲都入晒味

招牌菠蘿炒飯配虎蝦
而菠蘿串D菠蘿非常新鮮 !JUICY之餘又夠甜,一流
虎蝦食落去新鮮彈牙,夠鮮味

大合照

2019-12-18
多d乳酪/多D/多D莓
龍眼冰
2019-12-20 174 瀏覽
今日早左出門口返工,返工前經過大埔太和路,就順便食埋個早餐先 😆 睇咗幾間餐廳,啲早餐都係麻麻地,收成 $40 蚊都好似無咩嘢食咁。最後去咗抵食夾大件既木船睇下,木船之前都有食過佢既午餐同晚餐,可以用三個字嚟形容「平、靚、正」早餐就第一次食,叫咗木船西式早餐既吉列魚柳餐。吉列魚柳餐 ($43) : 有炒蛋、腸仔、午餐肉、多士同魚柳 ; 魚柳超超超大塊,差唔多成塊面咁大,而且厚身得嚟重超多汁 👍🏻 無得輸 ; 多士亦唔錯,軟熟得嚟牛油又夠多,無硬梆梆既情況出現,估唔到早、午、晚餐都咁出色,真係我心中既米芝蓮餐廳。😍