2022-06-27
珍珠奶茶店係近幾年仍然受歡迎,開了不少新店🤩。木衛二鑄茶所 是其中一間做得好👍🏻,一杯經典 伯爵珍珠奶茶,茶底香濃🤤,奶不搶味,珍珠Q彈,喜歡甜的話可選蜜香珍珠。我就走甜加珍珠,用蜜香取代糖,好味👍😋不過點都估唔到,木衛二仲有做 正餐🍽️,仲有堂食😍佢係 九龍灣Eastmark 分店 有做 #蒸飯🍚 和 #燉湯。我約左客要9pm係九龍灣睇鋪, 於是有機會試呢間新嘢😋我地試左茶樹菇雞飯🐤、姫松茸排骨飯🐷,份量好足,作為晚餐夠飽。肉質嫩滑,飯底口感幾好。最緊要係唔會過油過咸👍🏻。至於燉湯方面,茶樹菇花膠湯🌺、雪燕木瓜燉雞湯🎋都好正,當然有真花膠啦,而茶樹菇等配料都好好食。比起出面既湯品,同樣係少油少鹽,健康之選😚足料蒸飯+燉湯 套餐價$78 抵食😋買2個餐仲有88折,性價比高👍今次有靚湯飲再加上已是晚上,無叫到茶飲🤭下次去開銅鑼灣/灣仔/西灣河才買靚茶飲🧋#飲食情侶🥰#MagicRaymond食好野🍴#MagicCherry攻美食😋#租舖 #買舖 搵 #Cherry攻商鋪🍒
#飲食情侶🥰
#MagicRaymond食好野🍴