位置比較接近朗屏站,由朗屏站行過去大概5分鐘。整體質素幾好,大件抵食,蛋糕非常柔潤鬆軟,味道香濃,唔會太甜,感覺比其他店舖更健康!📍朱古力味($60)香氣撲鼻😋,綿密濕潤 👍🏻,特濃朱古力,蛋味香濃😋 低糖健康不太甜📍流心芝士($75)味道濃郁,鹹香十足, 連凍食都係流心拉芝😋😋😋📍抹茶紅豆蛋糕🍵($60)蛋糕體好軟熟濕潤,蛋香充足,抹茶蛋糕好濃郁抹茶香,配合紅豆好有口感👍🏻推薦大家試吓
位置比較接近朗屏站,由朗屏站行過去大概5分鐘。

📍朱古力味($60)

📍流心芝士($75)
味道濃郁,鹹香十足, 連凍食都係流心拉芝😋😋😋

📍抹茶紅豆蛋糕🍵($60)

推薦大家試吓
2021-01-12 42 瀏覽
這間朱哥古早味蛋糕位於元朗大橋街市附近!店舖位置人流都好旺!去嘅蛋糕都有不同味道!同埋可以買半件蛋糕!.流心芝士古早味蛋糕朱古力古早味蛋糕抹茶紅豆古早味蛋糕黑糖核桃古早味蛋糕原味蛋糕古早味蛋糕.流心芝士古早味蛋糕我都食過好幾間古早蛋糕!這款流心芝士都一樣好香芝士嘅味道😙😙😙!尤其是去嘅芝士趁熱食勁正👍👍👍!芝士流出都可以拉絲😮😮😮!蛋糕夠哂鬆軟!味道恰恰好😋😋😋!.朱古力古早味蛋糕賣相都好吸引😍😍😍!蛋糕面嘅花紋都好靚!好香朱古力嘅味道😙😙😙!去嘅蛋糕剛剛出爐食同時有一樣流心😮😮😮!我以為會好甜!蛋糕食入口朱古力味濃郁!感覺又唔會好甜!味道恰恰好!真係唔錯!.原味古早味蛋糕蛋糕食入口味道好香😙😙😙!咬落去蛋糕十分之鬆軟!好香牛油味同埋蛋味!味道恰恰好😋😋😋!又唔會好甜!唔鍾意濃味嘅人士食非常之選👍👍👍!

流心芝士古早味蛋糕

流心芝士古早味蛋糕

朱古力古早味蛋糕

原味古早味蛋糕

2021-01-12
$60 (其他)
2021-01-10 47 瀏覽
同阿姨係元朗大橋街市買餸,今晚準備去親戚屋企開大餐,媽咪係到同姨丈佢地手打麻雀話好肚餓叫我買d 蛋糕返去比佢地 Tea 一 Tea 喎。我就去左 “朱哥”到買返3個古早味蛋糕返去同佢地一齊食。 朱哥果到蛋糕口味有5款,我就選擇左,原味, 黑糖核桃和朱古力3款。原味古早味蛋糕口感軟綿綿,蛋味濃郁。黑糖核桃古早味蛋糕,黑糖的甜味好香,核桃烘得剛好,黑糖和核桃味道好夾。朱古力古早蛋糕最出式,可能因為剛出爐, 比佢的香氣吸引了,切件後中間的朱古力醬唔會過甜, 濃濃朱古力香,吸引住我地班後生仔女一件接一件咁食。而阿姨佢地就好buy 原味和黑糖核桃。呢到有半件買的, 方便d 老人家,因為佢地驚食唔哂。溫馨提示🤗古早蛋糕食唔哂可以放入雪櫃,第二日再叮返熱食一樣咁好味。

我就去左 “朱哥”到買返3個古早味蛋糕返去同佢地一齊食。

呢到有半件買的, 方便d 老人家,因為佢地驚食唔哂。

2020-12-23 37 瀏覽
今日去開元朗搵食,見到有古早味蛋糕,一於買黎試下~呢間都有好多味揀,有原味,朱古力,芝士,抹茶🍵,核桃等等。舖頭位置都好方便,係大橋街市附近~有選擇困難症.....最後揀左個芝士味~古早味蛋糕個size夠曬大,3-4個人食都得~蛋糕幾creamy下,幾有蛋香&綿密~都幾好食😊配埋杯咖啡或者奶茶☕️就仲正~tea time 都係一個唔錯選擇😊做早餐都好啱食~中間有一層芝士,微微的芝士鹹香,幾好味~

有選擇困難症.....最後揀左個芝士味~

古早味蛋糕個size夠曬大,3-4個人食都得~

中間有一層芝士,微微的芝士鹹香,幾好味~
行過無端端聞到好香嘅蛋糕味,之後先發現原來有間舖頭新開賣蛋糕,d香味原來就係呢到傳出嚟,咁啱師傳又拎住一底出嚟,仲要係朱古力味,真係好香噴噴,唔係講笑,即刻有d口水流啱哂我呢個朱古力控,本身想買多個芝士俾老公,可惜芝士已經賣哂喇。店員仲好細心咁提我因為新鮮出爐,所以唔會封實嗰口,叫我要俾盒蛋糕抖下氣。返到屋企即刻試下啦,個朱古力真係會有流心架,又熱熱地咁食真係好好味.又香又軟,朱古力又夠濃郁。真係好好食,老公試咗都話正,可惜今次買唔到個流心芝士,下次要再早d嚟買先得。
2020-12-23 25 瀏覽
今次係第三次買,全部味都食過哂啦個人最中意食原味同埋流心芝士味原味口感軟熟,蛋味好出流心芝士好香蛋味同樣好出,中間個啲芝士唔使講一流香滑每次買餸行過都比佢啲香味吸引住
今次係第三次買,全部味都食過哂啦
個人最中意食原味同埋流心芝士味

原味口感軟熟,蛋味好出
流心芝士好香蛋味同樣好出,中間個啲芝士唔使講一流香滑
每次買餸行過都比佢啲香味吸引住
外賣自取
2020-11-07 53 瀏覽
一個好普通既蛋糕,完。唔可以話好食,40蚊買朱古力味,唔好有太大其望,見個蛋糕收晒腰,諗住比一次機會佢,但始終都係失望,又新街既好食好多,最尾都係食唔晒的。只能說一分錢一分貨
一個好普通既蛋糕,完。
外賣自取