2024-03-07 151 瀏覽
I recently got to try this bomb authentic Korean seafood jjajangmyeon dish, and let me tell you, it was absolutely lit! 🤩 This meal is all about the perfect combo of Korean black bean sauce, fresh seafood, and chewy noodles. It's like a flavor party in your mouth!First off, the smell alone had me drooling. That black bean sauce, with its sweet onions and garlic, had me hooked from the moment it hit my nostrils. And when I saw that glossy sauce clinging to the noodles and loaded with a ton of fre

First off, the smell alone had me drooling. That black bean sauce, with its sweet onions and garlic, had me hooked from the moment it hit my nostrils. And when I saw that glossy sauce clinging to the noodles and loaded with a ton of fresh seafood, I knew I was in for a treat. 🦐 🦑🍜

The noodles were chewy AF and soaked up all that flavor of the jjajang, extraordinary!

Each bite was like a flavor explosion, and you could tell they didn't mess around when it came to sourcing the ingredients. The seafood was cooked just right, juicy and full of flavor. 🔥

And let's not forget the portion size, my peeps. It was huge! You won't be leaving this joint with an empty stomach, that's for sure.

All in all, if you're down for some next-level Korean cuisine and you're a seafood lover, this jjajangmyeon is a must-try. 🔥🍜
2024-02-25
$200 (早餐)
  • 海鮮炸醬麵
2024-03-05 159 瀏覽
好耐冇食炸雞喇!之前食過李家嘅炸雞覺得唔錯~ 今次就去佢地尖沙咀分店試下粟米炸雞😍 環境簡單闊落,一坐低就端上前菜~🍭粟米炸雞($218)佢地啲炸雞有無骨/有骨揀~ 我地就想食原汁原味所以揀咗有骨,平時食開蒜香/蜂蜜味,今次來個特別的粟米炸雞!炸雞即叫即炸熱辣辣!外脆內軟超好吃😋 仲有切件粟米🌽減低罪惡感😆🍭年糕餃子湯($98)同樣是熱辣辣上菜,餃子是韓式包法,滿滿內餡好滿足!年糕份量好多,煙煙韌韌~🍭Apple cider Rita 雞尾酒($88)🍭桃汁($28)食炸雞一定要飲酒~ 叫咗Apple cider勁大杯!另外點咗罐甜甜的桃汁🫶🏻

🍭粟米炸雞($218)
佢地啲炸雞有無骨/有骨揀~ 我地就想食原汁原味所以揀咗有骨,平時食開蒜香/蜂蜜味,今次來個特別的粟米炸雞炸雞即叫即炸熱辣辣!外脆內軟超好吃😋 仲有切件粟米🌽減低罪惡感😆

🍭年糕餃子湯($98)

🍭Apple cider Rita 雞尾酒($88)
🍭桃汁($28)
近排一直都想食韓國嘢食,今次就嚟咗尖沙咀嘅李家食嘢😋一直都聽講佢哋嘅炸雞出名好食,今次終於可以試吓‼️半半炸雞 (甜辣炸雞+芝士炸雞) ($221)今次我哋嗌咗無骨炸雞,每一塊雞肉都包裹著厚實的麵粉糊,超級juicy😍佢個甜辣醬都非常驚喜,結合咗甜味和辣味,平衡得恰到好處,好惹味🔥 至於芝士炸雞,同樣地外皮亦都炸得卜卜脆,同埋好juicy ✨而佢哋嘅芝士粉都好夠味,每一啖都有好濃厚嘅芝士味,加上黃金酥脆嘅外皮真係食唔停口👅芝士辣雞炒年糕 ($178)芝士辣雞炒年糕嘅份量好足,上面舖滿濃郁的嘅芝士,辣雞的辛辣味道和年糕的Q彈口感,真係好邪惡😈🧀

半半炸雞 (甜辣炸雞+芝士炸雞) ($221)

芝士辣雞炒年糕 ($178)
芝士辣雞炒年糕嘅份量好足,上面舖滿濃郁的
嘅芝士,辣雞的辛辣味道和年糕的Q彈口感,真係好邪惡😈🧀
2024-03-04 131 瀏覽
店子很貼心,在你坐下會有韓味濃濃的前菜,搭配酸蘿蔔,吃著蒸旦,味道很韓國。韓國蒸旦熱熱的,一個熱鍋上,擺盤精美美,清淡濃香旦香氣,調味不咸,感覺提高呢。旦水旦和高湯味道平衡,突出旦之香味。蒸得非常滑順,令人回味。泡菜煎餅韓國菜餚,有泡菜,做成大大片泡菜餅。店員是懂韓國文,亦是韓國人,道地感很大。到韓國會點,是韓國口味。味香濃,調味甜甜,另一個味道。由韓國人主理餐廳,吃過一定喜歡之料理芝士海鮮年糕滿滿的拉絲芝士,香濃中帶年糕的彈牙,味道很好。海鮮份量多,非常好吃。最愛吃的這韓國店。韓國風味美吃,酸酸甜甜,清新

韓國蒸旦

泡菜煎餅

芝士海鮮年糕

最愛吃的這韓國店。

韓國風味美吃,酸酸甜甜,清新
2024-03-04 119 瀏覽
李家嘅炸雞一向都出名,餐廳岩岩香港開業時經常都大排長龍,今次隔左一段長時間之後再食,新加左好多唔同味道嘅炸雞,依然都保持到水準👍🏻傳統韓國餐廳裝修,以卡位為主,座位十分闊落。📌蜂蜜蒜蓉炸雞 (半份) $113 🍗可以自選半半唔同口味,有骨或者無骨嘅炸雞。必食推介蜂蜜蒜蓉味,面頭有滿滿嘅蒜蓉,同原粒蒜頭,蜂蜜醬帶少少微辣,炸雞外皮香脆,內裡仍然十分juicy😋📌醬油炸雞 (半分) $98🍗醬油調味岩岩好,帶少少甜味,唔會太咸。不過相比蜂蜜味,醬油味炸雞略為乾左少少🙈📌 韓式炒粉絲 $158 可以自選牛肉或豬肉,粉絲煙靭彈牙,唔會一夾就散哂,牛肉大大塊,份量十足!📌西柚味無酒精麗塔 🍹 $78炸雞當然要配啤酒,如果唔想飲酒,餐廳亦非常貼心,有無酒精嘅啤酒選擇,配上西柚味十分清新解膩!

📌蜂蜜蒜蓉炸雞 (半份) $113 🍗

📌醬油炸雞 (半分) $98🍗

📌 韓式炒粉絲 $158

📌西柚味無酒精麗塔 🍹 $78
  • 蜂蜜蒜蓉炸雞
2024-02-19 211 瀏覽
我最近去了一家韓式炸雞小店,試左佢地拿手必叫招牌菜。1)無骨甜辣炸雞炸雞🍗我只係叫左半份,份量都好多,足夠讓我和我的朋友們分享一齊食。炸雞的外皮酥脆,內裡則保持著多汁嫩滑的口感。甜辣的調味使整道菜的味道與韓國的風味非常相似,絕對是一個令人滿意的選擇。好似去左Korea咁…唔洗去korea都可以食到☺️2)無骨蜂蜜大蒜炸雞一樣份量都多,大份~炸雞🍗外皮脆脆,充滿了蜂蜜和大蒜的香氣,好香!蜂蜜既甜甜味與大蒜的香味完美地融合,個汁幾好味🤤唔錯~整亂炸雞個汁唔錯!如果炸雞炸粉少啲,會更好!😚😚3)芝士辣雞炒年糕年糕好香,有一層芝士鋪面,夾起可以拉到芝士拉絲😚見到好有食慾!芝士🧀在炒年糕上融化,濃濃的奶酪香氣,好吸引!年糕本身非常軟糯,與辣雞的味道好夾好match。食落口感豐富,又有辣味的刺激,值得一試!4)辛辣拉麵食韓國野又點少得辛辣麵!湯底濃郁,公仔麵🍜煮得岩岩好,唔會太淋。湯底帶有辛辣的味道,令人一口接一口,好惹味❤️
我最近去了一家韓式炸雞小店,試左佢地拿手必叫招牌菜。
1)無骨甜辣炸雞

2)無骨蜂蜜大蒜炸雞

整亂炸雞個汁唔錯!如果炸雞炸粉少啲,會更好!😚😚

3)芝士辣雞炒年糕

4)辛辣拉麵
2024-02-16
  • 蜂蜜蒜蓉炸雞
  • 芝士辣雞炒年糕
  • 甜辣炸雞
  • 蜂蜜蒜蓉炸雞(半隻)
  • 辛辣麵
2024-02-11 233 瀏覽
李家.炸雞非常juicy搵食之旅隨心出發之前又重溫了韓劇看到演員一直食炸雞仲由警察變身炸雞專家就非常口痕!既然放假,就去深入尖沙咀搵韓國人的炸雞李家是一家位於山林道的韓國餐廳很傳統的韓國座位FEEL有青少年學生與街坊就座明顯是有一定口碑據「食事名著:Openrice」一書記載,此店出名就是炸雞所以特意來吃招牌韓式指定動作,先上小碟前菜這是基本的醃蘿蔔與椰菜絲OK的開胃!先來2杯特飲:蘋果梳打:清爽可口,蘋果味突出,可愛式的甜度飲品西柚梳打:酸香可口,是清爽型又開胃的特飲牛肉炒粉絲粉絲軟身入味,冬菇爆香,肥牛激多牛香牛油的味道都由粉絲吸收,所以粉絲特別好味洋蔥、青椒及甘筍絲帶來清甜口感是必食的韓國菜式半半炸雞:原味及甜辣醬先說原味,咬開脆皮就是爆汁的雞肉一定要趁熱食,既香脆又有雞肉的嫩熱辣辣又有雞油汁水的口感特別有韓feel甜辣醬炸雞:一定要點有骨的可以感受扯雞肉的口感而且甜辣醬不算太辣卻足夠惹味令人一口接一口半半炸雞份量巨大要完成一整碟,2人一起努力是可以的但最好預留肚量,因為愈食就愈想要追加餐包伴著炸雞與醬汁一起吃相信一定更好食李家 (山林道) 尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地
李家.炸雞非常juicy

搵食之旅隨心出發
之前又重溫了韓劇
看到演員一直食炸雞
仲由警察變身炸雞專家
就非常口痕!
既然放假,就去深入尖沙咀
搵韓國人的炸雞

李家是一家位於山林道的韓國餐廳
很傳統的韓國座位FEEL
有青少年學生與街坊就座
明顯是有一定口碑
據「食事名著:Openrice」一書記載,此店出名就是炸雞
所以特意來吃招牌

韓式指定動作,先上小碟前菜
這是基本的醃蘿蔔與椰菜絲
OK的開胃!

先來2杯特飲:

蘋果梳打:清爽可口,蘋果味突出,可愛式的甜度飲品
西柚梳打:酸香可口,是清爽型又開胃的特飲

牛肉炒粉絲
粉絲軟身入味,冬菇爆香,肥牛激多牛香
牛油的味道都由粉絲吸收,所以粉絲特別好味
洋蔥、青椒及甘筍絲帶來清甜口感
是必食的韓國菜式

半半炸雞:原味及甜辣醬
先說原味,咬開脆皮就是爆汁的雞肉
一定要趁熱食,既香脆又有雞肉的嫩
熱辣辣又有雞油汁水的口感
特別有韓feel

甜辣醬炸雞:一定要點有骨的
可以感受扯雞肉的口感
而且甜辣醬不算太辣卻足夠惹味
令人一口接一口

半半炸雞份量巨大
要完成一整碟,2人一起努力是可以的
但最好預留肚量,因為愈食就愈想要追加餐包
伴著炸雞與醬汁一起吃
相信一定更好食

李家 (山林道)
電話號碼 35963695
2024-02-05 3096 瀏覽
今日嚟到韓國餐廳,有好多卡位提供,私隱到真㗎😍😍😍環境都比較闊落,一坐低就有小菜等我開下胃,等陣間大吃特吃😚🤭呢度有得揀有骨炸雞同埋無骨炸雞,最後因為懶人嘅方面揀咗無骨炸雞😹😹最開心嘅係佢唔使成份一齊叫可以嗌一半一半,一次過試晒唔同嘅口味。而且半份嘅炸雞份量都非常足夠,每半份都有大約六至七舊左右🫣😎無骨甜辣炸雞(半隻)$103🍗🍗炸雞表面充滿住甜甜辣辣嘅醬汁,每一邊都有醬,雖然醬汁多,但係雞仍然保持住香脆既口感。好鍾意呢度嘅甜辣醬汁有濃郁嘅香味,就算平時唔係幾食得辣都可以食到😍😍😍🙈蜂蜜大蒜炸雞(半隻)$118🧅炸雞都係每一邊充滿醬汁😍😍蜂蜜醬甜甜地,最開心嘅係佢面頭有大蒜,亦都有啲細嘅蒜泥,鹹鹹甜甜咁樣食都幾吸引😚😻鐵板炒泡菜豬肉$168最鍾意佢用鐵板上嘅菜式,感覺可以保持熱度另外風味十足🤓份量充足而且泡菜嘅比例啱啱好。豬肉都富有肉香同埋稍為有少少脂肪,令到肉方面唔會太靭🐖Stella $68 500ml 🍺食炸雞,梗係要飲杯啤酒。店內都有唔同嘅酒精飲品同非酒精飲品選擇,記得18歲之後先好飲酒啊👀李家 (山林道) (尖沙咀)尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖

無骨甜辣炸雞(半隻)$103🍗🍗

蜂蜜大蒜炸雞(半隻)$118🧅

鐵板炒泡菜豬肉$168

Stella $68 500ml 🍺

李家 (山林道) (尖沙咀)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
無骨甜辣炸雞(半隻)
蜂蜜大蒜炸雞(半隻)
鐵板炒泡菜豬肉
無骨甜辣炸雞(半隻)
蜂蜜大蒜炸雞(半隻)
鐵板炒泡菜豬肉
2024-01-31 271 瀏覽
其實之前食過好多次,每一次都覺得好好味但2023年12月去過嘅時候已經覺得差咗好多唔知係咪轉左廚師 啲雞好有雪味而且入座嘅時候 啲韓國人好冇禮貌 串到不行 同佢講7:00三位 佢問我幾耐到 因為有限時 我話十分鐘後 另外兩位朋友行緊嚟佢話咁唔得喎,我哋full啦 咁我就奇怪,明明佢啱啱仲問我幾耐到然後10分鐘之後我朋友去問佢有冇位 佢竟然話有 到朋友入完坐 個三個人見到我都好尷尬😀咁你啱啱又話無位? ? 如果你叫我人齊先入黎 我都會覺得合理但你而家係同我講無位咼而且我企喺出邊見到好多都係Walk in入去其實唔想做生意 喺門口寫咪得囉 唔洗趕客 然後到咗今日吸取左上次嘅教訓 😀諗住打去book定聽日點知仲嬲因為OpenRice淨係可以book五點同七點然後我打電話去 我:🤕 店員:💩🤕:唔該 我想book聽日六點半💩:咩六點半🤕:我想book聽日六點半💩:你去openrice book la🤕我個陣記錯)但openrice得五點半同七點 我想book六點半💩:咩五點半呀 係五點同七點 總知就得個2個時間 六點半黎walk in la 其實有禮貌少少都唔會咁嬲本身係覺得嗰度近紅館先諗住
其實之前食過好多次,每一次都覺得好好味
但2023年12月去過嘅時候已經覺得差咗好多
唔知係咪轉左廚師 啲雞好有雪味
而且入座嘅時候 啲韓國人好冇禮貌
佢話咁唔得喎,我哋full啦
咁我就奇怪,明明佢啱啱仲問我幾耐到
然後10分鐘之後我朋友去問佢有冇位
佢竟然話有
到朋友入完坐 個三個人見到我都好尷尬😀
咁你啱啱又話無位? ?
如果你叫我人齊先入黎 我都會覺得合理
唔係只會繼續趕客
然後你又要不停俾錢啲foodie寫好評😀
姐係好似而家咁😀
2024-01-30 316 瀏覽
上個星期日去左位於山林道的「李家」餐廳,餐廳由韓國人主理,而且在韓國有很多分店,食物好正宗韓國風味,有多款韓國料理,例如韓式炸雞、泡菜煎餅、鍋物等等,真係好多選擇㗎。每一款食物都好好味,而且份量夠曬多。🍗🥞🍲首先必點甜辣炸雞,絕對係「李家」嘅招牌菜式之一。炸雞好脆好嫩,而且佢地嘅甜辣醬汁真係好好味。又香又辣,每一口都有脆口嘅質感同埋濃郁嘅味道,令人回味無窮!🍗🌶️😍然後就係芝士雞蛋卷,蛋卷煎得金香,入面包住咗融化嘅芝士,每一口都飄咗濃郁嘅奶香同埋鮮美嘅口感!呢道菜簡單但係好好味,絕對係芝士愛好者嘅最愛!🧀🍳👌再嚟就係韓式烏冬,烏冬麵條有口感,湯底濃郁鮮美,每一口都充滿咗韓式風味!呢道菜好啱嚟暖身喇,又好好味!🍜🦑🥬😋最後就係辛拉麵,韓國菜嘅經典之一!辛拉麵湯底辣度適中,麵條有彈牙口感,味道好濃郁。🌶️🍜🔥「李家」餐廳係一間好值得一試嘅韓國餐廳。甜辣炸雞、芝士雞蛋卷、韓式烏冬同埋辛拉麵全部都好好味,而且價錢亦都平實。🍽️🇰🇷🌟

【尖沙咀•李家】@leegachicken_hkππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀老店李家韓式料理餐廳韓式海鮮炸醬麵 198$海鮮拌炒麵是一道台式經典的家常好菜。雖然其中的食材,以肉絲、蝦仁、蟹柳等多種海鮮為主。用韓國炸醬手工乾燥製過後,外形像絲綢般的光滑手工條麵,配料有多種,有秘製的炸醬,整體的味道不油膩,十分順口。吃完後永遠都會回味無窮。人參雞湯 198$被認為有提升體力和滋補身體的功效。人參雞湯的主要食材包括雞肉、人參和各種草藥,加上綠色蔬菜。這些材料經過長時間燉煮後,湯的口感非常濃郁。雞肉非常鮮嫩多汁,而人參的微苦味為湯增添了深刻的風味。對於喜歡濃郁湯品的人來說,人參雞湯絕對是一道值得嚐試的美食。辛辣麵 58$辛辣麵的湯底是用高湯、泡菜和辣椒醬煮成的,充滿了酸辣的風味。麵條本身非常有彈性,口感十分爽滑。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 499(加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #李家 #web3尖沙咀李家 (山林道)尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
【尖沙咀•李家】@leegachicken_hk
尖沙咀老店李家韓式料理餐廳

韓式海鮮炸醬麵 198$

人參雞湯 198$
被認為有提升體力和滋補身體的功效。

辛辣麵 58$

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 499(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #李家 #web3尖沙咀
李家 (山林道)
2024-01-28 250 瀏覽
李家位於尖沙咀山林道54-56號利雅商場大廈地下2號舖餐廳靠近華美達酒店先講一講門口位置有對翼,非常夢幻係門口見到營業中,但看唔到入面情況私隱度極高餐廳好識得利用空間,把午餐同部分餐廳掛在牆壁上吸引客人的眼光我都係被餐牌吸引入去坐低後職員會比餐牌隔一陣就走黎幫你落單,既比空間人客諗食咩又岩時候過黎,好貼心由於天氣凍凍地,我們想飲岩熱湯但因為天氣都比較乾燥,所以無揀泡菜豆腐湯或辛辣麵,而係叫左比較滋補既人蔘雞湯$198人蔘雞湯人蔘 一大條,好足料紅棗 有五大粒,而且原粒 非常補身雞係用童子雞 雞肉非常嫰滑炸雞亦係韓國人必食但一大份真係食唔晒,攞走凍左再翻熱就唔好食呢度可以半半雞之餘仲可以只叫一份做到滿足人客過口癮原味 半份 雞 $93我地選擇有骨上檯時見到有雞脾位,雞翼,雞胸等等而且係熱辣辣雞胸肉 多汁嫰滑雞脾肉 啖啖肉,嫰滑炸醬好薄身,所以脆皮都係薄薄一層雖然好邪惡,但忍唔住連皮食豬腩肉$208鐵板上豬肉金黃色店員介紹將一塊豬肉點蒜蓉辣醬再加少少泡菜同醃左辣醬的蔥絲一齊食真係好特別平時用生菜包我食第一塊時感覺到口中沒有油膩感唔會有好滯食完仲想食
李家位於尖沙咀山林道54-56號利雅商場大廈
地下2號舖

餐廳靠近華美達酒店

先講一講門口位置有對翼,非常夢幻

係門口見到營業中,但看唔到入面情況
私隱度極高

我都係被餐牌吸引入去

坐低後職員會比餐牌

由於天氣凍凍地,我們想飲岩熱湯

人蔘雞湯
人蔘 一大條,好足料
紅棗 有五大粒,而且原粒 非常補身
雞係用童子雞 雞肉非常嫰滑

炸雞亦係韓國人必食
但一大份真係食唔晒,攞走凍左再翻熱就唔好食
呢度可以半半雞之餘仲可以只叫一份
做到滿足人客過口癮

原味 半份 雞 $93
我地選擇有骨
上檯時見到有雞脾位,雞翼,雞胸等等
而且係熱辣辣
雞胸肉 多汁嫰滑
雞脾肉 啖啖肉,嫰滑
炸醬好薄身,所以脆皮都係薄薄一層
雖然好邪惡,但忍唔住連皮食

豬腩肉$208
2024-01-27
  • 半半炸雞
  • 燒五花腩肉
2024-01-16 343 瀏覽
🌸韓式玫瑰炒年糕🌹🇰🇷 大大盤熱辣辣嘅韓式玫瑰炒年糕😍😍醬汁好濃郁香口,甜甜地又有少少辣,越食越惹味😍🤭而且年糕口感好煙韌彈牙,有嚼勁但唔會太軟糊或過硬👍🏻👍🏻配埋蔬菜、腐皮、芝士腸同埋車厘茄,好正!😬😬🌸蜂蜜蒜蓉無骨炸雞🍯🧄🍗我地點左無骨炸雞,所以真係啖啖肉😊炸雞外皮香脆,肉質好鮮嫩又juicy😍食落口蒜香味好香🧄而且仲食到蜂蜜嘅甜味,停唔到口😬😬🌸橙汁🍊🌸桃汁🍑💁🏻‍♀️餐廳環境舒適,簡約風格但滿滿韓風,餐廳內播放唔同嘅k-pop🎶🎵🤗上菜速度都快,抵讚👍🏻
🌸韓式玫瑰炒年糕🌹🇰🇷
🌸橙汁🍊
🌸桃汁🍑

2024-01-15 280 瀏覽
《李家》韓式炸雞店&韓餐專門店李家有多家分店🐔這次來到山林道分店粟米炸雞$218(+$10轉無骨炸雞)VIP級炸雞😆無骨炸雞啖啖肉一份有差不多十件炸雞加有粟米片的炸皮香脆 而且厚薄適中炸雞調味香甜炸過的粟米好像變得更香甜 而且多了一絲香口感年糕水餃湯$98一碗裡有六、七粒餃子餃子粒粒飽滿 塞滿肉餡還有煙韌軟糯的年糕 是簡單卻最美味的味道Apple cider Rita$88吃炸雞要配點酒精吧一大杯甜甜的蘋果酒可以兩個人share易入口又不會嗆口
《李家》韓式炸雞店&韓餐專門店

加有粟米片的炸皮香脆 而且厚薄適中
炸雞調味香甜
炸過的粟米好像變得更香甜 而且多了一絲香口感

年糕水餃湯$98
一碗裡有六、七粒餃子
餃子粒粒飽滿 塞滿肉餡

一大杯甜甜的蘋果酒可以兩個人share
易入口又不會嗆口
粟米炸雞
粟米炸雞
【聚會必食多選擇正宗韓國菜💬】尖沙咀雖然多韓國嘢,但係咁多間韓國嘢入邊揀一間都唔易㗎😛今次終於試咗想試好耐嘅呢一間😍估唔到真係樣樣嘢都好好食!表示一定會再嚟😤-🍴芝士蛋糕卷(💰:128 )蛋卷超大嚿,好滑🥚上邊仲有茄汁,入面啲芝士係拉絲🧀就係好韓嘅味道🇰🇷.🍴無骨半半炸雞(💰:188 )呢個半半炸雞份量一啲都唔少㗎😬今次叫咗蜂蜜大蒜炸雞同埋甜辣炸雞🍗蜂蜜果個甜甜地🤪炸雞就係大家想像得到嘅味,外皮炸得夠脆,入邊啲雞肉都好嫩滑😋大家一定要叫!.🍴魚糕湯(💰:168 )超多魚糕!食到你唔食🤩入面仲有芽菜,個湯就係平時係韓國飲到嘅味👍🏼-💡下次想試炸醬麵,見到日常仲有LUNCH SET.💡呢間店嘅份量都好多,完全適合一大班人聚會🤩-💎推介指數: 💎💎💎💎💎💡性價比:✨✨✨✨ (喺香港食韓國菜本來就偏貴🙈)🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(呢間變咗我愛店韓國菜 😍)-
🍴芝士蛋糕卷(💰:128 )

芝士蛋糕卷
🍴無骨半半炸雞(💰:188 )
無骨半半炸雞

🍴魚糕湯(💰:168 )
魚糕湯

💡下次想試炸醬麵,見到日常仲有LUNCH SET
💡呢間店嘅份量都好多,完全適合一大班人聚會🤩
💎推介指數: 💎💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨ (喺香港食韓國菜本來就偏貴🙈)
魚糕湯
  • 半半炸雞