2023-11-26
去尖沙咀行街,又去食我最中意既韓國菜,尖沙咀出名有一條街係開滿韓國料理既餐廳,今次就試下好多人都讚不絕口的李家。 連韓國人都來光顧的,我們隔離枱就是一對講韓文既情侶用韓文向店員落order。相信味道應該挺正宗的🤭 🐔蜂蜜炸雞拼盤份量超多,分別有6隻雞翼🐤,6隻小雞膇🐣,2隻大雞膇🐥。好滿足,雞膇食到夠。炸雞外表無包裹着面粉,本以為雞肉會被炸得好乾身,但吃起來既酥脆可口,亦一點也不柴,尤其雞翼,很嫩滑,雞肉里外亦都好入味 。再配賣醃蘿蔔和椰菜沙律食相當解膩。 🐮鐵板燒牛肉簡簡單單,牛肉配上椰菜、紅蘿蔔絲和洋蔥去炒,鮮味甘甜,調味適中,送飯食更加一流,而且牛肉肥瘦適宜,不會柴。整體來說,簡單且美味。 🍺西柚子味無酒精麗塔韓劇必有,啤酒配炸雞。雖然係無酒精,但飲落都有啤酒既味道,再加上淡淡既西柚子味,整體很清爽,一口炸雞再配上一口啤酒,好有韓劇既味道。
🐔蜂蜜炸雞拼盤
🐮鐵板燒牛肉