2017-07-13
長沙灣一向都多野食,今日就搵左間日式放題試下。提前幾日book左位,準時7點半入場。價錢百零蚊任飲任食4個鍾。入到去環境好嘈,好似茶樓飲茶咁。座位都好逼,坐係到一旦有食客同員工經過都有機會撞到。食物方面,一般放題有既佢都有。刺身,壽司,天婦羅,炸既小食,味道中下。重點講下部份食物,刺身的確唔算太新鮮。一口牛柳粒都咬落硬左d,肉有d老。壽司飯仲有少少微溫。至於天婦羅,炸雞翼,串燒呢d食物中伏既機會都相對地低,可以放心食。值得一提,落單後上菜速度相當慢,千萬唔好見佢未黎就以為佢漏左單,跟住又再order過d食物,唔係食到飽果陣,仲上緊菜,浪費食物就唔好。另外有部份食物只有係落單紙上出現,即使你叫幾多次都唔會送黎,可能從一開始就無。食飽隔離仲有雪糕做飯後甜品,呢點唔錯。總括黎講,佢地既食物絕對對得住佢個價錢,如果你對食物質素,味道有較高既要求,又或者你接受唔到嘈住食野,呢間日式放題餐廳都係唔啱你,費是又要平食又要投訴就唔好。另外,員工既服務態度係無問題,全晚做唔停手,我好佩服佢地。
食飽隔離仲有雪糕做飯後甜品,呢點唔錯。