2005-08-31 29 瀏覽
今個生日諗住同女朋友去食一餐好少少既日本料理放題,所以選擇一間價錢比普通一般日本放題貴少少的餐廳(大部份都只是$138,但這間是$208)!晚上食飯時間1930到達,我和女朋友懷著歡天喜地既心情走進這餐廳,一進門店內一個人也沒有,再加上那些陳舊的裝修,此時我們已經開始懷疑,但以為正宗的日本料理就是如此,所以先行坐下...我們首先是點了幾款刺身,我覺得好像是被騙那樣,所有的刺身都是細得很而且又不甜美,最基本的三文魚也做得不好,第一次見三文魚是深橙色而不是鮮橙色,而且更帶點透明,味道更加難吃非常,$208的日本放題我全程只吃了兩口三文魚,可想而知有多過份...除了刺身另外還有鐵板燒,所有的味道都只是一般,唯一叫做好吃一點的就只有燒帶子...如果可以再選擇一次,我寧願食那些$138的放題,因為我覺得這間料理的質素只價$88,現在感到後悔莫及,希望大家不要再錯下去!!!
今個生日諗住同女朋友去食一餐好少少既日本料理放題,
2005-08-22 31 瀏覽
今日去食108放題,水準不錯,三文魚和甜蝦好新鮮,炸蝦天婦羅亦爽口彈牙,以這價錢可謂絶對超值。但三中不足北寄貝切得太細件,碎濕濕。<br />今日甜品係紅豆雪糕,真的不錯呀。
今日甜品係紅豆雪糕,真的不錯呀。
2005-07-13 34 瀏覽
今次都係食10 8 放題但....佢cut 左我鐘意既赤貝呀, 食物種類很少了, 刺身只有四種咋, 之前有六種, 變相加價呀~~
今次都係食10 8 放題但....

2005-07-09 16 瀏覽
食$22x 個個放題.service一般,唔差,野食就真係好好正~d款都ok夠,如果唔嘴饞都好岩去,我食過一次都好想再去~~上黃頁可以dl coupon用,不過埋單個時先好俾,我一入去問佢用唔用得,佢話得就收左,不過埋單先發覺佢無折到....不過就真係好貴呀~~~

不過就真係好貴呀~~~
2005-05-02 26 瀏覽
食物ok ge~但太少款了(我已經係食晚餐208果個放題)服務都係一般...環境很舊...有d 失望~_~
食物ok ge~
但太少款了(我已經係食晚餐208果個放題)
服務都係一般...
環境很舊...

有d 失望~_~
2005-02-23 18 瀏覽
見到有不錯的食評,一於同家人去試吓。由於有十多人,所以於訂位時曾經要求可否安排坐鐵板燒檯,但接電話的服務員話只可以安排大廳。雖然有點失望,但服務員的態度都算有禮貌,對於我一連串的問題,亦不厭其煩地一一解答。至於食物方面,正如其他網友所講,炸物和鐵板燒都較壽司出色,刺身新鮮但細件。最欣賞燒鰻魚、炸豆腐、炸南瓜、炸魷魚鬚、薄燒牛肉。炸蝦天婦羅size適中,不過蝦味略嫌不足。但以$108的價錢吃放題都有炸蝦供應,算係咁囉。炒飯上檯時好香,但味道太清淡烏冬口感唔錯,尚未夠"煙韌"蟹子沙律比較"求其",冇蟹柳亦冇青瓜絲壽司越叫越大件(指舊飯),所以興趣不大上菜都算快,而且冇乜走單的情況。服務亦值得一讚,因為我地人多所以由落單、上菜、收碟以至加茶都比較亂,但待應及經理的態度都好好,所以一家大細都好滿意總括來說,午餐放題幾抵食。有coupon重有九折添!

炒飯上檯時好香,但味道太清淡
烏冬口感唔錯,尚未夠"煙韌"
蟹子沙律比較"求其",冇蟹柳亦冇青瓜絲
壽司越叫越大件(指舊飯),所以興趣不大

總括來說,午餐放題幾抵食。有coupon重有九折添!
2005-02-20 26 瀏覽
9:30 後只收$108, 刺身選擇不太多但夠新鮮, 上菜十分快, 收碟又快, 我昨日同老婆去仲有房坐呀, 主打係三文魚, 甜蝦, 炸蝦天婦羅, 其他都幾好, 本人已是第二次去喇, 真係唔錯=o=
2005-02-09 28 瀏覽
我是在2004年的Christmas eve 同boy friend 去食的, 原本是book了宵夜Buffet時段的, coz $108 only, but they call me back to let us go an hour earlier, that means 8:30, as reason is that their booking is not full. So we are very happy ar! As 晚市時段need $208 ga, and I think tht the method of ordering is quite good, as it is 環保, as here order 的unit 係串and 件, I appreciate that very much.Ans accutally, the service is quiet good, althoug they are not wearing a smile, but they change the dishes quite often and the enviroment is

Ans accutally, the service is quiet good, althoug they are not wearing a smile, but they change the dishes quite often and the enviroment is quite good, as there are many "房間seat 位", u can feel the sense of 自我天地. They try to fit all the 房間seat 位first. The 房間seat 位可容納1-4位. Originally, when we enter the diner, there are no 房間seat 位available for us. But after a while, as there is a table that is 房間seat 位結賬, then without asking, they already offer us to change to that kind of seat. so I think the service is not that bad.

Also the quality of food is good too, (以$108來講)
I think their 串燒is the best among all of their food. I have 雞軟骨and 雞腎last time, and they are delicious. Also 三文魚的qulity is aceptable.
I agree that "d刺身真係好細件, but 炸物好食又熱又新鮮" that true!!!

I think there is suitable for those who would like to have a 價錢合理的dinner with 2-4 人in a 寧靜的環境and seat for 2 hrs, then definitely is a good choice.
2005-02-05 14 瀏覽
昨天去了試$108 任食, 魚生不錯, 不過赤貝細件得可憐, 一定要叫多幾轉, 其他有我鐘意的炸蝦天婦羅, 炸魷魚, 豆腐等, 全都幾好食, 不過無雞軟骨也無什麼雞腎, 有雪糕同Cola 任飲, Service 一般啦, 有人黑水黑面既, 但做左成日係咁嫁啦~
2005-01-17 22 瀏覽
某日夜晚成十點先響附近搵飯食, 朋友見到呢間做$108任食, 就話試下.帶位既waitress 雖然有d 晦氣, 但比左間「個室」我地, 算啦~~食物質素無謂多講, 咁既地方同價錢任食, 都心中有數, 屬於可接受果類, 仲有汽水任飲.上菜速度好快, 唔駛驚無得食.最不滿係枝日之x, 超市賣三十蚊, 佢竟然收九十蚊. order果陣一時不慎, 無問清楚係邊隻sake, 果然就中招.服務方面好參差, 有waitress 十問九唔應又黑口黑面, 但又有個鬼咁客氣同好禮貌既.
上菜速度好快, 唔駛驚無得食.
2005-01-15 32 瀏覽
我昨晚(星期五)去食$208 任食,重驚死會好多人一早book 位。點知7:00 去到得果小三幾,食到9:00都係唔夠10. 不過有三都係外國人都係食鐵板燒。講返d野食...d刺身真係好細件,不過你越叫佢就會切得大件d,但都新鮮既雖然細件. d燒物就大部份都係新鮮燒架,不過我覺得就麻麻地因為太乾啦.壽司好食d飯唔大舊又唔硬.炸物好食又熱又新鮮.重有就係個牛油炒什菰好正.總的來說我就覺得選擇多,食物不過不失,可以一試,不過宵夜$108個價錢會抵食好多.全晚既service 都非常好不停幫加汽水加茶,又提你叫甜品佢地真係好啦.
2005-01-09 29 瀏覽
ok 貴啦...不過佢個價係一斤既錢...~~~~~多過一斤就20 一兩~~~~~我就兩個人... 9xx 啦.... 不過d 牛柳話叫5成..但係一食就明顯唔係5 成...十足8 成咁....唉......幾失望啦呢個...龍蝦都係幾一般....下次唔食呢個餐........勁唔抵呀...
ok 貴啦...不過佢個價係一斤既錢...~~~~~

多過一斤就20 一兩~~~~~

我就兩個人... 9xx 啦....
不過d 牛柳話叫5成..但係一食就明顯唔係5 成...
十足8 成咁....唉......幾失望啦呢個...

龍蝦都係幾一般....

下次唔食呢個餐........勁唔抵呀...
2005-01-02 10 瀏覽
29 果日成班朋友黎呢度食食物黎得好有效率呀d刺身同天婦羅都唔錯呀其中,有個魷魚蔥餅真係幾好味店員服務亦都好周到120一位好抵食唯一係進食時間個半小時有點不足如果可以遞增至兩小時會比較好另外鋪位也不夠當眼容易被人疏忽希望"松板" 注意番啦
29 果日成班朋友黎呢度食
食物黎得好有效率呀
d刺身同天婦羅都唔錯呀
其中,有個魷魚蔥餅真係幾好味
店員服務亦都好周到
120一位好抵食
唯一係進食時間個半小時有點不足
如果可以遞增至兩小時會比較好
另外鋪位也不夠當眼容易被人疏忽
希望"松板" 注意番啦
2004-12-13 8 瀏覽
絕對支持, 鍾意食日本野必試~~霄夜$108款少但質素高, 如果你鍾意款多就一定唔你, 但我介紹過咁多朋友個個都有讚無彈, lee 個價錢絕對值得一試再試, 推介:所有魚生(勁新鮮)、炸蝦天婦羅、炒雞腎、炸豆腐.....
絕對支持, 鍾意食日本野必試~~霄夜$108款少但質素高,
如果你鍾意款多就一定唔你, 但我介紹過咁多朋友個個
生(勁新鮮)、炸蝦天婦羅、炒雞腎、炸豆腐.....
2004-11-05 9 瀏覽
上個月同朋友慶祝生日, 一行8人黎食宵夜buffet. 食物選擇唔係太多, 魚生好細件但都算新鮮, 要叫多幾轉. 天婦羅唔算太油, 幾好. 炒鴨腎都幾好. 雞亦同豆腐ok, 咩魚腩就唔得. ice-cream 竟然只係得vanilla 而唔係芝麻同紅豆, 呢樣真係比較差........