餐廳: 柞木炭家
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
桌子上很多油和污渍 湿纸巾擦完都是黑的 和牛不新鲜 加上服务费四百多的几片牛肉甚至吃不出和普通牛肉有什么分别 像是冻了至少一星期的味道 甚至没有另外一个三百多一条的牛肋肉新鲜 味道非常一般 朋友吃完还肚子痛拉肚子了 服务态度非常差 询问是否能帮忙烤肉答应后喊了另一个女生帮忙烤 全场很不耐烦 烤得敷衍了事 一半焦一半熟的不知道是? 在烤的途中还说粗口和其他店员在麦中吐槽烤肉麻烦不愿意并让其他店员烤肉 后续结账喊了好几次才有一位男服务员理会 前面的女服务员说好后直接无视 和其他人在闲逛聊天也没有来结账 这种服务态度让我疑惑这将近一百的服务费到底付的意义在哪里?花了钱当着客户面吐槽说粗口骂客户各种敷衍了事?
#cassiegomk -今日肥編同朋友想食韓式烤肉,但唔想去啲太嘈傾唔到計嘅餐廳。朋友介紹咗依間位於旺角T.O.P商場5樓嘅柞木炭家。餐廳裝修好高檔,地方較大,坐得闊落好舒服,方便同朋友食飯傾偈。👍🏿-餐單上有得揀2人或4人餐,亦都可以散叫。我哋就散叫,叫哂我哋想食嘅嘢。首選壽喜燒和牛西冷,打卡一流。店員會裝壽喜燒醬汁倒落棉花糖度,整好醬汁之後會再煮塊和牛西冷,最後配合蛋液一齊食,口感豐富!🥩-另外仲叫咗上等牛肋骨同大蝦燒烤,肉質好嫩滑,大蝦都好新鮮。餐廳菜單上有好多選擇,唔一定食韓燒,仲有其他傳統韓食可以揀,包括炸雞或者石頭鍋飯。最後杯飲品柚子檸檬梳打水都好出色,好開胃。🇰🇷-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 柞木炭家📍 旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖--
#cassiegomk
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 柞木炭家

2024-10-16 243 瀏覽
TOP商場最高有間韓式燒肉店~一直都想食好耐😻今次就同咗朋友過黎嘆燒肉啦><!!!menu上面都唔少菜式可以簡~仲會有店員幫手燒~服務感滿分😍😍😜一坐底店員就將前菜擺好,前菜款式都超多😌😌仲可以無限refill添架🥳🥳🥩壽喜燒和牛西冷 (2件) $268和牛西冷配上壽喜燒既烹調方法,一食落口真係入口即化👅👅一啲都唔油膩👀仲可以保持到和牛既最佳口感,咬落口仲超多肉汁呀☺️☺️ 而且我地仲升級咗棉花糖代替砂糖落湯底到,增加左唔少甜味!🍖最上等牛肋骨 $308店員會幫手將牛肋骨剪開,然後放落燒爐網上面燒🥸牛肋骨有著豐富既油脂,肉汁好充沛😝燒完之後店員仲會幫手擺落碟上😗有種食緊omakase既感覺😜🦐大蝦 $156大蝦肉質鮮甜,燒完之後入面既香氣即刻出哂黎😙😙外皮烤至微焦帶有微焦香,內裡仲保持到鮮嫩口感😋😋🍗醬油韓式炸雞 (半隻) $128炸雞外酥內嫩🤓🤓淋上醬油醬汁增添風味🥳🥳食落真係成口都係汁🥺🥺炸完之後既雞完全唔會乾身😝搞到想再encore添呀!🥘泡菜五花肉煲 $145呢個泡菜五花肉煲豐盛,大大舊既五花肉真係好震撼眼球😜😜經過烹調既五花肉肉質好軟熟~食落口感好鮮嫩,超級開胃🤓

🥩壽喜燒和牛西冷 (2件) $268

🍖最上等牛肋骨 $308

🦐大蝦 $156

🍗醬油韓式炸雞 (半隻) $128

🥘泡菜五花肉煲 $145

🍸菠蘿梳打 $42
🍹柚子檸檬梳打水 $42

2024-10-10 243 瀏覽
呢間燒肉店環境坐得舒服,空間感十足仲有戶外座位,店員服務態度有禮。餐牌選擇多,前菜任食、燒烤方面有牛、豬、海鮮都用上優質食材,燒肉質素高😋❣️一坐低就送上醃蘿蔔、芝士粟米和泡菜、涼拌豆芽菠菜、芝麻蓮藕片、薯仔蓉,全部都可以免費追加😊❣️棉花糖壽喜燒和牛西冷~脹卜卜棉花糖,賣相吸引, 由店員慢慢淋上壽喜燒汁, 瞬間即融,壽喜燒醬汁鹹甜適中,和牛西冷雪花均勻,入口即溶,撈埋蛋汁包住一嚿小飯團食口感嫩滑😋 ❣️最上等牛肋骨~原條牛助骨份量十足😊❣️大蝦~店員幫手燒,吾怕燒過龍,燒到剛剛好,肉質爽口彈牙😋
❣️韓式炸雞(半份)~ 原味炸雞外脆內嫩😋

❣️泡菜五花肉煲~熱辣辣成鍋上檯,入面有原條五花肉、泡菜、豆腐及芽菜,五花肉店員會幫手剪開細細件,層次分明啖啖肉, 泡菜湯底濃郁,夠醒胃配白飯一流😋❣️一人一杯菠蘿同提子梳打~清新解膩😊 ❣️呢間燒肉店開響旺角T.O.P 5樓,抽風做得好好,食完都無陣油煙味,上菜速度快,最正冇限時間行完街約朋友食飯傾計啱曬😊

❣️最上等牛肋骨~原條牛助骨份量十足😊

❣️韓式炸雞(半份)~ 原味炸雞外脆內嫩😋

❣️一人一杯菠蘿同提子梳打~清新解膩😊

2024-10-07
  • 菠蘿梳打
去咗位於旺角商場TOP嘅高級韓國餐廳🇰🇷柞木炭家,外面是商場的空中花園,5款前菜和芝士粟米都係任食。☁️棉花糖壽喜燒和牛三筋肉🐄好大舊棉花糖落鍋度,店員在☁️上面加上特製嘅壽喜燒汁,兩者好夾,甜度剛好😊。和牛三筋肉好好食,肉質好靚,雪花好靚❄️,撈埋日本雞蛋,十分香滑😋。食完壽喜燒之後,店員會幫手燒肉和大蝦,除左醬汁之外,仲比左啲燒烤粉我地,可以加落去,都幾特別。🐄最上等牛肋骨:好多肉汁,重牛肉味🦐大蝦:超大隻和新鮮🐥半半炸雞🐖泡菜豬肉煲💚青檸梳打🧡柚子檸檬梳打

☁️棉花糖壽喜燒和牛三筋肉🐄

棉花糖壽喜燒和牛三筋肉

🐄最上等牛肋骨:好多肉汁,重牛肉味
最上等牛肋骨

半半炸雞
泡菜豬肉煲
  • 棉花糖壽喜燒
2024-10-07 153 瀏覽
今日同朋友突然想食燒肉,又係旺角行街,就上網搵下邊間好食,見到呢間都幾多好評就嚟咗。嚟到都唔係好多人等緊,好快就入得。入到去叫咗壽喜燒同牛肉盛,份量都不錯,夠食。見到有醬油蟹但係已經好飽,所以冇試到,下次再試!
2024-10-03 203 瀏覽
🍴好似好耐無食過燒肉咁,今次去左尼間燒肉店都bookmark左一段時間,緊係要約埋朋輩一齊去食😆🔸棉花糖壽喜燒和牛三筋肉超打卡📸 壽喜燒鍋上面舖住棉花糖,店員仲會幫手煮埋,牛肉索左壽喜燒湯底既甜味,夾住舊飯同點埋蛋汁,口感超豐富,正😍🔸最上等牛肋骨原條連骨,無經過任何調味同醃製🐃牛肋骨油花均勻,店員仲會幫手燒,肉質軟腍,肉味濃郁,自己就鍾意點鹽食😋🔸大蝦大蝦新鮮仲去埋腸,肉質爽口彈牙,店員亦都好好,幫手燒埋,仲燒得唔錯👍🏻🔸辣炒雞腳雞腳係無骨架,啖啖肉,食落都幾辣🌶️同埋黑椒味偏重,作為前菜都唔錯🔸泡菜豬肉煲份量超大,原條五花肉🫣仲要配左一碗飯,五花肉黎到店員會幫手剪開一細塊,配料都幾多,泡菜湯底偏甜,個人比較鍾意辣🔸菠蘿梳打味道唔會好甜🍍菠蘿味好香甜,入面仲有菠蘿肉,好解渴🔸柚子梳打味道清新,味度適中,都係好解渴

🔸棉花糖壽喜燒和牛三筋肉

🔸最上等牛肋骨

🔸大蝦

🔸辣炒雞腳

🔸泡菜豬肉煲

🔸菠蘿梳打
味道唔會好甜🍍菠蘿味好香甜,入面仲有菠蘿肉,好解渴

🔸柚子梳打
味道清新,味度適中,都係好解渴

來! 柞木炭家享受燒肉魅力所在必食超吸睛手臂長最上等牛肋骨🥩 燒肉的魅力難以抵擋,尤其在火焰升騰的一刻,讓人充滿期待。「柞木炭家」以柞木炭方式燒烤作為賣點,令烤出的食物精華鎖在其中,並主打上等的韓牛及和牛。木製線條及石灰牆身塑造出的「韓」味十足的室內格調,小編已迫不及待要試試優質韓燒了。🥗 韓式前菜 (5小碟)泡菜 、 菠菜配大豆芽 、蓮藕、辣蘿蔔、薯蓉及芝士粟米,全部都可以無限添加。🐮 棉花糖壽喜燒和牛三筋肉店員慢慢注入壽喜燒汁在超仙的雲朵棉花糖上,讓棉花糖溶入湯底。油脂均勻的和牛三筋肉經稍稍燙煮,鋪在小飯糰上,吃時蘸上蛋汁,和牛入口鮮嫩美味,味道香甜。🐮 最上等牛肋骨取自牛隻中最富有口感與風味的部位,豐富的油花,以菱格切割方式呈現出豐富的視覺享受,肉質鮮嫩且多汁。超吸睛手臂長的牛肋骨不論配以鹽花或獨家調製的柚子醬油,每一口都能感受到濃郁香氣。店員更貼心地幫忙將特長的牛小排剪開成適當的大小燒烤,讓客人好好享受滋味。🦐 大蝦店員超貼心的幫忙燒烤原隻大蝦,還拆殼起肉,方便客人食用。蝦肉彈牙,稍加一點檸檬汁味道會更好。🐷 泡菜豬肉煲泡菜鍋加入了原條豬腩肉、豆腐、年糕、泡菜和大豆芽。香味突出
來! 柞木炭家享受燒肉魅力所在
必食超吸睛手臂長最上等牛肋骨

🥗 韓式前菜 (5小碟)

🐮 棉花糖壽喜燒和牛三筋肉

🐮 最上等牛肋骨

🦐 大蝦

🐷 泡菜豬肉煲
泡菜鍋加入了原條豬腩肉、豆腐、年糕、泡菜和大豆芽。香味突出,微微辛辣,配飯吃超讚的說。

🐔 甜辣炸雞(半份)
無骨的甜辣炸雞外皮酥脆、內裡多汁,還配以2件爽脆炸蓮藕,非常惹味。

🍊 柚子檸檬梳打 $42
🥒 青瓜青檸梳打 $42

2024-10-01 167 瀏覽
呢間高質韓燒之前一直想黎試,今次朋友請食飯,終於可以黎試下我地叫左1️⃣最上等牛肋骨💰308呢個牛肋骨骨如其名,真係最上等,店員好好咁剪好左4塊,再問我地要幾成熟先幫我地燒,牛肋骨入口柔軟,肉味好濃,一咬肉汁爆曬出黎,係我食過最好食嘅牛肋骨🥲2️⃣壽喜燒和牛三筋肉(4件)💰225升級棉花糖+💰304塊和牛三筋肉質素都好好,油花分佈好靚,我地將個壽喜燒湯底升級到棉花糖,啱曬打卡,又增添左棉花糖嘅香甜味。店員好細心問要幾成熟,跟著幫我地煮,再用和牛包住一球白飯、生蛋液一齊食,蛋香濃郁,和牛入口牛味濃,好正🫣3️⃣大蝦💰1562隻大蝦都好新鮮,超大隻,店員幫我地燒到好好,以為自己食緊鐵板燒,大蝦肉質緊緻,爽口彈牙,食材好高質👍4️⃣韓式炸雞(半隻)💰128(半半)估唔到半隻雞都可以比我地叫半半口味,可以試曬甜辣同埋原味。兩種口味都炸得好好,原味外層脆口,雞肉幼嫩,仲保留豐富肉汁;甜辣口味唔會好辣,好惹味❤️5️⃣泡菜五花肉煲💰145平時食泡菜煲都係用肉片,好少見用原條五花腩,呢個五花腩質素好好,油脂緊實,豬肉香味濃,有濟州黑毛豬嘅質素,好高質,呢個煲有配白飯,食到好飽😋6️⃣青檸梳打💰42有青檸🍋‍🟩嘅酸甜,解膩一流
呢間高質韓燒之前一直想黎試,今次朋友請食飯,終於可以黎試下

我地叫左

4️⃣韓式炸雞(半隻)💰128
(半半)

5️⃣泡菜五花肉煲💰145

6️⃣青檸梳打💰42
有青檸🍋‍🟩嘅酸甜,解膩一流

7️⃣柚子檸檬梳打水💰42
柚子檸檬🍋都係酸酸甜甜,好清新

舖頭仲有做緊活動,填返幸福指數問卷,有機會可以有200蚊現金卷😎大家記得要做,我即刻填左,下次再食😋

消費價錢:2人💰1183.5,人均💰591.75

結論:
(10分為滿分)

味道:8.5/10
性價比:8/10
回頭指數:8.5/10

餐廳名稱:柞木炭家
餐廳地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖

#thecharcoalroomhk #thecharcoalroom #koreancuisine #koreanbbq #BBQ #柞木炭家 #燒肉 #燒烤 #和牛 #韓牛 #MeetYourExpectation #幸福指數分享
2024-09-28 160 瀏覽
迫不及待要分享今次食咗啲咩🤤🐮 兩個人食~叫咗個柞木牛盛、和牛牛舌蔥蒜味、韓國鰻魚、生蠔牛肉石頭鍋飯😋柞木牛盛嘅肉肉係上品等級,靚靚雪花紋,脂肪同肉嘅比例啱啱好,入口層次感滿滿!!!首先,入口即溶,溶完再咬就係牛嘅彈牙口感;味道方面,先出牛嘅油香,再出濃濃嘅牛肉味。食落口唔會太油太淋,又唔會鞋口,呢個要讚~和牛牛舌就揀咗蔥蒜味,口感即係正常牛舌嘅彈牙,味道有啲驚喜~一啖擺落口,你會食到香濃嘅牛舌味,燒肉汁,蔥香,同埋小小嘅蒜香,調味非常有層次感,又唔會冚過牛本身嘅香味~生蠔牛肉石頭鍋飯都幾正~都係用靚牛伴飯,同埋有三隻大大隻蠔,熟到啱啱好滑滑嫩嫩,成件事就係有啲彈牙嘅牛肉撈埋D飯,仲有少少薑絲,味道唔錯。服務態度好好,主動換鐵板,同埋主動幫手韓國鰻魚,不過懷疑俾個店員燒燶咗啲,焦燶味重咗D ,鰻魚都黑黑地🤣
迫不及待要分享今次食咗啲咩🤤🐮

• 和牛牛舌蔥蒜味
  • 柞木牛盛
  • 濟州活鰻魚
  • 生蠔牛肉石頭鍋飯
2024-09-24 213 瀏覽
呢排煲韓劇,睇到好想去返轉首爾!因為小朋友要返學,暫時無得去旅行,老公特登Openeice揾咗呢間好評如潮嘅韓燒,帶我去撐枱腳,喺香港食住韓燒止下渴先!果然名不虛傳,食物有質素之餘,全程店員燒埋我哋,真係服務一流👍🏻前菜可以任refill👍🏻我哋叫咗最上等牛肋骨,棉花糖壽喜燒和牛三筋肉,大蝦2隻,半份原味炸雞同埋泡菜豬肉煲😋 最上等牛肋骨 ($308)食韓燒,牛肋骨絕對必叫!肉味重,配埋啲鹽,好味👍🏻壽喜燒和牛三筋肉 $225 (升級棉花糖+$30)見到個棉花糖已經心心眼!啲肉配埋生蛋黃同埋一口飯,真係味道一流,令人回味!大蝦 2隻 ($156)一燒嗰下,已經聞到好香了!店員唔單止幫我哋燒,仲幫我哋剝埋殼,真係好正好貼心🥰 啲蝦好鮮甜,好juicy,燒得一啲都唔乾身!韓式炸雞原味半隻 ($128)呢個炸雞正呀!外層卜卜脆,內裏超級juicy同埋啲肉好嫩滑😍 絕對值得一試!泡菜五花肉煲 ($145)韓國菜的五花腩肉配泡菜通常都好好味的!所以我哋試下!又真係好夾,配飯食係唔錯的選擇!仲有食韓國嘢,點可以無咗梳打飲品!!我同老公叫咗佢哋嘅新品試下!🍹柚子檸檬梳打水 ($42)🍹青瓜青檸梳打
呢排煲韓劇,睇到好想去返轉首爾!

前菜可以任refill👍🏻

我哋叫咗最上等牛肋骨,棉花糖壽喜燒和牛三筋肉
,大蝦2隻,半份原味炸雞同埋泡菜豬肉煲😋

最上等牛肋骨 ($308)
食韓燒,牛肋骨絕對必叫!肉味重,配埋啲鹽,好味👍🏻

壽喜燒和牛三筋肉 $225 (升級棉花糖+$30)

大蝦 2隻 ($156)

韓式炸雞原味半隻 ($128)

泡菜五花肉煲 ($145)
韓國菜的五花腩肉配泡菜通常都好
好味的!所以我哋試下!又真係好夾,配飯食係唔錯的選擇!

仲有食韓國嘢,點可以無咗梳打飲品!!
我同老公叫咗佢哋嘅新品試下!
🍹柚子檸檬梳打水 ($42)
🍹青瓜青檸梳打 ($42)
柚子檸檬同埋青瓜青檸的味道都比較清新香甜,即使啖啖內,都唔覺漏!爽呀👍🏻

餐廳環境服務都唔錯,加上食物質素好,係無得去韓國旅行的情況下,絕對可以止下渴,幻想吓自己去咗韓國🥰
  • 和牛牛肋肉
2024-09-22 219 瀏覽
韓式燒肉餐廳柞木炭家旺角店環境超好,高質又舒適。烤肉店油煙處理得好好,唔會食到周身臭味。餐前韓式小菜可以無限添加,有泡菜、芽菜、菠菜、薯仔沙律、海帶等。非常開胃解膩。我哋點左最上等牛肋骨。牛肋骨色澤誘人,肉質鮮嫩,經過精心的醃製,散發著濃郁的香氣。牛肋骨的油花分佈均勻,燒烤後外層微焦,內裡卻保持著多汁的口感,搭配自製的醬汁,更有風味。棉花糖壽喜燒和牛三筋肉。呢個食法好有趣,佢結合咗甜蜜與鹹香,棉花糖在壽喜燒湯融化後,與牛肉相互融合,形成了一種獨特的口感。牛三筋肉則極為柔嫩,入口即化。我哋加咗兩隻大蝦。大蝦肉質鮮甜,燒完之後都仲保留到海鮮嘅鮮甜,肉質彈牙。我哋仲叫咗甜辣炸雞。炸雞外皮酥脆、內裡多汁,不算油膩,搭配特製甜辣汁,非常惹味。炸醬麵有濃郁的醬汁,麵條彈牙,份量都好充足。

我哋仲叫咗甜辣炸雞炸雞外皮酥脆、內裡多汁,不算油膩,搭配特製甜辣汁,非常惹味。

炸醬麵有濃郁的醬汁,麵條彈牙,份量都好充足。

2024-09-20 217 瀏覽
今次我地黎到旺角呢邊食飯,我地去左上海街果邊睇d裝修野,近近地就去附近既TOP商場食飯,5樓呢間韓國菜都幾靚幾吸引,辛苦完屋企野梗係食餐好架啦🇰🇷我地一坐低,店員已經攞左佢地既韓式前菜比我地食住睇menu,餐廳坐位舒適,有壺凍茶同燒肉汁係自己位👍🏻前菜有6款,加埋個芝士一共7樣野都可以無限添加,未叫野食已經覺得好開心😄佢地既燒烤會有店員幫手燒,燒完仲要唔係就咁上碟,會整到靚一靚咁一碟先比客食,呢個服務好好☺️最上等牛肋骨($308)牛肋骨係原條肉,尾部痴住舊骨,舊肉好靚,肉好嫩,冇乜肥,鐘意食冇咁肥就最岩啦🥩壽喜燒和牛三筋肉(4件)($225)升級棉花糖(+$30)呢個壽喜燒見佢有得升級棉花糖咁特別,就試下佢,原來就係將壽喜燒汁淋上棉花糖溶左就開始煮我地既和牛,和牛又係勁靚,本身有汁調味,簿切令到入口更佳,每一塊都配有蛋黃同一粒飯,夾埋一齊食塊口又入口即溶😍大蝦($78)燒大蝦都幾驚喜,我地以為原隻燒完就比我地食,店員係燒完再拆肉比我地食,燒得手勢好,蝦肉彈牙新鮮,有人幫手剝蝦真好🦐韓式炸雞(半隻)($128)除左燒烤呢度都有熟食,我地叫左份炸雞,原味炸雞就岩我地,點d蛋黃醬食,雞肉多汁

最上等牛肋骨($308)

壽喜燒和牛三筋肉(4件)($225)
升級棉花糖(+$30)

大蝦($78)

韓式炸雞(半隻)($128)
除左燒烤呢度都有熟食,我地叫左份炸雞,原味炸雞就岩我地,點d蛋黃醬食,雞肉多汁夠嫩,炸得新鮮熱辣夠曬脆🐥

炸醬麵($98)
主食我地就叫左炸醬麵,韓式炸醬麵就唔辣,反而感覺似台灣既滷肉飯,而佢係熱麵黎架,記得要趁熱食🍜

柚子檸檬梳打水($42)
青瓜青檸梳打($42)
我地飲品就每人叫左杯梳打,柚子既就比較甜d,而青瓜就有d清新既青瓜味,兩杯都好飲,睇下鐘意甜d定冇咁甜去選擇🍹

呢間餐廳既服務真係同幢商場一樣名,Top level,如果第一次拍拖約黎呢度食飯一定唔失禮,d燒烤既質素非常好,熟食都唔錯,成餐飯都食得好滿意🥰
2024-09-12
  • 前菜
2024-09-13 261 瀏覽
ღ 最上等牛肋骨每次食燒肉都好鍾意叫牛肋骨牛味香濃,咬落滿滿肉汁ღ 棉花糖壽喜燒和牛三筋肉店員會將壽喜燒淋上棉花糖再將和牛放上醬汁燒一燒燒完再放上預備好嘅蛋黃同飯度配上蛋汁好嫩滑juicyღ 大蝦2隻大蝦有滿滿嘅蝦膏,鮮味十足!蝦肉爽口彈牙ღ 炸雞(半份) 叫咗半份原味炸雞炸雞即叫即炸,熱辣辣🔥炸粉唔會太厚,雞肉入口嫩滑多汁🤤ღ 炸醬麵 將炸醬同面撈勻嚟食食落清爽,濃郁惹味飲品叫咗兩杯清涼解渴嘅梳打柚子檸檬梳打|青瓜青檸梳打食完keep返張單據,掃描QR Code 完成Google Form 內嘅簡單問題『Meet Your Expectation 幸福指數分享』禮遇會在品牌 Instagam 內公佈及發放,公佈日期為下一個月的第2日工作天。
ღ 最上等牛肋骨

每次食燒肉都好鍾意叫牛肋骨
牛味香濃,咬落滿滿肉汁

ღ 棉花糖壽喜燒和牛三筋肉
店員會將壽喜燒淋上棉花糖
再將和牛放上醬汁燒一燒

燒完再放上預備好嘅蛋黃同飯度
配上蛋汁好嫩滑juicy

ღ 大蝦2隻
大蝦有滿滿嘅蝦膏,鮮味十足!
蝦肉爽口彈牙

炸雞(半份)
叫咗半份原味炸雞
炸雞即叫即炸,熱辣辣🔥
炸粉唔會太厚,雞肉入口嫩滑多汁🤤

ღ 炸醬麵

將炸醬同面撈勻嚟食
食落清爽,濃郁惹味

飲品叫咗兩杯清涼解渴嘅梳打
柚子檸檬梳打|青瓜青檸梳打

柞木炭家👻成日經過T.O.P都見到呢間今次終於約埋朋友過嚟食韓燒個格局都裝修得幾靚幾高級抽油煙做得幾好唔會食到成身都係韓燒味😆.🔅最上等牛肋骨 HKD 308係我最愛嘅牛肋骨無調味嘅牛肋骨最食到牛嘅原味兩邊燒完入邊仲係粉嫩 點少少鹽就已經100分🤭🔅壽喜燒和牛三筋肉HKD 228燒嘅和牛壽喜燒肉店員會幫我哋燒燒完之後放喺個蛋黃加少少飯成個感覺就好似食壽喜燒點蛋漿咁點解蛋漿嘅牛特別嫩滑🔅韓國鰻魚HKD 280好彩有Staff可以幫手超級有心機幫我哋燒燒到金黃色啲肉又實淨又唔會黐住塊板佢哋隻鰻魚汁又幾濃幾好味🥰🔅韓國炸雞(半隻)HKD 128原味Mix甜辣嘅炸雞新鮮炸起食落仲熱辣辣唔會好厚粉炸完仲係嫩滑嘅雞唔錯🔅雪梨水冷麵HKD 95食韓燒最鍾意食水冷麵可以凍凍地咁解一解膩一定要加啲黃芥末唔知點解真係好夾😛🔅青瓜青檸梳打HKD 42🔅柚子檸檬梳打HKD 42揀咗兩杯梳打可以嘆一嘆青瓜青檸都真係幾fresh😉.整體黎講:高級韓燒 最正和牛😚.🎈 柞木炭家 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
柞木炭家👻

揀咗兩杯梳打可以嘆一嘆
青瓜青檸都真係幾fresh😉
整體黎講:
高級韓燒 最正和牛😚
🎈 柞木炭家 (旺角)