周末時分,和元朗區街坊一同晚飯,很多時都會去校長燒肉食放題,愛其價格相宜之餘食物質素亦有保證。放題的好處,就是可以同時品嚐不同的菜式食品,和朋友可以各自取自己喜愛食物之餘又交換分享一下,促進交流和友誼。周末晚市時段每位盛惠$238,任飲任食兩小時。餐廳在西裕街和達輝徑交界的樓上位置,十分搶眼;沿樓梯拾級而上,見到真人大小的Ironman 模型擺設,玩味十足;雖然餐廳佔地甚廣,但都人頭湧湧,十分熱鬧!幸好食品區亦都十分寬廣,食物種類繁多,選擇豐富,刺身壽司,前菜炸物,火鍋配料,青菜烤肉,甜品酒水都一應俱全,不禁令人食指大動。朋友先去取些沙律幫腸胃打底,沙律有青菜外,更有冷盤海鮮作佐,所有材料都十分新鮮,尤以大蝦最爽脆彈牙。我就逕自前往刺身壽司的檔口取我最愛的日式鮮食:吞拿,三文,希靈,赤蝦,帶子刺身通通都是我喜愛的。當中我最欣賞是帶子刺身,鮮甜爽口;朋友則十分欣賞赤蝦,愛其濃厚的鮮味。壽司亦不錯,製作認真,三文魚,玉子和加州反卷都十分美味。朋友是火鍋擁躉,十分滿意火鍋配料的選擇,種類繁多,選了很多青菜和少許肉類。而我負責烤肉,烤肉選擇亦十分豐富,光是雞翼和扒類都有多款不同味道可選。因為刺

周末晚市時段每位盛惠$238,任飲任食兩小時。

我就逕自前往刺身壽司的檔口取我最愛的日式鮮食:

壽司亦不錯,製作認真,三文魚,玉子和加州反卷都十分美味。

因為刺身吃多了,烤肉就只選幾項精品,以免吃不下浪費了食物。

叉燒,牛肋條,黑椒牛扒,雞扒,日式餃子。

雖然我們不太嗜酒,但進場時都遇到有食客離開時有點酩酊,原來場內除了啤酒外,梅酒青酒更是任斟任飲,難怪難怪。

各款汽水果汁一應俱全,怕糖分太高亦可選無糖茶飲。

至於甜品,有我最鍾愛的仙草冰粉,還有紅豆芋圓等流行配料;自家製貼心糖水無難度!

在現今百物騰貴的環境下,三佰有找的價錢就能大伙兒飲飽食醉,難怪深受街坊歡迎。
2023-11-24 101 瀏覽
好耐冇入元朗~最近就去咗校長燒肉食飯分享吓先!一入到嚟就見到食物種類真係好多!有刺身壽司熟食點心燒肉區邊爐區等等等首先就試咗刺身好厚切又大份!感覺都唔錯熟食就有燒味、章魚小丸子等等大部份味道都唔錯我哋就拎咗少少肉返去燒肉類本身有調味 都唔錯我哋仲拎咗D菜去打邊爐!呢度有幾款湯底可以揀 任君選擇最特別係見到佢有點心🤣🤣不過因為太飽了都冇試到個人最鍾意係佢嘅甜品!有一區域可以自行添加不同材料例如冰粉,煉奶等等整完之後我覺得好好味!又可以根據個人口味自行調配而且甜品種類都好多 有各式各樣嘅布甸同雪糕總括而言我覺得呢間食物種類真係好多有時如果唔知食咩好呢度就真係咩都有唔使諗!係同聚會嘅好去處~元朗校長燒肉 地址: 元朗達輝徑1號足彬大廈1樓3B鋪及地下
好耐冇入元朗~
最近就去咗校長燒肉食飯
分享吓先!

一入到嚟就見到食物種類真係好多!
刺身壽司熟食點心燒肉區邊爐區等等等
首先就試咗刺身
好厚切又大份!感覺都唔錯

熟食就有燒味、章魚小丸子等等
大部份味道都唔錯
我哋就拎咗少少肉返去燒
肉類本身有調味 都唔錯

我哋仲拎咗D菜去打邊爐!
呢度有幾款湯底可以揀 任君選擇
最特別係見到佢有點心🤣🤣
不過因為太飽了都冇試到

個人最鍾意係佢嘅甜品
有一區域可以自行添加不同材料
例如冰粉,煉奶等等
整完之後我覺得好好味!
又可以根據個人口味自行調配
而且甜品種類都好多
有各式各樣嘅布甸同雪糕

總括而言我覺得呢間食物種類真係好多
有時如果唔知食咩好
呢度就真係咩都有唔使諗!
係同聚會嘅好去處~

元朗校長燒肉
地址: 元朗達輝徑1號足彬大廈1樓3B鋪及地下

2023-11-19 1286 瀏覽
這間人氣連鎖自助餐店擁有四間分店,其中元朗分店鄰近地鐵站,環境寬敞舒適。晚市燒烤火鍋自助餐設有三款套餐,有過百款式任飲任食,店員密密補充新鮮食物,性價比冠絕全港。刺身火鍋燒烤の選 - $238燒肉方面,二十多款燒烤食品選擇,包括牛、豬、雞及海鮮等。一口牛軟嫩多汁;魷魚爽滑彈牙;厚肉的韓風魚柳結實鮮味,帶淡淡泡菜味。熟食方面,明爐燒味拼盤有豉油雞及燒鴨等肥美飽滿;椒鹽排骨外酥內嫩,蒜香濃郁;麻辣魷魚鬚;香腸拼盤有廚師腸、一口腸及台灣腸等。炸物方面,炸洋蔥圈、香芋地瓜丸及三角薯餅等酥而不膩,章魚小丸子更有煙韌彈牙的章魚粒。刺身及壽司方面,三文魚細嫩鮮美富魚脂;肥碩赤蝦充滿彈性,鮮甜爽口;榮螺片爽脆。點心方面,多款經典廣東一盎兩件。蝦仁燒賣飽滿的肉餡爽滑彈牙;迷你珍珠雞,軟綿的糯米帶荷葉香。火鍋方面,三款湯底選擇,香甜的壽喜燒湯帶濃郁的日式醬油香,令食物更鮮味。沙律方面,新鮮翠綠的沙律菜,加上多款配料如味付螺肉等,自行調配口味。飲品方面,多款罐裝及支裝飲品,亦有罐裝啤酒及梅酒提供,熱飲亦有十多款茶葉供應;清澈透明的清酒微甜低酸帶水果香氣,口感清新甜品方面,多款自家製甜品,如蜜瓜奶凍、香芋奶凍

刺身火鍋燒烤の選 - $238

刺身壽司方面,三文魚細嫩鮮美富魚脂;肥碩赤蝦充滿彈性,鮮甜爽口;榮螺片爽脆。

甜品方面,多款自家製甜品,如蜜瓜奶凍、香芋奶凍及杏仁奶凍等,順滑豐潤,有著濃郁的水果味或杏仁香;多款口味的雀巢及
CoCoberry雪糕,低糖低卡更健康;亦有滑溜清熱的涼粉等自行調配。
2023-11-18
今日和一班朋友到元朗踏單車,到了深夜便到了校長燒肉日韓料理試一試。店內環境十分特別,有少許marvel 的元素裝飾,玩味十足,對於電影迷來就應該會加分不少。點心區有潮州粉果、蝦仁燒賣、叉燒包、珍珠雞、芫荽豬肉餃等,有蒸氣一直保溫,水準不錯。火鍋區有三種湯底選擇,包括壽喜燒湯、日式清湯、日式豬骨湯。火鍋配料亦選擇眾多,有各色蔬菜和肉丸。壽司刺身區刺身的選擇甚至比有些酒店自助餐的種類多,有赤蝦、仿鮑魚、榮螺片、鮮帶子、馬刀貝、希靈魚、三文魚、吞拿魚等,壽司亦有不少選擇。燒肉區燒肉配料的種類眼花撩亂,有各種扒類、肉丸、蔬菜、海鮮類,對食肉獸來說是大大的滿足。燉湯區湯內的材料十足,飲得出有燉湯的功夫。其他熟食其他冷盤飲品區有各種種類的飲料,有自選花茶可調配,亦有清酒梅酒選擇。雪糕甜品區有不同的甜品和雪糕,亦可自行製作台式甜品。
點心區
火鍋
壽司刺身
燒肉區
燉湯區
湯內的材料十足,飲得出有燉湯的功夫。
其他熟食
其他冷盤
飲品區
有各種種類的飲料,有自選花茶可調配,亦有清酒梅酒選擇。
雪糕甜品
有不同的甜品和雪糕,亦可自行製作台式甜品
2023-11-13 104 瀏覽
早幾日放假,又和細妹外出食飯。今次我們去了元朗的校長燒肉日韓料理,任燒任食,食到飽一飽。人均消費$207。這間餐廳開業已久,我亦光顧過很多次,原因很簡單,一個價錢已經可以食到魚生,壽司,燒烤,打邊爐,連某些日式小食,又或者中式糖水和小炒,都可以一次過在指定時間內任食。一入去就已經見到好多煎炸小食,好像有日式小丸子,炸洋蔥圈,三角薯餅,地瓜條,香芋地瓜丸等等。中式的潮州粉果,魚蓉燒賣,蝦仁燒賣,叉燒包等都唔賣相不錯。一坐下,當然走出去夾自己想燒的肉類魚類,我們各自出去夾,三文魚腩,豬扒,雞翼,鯖魚等,夾到一碟兩碟三碟的回來,燒爐火力夠,燒了一會兒,已經熟透可以食。肉類自帶味道,已經有醃製過,所以不用再調味已經可以食。鯖魚就沒有加工醃製,但稍為加少許檸檬汁,已經有引出鮮味。一邊燒,一邊飲花茶,所以食完都不會覺得太肥膩。

2023-10-31
2 分鐘 (堂食)
今日去到元朗朗屏西菁街附近同閨蜜傾下心事,得知佢呢排好想食放題,但係又想要野食多種類,充滿少女心嘅佢有同我講想飲啲獨一無二嘅飲品!透過我個腦筋急轉彎臨時諗起呢一間,特別在佢可以飲到花茶!仲可以自己調製自己鍾意嘅配料!下?放題有花茶飲?冇錯,我諗全香港暫時好似係得呢間有!佢即刻心心眼對住咗我!仲有放題係任食兩小時價錢亦都超抵!有同佢講呢度除咗滿足到少女心鍾意品嚐花茶打卡影相之外,餐廳更加多Marvel造型公仔,直接可以企喺隔籬就影合照唔使排隊😂餐廳除咗闊落位置亦都好舒適!重點提及嘢食非常之齊,非常之多種類!海鮮亦都好新鮮!壽司吧有十二款刺身比我揀!放題嚟講算好多種類選擇!八爪魚,𩶘魚、三文魚、吞拿魚、希靈魚,玉子,蟹柳肉,馬刀貝,榮螺片,仿鮑片,鮮帶子同赤蝦!當然唔少得就係壽司吧有其他壽司卷,有芝士蝦卷,芝士燒三文魚壽司,花之戀吉列蝦卷係最受歡迎!另外沙律吧:有中華沙律、冷盤八爪魚、螺肉、粟米、同新鮮凍蝦!當然沙律醬料亦都非常之齊全!最緊要配上唔同嘅蔬菜,令到沙律更加有營養!車厘茄亦都係必食配搭女性抗氧化恩物!仲有泰式生蝦,凍青口,同杯裝沙律另外仲有薯仔沙律選擇!啱晒鍾意多種選擇嘅閨蜜!

壽司吧有十二款刺身比我揀!
放題嚟講算好多種類選擇!

除此之外,炸物區、有好多人鍾意食嘅炸壽司、日本章魚燒日本炸餃,當然仲有炸雞同埋炸當然仲有炸雞同埋炸薯條番薯條!都係任食!

仲設有點心區,上滿足一下飲湯食茶碗蒸或者小食嘅你一定啱!燒賣粉果,蝦餃,排骨鳳爪樣樣齊!驚唔飽既你都可以食得飽!

當然仲有焦點嘅燒烤區同湯底鍋區:
燒烤區提供咗唔同嘅肉類蔬菜或者配料比大家燒烤選擇!最鍾意食一定係牛肩胛同特製叉燒!粟米加牛油加蜜糖呢個絕對配搭一定要食!燒烤區大大話話都有20幾款唔同嘅食物俾大家選擇!種類非常多!

最後當然有個甜品區:一次過滿足晒中西式甜品嘅我!除咗有日本果凍奶凍之外,仲有冰粉仙草配上黑糖糖水或者椰汁奶!甜品都係任食!一定要帶第二個胃過嚟食!隔離仲有雪糕同特製雪條一定唔可以錯過!

#相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐
#元朗校長日韓料理#元朗朗屏區#朗屏美食放題#日韓料理#放題燒肉火鍋

校長燒肉日韓料理放題
香港新界元朗西裕街1號英暢大廈
+852 2505 6933

• 刺身
2023-11-06 169 瀏覽
今日心血來潮非常想吃燒肉放題,第一間就想到想去校長燒肉,作為放題老饕的我立刻揾埋朋友一齊食個開心晚飯刺身櫃裡面基本的刺身總類咩野都有,三文魚、吞拿魚、希靈魚和甜蝦都係必食的。刺身偏厚身,蝦都使用較大隻的種類,非常之抵食~壽司類都非常多三文魚類壽司,都係我最愛,基本上晚市如果唔係提早入去,三文魚壽司好快會被人拎走曬。沙律醬火灼三文魚係我個人私心推薦,壽司燒得岩岩好,醬料甜甜的非常容易入口。自助烤腸櫃咩野種類的香腸都有,有波波腸、台灣腸、熱狗腸等,等轉黎轉去的腸仔真係口水都流埋。燒肉類的專櫃基本款起碼有20樣以上,總會有幾款岩自己食,有牛、豬、雞、多春魚、鯖魚、魷魚、各式丸類、紅腸、蔬菜等等。甜品櫃每樣野顏色非常靚,每樣份量都幾啖食曬,適合咩都去試的食客。此外,仲有個雪糕櫃,享受下冰火兩重天、邊食燒食邊食雪糕飲品櫃咩野都有,可以自行選擇飲酒精/非酒精飲品,餐廳仲要有唔使加錢的放題清酒和梅酒。正餐廳的刺身一定要拿,重要既事要講多一次,一定要拿!因為刺身非常新鮮,壽司師傳切得好厚給食客,刺身部位都是比較瘦不會因為肥膩而引起滯脹,最緊要的是啖啖刺身好過癮,不同其他餐廳切得好薄無刺身應該有既肉感。
刺身
餐廳的刺身一定要拿,重要既事要講多一次,一定要拿!
因為刺身非常新鮮,壽司師傳切得好厚給食客,刺身部位都是比較瘦不會因為肥膩而引起滯脹,最緊要的是啖啖刺身好過癮,不同其他餐廳切得好薄無刺身應該有既肉感。非常推薦
雜錦燒肉肉類
雜錦燒肉
肉類我們主要燒牛肉粒和雞扒,肉類的味道可鹹可淡,餐桌側面有調味料食客可自行選擇落鹽/胡椒粉/辣椒粉的份量,非常人性化。肉質尚算不錯,我們都忍唔住來來回回夾幾次肉類,滿足曬我們這一類的食肉獸。
我本人非常喜歡食芫茜,所以一定要拿很多燒。

校長燒肉分店位置開闊位置很多卡位坐得很舒服,自助食物位置基本什麼都有,門口有抽獎位置有些很可愛的公仔。一樓樓梯位置有一個1比1的Iron Man非常醒目,而洗手間位置附近亦有大黃蜂在一旁站著,可以在吃飯期間和它們合照。餐廳價錢性價比很高,食物選擇和質素絕對不會令人失望,待應也反應很快會適時收拾食客桌上多餘的碗碟,餐廳音樂也很配合用餐氣氛。不久後我們會再光顧的。
刺身
  • 刺身三文魚
  • 燒肉自選放題
  • 沙律醬火灼三文魚
2023-11-05 92 瀏覽
今日和朋友逛元朗,晚上朋友提議到校長燒肉食放題,這店環境幾寬敞,裝修都頗具型格,我特別喜歡這個高過人的大黃蜂,好有型。刺身,種類都有不少,三文魚夠肥美,入口鮮滑,感覺幾新鮮。帶子不是很大粒,但都幾厚肉,頗鮮甜。整體各樣刺身都不錯,以放題而言,都算有水準。燒肉,種類超級多,豬、牛、羊、雞、海鮮均不缺。五花腩好正,肥瘦相間,切得夠口,入口更有質感,而且好入味。雞翼都有幾種,我比教較喜歡食土匪雞翼,肉質幾嫩滑,微微辣,相當惹味。除了食燒肉,還可食火鍋,生料選擇都不少,食完燒肉有點油膩,滾些蔬菜食,消消滯,確實不錯。熟食都有不少,樣樣都幾吸引,章魚丸子幾惹味,粉漿與章魚的比例幾合適,烤起來很香。烤腸都不錯,有好幾種腸選擇,味道都幾好。我最喜歡茶葉bar,可由自己配搭不同的茶葉或配料,飲一壺超濃的陳皮甘桔普洱,感覺油膩盡消,值得試試。

2023-10-30 62 瀏覽
初次約會,未諗到同心上人食咩好!個人推薦#校長燒肉 ,一來有超過百款食物任君選擇!!二來埋單結算每位$300以下。性價比高!!慳到自己錢包之餘,又可借機了解另一半食鐘意食咩!!呢度食物之所以話多,主要分有港,台,日,韓式種類既選擇,如韓式燒肉、日式火鍋、刺身、炸物、壽司、港式點心、台式小食及甜品等等!!!日式方面另有設置壽司區及剌身區,整體刺身色澤鮮明,冇咩雪藏味,推薦花之戀壽司及啖啖爽滑又肥美帶子,想食火鍋可揀壽喜燒湯底,一般火鍋配料容易系自助區揾到。仲可到小食區揾到日式小丸子食!!韓燒方面自助區有各類雞,豬,牛,仲有新鮮蔬菜,應有盡有,仲有膠板分隔,講求衛生!!而每個卡位都附有牛油紙,一來唔怕會黐底。燒出黎嘅肉唔會黑蚊蚊。抽氣系統好,食完身上冇咩味道,自助調味區自由揀醬汁,醬汁款式都好多,總有一款岩自己口味。港式方面有港式點心蝦餃,燒賣,小籠包,叉燒包連燉湯都有!!台式方面台式小食有烤香腸,香腸形狀大小可自行選擇,還可於鍋爐前見證整個烤煮過程。埸面十分治癒!!!而甜品區有冰粉同涼粉揀,配料有鳳梨,紅豆,冬瓜凍等,重回童年,口味如依,為今晚呢個約會畫上完美嘅句號🤗

呢度食物之所以話多,主要分有港,台,日,韓式種類既選擇,如韓式燒肉、日式火鍋刺身、炸物、壽司、港式點心、台式小食及甜品等等!!!

日式方面

韓燒方面

港式方面
有港式點心蝦餃,燒賣,小籠包,叉燒包連燉湯都有!!

台式方面
2️⃣小時晚市-燒烤火鍋放題呢種多元化放題好處就係可以迎合大家嘅口味,鐘意韓式燒烤又得,鐘意打邊爐嘅都🉐️店內裝飾佈置十分用心,樓梯口有鐵甲奇俠擺設。各個美食區域都分明,等我逐一介紹下。冷盤🥗🍣有沙拉吧,多款壽司,仲有刺身!為咗保持刺身嘅新鮮,每人每次限攞三款。刺身種類多,有帶子,三文魚,甜蝦!鮮甜好吃,我自己都食咗好幾轉😆鐵板燒烤🍖我地攞咗好多肉類,牛、雞排雞翼、豬、叉燒、鴨胸,魚柳、秋刀魚🥩🐟所有肉類都醃得入味,而且調味選擇都多,例如係雞翼都有得揀土匪、黑椒、咖哩味✨有辣有唔辣🌶仲有一個個錫紙兜裝住嘅蒜蓉金針菇,牛油粟米🌽燒果陣同食起上嚟都方便!職員不時會幫忙換鐵板紙,咁就點燒都唔怕食物會燶👍🏻不過餐廳嘅抽氣扇唔太強,食完啲衫會有油煙味火鍋🍲自助攞煲,自己去斟火鍋湯底。我地今次食壽喜燒湯,加入冬菇、娃娃菜、玉米🌽、火鍋配料,完全還原到日式風味熟食區域🥰小朋友好鐘意嘅炸物:炸鮮奶,芋頭波波,放係出面都keep到香脆可口👍🏻 甜品除咗有特別口味嘅雪糕,仲有一個大型甜品區,可以挑選喜愛嘅配料。飲品有別於其他放題餐廳,呢到嘅酒唔需要額外收費🆓 我同朋友當然都飲返兩杯啦🍶個人覺得校長燒肉好適合一家
2️⃣小時晚市-燒烤火鍋放題

店內裝飾佈置十分用心,樓梯口有鐵甲奇俠擺設。

各個美食區域都分明,等我逐一介紹下。

冷盤🥗🍣
有沙拉吧,多款壽司,仲有刺身
為咗保持刺身嘅新鮮,每人每次限攞三款。

鐵板燒烤🍖
仲有一個個錫紙兜裝住嘅蒜蓉金針菇,牛油粟米🌽
燒果陣同食起上嚟都方便!

職員不時會幫忙換鐵板紙,咁就點燒都唔怕食物會燶👍🏻
不過餐廳嘅抽氣扇唔太強,食完啲衫會有油煙味

火鍋🍲

熟食區域🥰

甜品

飲品

個人覺得校長燒肉好適合一家大小、同朋友來聚餐放題,可以迎合各人口味。
食物種類豐富,韓式燒烤,日式火鍋,台式甜品🍮
大🈵足!
想放任地食高質素亞洲野嘅時候,我同老公就會唸起校長燒肉,除咗韓式燒烤之外,仲有刺身、壽司、火鍋、點心、街頭小食、沙律同各式各樣嘅熟食、飲品、甜品,可以話係包羅萬有。無喺香港一排,非常掛住呢度,返來香港梗係要去食啦!刺身/壽司:一去到就覺得好肚餓,見倒咁靚嘅刺身同壽司梗係即刻攞嚟食啦,店員都好好嘅,每次我點嘅每款刺身都會至少畀幾件嘅,咁就唔使走咁多轉喇。刺身都好多款,我食左三文魚、吞拿魚、帶子同赤蝦,各款刺身味道都算鮮甜,所以我地都 encore 左幾次。雖然刺身都仲凍,不過如果有冰塊墊底就會更好。壽司嘅質素都唔錯,料多飯少,亦都有好多款式,我自己就最鍾意鰻魚同埋玉子壽司。玉子壽司有厚切嘅玉子,上面有火灸過嘅 mayonnaise 同埋砂糖,食落去好特別。(壽司 section)火鍋嘅選擇都有唔少,肥牛同各式丸類都有,丸類推介香菇貢丸同獅子狗。燒烤:燒烤肉類選擇都有唔少,各式牛、豬、雞部位同蔬菜都有,我特別鍾意一口牛同韓式豬頸肉,燒好嘅豬頸肉香氣四溢,食落口呢有少少入口即溶嘅感覺,豬香味在口中久久不散,一定要試下。其他美味熟食:川味鍋(牛肉+鮑魚)/ 章魚小丸子 / 豬肉燒賣,連鵪鶉蛋都
想放任地食高質素亞洲野嘅時候,我同老公就會唸起校長燒肉,除咗韓式燒烤之外,仲有刺身壽司火鍋、點心、街頭小食、沙律同各式各樣嘅熟食、飲品、甜品,可以話係包羅萬有。無喺香港一排,非常掛住呢度,返來香港梗係要去食啦!

刺身/壽司
一去到就覺得好肚餓,見倒咁靚嘅刺身壽司梗係即刻攞嚟食啦,店員都好好嘅,每次我點嘅每款刺身都會至少畀幾件嘅,咁就唔使走咁多轉喇。刺身都好多款,我食左三文魚、吞拿魚、帶子同赤蝦,各款刺身味道都算鮮甜,所以我地都 encore 左幾次。雖然刺身都仲凍,不過如果有冰塊墊底就會更好。壽司嘅質素都唔錯,料多飯少,亦都有好多款式,我自己就最鍾意鰻魚同埋玉子壽司。玉子壽司有厚切嘅玉子,上面有火灸過嘅 mayonnaise 同埋砂糖,食落去好特別。

壽司 section)

其他美味熟食:
川味鍋(牛肉+鮑魚)/ 章魚小丸子 / 豬肉燒賣,連鵪鶉蛋都有真係估佢唔到,味道唔錯,其實仲有好多,太多選擇都未試得晒。

飲品:
好多選擇,總有幾款合心意,酒類飲品也有,我見倒有啤酒、清酒同梅酒。

甜品
有雪糕、雪條、mochi 同埋店家親自製作的各式甜品,我特別喜歡 mochi,呢款 mochi 個皮做得好軟糯,嗰日有 Vanilla 同朱古力味,兩款都正~

太多美食,都沒空食沙律了。又是滿足的一餐!

(兩人卡位,檯面夠大,坐得舒服)
2023-09-25 88 瀏覽
✨燒肉我地燒咗好多:黑椒牛肉、雞扒、豬頸肉、豬扒、雞軟骨,都有燒下叉燒啊同丸子類🐽啲肉幾juicy 幾香,雞扒係好嫩滑,豬扒又唔會太肥😚😍配上燒肉汁一流!!✨自助熟食真係咩式食物都有😂有中式點心啦,中東定南亞嗰啲薄餅,日式壽司🤣🤣覺得冬菇西蘭花煮得好入味,所有炸物都做得幾出色,尤其是炸芋‼️,烏冬幾煙韌。普通系列:章魚燒、薯條、質地奇怪而鬆散嘅蒸燒賣。✨Dessert!!!太耐冇食甜品,好開心😭🙈我地食咗:·布丁(牛奶 杏仁 香芋 榴蓮呢幾種口味一樣都順滑嘅,口味有少少差異。例如榴蓮嗰個味非常淡,似係有少少榴蓮香嘅奶凍。香芋味幾濃味,估唔到😂😂·Oreo雪糕食落係幾勁Oreo味,不過好奇怪嘅係,呑落肚之後 真係完全冇曬Oreo個味🤔·香芋雪條不停食香芋💜💜💜雪條一樣都咁濃味

✨燒肉

✨自助熟食
普通系列:章魚燒、薯條、質地奇怪而鬆散嘅蒸燒賣。

✨Dessert!!!
太耐冇食甜品,好開心😭🙈我地食咗:
·布丁(牛奶 杏仁 香芋 榴蓮
·Oreo雪糕
·香芋雪條
不停食香芋💜💜💜雪條一樣都咁濃味
刺身🐡🐠有張貼紙仔可以任食刺身嘅,刺身選擇好多選擇三文魚、吞拿魚、希靈魚、赤魚、玉子蟹柳等等,樣樣都好新鮮,所以我攞咗四轉!🤣熱食🍳🥘超多特別嘅選擇,有烤香腸、咖喱、泰式生菜包、碗仔翅、豬腳薑。要特別讚下一個生菜包,係有心思將會材料切得好細、炒得好香口!燒烤🍖望吓張相!用0.5都影唔晒所有款式!每款肉都有唔同嘅醃製味道,真係可以食到超級飽!火鍋🍲有三款湯底,我扮健康,所以專心用火鍋煮菜食甜品🍧除咗又唔同細細杯嘅奶凍同埋蒟蒻之外!有呢個自助吧,好正!我就整咗個冰粉撈埋紅豆同埋花奶,簡直一流😗飲品🍸選擇亦都好多清走同唔走都係任飲,非常抵食😗
刺身🐡🐠

熱食🍳🥘

燒烤🍖

火鍋🍲
有三款湯底,我扮健康,所以專心用火鍋煮菜食

甜品🍧

飲品🍸
選擇亦都好多清走同唔走都係任飲,非常抵食😗
2023-09-16 191 瀏覽
見到元朗分店有個套餐coupon包哂火鍋,燒烤,刺身放題, 只需俾$138就可以喺openrice買到,可以由11:00食到15:30添熱盤:多款中式點心,茶葉蛋,鴨腳,猪紅,多款炸物,碗仔翅燒烤食物: 牛肉片,一口牛肉粒,雞中翼,雞扒,多春魚,秋刀魚,五花豬肉,猪頸肉,雞軟骨,三文魚骨腩刺身:三文魚,吞拿魚,紅蝦,螺肉,蟹棒火鍋配料:五花牛,五花猪,多款蔬菜同丸類甜品:果凍,啫喱,奶凍,布甸,凉粉…飲品:汽水,綠茶,熱泡茶,清酒…整體食物唔算高質,但可以無限時食盡火鍋,刺身,燒烤,相當抵!

熱盤:多款中式點心,茶葉蛋,鴨腳,猪紅,多款炸物,碗仔翅
刺身:三文魚,吞拿魚,紅蝦,螺肉,蟹棒
火鍋配料:五花牛,五花猪,多款蔬菜同丸類
甜品:果凍,啫喱,奶凍,布甸,凉粉…
飲品:汽水,綠茶,熱泡茶,清酒…

整體食物唔算高質,但可以無限時食盡火鍋刺身,燒烤,相當抵!
2023-09-13 93 瀏覽
好耐無食韓燒,搵到校長燒肉有得燒又有得打邊爐,價錢唔係好貴,中午去試試。場內好多卡座,我地被安排坐靠窗的位置,食物及飲品在外面自取,全部自助餐形式,食物選擇繁多包括魚生壽司、冷盤沙律、熟食、燒烤及打邊爐的生肉、甜品等等,除咗啤酒、汽水之外,仲有比較少有的清酒、梅酒和花茶。侍應會預先開爐,爐上放有一張圓紙可以放食物在上面燒,圓紙可以自行更換,不會痴底也較衛生。熟食有章魚小丸子、炸雞軟骨、地瓜丸、台式香腸,仲有點心、茶葉蛋、鹽焗蛋等等燒烤肉類醃得不錯,仲有多款蔬菜例如翠玉瓜,粟米等。火鍋湯底有壽喜燒、日式豬骨同日式清湯,仲有多款醬料提供,啱晒不同口味的人甜品選擇也不少,最特別有台式撈涼粉,冰粉,自助形式,可以調教自己喜歡的味道

燒烤肉類醃得不錯,仲有多款蔬菜例如翠玉瓜,粟米等。