2020-03-15 51 瀏覽
韓國菜現在變成了被炸雞和芝士食品取替了,不過個人最喜歡的還是韓式燒烤,今晚便來到了之前,曾試過的一間韓國燒烤店。想不到這裏也推出炸雞和韓式食品放題,今晚沒有心理預備要試,還是選擇傳統的韓式燒烤,等下次有機會再來試試。烤牛肉$88(150G),醬油的香味,已經被牛肉吸引,牛肉有部份是帶點嚼勁,有部份是軟腍的,點些辣椒粉和醬油,更加好味,用來佐飯更是不二之選。如果配上生菜、沙律菜和麵鼓醬,可以減低油膩感,及增加清爽的口感。濟州島黑無豬頸肉$98 (150G),豬頸肉爽口彈牙,脂肪味道甘香,加點鹽和麻油,味道就更佳。海鮮豆腐湯(大)$108,辣度頗高,材料豐富,湯底味道鮮甜,是一道非常值得推薦的海鮮湯。 雪梨汁$14,來自韓國的罐裝飲品,雪梨汁味道清甜,還可以感覺到有些雪梨肉在飲品內,吃韓式燒烤,又喝韓式飲品,猶如置身於韓國之中。

今日係旺角行街,行行下見肚餓就上網搵下有咩食,見到梨滿園食韓國野好似好吸引就上去食下啦.上到去見到場地好乾淨,光線都好充足.員工都有戴口罩,好注重衛生.甘首先第一道菜就係雞湯 味道唔會鹹,底部仲有D米係到 分量仲幾多,十分推薦上黎試下. 之後第二道餸就係芝士豬手,豬手炆得夠冧,芝士味好夠,絕對啱哂中意食芝士既人,第三道餸就係拉絲芝士紫菜卷蛋,面有番茄汁同蛋卷十分夾,可以當小菜或甜品食都得.之後就到芝士雞,雞肉好嫩口 份量好多十分抵食, 不過因為芝士會好快凍就會凝固所以一定要快食唔係拉絲就會好難拉架啦. 到最後就叫左道炸雞, 有5種口味分別係薑蔥味,甜辣味.芝士味,蜜糖味同秘製醬油味.5種口味可以一次過試哂 滿足哂口感.
2020-03-10 1518 瀏覽
要吃韓式炸雞的話總要大班人去吃,因為炸雞通常都好大碟!不過,如果是放題的話,情況就大不同啦!旺角的梨滿園有放題,就值得我跟男友去吃了!韓風仍熱,餐廳都頗多人,大家都吃放題。其實放題有數款選擇,炸雞也有,但我偶看到有烤雞就直接選這款。這三款菜式都是任點任食,當然先每樣來一份!典型的韓式前菜舖滿了半桌,以甜南瓜和泡菜最深得我心。韓式拉絲芝士雞以鐵板上,底層滿是芝士,雞肉是烤的,還要已去骨方便吃,非常貼心。一定要趁熱吃才做到這半溶拉絲芝士的效果!鹹香的味道跟嫩滑的雞肉、邪惡的芝士很合襯。韓國壽司是很粗大的一卷再切成小件,餡料量十足,有蛋、肉碎和爽脆蔬菜類等,口感相當豐富。拉絲芝士紫菜卷蛋也是邪惡之選,加上醬汁,上菜時就如一份蛋包飯的樣子,好巨型。要切開才看到蛋皮下的紫菜,和中心的半溶芝士。這樣包的紫菜當然不脆,但帶來清新的味道和煙靱的口感,跟滑溜的蛋和芝士相映成趣。我們還額外加了個雪濃湯,想吃點牛肉嘛!乳白色的湯味道濃郁,牛腱肉燉得軟身,牛味仍在,還有粉絲吃。一輪之後只encore了一次芝士雞,然後就好飽了!最後喝點滋潤的熱飲補補身才離開。所以放題真的是最抵食的選擇!

韓風仍熱,餐廳都頗多人,大家都吃放題

典型的韓式前菜舖滿了半桌,以甜南瓜和泡菜最深得我心。

所以放題真的是最抵食的選擇!
15 分鐘 (堂食)
2020-03-07 113 瀏覽
90分鐘任食炸雞 128另外有120分鐘芝士雞,芝士卷蛋,紫菜飯卷放題,138,加30蚊可以食埋炸雞有三款前菜有5款炸雞選擇,其實味道唔錯,甜辣味同蜜糖味都不錯但平均30分鐘先會嚟一盤,無論散叫定任食都要等好耐,同場都唔少人係任食,淨係聽到大家都係不斷催嘢食嚟未,食咗2個幾鐘都係食咗3碟炸雞可能因為等待時間太長所以都無要求人離座,但已經唔想再坐落去,食完都係未飽,寧願比多少少去第二度食放題………………
90分鐘任食炸雞 128
有三款前菜
有5款炸雞選擇,其實味道唔錯,甜辣味同蜜糖味都不錯

2020-02-24 198 瀏覽
呢間梨滿園係旺角,之前食過一次覺得唔錯,所以想再去食下,價錢都好抵。今次見到有拉絲芝士雞放題,仲可以食韓國壽司同卷蛋,就試呢一個package。佢既芝士雞真係做到拉絲既效果,一上枱有少少鐵板滋滋聲,而且有金黃色既芝士,充入撈勻後食,雞肉都幾嫩滑,相當唔錯。另外,韓式壽司就不過不失,主要係黃蘿白、雞蛋同青瓜配料,如果加多少少麻油會更加香。至於卷蛋就幾新穎,佢入面加左芝士同紫菜,玉子燒食得多,呢種食法係第一次。不過食得多會滯,經理都好貼心比左一小碟醃白蘿白比我地消滯。經理推薦我地每人加30蚊,可以食埋炸雞,佢炸雞味道總共有5種口味。有甜辣味,似糖醋排骨帶少少辣味,加埋炸雞啖啖肉,好過癮。而蜜糖味同薑蔥味有少少相似,都係甜甜地加埋香脆表皮,至於秘製醬油就感覺雞肉滑身d。總括黎講,性價比都高,呢個價錢任食炸雞同芝士雞真係抵食既。

經理推薦我地每人加30蚊,可以食埋炸雞

總括黎講,性價比都高,呢個價錢任食炸雞同芝士雞真係抵食既。
2020-02-04 312 瀏覽
今日放假去左旺角行街,行行下系女人街果邊有一幢大廈全部都是餐廳,不同種類的美食都有,我地選擇梨滿園韓國料理。有任食芝士炸雞放題,韓燒和其他散叫美食,我地選擇了散叫。餐前小食六小碟,南瓜好軟熟又幾清甜,甜酸蘿蔔絲又幾爽脆又入味,泡菜又唔會太辣,芽菜和土豆絲又好好味。芝士豬手超級拉絲,好多芝士系下面連埋豬手一起食好香濃,豬手又大大份,肉質又夠淋美味可口。海鮮大醬湯,有蜆,肉,豆腐,菜等。。。湯底好香濃,又好香豆板醬又足料粉絲炒海鮮有魷魚,蜆肉和菜,炒絲炒到好入味又夠味道,粉絲又滑溜。
有任食芝士炸雞放題,韓燒和其他散叫美食,我地選擇了散叫。

粉絲炒海鮮
2020-01-22
粉絲炒海鮮
2020-01-31 261 瀏覽
今晚同老師一齊食飯。她說想韓國燒烤。我隨街見到一個易拉架。雖然是一幢大廈的二樓。但尚算容易找到。高級人蔘雞湯。本人對韓國人蔘雞湯要求特別高。雞肉鮮嫩肉滑。不是普通雞湯的配合。人蔘味濃郁。烤肉什錦拼盤五花豬腩肉。肉質鮮美。豬腩肉的油脂肪更是無與倫比。不怪得台灣韓國人都十分喜愛豬腩肉。牛脷。牛脷韓燒更是我的最愛一絕。入口豐沛。咬口十足。牛味濃烈。更是啤酒的最佳伴侶。牛肋。牛肋骨肉。新興食的牛新位置。牛肋骨連肉更是美輪美奐的外表。更是牛味比較濃烈的配合。鮮帶子-鮮美可口。彈牙肉質。新鮮豐沛。入口甜味依舊不變。牛肉石鍋飯-石鍋飯最重要是石鍋夠熱。上到桌前還須要熱量去烹調飯與牛肉。從而有帶出香氣。這晚的牛肉更是嫩滑足味之外更添上石鍋的熱氣。香氣四溢!未食已令人回味無窮!

烤肉什錦拼盤

鮮帶子-鮮美可口。彈牙肉質。新鮮豐沛。入口甜味依舊不變。

2020-01-19
5 分鐘 (堂食)
  • 鮮帶子
有時,去食韓式炸雞,都覺得幾貴吓。🥵 但係旺角呢度竟然有任食嘅韓式炸雞,真係食幾多都冇所謂。⁣⁣⁣⁣⁣😆⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣90分鐘任食炸雞 ⁣($108起)⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣炸雞雖然係任食,但係一啲都唔將貨就價,水準依然好高。😯 炸雞師傅嚟自李家炸雞,外皮酥脆,而內裡就仍然保留豐富嘅肉汁。💦 仲有得揀五隻口味,分別係薑蔥味,甜辣味,秘製醬油味,芝士味同蜜糖味,咁就唔駛怕悶。⁣⁣⁣😋⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣芝士雞 ($118)⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣如果驚淨係食炸雞,會好熱氣,驚爆瘡嘅話,都可以食其他menu item。🤩 例如呢種芝士雞,用上烤雞肉而唔係炸雞,健康得嚟亦都唔會咁油膩。😉 而且再上大量嘅芝士,用鐵板上,芝士就可以拉絲去到好高,真係好吸引。🧀 其實除咗齋食炸雞嘅放題以外,仲有另一款包埋呢一款芝士雞同埋韓國壽司嘅放題,都可以考慮吓㗎。😎⁣⁣⁣⁣芝士蛋卷 ($88)⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣仲有呢一款蛋卷,裡面包裹住芝士之外,再加上紫菜,味
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

90分鐘任食炸雞 ⁣($108起)⁣⁣⁣⁣⁣ [好味度: 7.5/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
90分鐘任食炸雞

⁣芝士雞 ($118)⁣⁣⁣⁣⁣ [好味度: 7/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
如果驚淨係食炸雞,會好熱氣,驚爆瘡嘅話,都可以食其他menu item。🤩 例如呢種芝士雞,用上烤雞肉而唔係炸雞,健康得嚟亦都唔會咁油膩。😉 而且再上大量嘅芝士,用鐵板上,芝士就可以拉絲去到好高,真係好吸引。🧀 其實除咗齋食炸雞放題以外,仲有另一款包埋呢一款芝士雞同埋韓國壽司放題,都可以考慮吓㗎。😎⁣⁣
⁣⁣
芝士雞

芝士蛋卷 ($88)⁣⁣⁣⁣⁣ [好味度: 8/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣
仲有呢一款蛋卷,裡面包裹住芝士之外,再加上紫菜,味道更加豐富。😙 面頭加上茄汁同埋芥末,亦都好夾。⁣⁣👍🏻⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
芝士蛋卷
90分鐘任食炸雞
芝士雞
芝士蛋卷
2020-01-22 133 瀏覽
以前食韓國菜總是烤肉,原來韓國菜都可以好多款式好似昵個芝士豬手任食套餐,人參🐔雞、芝士紫菜泡飯、紫菜芝士蛋卷套餐,濃濃的厚厚的芝士,120分鐘任食,👏👏👏👏啖啖流心般的濃厚芝士的食物,啖啖都係咁好味。紫菜芝心蛋卷———-即造的蛋包住新鮮脆脆的紫菜,𥚃面夾住濃厚的芝士,味道濃郁好味道😋人蔘🐔雞湯,濃郁雞湯人蔘清甜,雞又包住糯米,咬落煙煙韌靭幾特別,人蔘🐔湯材料足,湯啖啖清甜😋飲完湯再將飯,芝士、紫菜、倒落雞🐔湯做泡飯,泡飯的紫菜芝士濃䂙夠味,食吓食吓又食多咗😂😂😂😂😂😂芝士豬手——-嘩。原來豬手撈埋芝士食係淋好味,布拉式的芝士,未食已經流晒口水⋯⋯環境唔錯,地方夠大,坐位也舒適,服務也不錯😊😊😊😊😊
以前食韓國菜總是烤肉,原來韓國菜都可以好多款式

啖啖流心般的濃厚芝士的食物,啖啖都係咁好味。

環境唔錯,地方夠大,坐位也舒適,服務也不錯😊😊😊😊😊
2020-01-20 142 瀏覽
無諗過炸雞都可以食放題😋 我地今日去左梨滿園,有兩款放題選擇,分別係芝士雞同炸雞,貪心既我就兩樣都想食,原來加多幾十蚊就可以兩款食晒,無懸念即嗌😍先上幾碟配菜,然後就上壽司😛 韓式壽司唔錯💕任食炸雞有5款口味(薑葱、甜辣、芝士、蜜糖及秘制醬油)第一round會每種味都俾少少你食,然後就可以揀喜愛既encore.我自己就幾鍾意芝士同蜜糖。雞炸得好乾身,外皮鬆脆,唔會油淋淋,但又保持到雞肉既鮮嫩,估唔到放題都可以有呢個級數😭😭 炸雞真係極推介!拉絲芝士紫菜卷蛋紫菜味好濃🥰 卷蛋都夠滑韓式拉絲芝士雞無改左名🤣真係拉絲㗎😍 呢個一定要趁熱食,如果唔係啲芝士就會稠左。海藻湯見食左咁多熱氣野,就嗌返個清清地既湯飲下。原本以前淨係得海藻,點知又有肉,仲有蜆,好足料好抵嗌!啤酒食炸雞一定要配啤酒,買二送一,抵!

先上幾碟配菜,然後就上壽司😛 韓式壽司唔錯💕

任食炸雞

拉絲芝士紫菜卷蛋
紫菜味好濃🥰 卷蛋都夠滑

韓式拉絲芝士雞

海藻湯

啤酒
炸雞一定要配啤酒,買二送一,抵!

2020-01-19 142 瀏覽
之前見好多人推介呢間嘅芝士雞任食好抵,所以嚟試下,點知一坐低個店員話新出左個芝士豬手任食,個餐仲可以任飲人蔘雞湯,一於試下。芝士豬手好足料, 平時多數芝士會配雞食,所以配豬手個味道幾新鮮,出乎意料地又唔太膩。個芝士紫菜卷蛋大大份,仲落左好多醬料,見住佢每一啖都拉到絲。蔘雞湯以為會好似出面 d餐廳咁會細細碗,點知係一大鍋上,仲要用個爐煲返熱,就咁睇已經見到佢成隻雞係入面,煲滾左之後仲即刻聞到好大陣人蔘味,加湯可以揀要雞件定唔要雞件,唔駛驚食到滯。佢會另外再比飯,芝士同紫菜比你係食曬 d雞後,加入蔘雞湯度,整成芝士紫菜蔘雞粥,d粥本身已經吸收曬個濃湯味,連埋 d紅棗食,甜甜地又係另一種味道。嚟呢度食任食,就算每樣淨係食一round, 唔駛追加都已經回到本。另外,仲見到隔離枱有叫燒烤套餐,睇返 menu都幾抵食,下次再嚟可以試下。

2020-01-19 107 瀏覽
天氣一凍, 總係會諗起韓燒/打邊爐, 最近打邊爐多左, 要轉轉口味, 所以今晚決定同FD去食韓燒係旺角女人街既Deli商場既梨滿園, 位置方便我地兩個人, 所以決定叫散的, 首先叫左個牛肉拼盤, 有牛肋骨, 牛肋骨肉, 同埋牛肉, 睇個顏色就知對路一燒已經係好香既牛味, 食落好香, 牛味濃, 而且好嫩口, 食極唔停過冇耐店員扲埋生菜黎, 有埋調味沙律同埋秘制面豉奬夾住咁正既牛肉食, 一流,也!部隊窩:  多配料不特止, 味道仲要好好, 少少辣, 好好味, 特別公仔面係超正人參雞湯: 食韓國野點可以冇人參雞湯? 人參味同雞味都好濃, 可以補返近排多OT既辛勞, 韓國人真係聰明我地食完就飽晒, 好正, 好好味, 值得一讚
天氣一凍, 總係會諗起韓燒/打邊爐,
最近打邊爐多左, 要轉轉口味, 所以今晚決定同FD去食韓燒
係旺角女人街既Deli商場既梨滿園, 位置方便

過冇耐店員扲埋生菜黎, 有埋調味沙律同埋秘制面豉奬
夾住咁正既牛肉食, 一流,也!

我地食完就飽晒, 好正, 好好味, 值得一讚
2020-01-15
2020-01-19 159 瀏覽
星期日打算網上搵韓國餐廳,見到呢間野網上評價都幾好,就同屋企人黎試下佢個芝士拉絲雞放題,滿心期待。黎到見個場冇乜人食都有小小驚,入到去,order左芝士拉絲雞、紫菜飯卷同芝士蛋捲任食120分鐘放題啦。等左10分鐘左右,上左飯卷同蛋捲,途中要求侍應幫我refill 水,但等左20分鐘都冇比我,之後啲芝士雞足足等左35分鐘先黎,到個雞黎左啦,但完全唔係拉絲,非常難食,賣相似貓零食罐頭。咁order第三次既飯卷,時間係order野食45分鐘後,個侍應竟然同我講賣晒飯卷同蛋捲,然後話比3件炸雞我地,咁好啦,唸住黎埋呢3件食埋就走,最攪笑係我地等緊既時候佢又拎左個蛋捲黎🙄🙄🙄冇同我地講話炸雞唔比得我地,我地等又等,佢問我地仲有冇野要order..我地問咁你講既3件炸雞呢?佢冇出聲就覆依家有番個飯卷同蛋捲啦,🙄🙄🙄真係乜都佢講晒....呢間野真心伏,請我都唔黎食,120分鐘,等野食我起碼過一個鐘,每樣野等15-35分鐘,我食既都唔知有冇20分鐘陰公🤬🤬🤬🤬🤬🤬總結:冇服務、唔好食、上菜慢!

總結:冇服務、唔好食、上菜慢!
2020-01-19
剛剛係韓國🇰🇷旅行🧳完番黎,同姊妹相約係旺角食野派手信,佢地話想懷念一下韓國🇰🇷料理味道就決定簡呢間正評滿滿🙂既餐廳🍴。椅子🪑味坐暖已經上小菜,都係常見既小菜泡菜、醃蘿蔔、南瓜🎃等等,酸酸甜甜做開胃一流。二話不說,當然要簡120 分鐘優惠放題任食韓國🇰🇷壽司🍣、拉絲芝士紫菜卷蛋🧀🧈、韓式拉絲芝士雞,係可以無限任食。仲加埋90分鐘無限任食炸雞🍗。韓國🇰🇷壽司🍣: 餡料豐富、有牛蒡、青瓜、醃蘿蔔、蛋等、滿滿芝麻油香、味道非常正宗。食落脆口清爽,一舊接一舊🥰停吾到口。韓式拉絲芝士雞🧀: 用鐵板上菜、香噴噴熱辣辣,濃濃芝士味。雞件用上雞胸肉,特別嫩滑,用上黑椒、糖炒香,甜甜地,捲上一大啖芝士,濃香而不膩。做到拉絲效果,好邪惡😈但好好味😋。拉絲芝士紫菜卷蛋🧀🧈:面層加上芥未同茄汁🍅好似食緊熱奇咁,好有趣,紫菜同蛋好Match😋炸雞🍗有五種味道:薑蔥味:炸粉吾太厚,薄薄一層,用上雞吾同部位封炸,特別香口,真係有條薑蔥係面🙂。甜辣味:甜辣汁好重口味、厚厚醬汁,好甜,吾夠辣。芝士味:灑滿芝士粉,夠曬香,不過可以再濃味一點。蜜糖味:外皮脆卜卜,外脆內軟,啫甜者必食,雞肉入面仲保持肉汁。秘製醬油味:感覺上

炸雞🍗有五種味道:

甜辣味:甜辣汁好重口味、厚厚醬汁,好甜,吾夠辣。

芝士味:灑滿芝士粉,夠曬香,不過可以再濃味一點。

秘製醬油味:感覺上似甜豉油味,雞骨沾滿濃濃醬油,好想雞骨都食埋。

總結:
十分抵食 出面食幾舊雞都已經100幾十蚊
怡家100蚊多點可有炸雞放題又有韓國🇰🇷壽司🍣、拉絲芝士紫菜卷蛋🧀🧈、韓式拉絲芝士雞任食🍾️

2020-01-13 91 瀏覽
呢間係Deli2嘅梨滿園,方便就腳,有得食韓燒、炸雞、湯飯,你講得出嘅韓國野都有😋😋🐮特選牛肋骨(醃)份量夠晒多,牛肋骨醃得好入味,肥瘦啱啱好,簡單燒一陣就可以食喇🥰叫牛肋骨仲會附上生菜,包住嚟食就可以冇咁油膩👍🏻🐔炸雞(小)(蜂蜜/芝士)叫咗份細嘅炸雞,因為怕食唔晒,但份量都係好多!約有十件,炸得好香脆,醬汁又好味😋🐂牛肋骨湯呢個牛肋骨湯好高水準,牛味夠晒出,加埋入晒味嘅粉絲+蔬菜,真係好想添飯啊!而家仲有90分鐘任食炸雞優惠,百幾蚊食幾多炸雞都得,韓食愛好者一定要嚟試吓👏🏻

🐮特選牛肋骨(醃)

🐔炸雞(小)(蜂蜜/芝士)

🐂牛肋骨湯