2020-10-13
呢間荃灣嘅扒房就好多朋友都同我講過話好抵食又好好食,性價比係極高👍🏻早排限聚令就買過外賣黎食都覺得幾好唔錯😆(佢外賣餐超平,都好食)今日就同屋企人黎試下堂食會唔會仲好食,因為佢堂食同外賣menu 係唔同😚Total 叫左3個set 講返頭盤先,佢個沙律唔係人地出面好hea 得啲西生菜黎到都唔想食果啲黎,佢面頭加左啲芝士同埋ham 再加埋真係沙律菜嘅菜😍😍😍仲有個煙三文魚,不過煙三文魚就有少少失望,因為佢未溶晒雪嘅😣 湯方面個白湯值得一讚嘅位係,佢唔係用粉開果啲白湯,仲有酥皮湯個酥皮都脆卜卜🤤屋企人就話覺得佢個蒜蓉包好好食!黎到主菜啦,真為係講左句咁 大 塊 嘅!牛扒同牛柳都係叫左5成再生 因為原本想叫3成 但餐廳應該做唔到就話可以幫我地做5成再生啲黎到唔會勁熟 仲有血出👍🏻👍🏻👍🏻個人覺得牛扒好食過牛柳 牛柳仲配左個鵝肝, 鵝肝做得10分出色,好有果種budo budo 嘅感覺🤪 仲要好肥美!!!真係想問佢下次可唔可以就咁叫鵝肝😆😆😆另外屋企人叫左個斧頭豬,平時出去食都好少叫豬食,因為豬好易整到好鞋口,但意外地呢個斧頭豬係唔鞋口仲要整得好淋😍配菜方面3個都係叫左薯菜,佢個薯唔係出面有啲
Total 叫左3個set
屋企人就話覺得佢個蒜蓉包好好食!
黎到主菜啦,真為係講左句咁 大 塊 嘅!
黎到唔會勁熟 仲有血出👍🏻👍🏻👍🏻
個人覺得牛扒好食過牛柳
配菜方面3個都係叫左薯菜,佢個薯唔係出面有啲勁hea 果隻茶記下午茶薯條,係厚實嘅😆😆😆
甜品有得揀柚子芝士蛋糕/木糠布甸
我就揀左柚子芝士蛋糕,芝士蛋糕加左柚子之後唔會覺得好膩,原本仲好飽但唔覺唔覺就食晒😆😆😆
另外特別推薦凍檸茶❤️個茶底好耐都冇搵一間係咁正嘅👍🏻