2023-07-28 239 瀏覽
叫了成千蚊嘢,換來一肚氣!😤😤😤1》4件大toro;2》一碗什錦魚生飯;3》4件油甘魚;4》一碗“特盛海膽極品什錦魚生飯”!1&3>頭頭尾尾手指尾咁細件;2&4>完全無“魚生”!一定不會有下次!😡😡😡比“乞兒”都唔會係咁啦!
外賣送餐
2021-09-28 757 瀏覽
大時大節,親朋戚友聚埋一齊,要揀啲大方得體,又要好好味,款式仲要多選擇。咁呢盤壽司就係我首選,因為佢有唔同款式,而且望落去顏色鮮艷,仲可以提前預訂。😌😌咁去到就唔使企喺嗰度等,浪費晒啲時間啦🙌🏻🙌🏻因為日頭又要返工,收工之後仲要招呼親朋戚友,臨急臨忙去邊度買嘢食,打個電話就可以訂定,返屋企前順便拎埋。😎😎咁就啱晒我呢啲小忙人啦🤣🤣嗰度個老闆仲好好人添,不時都會推薦我食啲最新鮮嘅食材。☺️☺️
咁去到就唔使企喺嗰度等,浪費晒啲時間啦🙌🏻🙌🏻

咁就啱晒我呢啲小忙人啦🤣🤣
2021-09-21
5 分鐘 (堂食)
2020-12-24 861 瀏覽
今晚買完完全差評😡😡😡完全唔推薦,希望九龍城街坊快啲醒覺。1.等左7個字先得,但有人係遲來先走,個師傅仲賴多單,話因為特別日子先咁耐。到底呢間野係點樣去安排佢啲訂單呢?因為遲來嘅客人嘅金額比較大?2.飯好難食,好似食淋飯🤮,冇任何醋味,同時亦都好唔粒粒分明,啲飯好劣質。3.性格比極低 ,雖然平,但啲魚份量都一樣咁細4.藍鰭赤身(希靈魚旁邊嗰舊)勁黑勁唔新鮮,唔知點解咁都可以上到菜,難道唔怕客人食完肚痛嗎?有冇QC?總括嚟講,雖然係多款,但連爭鮮都比唔上
今晚買完完全差評😡😡😡
完全唔推薦,希望九龍城街坊快啲醒覺。
3.性格比極低 ,雖然平,但啲魚份量都一樣咁細

總括嚟講,雖然係多款,但連爭鮮都比唔上
2019-11-29 1103 瀏覽
這家小店位於九龍城廣場對面,座位有限,非常適合外賣回家吃,一進去店內就被刺身櫃吸引著,看到有幾條新鮮的魚,可惜今晚只有兩人食,未能買來試試。其他的刺身都是包裝好的,竟然看到牛肉刺身!總體來講價錢適宜,味道新鮮度同價錢成正比,會有下一次的。
外賣自取
2019-11-09 682 瀏覽
堂食有四個位,門口出邊有兩個位兩個人星期六中午時段去食一個特價魚生飯$48有四種魚生、魚生份量足夠不過唔知係咪因為整定一碗碗所以啲飯擺到硬梆梆,好難食絕對有改善空間
堂食有四個位,門口出邊有兩個位
兩個人星期六中午時段去食

一個特價魚生飯$48
有四種魚生、魚生份量足夠
不過唔知係咪因為整定一碗碗
所以啲飯擺到硬梆梆,好難食
絕對有改善空間

2019-08-18 785 瀏覽
第二次寫這家外賣壽司店的食評,上次比較粗疏,今次認真點。想買餐日本嘢返屋企食,唔想去到旺角,最方便就係九龍城。小店格局,但選擇其實幾多。最開心係有即開生蠔,有法國蠔,但係當然選日本啦。統一啲。另外見到有幾條魚。一個人本來都唔諗住開條魚,但係又見幾靚,同埋細條池魚都係$98,咁試吓啦。師傅好有心機,片到好薄。返到屋企喇~九州下關生蠔:爽口、鮮甜、海水味不重、沒有金屬味,屬於清新型。我特別要求跟酸汁食,更有日式感覺。池魚有魚味,好多肉。特製的酸汁好得!包含了薑蓉同蔥,加好多分,下次見面要讚揚下店長。魷魚也是餐牌以外的特色貨,無記錯 $12蚊 一片,都係高質素。馬刀背則一貫的超級爽口但無乜味。玉子手卷、蔥吞拿魚蓉手卷、海膽手卷、壽司都正常,飽肚之選。送味增湯、啫哩,都係用保鮮紙包好唔會漏水。豐富的一餐:在家可以安心慢慢食,嘆杯靚白酒,唔使擔心泊車揸車,另有一番享受。
第二次寫這家外賣壽司店的食評,上次比較粗疏,今次認真點。

想買餐日本嘢返屋企食,唔想去到旺角,最方便就係九龍城。

小店格局,但選擇其實幾多。

最開心係有即開生蠔,有法國蠔,但係當然選日本啦。統一啲。

返到屋企喇~

九州蠔

池魚

玉子手卷、蔥吞拿魚蓉手卷、海膽手卷、壽司都正常,飽肚之選。

送味增湯、啫哩,都係用保鮮紙包好唔會漏水。

豐富的一餐:

2019-08-11
20 分鐘 (堂食)
九州蠔
池魚
2019-06-15 185 瀏覽
九龍城食店林立,應有盡有,唯獨日本菜選擇相對少。如果想外賣壽司,印象中更只有同一條街的「渡邊屋」、及九龍城廣場內的超市。今次試的小店相對新,但比對手質素好一點。也是有已經造好的壽司,或者可以填紙仔即制。因為揸車唔可以停太耐,今次只買了製作好的壽司。送湯。回家自己開支獺祭,都幾開心㗎。留意到有日本生蠔,另外有幾個很細的座位,下次試一試即場食。寫呢篇食評係想鼓勵一下店主。要喺九龍城立足不易。但係好希望繼續有競爭才有進步。努力啊。

留意到有日本生蠔,另外有幾個很細的座位,下次試一試即場食。

2019-02-10 586 瀏覽
農曆新年,至初五已不知吃甚麼才好了,就買些刺身、壽司回家吃。九龍城新開了一間新的店子,在獅子石道上,近九龍城廣場,十分不錯,大概會長期光顧。為甚麼?因為他們用料極新鮮,份量很足,取價亦十公公道。包裝更十分精緻,有心思。膠容器外,更有一層簿木盒,標籤說是送禮用的,沒有跨張,真的可以。食味相當新鮮。要注意,這店子全部的海鮮,都是量重而即時在客人面前切的,除了附圖中的,其中一款已包裝的「組合」。真的,由衷的希望他們能堅持做到最好的原則。祝生意興隆,蒸蒸日上。
農曆新年,至初五已不知吃甚麼才好了,就買些刺身壽司回家吃。

祝生意興隆,蒸蒸日上。
2019-02-09
5 分鐘 (外賣自取)