2019-08-18
第二次寫這家外賣壽司店的食評,上次比較粗疏,今次認真點。想買餐日本嘢返屋企食,唔想去到旺角,最方便就係九龍城。小店格局,但選擇其實幾多。最開心係有即開生蠔,有法國蠔,但係當然選日本啦。統一啲。另外見到有幾條魚。一個人本來都唔諗住開條魚,但係又見幾靚,同埋細條池魚都係$98,咁試吓啦。師傅好有心機,片到好薄。返到屋企喇~九州下關生蠔:爽口、鮮甜、海水味不重、沒有金屬味,屬於清新型。我特別要求跟酸汁食,更有日式感覺。池魚有魚味,好多肉。特製的酸汁好得!包含了薑蓉同蔥,加好多分,下次見面要讚揚下店長。魷魚也是餐牌以外的特色貨,無記錯 $12蚊 一片,都係高質素。馬刀背則一貫的超級爽口但無乜味。玉子手卷、蔥吞拿魚蓉手卷、海膽手卷、壽司都正常,飽肚之選。送味增湯、啫哩,都係用保鮮紙包好唔會漏水。豐富的一餐:在家可以安心慢慢食,嘆杯靚白酒,唔使擔心泊車揸車,另有一番享受。
想買餐日本嘢返屋企食,唔想去到旺角,最方便就係九龍城。
小店格局,但選擇其實幾多。
最開心係有即開生蠔,有法國蠔,但係當然選日本啦。統一啲。
返到屋企喇~
玉子手卷、蔥吞拿魚蓉手卷、海膽手卷、壽司都正常,飽肚之選。
送味增湯、啫哩,都係用保鮮紙包好唔會漏水。
豐富的一餐: