2021-06-06
心血來潮想食放題,次次首選都係食 殿大喜屋,知道對面有極尚大喜屋,所以就去就試一試星期六6:00訂枱6:30就有二人位, 全晚6:00- 9:00九成滿,偶爾都會有吉枱未有人坐全部都係電子下單,唔記得咗可以睇返自己嗌左啲乜嘢,唔會眼闊肚窄。上菜速度都可以,大概10-20分鐘上到檯,清酒要等耐D ,大概20-30 分鐘。依個價錢可以有清酒飲,movenpick, Häagen-Dazs雪糕任食 都算係咁 美中不足地方:壽司- 飯太多,壽司刺身唔夠厚長腳蟹- 有雪味,蟹無肉,好像食雪水咁環境- 擠擁,如果唔係疫情有塊板隔住隔離的二人枱,可以話係同隔離枱 肩並肩咁坐。現在安排係 枱同枱中間可以有一個吉座位嘅距離,都係安心嘅距離推介食物 (全部都係熟食):1) 燒魚干 - 即叫即燒,送到上枱即刻食都仲係暖嘅2)牛肉烏冬 🍜 -彈牙的烏冬,湯底夠熱3)冬陰功湯 - 偏辣,好野味4)中菜式的 炒珊瑚蚌 - 用金菇做底,好香牛油味5)清酒,梅酒 任飲 🍶- 可揀冷和熱,本人覺得熱嘅清酒喺夏天飲都好好味,平時飲咁多凍嘢飲,一杯暖酒落肚,別有一番風味總結: 下次有得揀,應該都會去返 殿大喜屋, 不過依
美中不足地方:
壽司- 飯太多,壽司刺身唔夠厚
長腳蟹- 有雪味,蟹無肉,好像食雪水咁
推介食物 (全部都係熟食):
1) 燒魚干 - 即叫即燒,送到上枱即刻食都仲係暖嘅
2)牛肉烏冬 🍜 -彈牙的烏冬,湯底夠熱
3)冬陰功湯 - 偏辣,好野味
4)中菜式的 炒珊瑚蚌 - 用金菇做底,好香牛油味
總結: 下次有得揀,應該都會去返 殿大喜屋, 不過依個價錢,算不過不失啦