今日約咗朋友觀塘食飯,朋友話今日做嘢咁辛苦,要食餐好嘅慰勞下自己😂, 我提議食放題, 觀塘真係好多好嘢食,淨係放題都唔少, 最後揀咗地理位置最方便嘅極尚大喜屋, 呢間放題真係超方便,地鐵站行過嚟幾分鐘就到, 去到餐廳差唔多滿座, 不過好快店員已經安排到位置畀我哋👍呢間放題超多嘢食,未行到埋枱已經見到自助區好多款式嘢食可以選擇,小龍蝦、東風螺、彩茄、麻辣杏鮑菇、魚皮、豬耳、泡菜、中華沙律、螺肉、八爪魚、章魚小丸子、炸雞、湯品等,仲有小朋友最鍾意嘅爆谷同軟雪糕😋, 嘢食多到不能盡錄。飲品方面,選擇種類也不少,除咗冷熱飲品之外,清酒、啤酒任飲,啱曬我好酒嘅朋友。另外,qr code 落單仲有其他豐富嘢食,乳鴿、 避風塘瀨尿蝦、黃金佛跳牆、醉鮑魚、黃金焗帶子、炭燒廣島蠔、魚生、壽司、天婦羅……等等。落咗單後,上菜速度都好快,魚生厚切得嚟新鮮, 我哋不斷encore😂, 有好多創意壽司,其中海膽三色撻我就最鍾意,用紫菜壓成兜狀,上面加上壽司飯、海膽、吞拿魚、三文魚子,再加咗配料,正👍。炭燒廣島蠔又係勁like,肥美多汁,蠔上面加上生熟蒜蓉,味道調教得啱啱好,好惹味👍, 黃金佛跳牆啖啖花膠好滋潤滿

落咗單後,上菜速度都好快,魚生厚切得嚟新鮮, 我哋不斷encore😂, 有好多創意壽司,其中海膽三色撻我就最鍾意,用紫菜壓成兜狀,上面加上壽司飯、海膽、吞拿魚、三文魚子,再加咗配料,正👍。炭燒廣島蠔又係勁like,肥美多汁,蠔上面加上生熟蒜蓉,味道調教得啱啱好,好惹味👍, 黃金佛跳牆啖啖花膠好滋潤滿足。

#觀塘放題 #放題 #日本菜 #官塘 #仼食 #大喜屋放題 #極上大喜屋 #刺身 #壽司 #雪糕仼食 #啤酒🍺 #鱷魚恤中心
2024-09-19
  • 刺身
  • 甜品
  • 壽司
  • 黑椒蜜汁一口牛
午市由12:00食到15:00,平日人均$248+1,65歲以上長者有88折。記得訂位,平日午市幾乎滿座。聽朋友話最近餐廳更新左菜單,所以放假約埋阿媽同姨媽表姐一齊去食!放題就緊係多野食啦,我bookmark左以下食完覺得可以再encore既野食物🥘(sorry, 實在太多!)重點:燒金枕頭榴槤王,我媽同姨媽超鍾意食榴槤,佢哋對呢個燒金枕頭讚不絕口,榴槤既獨特香味燒過後更香,軟綿綿又香又滑溜,仲要任食!金蒜炭燒廣島蠔相比起榴槤,筆者更喜歡炭燒廣島蠔!炸蒜同生蒜都有,淋上炭香燒成廣島蠔,肥美唔腥乾淨,encore左幾次!燒香草羊鞍必食推薦!唔怪之得我見廚房係咁拎燒羊鞍出黎,真係好多人叫!羊鞍唔騷,肉好juicy有汁有軟!Encore!鴨胸鵝肝多士筆者又好鐘意食鵝肝!(要香煎果隻)呢個價錢竟然食到煎鵝肝真係回本!雖然鴨胸有啲太搶味,但鵝肝都煎得唔差!合格!皇牌燒乳鴿王外皮脆卜卜,乳鴿好入味,乳鴿BB細細件冇咁易飽👍🏼海膽三色卷海膽鮮甜,底下有吞拿魚蓉墊著,也鋪上幾粒 大魚籽用味素包圍著飯團,紫菜反而已放軟不薄脆了,但還是推薦的。鹽燒牛舌表姐Encore左幾次!睇落香煎薄切,惹味十足!多款多

重點:

金蒜炭燒廣島蠔

燒香草羊鞍

鴨胸鵝肝多士

皇牌燒乳鴿王
外皮脆卜卜,乳鴿好入味,乳鴿BB細細件冇咁易飽👍🏼

海膽三色卷

鹽燒牛舌
表姐Encore左幾次!睇落香煎薄切,惹味十足!

多款多種類的刺身好新鮮!又肥美!有三文魚、油甘魚、甜蝦、鱆紅魚薄切、松葉蟹腳,又叫左幾轉。

火焰壽司&創作壽司類,質素真係唔差,筆者都推介以下幾款:鹽燒三文魚腩、拖羅吞拿魚、香蔥拖羅蓉、柚子胡椒左口魚邊,不過唔好食太多,因為係「飯底」,好易飽肚,咁就唔抵嘛😂

蟹粉蟹肉粥✨✨✨
有人可能會話食放題食粥唔係呀嘛?
不過真心強推!幾飽都一定要叫一碗share食!蟹🦀膏蟹粉既精華響曬個煲粥入面!鮮甜蟹粥!必食!

黑椒蜜汁一口牛,牛柳粒唔un😌
雪花牛肉鍋,肥牛都幾滑嫩。

Häagen-Dazs雪糕任食! 食多兩杯回本!不過我只食到一杯😂

自助區也有好多食物,有冰凍瀨尿蝦、熱湯小龍蝦、小丸子、布甸乳酪、慕絲甜品。飲料區也同樣多款選擇,竟然有日本啤酒Sapporo, 仲有大喜屋自家制的茶飲(白桃烏龍/爆打檸檬茶等等)。
總括來說,以午市二百零不到三百的日式放題,有如此多款選擇的,大喜屋的確是好選擇。
  • 刺身
  • 王牌燒乳鴿王
  • 三文魚刺身
  • 黑椒蜜汁一口牛
2024-11-10 0 瀏覽
大喜屋都食左好多年,不過都係覺得觀塘呢間最好,地方夠大,食物選擇又多,但係枱就細張啲今日又同屋企人黎食,整體質素咁多年都仲keep到有時都有新款式今次見到有新野,就係什麼自家制叉燒,但呢味餸好出事,個味好似尋晚賣剩仲要冇放入雪櫃果隻😩極之難食,食左一兩舊要掉,希望餐廳注意下另外就係壽司啲紫菜永遠都淋bat bat, 搞到個口感好差其餘既刺身,自助區,飲品,雪糕方面都應有盡有,不過不失當然都有做得幾出色的菜,例如煮蜆,羊架,鰻魚,蟹粥等等,都係好食嘅😛

今日又同屋企人黎食,整體質素咁多年都仲keep到
有時都有新款式

極之難食,食左一兩舊要掉,希望餐廳注意下

另外就係壽司啲紫菜永遠都淋bat bat, 搞到個口感好差

其餘既刺身,自助區,飲品,雪糕方面都應有盡有,不過不失

叉燒
鰻魚蛋
2024-11-03
用餐優惠
優惠券
鰻魚蛋
2024-11-08 0 瀏覽
在電視中看到放題節目,勾起了對極上大喜屋的思念,即約為食鬼飯腳,一起開餐。環境企理,座位略窄,不減食慾,待應生亦相當配合,秒速收碟,務求做到最大舒適度,抵讚👍👍自助冷盤款式超多,任取任食!連爆谷🍿機都有,小朋友絕對開心熱盤唔算多,小龍蝦一向口啤甚好,夠麻又夠辣🌶️ 😂😂😂海量的海蝦及瀨尿蝦,任取任食,味道還算不錯。日式放咁題,刺身是主角,先來一盤又靚又好味的精選刺身 🥰🥰。有三文魚、油甘魚、帶子、牡丹蝦、款款新鮮肥美,正!👍壽司🍣亦是不可缺少的,拖羅容伴吞拿魚、帶子壽司、三文魚壽司、魷魚🦑壽司等,大滿足 😋😋一品料理醉鮑魚,不可錯過!鮑魚入味零韌度,高質!串燒也是大喜屋的賣點,隨意點了一些熱門的,如炸乳鴿、鹽燒牛舌、鹽燒雞軟骨及燒雞泡魚干等,百吃不厭。點了些創作料理,如牛油燒翠玉瓜及柚子胡椒左口魚邊,有創意又好食,很成功!蟹皇海鮮粥,粥內藏著大量海鮮,以蟹件最為吸睛,粥底吸收左多款海鮮的精華,鮮甜美味遇有太多美食,供應源源不絕,不能盡錄!如果要每款試一口,相信要多來幾趟吧!😂😂😂😂

自助冷盤款式超多,任取任食!

連爆谷🍿機都有,小朋友絕對開心

熱盤唔算多,小龍蝦一向口啤甚好,夠麻又夠辣🌶️ 😂😂😂

海量的海蝦及瀨尿蝦,任取任食,味道還算不錯。

一品料理醉鮑魚,不可錯過!鮑魚入味零韌度,高質!

1K
👧🏻😋👅🍽✨多元化放題個個都啱食🥰-🫄🏻 晚市放題勁多野食仲包埋多款酒精任飲, 特價時段只需$258/位, 就算最貴黃金時段都係$308, 而家仲做緊生日優惠, 每4位送香檳同蛋糕, 每8位就1位免費🫄🏻除左刺身壽司串燒同日式一品料理呢D基本放題食物, 仲有燒乳鴿, 燉湯, 醉鮑魚, 鵝肝, 海鮮冷盤等等夠晒多元化, 仲要有Häagen-Dazs雪糕任食勁開心-🉐 特色推介💯法式紅酒藍莓鵝肝歸入刺身類別, 細細粒但好軟滑, 藍莓醬甜甜地帶出鵝肝油香💯皇牌燒乳鴿皇油潤光澤夠厚肉, 肉質彈滑帶鹹香💯蟲草花烏雞湯冇味精勁鮮甜, 雞髀雞腳燉到好腍好入味-🍱 其他✨刺身最愛赤蝦, 大大隻好鮮甜; 壽司大推柚子胡椒左口魚邊, 和牛肩胛同鹽燒三文魚腩, 都有encore左兩次!✨串燒款式唔算多, 但有我最愛鹽燒牛舌就好夠了, 薄身而彈牙✨另外西京燒比目魚, 炸鮮奶, 大大隻炭燒廣島蠔都好出色!-🍨 甜品💯Häagen-Dazs四款味道其中三款係馬卡龍系列, 比想像中冇咁甜, 入面有脆脆有淡淡杏仁味💯甜品櫃有十幾款小點, 大推軟心芝士布甸-🍻 飲品✨啤酒除左罐裝仲有生啤機勁爽, 仲有清酒梅酒; 非酒精
👧🏻😋👅🍽✨
多元化放題個個都啱食🥰

🉐 特色推介
💯皇牌燒乳鴿皇油潤光澤夠厚肉, 肉質彈滑帶鹹香
💯蟲草花烏雞湯冇味精勁鮮甜, 雞髀雞腳燉到好腍好入味

🍱 其他
✨另外西京燒比目魚, 炸鮮奶, 大大隻炭燒廣島蠔都好出色!

🍨 甜品
💯甜品櫃有十幾款小點, 大推軟心芝士布甸

🍻 飲品
✨啤酒除左罐裝仲有生啤機勁爽, 仲有清酒梅酒; 非酒精有羅漢果, 菊花蜜等等, 當然唔少得樽裝冷泡茶同汽水
2024-11-04 728 瀏覽
又係唔知食咩嘅時候,最啱就係返個放題😚觀塘極尚大喜屋坐得舒服,款式有多,唔使諗就呢間啦!食放題梗係叫刺身先!刺身融雪處理得唔錯,三文魚大大塊又厚切👍🏻油甘魚好肥美,甜蝦夠鮮甜🦐壽司都有唔少創意款式,鰻魚炸蝦卷都幾特別😌一定要食鵝肝多士,鵝肝大大塊好吸引!熟食都有好多選擇,燒蠔燒帶子好惹味🔥牛油煮大蜆好鮮甜!食返碗蟹粥都好正😆鍾意食榴槤可以食任食金枕頭,勁吸引💕自助區都好多生果、前菜、凍海鮮、炸物、點心、湯。甜品款式花多眼亂😝食到勁飽😂

推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥🔥香港有不少連鎖日式放題餐廳,每一間都有不同的特色,但是亦不是每一間的水準也十分高。這間餐廳的水準不錯,不論是刺身、壽司、冷盤、熱盤、生果以及甜品,都應有盡有。至於飲品方面除了有汽水、果汁或茶外,還有酒類給客人選擇,非常多元化,難怪經常爆滿。Hong Kong has numerous chain Japanese buffet restaurants, each with its unique features; however, not all maintain a high standard. This restaurant performs well, offering a wide variety of options, including sashimi, sushi, cold dishes, hot dishes, fruits, and desserts. Regarding beverages, in addition to soft drinks, juices, and tea, there is a

香港有不少連鎖日式放題餐廳,每一間都有不同的特色,但是亦不是每一間的水準也十分高。這間餐廳的水準不錯,不論是刺身壽司、冷盤、熱盤、生果以及甜品,都應有盡有。至於飲品方面除了有汽水、果汁或茶外,還有酒類給客人選擇,非常多元化,難怪經常爆滿。

Hong Kong has numerous chain Japanese buffet restaurants, each with its unique features; however, not all maintain a high standard. This restaurant performs well, offering a wide variety of options, including sashimi, sushi, cold dishes, hot dishes, fruits, and desserts. Regarding beverages, in addition to soft drinks, juices, and tea, there is also a selection of alcoholic beverages, making the offerings quite diverse—no wonder it is often fully booked.

Sashimi

除了三文魚及吞拿魚這些常見的刺身外,也有其他刺身例如蝦及帆立貝等給客人選擇,上枱的時候已冰盤奉上,所以確保了刺身的新鮮程度,不過部分刺身的鮮味略嫌不足

In addition to the common salmon and tuna, the selection of sashimi includes shrimp and scallops, which are served on ice plates to ensure freshness. However, some sashimi may lack a desired depth of flavor.
魚生 Sashimi
壽司
Sushi

壽司的款式非常豐富,就連海膽壽司也有選擇,海膽亦非常鮮味,沒有苦澀的味道

The variety of sushi is extensive, including options for sea urchin, which is notably fresh without any bitter taste.
天婦羅
Tempura

天婦羅同樣是日式餐廳不可或缺的一種食品,每款天婦羅的炸漿都不會太厚,口感十分香脆,亦不會有太油膩的感覺

Tempura is, of course, an essential item in any Japanese restaurant. Each piece features a light batter, yielding a delightfully crispy texture without being overly greasy.
天婦羅 Tempura

Soup

這個湯是花膠佛跳牆,鮮味略嫌不足,而且味道較淡,口感亦太黏

The soup served is a fish maw Buddha jumps over the wall, but it lacks sufficient umami and is somewhat bland in flavor, with a slightly sticky texture.
湯 Soup
冷盤及酒
Cold Dishes and Wine

自助區域有不少冷盤小食,每款都很新鮮,而且待應生亦會迅速地增添食物

The self-service area offers a range of cold dishes, all of which are very fresh, and the waitstaff promptly replenishes the food.
冷盤及酒 Cold Dishes and Wine
熱盤
Hot Dishes

雖然說是日式餐廳,但熱盤方面亦有中式的選擇,不論是花雕煮鮑魚、醬汁煮鰻魚、避風塘瀨尿蝦、煎鵝肝配多士、日式炸雞翼,以及燒海蝦等均有選擇,每款的味道亦不錯,亦可見是即點即製作

While it is a Japanese restaurant, there are also Chinese hot dishes available, including abalone cooked in Shaoxing wine, eel in sauce, pestle shrimp, seared foie gras with toast, Japanese fried chicken wings, and grilled prawns. Each dish is well-flavored and prepared to order.
甜品
Dessert

甜品方面有多款不同的蛋糕及啫喱,至於雪糕方面除了有韓式的品牌外,亦有這些比較貴價的雪糕

For desserts, there are various cakes and jellies available, and in addition to the Korean brand of ice cream, there are also some premium options.
甜品 Dessert
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥🔥

✅食物的選擇非常多元化,而且部分是即點即製作,十分新鮮,而且味道亦不會太濃
The selection of food is remarkably diverse, with several items made to order, ensuring freshness without overwhelming flavors.

❌部分刺身壽司雖然十分新鮮,但有些略嫌鮮味不足
Although some sashimi and sushi are exceptionally fresh, a few may lack intensity in flavor.

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥🔥

✅以日式裝修為主,簡潔明亮,而且尚算清潔
The restaurant features a predominantly Japanese décor, which is simple, bright, and generally clean.

❌枱與枱之間的距離不算太寬闊,而且排隊入座的等候區域更加窄,感覺十分擠迫
The spacing between tables is relatively close, and the waiting area for seating is quite narrow, creating a somewhat crowded feel.

💁服務Service:🔥🔥🔥🔥

侍應生補充食物的速度亦非常迅速,亦很快回收用過的餐具
The speed at which the waitstaff replenishes food is commendable, and they efficiently clear used utensils.

❌由於是用手機下單,有時會有漏單的情況出現
Since orders are placed via mobile phones, there can occasionally be issues with missed orders.

💰價格Price:🔥🔥🔥

✅這個價錢有如此多的選擇,食物的質素亦算不俗,所以性價比算是很高
Given the number of choices at this price point, the quality of food is quite respectable, making it a high-value option.

❌要注意部分日子可能會有附加收費,餐廳不會是前通知,只會於入座時候提醒客人I
t is important to note that some days may incur additional charges, which the restaurant does not announce in advance but reminds guests of upon seating.
題外話/補充資料: 未有參加試食活動
2024-09-15
10 分鐘 (堂食)
天婦羅 Tempura
冷盤及酒 Cold Dishes and Wine
甜品 Dessert
我相信作為香港人,應該都食過或者聽過極尚大喜屋呢間日式放題餐廳🇯🇵大喜屋放題出名平靚正‼️價錢都係二百幾蚊起,又超多野食揀😍,質素仲要唔錯添👍難怪我平日夜晚去都已經坐滿晒人🫨🐟刺身食放題當然第一時間點刺身啦🐟‼️刺身都有好多選擇,最緊要仲要好新鮮肥美👍最特別嘅係竟然有法式紅酒藍莓鵝肝😍食落幾特別,鵝肝配上藍莓🫐又幾夾,令到鵝肝食落冇咁膩👍🍣創作壽司仲有好多好特別嘅壽司(太多不能盡錄😍)煙鴨胸鵝肝多士|藍莓芝士軟殼蟹🦀|厚切燒鰻魚玉子漢堡🥚🍔|海膽三色撻|龍蝦沙律櫻花蝦多士當然仲有啲傳統啲嘅壽司🍣,不過壽司啲飯略嫌有啲大舊🤣🔥燒物紅燒乳鴿|燒香草羊鞍🐐|燒生蠔🦪|鹽燒牛舌🐂|燒菠蘿🍍|最緊要係燒金枕頭榴槤都係任食‼️😍但真係太飽,所以都係食咗一件🤣,但榴槤燒完真係幾香又甜🤤當然仲有好多炸物、天婦羅、鍋物🍲、串燒🍡等等嘅野食任叫‼️我地叫左碗蟹粉蟹肉粥🦀,真係幾驚喜‼️成煲粥都落足料,真係幾甜🤤除咗QR Code落單外,外面都有啲前菜🥗、炸物🍤、點心等等可以自取👍當然唔少得就係啤酒🍺飲品🥤任飲啦😍連生啤都可以自己任斟🍻‼️仲要唔同嘅甜品同埋雪糕雪條添🍨‼️雪糕仲要係haagen dazs🤤食完真係大滿足

難怪我平日夜晚去都已經坐滿晒人🫨

🐟刺身

放題當然第一時間點刺身啦🐟‼️
刺身都有好多選擇,最緊要仲要好新鮮肥美👍
最特別嘅係竟然有法式紅酒藍莓鵝肝😍
食落幾特別,鵝肝配上藍莓🫐又幾夾,令到鵝肝食落冇咁膩👍

🍣創作壽司

仲有好多好特別嘅壽司(太多不能盡錄😍)
煙鴨胸鵝肝多士|藍莓芝士軟殼蟹🦀|
厚切燒鰻魚玉子漢堡🥚🍔|海膽三色撻|龍蝦沙律櫻花蝦多士
當然仲有啲傳統啲嘅壽司🍣,不過壽司啲飯略嫌有啲大舊🤣

🔥燒物

紅燒乳鴿|燒香草羊鞍🐐|燒生蠔🦪|鹽燒牛舌🐂|燒菠蘿🍍|
最緊要係燒金枕頭榴槤都係任食‼️😍

但真係太飽,所以都係食咗一件🤣,但榴槤燒完真係幾香又甜🤤

當然仲有好多炸物、天婦羅、鍋物🍲、串燒🍡等等嘅野食任叫‼️

當然唔少得就係啤酒🍺飲品🥤任飲啦😍
連生啤都可以自己任斟🍻‼️

仲要唔同嘅甜品同埋雪糕雪條添🍨‼️
雪糕仲要係haagen dazs🤤
食完真係大滿足❤️

成人$258起有咁多野食真係超抵食👍
難怪食放題個個第一時間都係諗起大喜屋🤤
2024-10-12 2219 瀏覽
♥️極尚大喜屋(觀塘)呢間同朋友間唔時都會想黎食下 貪佢多選擇質素又唔錯😆自助區有東風螺、小龍蝦、小丸子、炸雞、魚皮等 琳瑯滿目 🐣炸雞同小丸子我地都夾左黎試吓炸雞熱辣辣juicy好好食 小丸子都有章魚係入面唔會好似成團粉咁不過緊係留肚食刺身啦😚🐠刺身類螺片、原隻粒貝、三文魚、北海道帶子我地點左3round!新鮮好食😋 帶子好鮮甜 粒貝比較少食到 口感爽口🐮黑椒蜜汁一口牛絕對要點 牛肉軟腍又有蜜味 🐟薑蔥爆鱔球朋友好like呢個話調味好夠 肉質彈牙🍣壽司點左啲黎試下 細細件可以試多啲唔同款 鹽燒三文魚腩 入口即溶 中意食榴槤嘅話,呢度都有燒榴槤可以食🌟佛跳牆💕燒牛舌🍧甜品有多款選擇,泡芙、爆谷、椰汁雪燕燉鮮奶都有仲有Häagen-Dazs雪糕同各款雪條
♥️極尚大喜屋(觀塘)
呢間同朋友間唔時都會想黎食下 貪佢多選擇質素又唔錯😆
自助區有東風螺、小龍蝦、小丸子、炸雞、魚皮等 琳瑯滿目

🐣炸雞同小丸子我地都夾左黎試吓
不過緊係留肚食刺身啦😚
🐠刺身
螺片、原隻粒貝、三文魚、北海道帶子

🐮黑椒蜜汁一口牛
絕對要點 牛肉軟腍又有蜜味

🐟薑蔥爆鱔球
朋友好like呢個話調味好夠 肉質彈牙

🍣壽司
點左啲黎試下 細細件可以試多啲唔同款
鹽燒三文魚腩 入口即溶

中意食榴槤嘅話,呢度都有燒榴槤可以食

🌟佛跳牆

💕燒牛舌

🍧甜品有多款選擇,
泡芙、爆谷、椰汁雪燕燉鮮奶都有
仲有Häagen-Dazs雪糕同各款雪條
呢個集團嘅日式放題一向係質量保證,好食又多款,觀塘呢間仲要夠曬就腳。刺身呢啲就唔洗講,基本上間間都差不多,佢都冇咩特別,正係正在其他野!做緊榴連主題!有香香嘅烤榴連~榴連雪條、榴連糯米糍、炸榴連波波,真係好難唔係咁嗌~鵝肝鴨胸多士、醉鮑魚同乳鴿係我個人至愛,每次必食。鵝肝香、配合鴨胸香口加倍~但個鴨胸皮就有少少難咬斷。醉鮑魚爽口。乳鴿就燒到啱啱好,皮少少脆、肉仲有少少汁,熱辣辣!雪糕同甜品有非常多款式,仲有雪糕機,乳酪雪糕正!haagen dazs都係會令人忍唔到食啦~飲品又係有大量款式,都影唔到咁多啦!星期日5點-7點兩個鐘夠曬食,268加一,抵!

2024-10-06
2024-10-08 1980 瀏覽
最近好想食放題😋 一於約埋🐧🐧 buddy 黎到觀塘依間超高質嘅日式放題餐廳食餐勁🤤👍 裡面樓底高環境闊落,乾淨又企理❤️ 放題食品款式包羅萬有🤩 整係自助區已經有勁多選擇😍 前菜沙律有泡菜、中華沙律、螺肉、八爪魚,熟食有小龍蝦、東風螺、中式點心、炸雞章魚燒等等🌟 真係超級豐富好有誠意😚 自助區還有多款精美甜品同埋一整排凍櫃飲品任攞唔嬲🥴 鐘意飲酒嘅朋友仲可以無限暢飲啤酒同清酒😋 真係超正正❤️ 食放題當然唔少得刺身壽司😋 可以透過QR code 下單,即點即出保證新鮮👍 刺身擺盤精美有心思🌟 全部都好新鮮,厚切有份量✅ 食落鮮美無比,好高質🤭 壽司方面,除了經典款式,餐廳還有多款自家設計特色選擇,味道充滿驚喜🤭❤️ 不妨一試📍 透過QR code 還可以下單多款經典日式一品料理,包括鍋物、串燒、天婦羅、炸物小食等等,全部都係新鮮即製,保證熱辣辣香噴噴🤤 真係超級抵食👍

2024-10-05 1844 瀏覽
每隔幾個月都會食一次放題,每次都會諗起呢間大喜屋環境好舒服每次上菜都好快!種類選擇好多 每次一家大小嚟都食得好開心!仲有個自助吧又有雪糕機比小朋友玩!呢間啲刺身仲好新鮮!仲要有燒蠔,鵝肝,羊架,榴槤種類超多!超愛呢間大喜屋
2024-10-01 1828 瀏覽
成家 一行8人岀發觀塘大喜屋食生日飯唔記得訂位 等左個零鐘入得超多人 算係快(各位記住預訂,特別係要大枱的)大喜屋 大家都知咩料 前菜 刺生 壽司 熟食全部都係達到一定水準無溜單 無俾少🥹 今次最開心係 有榴連主題🤤🤤甜品種類好多 有啲好可愛 百潔布造型蛋糕 我嗌左4轉的係 烤榴連🤤🤤 好L好食
成家 一行8人
岀發觀塘大喜屋食生日飯
唔記得訂位
等左個零鐘入得
超多人 算係快(各位記住預訂,特別係要大枱的)
大喜屋 大家都知咩料 前菜 刺生 壽司 熟食
全部都係達到一定水準
無溜單 無俾少🥹
今次最開心係 有榴連主題🤤🤤甜品種類好多
有啲好可愛 百潔布造型蛋糕
我嗌左4轉的係 烤榴連🤤🤤 好L好食

2024-09-30 1822 瀏覽
實在很佩服這家日式放題店,每隔幾個月去一次都總有驚喜。這次的驚喜是我最喜歡的壽司 — 海膽軍艦,變成了創意款式 — 海膽紫菜撻!必點推介➡️ 海膽創意壽司。以前普通海膽軍艦就只有一款海膽材料,現在這款創意壽司加入了吞拿魚茸,壽司飯更配上橙色的壽司飯調味佐料,實在不錯➡️ 左口魚邊壽司。油香滿滿,是每一次的必點。➡️ 西京燒比目魚。同樣是油香滿滿,汁也調得很好吃。➡️ 醉鮑魚。完全沒有想過這種放題會給這麼大的一隻鮑魚,而且味道也調校得很不錯。➡️ 泰式生蝦。其使用的生蝦非常大隻,且帶點鮮甜味道,可以一試。➡️ 雪糕甜品也換了,有Häagen-Dazs士多啤梨雪糕批,我覺得這個也可以是其中一個回本之作。

必點推介

➡️ 左口魚邊壽司。油香滿滿,是每一次的必點。

➡️ 西京燒比目魚。同樣是油香滿滿,汁也調得很好吃。

調味出色,食物種類款式都好多,一定要encore!!❤️壽司卷物柚子胡椒左口魚邊 滑嫩又有少少咬口,配埋柚子胡椒嘅清新酸辣味,層次豐富又唔會膩~ 厚切鰻魚玉子漢堡 厚切鰻魚中間有三文魚子,配配玉子嘅甜味,一啖咬落超滿足!! 海膽三色撻 海膽香滑又creamy!! 藍莓芝士軟殼蟹 軟殼蟹外層炸得好香脆,藍莓芝士醬帶少少酸甜味,好有驚喜既配搭🧡天婦羅 天婦羅蝦 外脆內嫩,蝦肉鮮甜彈牙,炸漿輕盈,唔油膩~ 蟹棒天婦羅 炸到外層香脆,一樣咁出色💛王牌燒乳鴿王 皮脆肉嫩,鴿肉味道濃郁,超驚喜一定要試!!💚黃金佛跳牆 花膠好軟好綿,吸晒個湯汁既鮮味!!💙芝麻雞翼 香脆金黃,肉質嫩滑,食完一隻忍唔住再嗌多隻💜黃金焗帶子 肥美帶子同個醬汁好match,金黃色澤充滿吸引力,味道鮮甜令人難以抗拒。
調味出色,食物種類款式都好多,一定要encore!!

❤️壽司卷物
海膽三色撻 海膽香滑又creamy!!
💛王牌燒乳鴿王 皮脆肉嫩,鴿肉味道濃郁,超驚喜一定要試!!
💚黃金佛跳牆 花膠好軟好綿,吸晒個湯汁既鮮味!!
💙芝麻雞翼 香脆金黃,肉質嫩滑,食完一隻忍唔住再嗌多隻