2024-09-21
今日約咗朋友觀塘食飯,朋友話今日做嘢咁辛苦,要食餐好嘅慰勞下自己😂, 我提議食放題, 觀塘真係好多好嘢食,淨係放題都唔少, 最後揀咗地理位置最方便嘅極尚大喜屋, 呢間放題真係超方便,地鐵站行過嚟幾分鐘就到, 去到餐廳差唔多滿座, 不過好快店員已經安排到位置畀我哋👍呢間放題超多嘢食,未行到埋枱已經見到自助區好多款式嘢食可以選擇,小龍蝦、東風螺、彩茄、麻辣杏鮑菇、魚皮、豬耳、泡菜、中華沙律、螺肉、八爪魚、章魚小丸子、炸雞、湯品等,仲有小朋友最鍾意嘅爆谷同軟雪糕😋, 嘢食多到不能盡錄。飲品方面,選擇種類也不少,除咗冷熱飲品之外,清酒、啤酒任飲,啱曬我好酒嘅朋友。另外,qr code 落單仲有其他豐富嘢食,乳鴿、 避風塘瀨尿蝦、黃金佛跳牆、醉鮑魚、黃金焗帶子、炭燒廣島蠔、魚生、壽司、天婦羅……等等。落咗單後,上菜速度都好快,魚生厚切得嚟新鮮, 我哋不斷encore😂, 有好多創意壽司,其中海膽三色撻我就最鍾意,用紫菜壓成兜狀,上面加上壽司飯、海膽、吞拿魚、三文魚子,再加咗配料,正👍。炭燒廣島蠔又係勁like,肥美多汁,蠔上面加上生熟蒜蓉,味道調教得啱啱好,好惹味👍, 黃金佛跳牆啖啖花膠好滋潤滿
落咗單後,上菜速度都好快,魚生厚切得嚟新鮮, 我哋不斷encore😂, 有好多創意壽司,其中海膽三色撻我就最鍾意,用紫菜壓成兜狀,上面加上壽司飯、海膽、吞拿魚、三文魚子,再加咗配料,正👍。炭燒廣島蠔又係勁like,肥美多汁,蠔上面加上生熟蒜蓉,味道調教得啱啱好,好惹味👍, 黃金佛跳牆啖啖花膠好滋潤滿足。
#觀塘放題 #放題 #日本菜 #官塘 #仼食 #大喜屋放題 #極上大喜屋 #刺身 #壽司 #雪糕仼食 #啤酒🍺 #鱷魚恤中心