🐷~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~🐽【 大喜屋任飲清酒x任食新鮮蝦蟹🤩 】#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🍱2小時晚市放題成人|$308/ppl聽講最近極尚大喜屋多左好多新野🤩今日等小編會一會佢先~🍣刺身壽司小編推薦大家試試蜜柑鯛,蜜柑鯛魚肉本帶有淡淡既橘香無腥味,配搭柚子醋醬汁,開胃醬汁微微帶酸好有夏日感🌞焦糖牛奶鵝肝壽司係同壽司郎同款😆面層薄薄一層焦糖脆,鵝肝軟滑,一咬落去面層脆口中層軟滑細嫩,忍唔住encore多幾次🤤🍲熱食方面推出左兩款避風塘炒蟹· 咖哩大頭蝦兩款熱食都採用新鮮蟹同大頭蝦,放題任食都有新鮮海鮮幾抵,小編都幾欣賞個咖喱汁,微辣香濃星級鐵板厚切鵝肝多士鵝肝愛好者除左鵝肝壽司之外都唔好錯過呢款厚切鵝肝多士啊~鵝肝勁厚身🤩入口綿密,多士非常脆口,一啖咬落去好有滿足感極品金枕頭榴槤燒作為榴槤愛好者,又點會錯過任何食榴槤既機會😋燒榴槤既外皮香口,內裡軟嫩,份量都比想像中大件,啖啖榴槤肉食得好過癮🍻飲品放題仲

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#🍻🍖 質素:

🍱2小時晚市放題成人|$308/ppl

聽講最近極尚大喜屋多左好多新野🤩今日等小編會一會佢先~

🍣刺身壽司

焦糖牛奶鵝肝壽司

🍲熱食方面推出左兩款
避風塘炒蟹· 咖哩大頭蝦

星級鐵板厚切鵝肝多士

極品金枕頭榴槤燒

🍻飲品
放題仲有無限日本清酒·燒酒·梅酒任飲🤩一路飲酒一路放開肚皮咁食,今次真係可以飲飽食醉

🍻 #極尚大喜屋 🍖
📍銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

🕵🏼‍♀️Find others in:
#beerpig銅鑼灣
#beerpig日本菜

2025-06-06 9844 瀏覽
每隔幾個月總會食放題一次,唔係自己想食,就係朋友想食,今次特別揀左嚟銅鑼灣嘅分店食,因為每年今日去銅鑼灣已成為習慣。極尚大喜屋嘅食物選擇多已經唔洗多講,今次介紹幾款之前未食過嘅,同埋個人嘅必食選擇。新品有 --焦糖牛奶鵝肝壽司: 朋友話最近每次去某連鎖壽司店都必食呢個,竟然見到呢度都有,一定要叫。我食完一啖都即刻同朋友講要嚟多round,真係好好食,件鵝肝面因為灑了糖做焦糖效果,鹹中帶甜嘅味道已經好吸引,而未完全融化嘅糖同埋已成焦嘅糖,令到件鵝肝多了一重香脆嘅口感。平時食鵝肝都係配多士,今次配上壽司飯同食,原來都可以好夾,而且飯粒索了鵝油嘅香味,入口就更香。咖哩大頭蝦: 驚喜位係個咖哩汁做得幾出色,咖哩味香濃不在話下,而味道係近似日本咖哩嘅特色--帶有鮮甜味,朋友話如果可以叫個白飯撈汁食就Perfect,真可惜呢度沒有白飯供應。個人選擇推介--海膽手卷、海膽魚籽拖羅蓉最中餅放題食嘅海膽都有咁鮮嫩嘅橙色已經夠吸引,入口仲要無腥苦味,而係微微嘅鮮甜,正!海膽魚籽拖羅蓉最中餅,睇完名加相都唔係好清楚咩係最中餅(之後上網查下,原來最中餅係日本嘅人氣甜點),上枱時,驟眼看都仍然唔知係咩嚟,仲懷疑

新品有 --

個人選擇推介--
海膽手卷、海膽魚籽拖羅蓉最中餅
放題食嘅海膽都有咁鮮嫩嘅橙色已經夠吸引,入口仲要無腥苦味,而係微微嘅鮮甜,正!海膽魚籽拖羅蓉最中餅,睇完名加相都唔係好清楚咩係最中餅(之後上網查下,原來最中餅係日本嘅人氣甜點),上枱時,驟眼看都仍然唔知係咩嚟,仲懷疑個似碟仔果塊嘢食唔食得。輕輕一咬,原來真係食得嘅,口感似雪糕筒果種威化,但無果種甜味,配埋海膽、拖羅蓉食,感覺更突出了刺身嘅海水鮮味。

避風塘炒蟹
細細碗有齊蟹殼、蟹鉗、蟹腳。蟹鉗仲要幾大隻厚肉。避風塘醬料又係做得好出色,夠晒香脆惹味,呢個時候如果有碗公仔麵撈嚟食就好啦,可惜又係無🤣

鮑魚
想輕易回本,緊係要叫鮑魚啦。
花雕醉鮑魚,酒味聞起上嚟好香,但入口唔會嗆喉;而飽魚口感爽脆、帶嚼勁。
花菇紅燒鮑魚,食完鮮鮑魚,緊係食埋呢個乾鮑魚,芡汁味夠濃,鮑魚、花菇都夠入味,而且夠腍,輕易嘴嚼。

自助區美食
藤椒魚皮
坊間都唔常見嘅惹味小食竟然都有!魚皮夠爽、夠鮮;藤椒味夠香、夠辣,勁好食!可惜嘅係魚皮切得較幼身,食起上嚟有d唔夠暢快。
炆猪手
豬手入味,但又唔會煮得太腍,反而仲有煙韌嚼勁嘅口感。

個人總評係,雖然唔係每樣都好好食,例如燒牛舌,今次就過左火喉,肉質韌到我都咬唔開。不過整體而言,都係值得推介嘅,抵食、選擇多、材料新鮮、烹調入味。

2025-06-04
午餐
2025-06-04 9317 瀏覽
在銅鑼灣的極尚大喜屋享受了一次令人驚喜的如自助餐般的日式放題。餐廳的環境舒適,空間寬敞,平日顧客眾多,好在有訂座🤍🌟食物種類多元化,熱食有海鮮、蒸魚、蒸點心、炸雞等。🌟乳豬必食,皮脆肉嫩,要留意出餐時間吃最新鮮的☺️🌟湯類有烏雞蟲草花湯、花膠湯羹等,湯頭香濃熱食方面🌟避風塘瀨尿蝦和小龍蝦鮮美可口,蒸魚的口感滑嫩,搭配各式蒸點心(蝦餃 燒賣 粉果)、乳鴿、羊架等等,食物的質素和味道令人印象深刻。餐廳的新菜式方面,🌟避風塘炒蟹的肉質鮮嫩,搭配獨特的調味,值得一試。🌟咖哩大頭蝦則是另一個亮點,新鮮蝦肉彈牙,咖哩醬汁濃郁,非常惹味。🌟壽司和刺身部分也相當不錯,如:海膽三文魚籽撻,味道鮮甜夠創新。🌟油甘魚、左口魚裙邊、三文魚腩、大蝦等也新鮮。🌟特別是焦糖牛奶鵝肝壽司,外脆內滑的口感讓人難以忘懷,與傳統壽司相比,這道創意料理增添了不少驚喜。🌟甜品方面,餐廳提供的韓國、法國及本地牌子雪糕,口感滑順,味道香濃,特別適合在飯後享用。🌟豆腐花和布甸的口感細膩,蓮子紅豆沙甜而不膩,讓人感到清新。🌟乳酪也相當受歡迎,搭配新鮮的水果,既健康又美味。🌟飯後水果方面,有哈密瓜、西瓜和桃駁梨等選擇多多。🌟榴槤控必食燒榴

🌟食物種類多元化,熱食有海鮮、蒸魚、蒸點心、炸雞等。
🌟乳豬必食,皮脆肉嫩,要留意出餐時間吃最新鮮的☺️

🌟湯類有烏雞蟲草花湯、花膠湯羹等,湯頭香濃

熱食方面

餐廳的新菜式方面,
🌟避風塘炒蟹的肉質鮮嫩,搭配獨特的調味,值得一試。

🌟壽司刺身部分也相當不錯,如:海膽三文魚籽撻,味道鮮甜夠創新。
🌟油甘魚、左口魚裙邊、三文魚腩、大蝦等也新鮮。

🌟乳酪也相當受歡迎,搭配新鮮的水果,既健康又美味。
🌟飯後水果方面,有哈密瓜、西瓜和桃駁梨等選擇多多。
🌟榴槤控必食燒榴槤,口感特別,炙燒過後甜味更出眾,值得一試。
2025-05-29
早前同朋友喺銅鑼灣試咗極尚大喜屋晚市放題,兩小時只係$308,性價比非常高,而且最近仲推出咗幾款新菜式!💡必食新品推薦:🍣 焦糖牛奶鵝肝壽司:用咗同壽司郎一樣嘅做法,鵝肝滑口無腥味,上面仲有焦糖牛奶醬,甜鹹平衡得好,入口即溶,完全係邪惡級美味。🦀 避風塘炒蟹:蟹鉗肉質實淨,炒香嘅蒜蓉同辣椒撲鼻,香口惹味,絕對唔係得個樣。🍛 咖哩大頭蝦:蝦身大隻結實,微辣帶香,掛汁一流🍱其他推介:除咗新品之外,刺身、壽司、燒物、水果甜品款式多又轉得快,整體質素對得住價錢,唔會求求其其!!極尚大喜屋今次新品加得好有誠意,三款菜都用料實在又有驚喜,特別推薦畀鍾意食海鮮或者壽司控。想平價食得好,可以一試!

💡必食新品推薦:

🍛 咖哩大頭蝦:蝦身大隻結實,微辣帶香,掛汁一流

🍱其他推介:
除咗新品之外,刺身壽司、燒物、水果甜品款式多又轉得快,整體質素對得住價錢,唔會求求其其!!

• 焦糖牛奶鵝肝壽司
  • 刺身拼盤
  • 焗廣島蠔
  • 燒菠蘿
6天前 0 瀏覽
銅鑼灣大喜屋地點超方便就喺地鐵站樓上座位舒服,夏天熱辣辣最緊要冷氣夠大上菜好快,都冇漏單仲經常推出新菜式,款式選擇非常多就算多人聚餐,都一定啱食首先先嚟刺身,非常新鮮,全部厚切上枱赤蝦好大隻,三文魚油脂分布均勻見島特選和牛芝士燒選用真和牛怪唔之得咁香牛味真係好重本油鹽焗大頭蝦用上新鮮大頭蝦爽口彈牙好多膏,淡淡鹽焗香味焦糖牛奶鵝肝壽司係壽司郎同款鵝肝烤到外皮小小香脆,內裏軟滑海膽拖羅蓉杯上面好多餸下邊有少少飯非常高質,不停encore籠仔豉汁蒸鱔鱔好肥美,豉汁蒸已經好鮮味仲有另一款做法係薑蔥炒鱔球,夠鑊氣好惹味每次嚟當然唔少得食芝麻雞翼,翠玉瓜,西京燒、炸榴槤等外邊自助區仲有大量冷盤前菜滕椒魚皮夠麻夠辣,每次必食仲有雞湯同糖水,甜品飲品性價比好高
銅鑼灣大喜屋地點超方便就喺地鐵站樓上
座位舒服,夏天熱辣辣最緊要冷氣夠大
上菜好快,都冇漏單

仲經常推出新菜式,款式選擇非常多
就算多人聚餐,都一定啱食
首先先嚟刺身,非常新鮮,全部厚切上枱
赤蝦好大隻,三文魚油脂分布均勻

見島特選和牛芝士燒選用真和牛
怪唔之得咁香牛味真係好重本

油鹽焗大頭蝦用上新鮮大頭蝦
爽口彈牙好多膏,淡淡鹽焗香味

焦糖牛奶鵝肝壽司壽司郎同款
鵝肝烤到外皮小小香脆,內裏軟滑

海膽拖羅蓉杯

上面好多餸下邊有少少飯
非常高質,不停encore

籠仔豉汁蒸鱔
鱔好肥美,豉汁蒸已經好鮮味
仲有另一款做法係薑蔥炒鱔球,夠鑊氣好惹味
每次嚟當然唔少得食芝麻雞翼,翠玉瓜,西京燒、炸榴槤等

外邊
自助區仲有大量冷盤前菜

滕椒魚皮夠麻夠辣,每次必食
仲有雞湯同糖水甜品飲品
性價比好高
  • 壽司
  • 海膽手卷
2025-07-29 0 瀏覽
極尚大喜屋 - 海膽拖羅蓉杯今日黎咗間位於銅鑼灣嘅放題專門店,喺港九新界都有分店,除咗水準高嘅刺身、魚生、串燒同埋日式料理,仲會定時推出新式嘅食品!有非常多款唔同嘅刺身魚生,三文魚、油甘魚同埋詞魚就係必食,仲有海膽手卷,另外就有見島特選和牛芝士燒,油脂豐富,入口即溶;仲有海膽拖羅蓉杯,鮮甜海膽,加上鮮味牌子仲有啖啖肉嘅拖羅蓉。熟食亦都唔惹少,推薦咖喱奶油大頭蝦、油鹽焗大頭蝦,新鮮彈牙多肉;重有籠仔豉汁蒸鱔、香烤乳鴿。
極尚大喜屋 - 海膽拖羅蓉杯

2025-07-27 0 瀏覽
大喜屋又有新菜式❤️💜新菜式有好新穎✨️避風塘炒蟹大大隻嘅新鮮蟹,炸得好酥脆又唔會油膩,而且配搭大量嘅炸蒜 ,真係超惹味超滿足 !鍾意食辣嘅人就啱晒🌶️焦糖牛奶鵝肝壽司,同某大型迴轉壽司店同款同味道✨️刺身款式多:三文魚,希靈魚,帶子,海螺,油甘魚,劍魚,甜蝦,赤海蝦,八爪魚,馬刀貝最正仲有松葉蟹腳,池魚,泰國虎蝦❤️全部都鮮甜肥美✨️壽司款類多:鵝肝,海膽,三文魚,油甘魚,芒果軟殼蟹卷✨️蒜蓉川式燒蠔 超多超多蒜蓉,係多到可以用匙羹先食幾啖蒜蓉先,蠔又勁大隻勁肥美,搞到忍唔住食左幾round ✨️鮑汁燴干鮑花膠鮑魚同花膠與鮑汁搭配蔬菜一起燴煮,善用鮑魚醬汁的鮮甜,讓蔬菜嚐起來更入味可口❤️自助區位置很大又企理,甜品,前菜,沙律,飲品,海鮮,應有盡有❤️
大喜屋又有新菜式❤️💜新菜式有好新穎

✨️避風塘炒蟹

焦糖牛奶鵝肝壽司,同某大型迴轉壽司店同款同味道

最正仲有松葉蟹腳,池魚,泰國虎蝦
❤️全部都鮮甜肥美

✨️壽司款類多:
鵝肝,海膽,三文魚,油甘魚,芒果軟殼蟹卷

✨️蒜蓉川式燒蠔

✨️鮑汁燴干鮑花膠

2025-07-26 250 瀏覽
黎銅鑼灣極尚大喜屋記得一定一定要BOOK位。我六點到達,門口已經塞滿準備入場既食客,聽到WALK-IN要等至少1小時,真係覺得個FRIEND好叻,早早BOOK左位。除左食刺身,仲有食比目魚西京燒、鮑魚皇帝蟹黃粥、北海道帶子刺身、黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷、串燒廣島蠔、花雕醉鮑魚、避風塘炒蟹、黑椒牛柳粒。每樣都好有特色。比目魚西京燒甜甜地,魚肉嫩滑,燒得啖啖入味。鮑魚皇帝蟹黃粥有驚喜,粥身滑滑,鮑魚同蟹黃配埋一齊,好鮮甜。北海道帶子刺身新鮮到爆,點少少醬油,勁鮮美。黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷芝士味濃但唔會壓過蟹肉,炸得金黃脆口,好正。串燒廣島蠔好Juicy,燒得啱啱好。花雕醉鮑魚酒香撲鼻,凍食好啱呢個天氣。避風塘炒蟹蟹肉緊實,辣味適中。仲有黑椒牛柳粒.....樣樣都好好味。QR點餐快,食物轉頭就到,整體感覺非常好,值得再嚟。

比目魚西京燒甜甜地,魚肉嫩滑,燒得啖啖入味。
北海道帶子刺身新鮮到爆,點少少醬油,勁鮮美。

串燒廣島蠔好Juicy,燒得啱啱好。
花雕醉鮑魚酒香撲鼻,凍食好啱呢個天氣。

QR點餐快,食物轉頭就到,整體感覺非常好,值得再嚟。
2025-07-17
$338.8 (晚餐)
  • 焗廣島蠔
  • 炸物
  • 鮮蟹粥
  • 創意壽司
  • 蟹粥
  • 魚生
🐟🍤【 極尚大喜屋 】 🍣🍢⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄食完「極尚大喜屋」午市放題,嚴選十大我覺得好食的😋✍🏻‼️重點必食‼️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥇焦糖牛奶鵝肝🏆(Creamy到呢!)🥈極品金枕頭榴槤燒🥉見島特選和牛芝士燒(用真和牛🐂)♥️私心推介♥️⭐️⭐️⭐️4️⃣ 泰式咖喱大頭蝦(個咖喱汁不得了,直情想揾印度薄餅來點)5️⃣花雕醉鮑魚(煮到好腍,又入味)6️⃣避風塘炒蟹(惹味到舔手指)7️⃣籠仔豉汁蒸鱔 (豉汁濃郁,鱔肉鮮嫩)8️⃣海膽拖羅蓉蟹籽杯9️⃣魚籽醬煙三文魚龍蝦沙律多士🔟金湯燴花膠🐟刺身質素也過關,三文魚係極厚切🔪🍤炸物金黃酥脆,唔會過份油膩🍦雪糕有Häagen-Dazs,我食咗4杯😂午市任飲任食3小時,成人$248/位(另加一)係抵食嘅😌⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️其餘美食:薑蔥爆鱔球|星級鐵板厚切鵝肝多士|藍莓醬蘋果鵝肝|川燒廣島蠔|皇牌燒乳鴿|燒溫室甜菠蘿▪️刺身:三文魚|赤貝|北海道帶子|甜蝦|極品大赤蝦▪️炸物:脆皮炸鮮奶|脆炸貓山王|紫心香芋丸⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:極尚大喜屋 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓⋄🔥更多同區美食👉🏻⋄
🐟🍤【 極尚大喜屋 】 🍣🍢

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

食完「極尚大喜屋」午市放題,嚴選十大我覺得好食的😋✍🏻

‼️重點必食‼️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥇焦糖牛奶鵝肝🏆(Creamy到呢!)
🥈極品金枕頭榴槤燒
🥉見島特選和牛芝士燒(用真和牛🐂)
♥️私心推介♥️⭐️⭐️⭐️
5️⃣花雕醉鮑魚(煮到好腍,又入味)
6️⃣避風塘炒蟹(惹味到舔手指)
7️⃣籠仔豉汁蒸鱔 (豉汁濃郁,鱔肉鮮嫩)
8️⃣海膽拖羅蓉蟹籽杯
9️⃣魚籽醬煙三文魚龍蝦沙律多士
🔟金湯燴花膠
🐟刺身質素也過關,三文魚係極厚切🔪
🍤炸物金黃酥脆,唔會過份油膩
🍦雪糕有Häagen-Dazs,我食咗4杯😂
午市任飲任食3小時,成人$248/位(另加一)
係抵食嘅😌

|燒溫室甜菠蘿
▪️刺身:三文魚|赤貝|北海道帶子|甜蝦|極品大赤蝦
▪️炸物:脆皮炸鮮奶|脆炸貓山王|紫心香芋丸
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:極尚大喜屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

🔥更多同區美食👉🏻

2025-07-21
10 分鐘 (堂食)
2025-07-25 0 瀏覽
最近早咗收工,去咗銅鑼灣大喜屋食放題食個early dinner ,等位唔使等咁耐,食完7點交枱已經見到出邊勁多人排隊!早食早享受🤭見島特選和牛芝士燒🔥食材用左真和牛😍好濃郁牛香味油鹽焗大頭蝦🦐用左新鮮大頭蝦黎鹽焗,肉質爽口彈牙焦糖牛奶鵝肝壽司🍣 呢款之前喺壽司郎都食過😋大大嚿嘅鵝肝經過火炙,口感更加溶化,不得了!海膽拖羅蓉杯🧡滿佈蟹籽同海膽,底下仲有口感細滑嘅拖羅蓉,呢款值得encore👍🏻多款煮物都好吸引,有炆冬菇鮑魚、炒蟹、焗蠔等等,食材非常高質!甜品一定唔可以錯過Häagen-Dazs 雪糕,有多款口味🍨

見島特選和牛芝士燒🔥食材用左真和牛😍好濃郁牛香味

油鹽焗大頭蝦🦐用左新鮮大頭蝦黎鹽焗,肉質爽口彈牙

2025-07-23 0 瀏覽
一排冇食過放題,一食一定諗起極尚大喜屋,食物選擇多到爆炸😍 海鮮、壽司、刺身,樣樣新鮮,唔怪之得次次去都勁多人🙌🏻🥁 自助區亮點推介新鮮海鮮:大蝦、青口、蜆全部新鮮又鮮甜🦐🦀蒸魚:魚肉嫩滑燒味:口感鬆化,肥而不膩蒸點心:點心控必試!小龍蝦:麻辣小龍蝦惹味又Juicy炸物:炸雞和炸餃子超邪惡,外層香脆,真係會忍唔住係咁食😬🍣 壽司同刺身壽司同刺身係絕對係我今次嘅目標😎三文魚腩、油甘魚,切得勁厚實,入口即化,食完係馬上想再食第二塊❗️極品大赤蝦:蝦肉晶瑩剔透,入口鮮甜彈牙,帶點海洋嘅清香,超級推薦❗️仲有蜜柑鯛:魚肉帶有淡淡嘅柑橘清香,肉質細膩鮮甜😍今次仲試左之前未試過嘅新品😎• 見島特選和牛芝士燒 🥩🧀用真見島和牛,肉質嫩滑,油花分佈均勻,燒完外脆內軟,配上濃郁嘅芝士,香氣四溢😋 真和牛嘅質感同味道• 焦糖牛奶鵝肝壽司 🍣壽司郎同款😛,鵝肝濃郁夾埋外層焦糖嘅甜香完美融合,好特別🤤•籠仔豉汁蒸鱔 🐍蒸得軟腍入味,甜甜咸咸嘅醬汁滲入鱔肉,口感滑嫩,絕對係隱藏必試菜🫢除此之外,仲有不同的燒物可以叫,同埋勁多甜品雪糕,相信大家一家食過🤭

一排冇食過放題,一食一定諗起極尚大喜屋,食物選擇多到爆炸😍 海鮮、壽司刺身,樣樣新鮮,唔怪之得次次去都勁多人🙌🏻

🥁 自助區亮點推介

新鮮海鮮:大蝦、青口、蜆全部新鮮又鮮甜🦐🦀

蒸魚:魚肉嫩滑
燒味:口感鬆化,肥而不膩

蒸點心:點心控必試!
小龍蝦:麻辣小龍蝦惹味又Juicy
炸物:炸雞和炸餃子超邪惡,外層香脆,真係會忍唔住係咁食😬

🍣 壽司刺身

壽司刺身係絕對係我今次嘅目標😎三文魚腩、油甘魚,切得勁厚實,入口即化,食完係馬上想再食第二塊

仲有蜜柑鯛:魚肉帶有淡淡嘅柑橘清香,肉質細膩鮮甜😍

今次仲試左之前未試過嘅新品😎

• 見島特選和牛芝士燒 🥩🧀

• 焦糖牛奶鵝肝壽司 🍣

壽司郎同款😛,鵝肝濃郁夾埋外層焦糖嘅甜香完美融合,好特別🤤

•籠仔豉汁蒸鱔 🐍

2025-07-17 0 瀏覽
家人们谁懂啊,昨天我满怀欢喜都极尚大喜屋吃饭,慕名而来,想着能吃一顿开开心心的饭,我刚从直通巴士过关便马不停蹄过来,连行李都拖了进来,不料这裏的服务态度简直令人发指,有一个头发灰灰的男服务员,眼睛贼少的,居然把整盘烧生蚝反倒在了我的行李箱上,而且不但敷衍了事,充满晦气一道歉,顶着一张臭脸,搞很好像是我的问题,咱们以前在尖沙咀分店怎会有这种糟糕的体验,食物质素还好,但吃了满肚子气,家人们请避雷
放工去咗食銅鑼灣的「極尚大喜屋」,試了他們的新品任食菜單,整體體驗非常驚喜!餐廳環境舒適,服務態度也很好,最吸引人的當然是豐富多樣的菜式選擇,選擇多到眼花繚亂,由刺身、壽司🍣炸物、煮物樣樣有,尤其是幾款新品,焦糖牛奶鵝肝壽司及海膽拖羅蓉蟹籽杯絕對值得一試。 北海道帶子刺身,鮮甜彈牙,完全冇雪藏味。 極品大赤蝦size超大,蝦肉爽口,蝦頭仲有膏,超正! 甜蝦刺身鮮味十足,入口即化,可以encore多幾轉! 壽司創意與傳統兼備,魚籽醬煙三文魚龍蝦沙律多士,脆口多士配龍蝦沙律,奢華又惹味。 焦糖牛奶鵝肝壽司,鵝肝的濃郁與焦糖的甜香完美融合,口感細膩滑順,鵝肝入口即溶,焦糖微甜,同壽司飯出奇地夾!黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷,松露香濃,軟殼蟹脆口,層次豐富。 三文魚花之戀壽司,經典之選,三文魚新鮮肥美。 海膽拖羅蓉蟹籽杯海膽新鮮甘甜,拖羅蓉的油脂香氣與蟹籽的爆脆口感層次豐富,每一勺都是滿滿的幸福口感。 籠仔豉汁蒸鱔鱔肉鮮嫩無腥味,豉汁入味,蒸製的時間剛剛好,肉質緊實又滑嫩,搭配籠仔的香氣,風味獨特。 見島特選和牛芝士燒,真和牛!肉質軟嫩,芝士濃郁,必食! 星級鐵板厚切鵝肝多士,鵝肝
放工去咗食銅鑼灣的「極尚大喜屋」,試了他們的新品任食菜單,整體體驗非常驚喜!餐廳環境舒適,服務態度也很好,最吸引人的當然是豐富多樣的菜式選擇,選擇多到眼花繚亂,由刺身壽司🍣炸物、煮物樣樣有,尤其是幾款新品,焦糖牛奶鵝肝壽司及海膽拖羅蓉蟹籽杯絕對值得一試。

黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷,松露香濃,軟殼蟹脆口,層次豐富。
三文魚花之戀壽司,經典之選,三文魚新鮮肥美。

海膽拖羅蓉蟹籽杯

籠仔豉汁蒸鱔

見島特選和牛芝士燒,真和牛!肉質軟嫩,芝士濃郁,必食!
星級鐵板厚切鵝肝多士,鵝肝外脆內嫩,配多士超邪惡。

油鹽焗大頭蝦,蝦肉新鮮彈牙,簡單調味已足夠鮮甜。
皇牌燒乳鴿皮脆肉嫩,燒得剛剛好,唔會乾柴。

芝麻雞翼外皮香脆,芝麻香濃,雞肉juicy。
紫心香芋丸外脆內軟,芋泥香甜,作為甜品都得! 天婦羅蝦炸粉薄脆,蝦肉爽口。

海燕窩椰汁燉木瓜滋潤養顏,椰香濃郁~
藍莓醬蘋果鵝肝創意配搭,鵝肝嘅油香同藍莓醬嘅酸甜好夾。

刺身壽司到鐵板燒、炸物、煮物,款式多到試唔晒,仲有日本清酒啤酒,珍珠奶茶楊枝甘露等飲品,仲有Häagen-Dazs雪糕任食,性價比好高。

2025-07-06 1493 瀏覽
親友外哋回來,一行八人,食物都非常豐富,根本就冇辦法可以食得齊,有刺身,蒸煮炆炸燉都有是但揀選咗自己喜愛嘅食物,食到都飽一飽,外邊有自助吧有熟食區,汽水啤酒,青酒都有,水果,蛋糕仔等值得一題就係焦糖鵝肝壽司,外脆內軟唔會有太大浸肝油膩嘅味刺身一般,都尚算新鮮,熱食只食左鮑魚花膠之類,天婦羅及其他炸物都未有機會食到,因太飽了下次一定會再嚟食齊佢
焦糖鵝肝,入口鬆化,唔嬲
醉酒鮑魚,爽
紅燒鮑魚,入味香濃
指定動作,刺身尚算新鮮
金湯花膠,花膠都幾大塊
水果甜品一半,仲有Häagen-Dazs雪糕任食都算抵
2025-07-05 1245 瀏覽
這間日式放題餐廳令人驚喜,午餐體驗堪稱完美!首先,3小時的用餐時間非常充裕,讓人可從容享受美食。餐廳不僅提供經典日式料理,還有中式點心、中湯和熱盤選擇,種類豐富,滿足不同口味。刺身是亮點,樣樣新鮮,入口即化,質素媲美高級壽司店!更令人興奮的是這裡的特別菜式,例如海膽餅,濃郁鮮香;焦糖鵝肝,甜鹹交融,入口絲滑;還有燒榴槤,獨特香氣令人回味無窮。整體而言,菜式創意十足,選擇多樣,無論是日式粉絲還是喜愛中西融合的食客,都能找到驚喜。服務態度親切,環境舒適,性價比極高,絕對值得一試!提提必須提早預訂。
2025-07-01