2003-02-01 22 瀏覽
我今次是第二次去,佢多左一樣海參豬肉丸,咬入去味道非常濃郁鮮味,食過都會贊正,價錢都唔係好貴,值得一試~~因為唔夠侯,便叫多一個淨牛丸,味道冇變,一樣咁有水準,爽口,彈牙!!所以我極力推介~~
2003-02-01 21 瀏覽
通常都會叫碗牛筋丸墨丸麵,牛筋丸比一般牛丸更爽口彈牙,唯一不好的就是會「涉」都一牙都係頑強牛筋好難搞。如果嫌牛筋丸可選豬肚丸一樣有特色。墨丸是牛丸以外另一主打,散買仲比牛丸貴成倍tim!
2003-01-15 7 瀏覽
牛丸大王,實至名歸,其實墨魚丸及手轆魚麵都唔錯,感覺更勝牛丸。現在所有牛丸都係其他地方來貨,係唔係自家人手製都唔知道,不過,味道都算幾好,彈牙可口,一試無妨。
2003-01-07 0 瀏覽
終於有機會食過樂園d 牛丸,都幾好食,幾彈牙,不過鞋左少少,18 蚊稍貴,d 牛腩麻麻地,3 蚊油菜,5 蚊凍茶,又平喎!下次先試下花膠牛丸同魚麵。
2002-10-24 1 瀏覽
見到牛丸大王,當然係去試。唔知係唔係自己見識少,我叫碗牛丸河,上菜時竟然見到個碗有兩種丸,分別係兩粒牛丸,三粒牛根丸。於是叫個上菜阿姐黎問,佢竟然答我o黎到係咁,想只見牛丸,就要主動叫佢走牛根丸。真係有冇搞錯!我叫牛丸,牛根丸仲多過牛丸。上來的不是"淨"牛丸河,竟是客人的責任!我女朋友叫個牛根丸麵,就全是牛根丸!為什麼佢又唔放幾粒牛丸落去呢?我想食牛丸,才叫牛丸!點知牛根丸仲多過牛丸,仲叫我自己走牛根丸,算點?!牛丸咁道不錯,牛根丸就麻麻。
牛丸咁道不錯,牛根丸就麻麻。
2002-06-06 8 瀏覽
樂園不但牛丸靚墨丸正,湯水一樣冇得彈........<br>不過人多時會比較迫,服務員人手不足造成服務上出現問題,客人太多同樣做成地方的不潔.......不過樂園廚師,樓面也極之靚仔靚女....特別是收銀的姐姐^^
樂園不但牛丸靚墨丸正,湯水一樣冇得彈........
<br>
2002-06-02 0 瀏覽
這裏的牛丸, 尤其是黑椒牛丸, 肉質幼滑而彈牙, 汁液豐富, 真正是無得彈, 且油菜只是三元一碟, 但份量非常細, 蚝油非常差, 座位擠迫, 繁忙時間, 人迫人, 非常難頂, 柯打又亂, 湯水及油亂洒, 地方又極之不潔, 真是吾不欲觀之矣o 如果環境可以改善, 是值得光顧的o
2002-05-31 3 瀏覽
正!!我食咁多麵,這間也是十分唔錯!!!值得一試!
正!!我食咁多麵,這間也是十分唔錯!!!值得一試!
2002-05-01 2 瀏覽
這樂園名不副實, 地方不清潔, 服務不佳, 碗筷油膩, 座位擠迫, 食客背貼背坐, 通道狹窄, 隨時有給滾水燙傷的可能, 價錢偏貴, 雖然招牌的黑椒牛丸爽口彈牙十八元一碗, 油菜只售三元( 很細碟, 不超過二兩), 請千萬不可要他們的蚝油。大致來說, 其實不算抵食, 湯水很多味精, 喝完口渴到不得了, 所以試過便算, 不值得再去。
2002-04-30 3 瀏覽
睇過食評話d牛丸好彈牙, 好正, 咪走去試下, 點了黑椒牛丸魚麵, 牛丸並非如食評般彈牙, 都幾普通下, 不過3蚊一碟菜, 認真幾抵
2001-06-29 2 瀏覽
呢度D 魚餃魚扎魚蛋扎肉牛丸牛筋丸豬肉丸墨魚丸全部都好食,啖湯都幾好(雖然我嫌佢淡o左D)我個人認為必試牛丸,魚扎同墨魚丸
我個人認為必試牛丸,魚扎同墨魚丸
2001-02-27 0 瀏覽
樂園打正招牌做牛丸,d牛丸果然十分出色。夠味又有口感。但我覺得樂園真正的主角係牛腩魚麵。牛腩好入味,又夠淋,好好味。而魚麵就好彈牙,兩者相配,簡直係一絕。樂園仲有三蚊碟油菜,五蚊杯飲品,如果你唔怕佢地方唔夠清潔同招呼唔多好的話,樂園的確係旺角的上佳選擇。
2000-12-04 1 瀏覽
係人到呢度都實食佢地的牛丸,因為實在太彈牙啦。其實佢地以前係用人手打牛丸,我想現在已經唔係,但佢地的牛丸可以話係香港數一數二好味同彈牙。但係黑椒牛丸就麻麻地,黑椒搶晒D牛肉味。其他,好似魚麵,就幾特別,不過好唔好食呢。其真就係將魚蛋肉弄平,壓成麵條般。
係人到呢度都實食佢地的牛丸,因為實在太彈牙啦。

2000-04-17 0 瀏覽
樂園o 既牛丸正就係人都知,我諗好多人都試過佢果種入口彈牙、而咬落有肉汁o 既感覺……但除o 左牛丸外仲有其他野好食o 家…例如貪心o 既人可以叫下四寶丸啦,一次過可以食勻幾種好彈牙o 既丸…另外魚餃都好正,大大隻魚餃o 拍入口,一咬入去,裏面肉汁慢慢滲出,正!而人人話好正o 既魚麵就未食過,次次去都掛住食其他野,唔記得o 左……順帶一提,而家佢D 油菜只係三蚊一碟咋,雖然細細碟,但係三蚊咋,仲想點﹖
係人都知樂園d 牛丸好出名~ 地牛丸好有彈性~ 咬落去索索聲~ 但係有無好似食神入面可囉黎打兵兵波?? 咁又無咁誇~ 不過除左牛丸外, 地出的手轆魚麵亦都好正~ 我每一次去都係整碗淨牛丸~ 再加一碗魚餃魚麵~
係人都知樂園d 牛丸好出名~
地牛丸好有彈性~ 咬落去索索聲~
但係有無好似食神入面可囉黎打兵兵波??
咁又無咁誇~
不過除左牛丸外, 地出的手轆魚麵亦都好正~
我每一次去都係整碗淨牛丸~
再加一碗魚餃魚麵~