2024-10-21 56 瀏覽
琴晚見到d咸蛋酥個樣好似幾靚咁,於是買咗3個,滿心歡喜5打開食,點知d味勁怪,擺唔到入個口度食,里面d蓮蓉好酸,餅皮又有噏味,3個都係酸臭味,跟本放唔到入口☹️
2023-04-25 1082 瀏覽
24/4/2023 本人多次幫襯 但近期服務態度及店內麵包水準的而且確明顯下降昨天24/4買了幾款麵包 今早小朋友預備用麵包當早餐的時候發現竟然發霉25/4早上(剛巧滂沱大雨)馬上到店舖提出要求更換或退錢店內職員竟然表現出不耐煩的樣子不肯承認自己的麵包有問題還說是我存放位置不恰當說真的 當天滂沱大雨我才不會因為10多元的麵包要求他們退款況且我有購買的紀錄我便馬上拍照記錄麵包的情況 講多無謂 既然店員不肯承認自己有問題店主不在現場 不能不在此奉勸大家購買麵包是一定要小心知道這間店舖也供應其他舖頭麵包的堂食服務有見及此,我也不會再幫襯這些店舖受氣也吃壞人 最嚴重的問題是不肯承認自己錯誤現在天氣轉為炎熱 食物處理,的確要小心這間麵包舖的衛生程度真的令我很憤怒回報衛生署此事項避免客戶食物中毒
24/4/2023

我便馬上拍照記錄麵包的情況
講多無謂 既然店員不肯承認自己有問題

店主不在現場 不能不在此奉勸大家購買麵包是一定要小心

知道這間店舖也供應其他舖頭麵包的堂食服務
有見及此,我也不會再幫襯這些店舖受氣也吃壞人
最嚴重的問題是不肯承認自己錯誤
現在天氣轉為炎熱 食物處理,的確要小心
這間麵包舖的衛生程度真的令我很憤怒
W的發霉麵包
2023-04-24
  • W的發霉麵包
2022-12-30 903 瀏覽
九龍城沒太多麵包店,在車仔麵對面見到這間麵包店,之前裝修好像比較舊式,現在轉換了,比較時髦的裝修,而且比較亮麗肉鬆海苔,是一個長條形的麵包,上邊除了肉鬆之外還有鮮奶油,讓我在青衣最喜愛的肉鬆差不多,中間那些奶油醬,有點兒像椰絲或是雞尾包中間的餡料,不過太甜得來沒有吃到一絲絲椰絲,因此是相當吸引而且抵讚。另外就買了吞拿魚,雖然餡料不算太多,不過味道調較啱啱好,酸味不會太強,汁醬較多,它的麵包味道本身有點香氣,因此非常出眾
,不過太甜得來沒有吃到一絲絲椰絲,因此是相當吸引而且抵讚。

另外就買了
吞拿魚,雖然餡料不算太多
早餐
2022-05-30 1176 瀏覽
最近睇Youtube見到有人介紹九龍城一間Burger店,話佢嘅麵包係自家製之餘,係附近仲開左間麵包舖😯。當時佢有拍攝埋麵包舖,我見到有款叫麥香蛋白蛋糕,一直中意食麥皮嘅我,即時入左腦😏。麥香蛋糕(加麥皮) $18當日下午2點幾去到,得番最後一件,其餘果D係無加麥皮嘅麥蛋糕,識揀一定揀有麥皮。我第一次見呢款蛋糕,佢係裡裡外外都舖滿麥皮,非常吸引!雖然蛋香味無全蛋嘅海棉蛋糕咁濃,但都有蛋味,另外仲有淡淡麥皮香,而且仲食得到一粒粒嘅麥皮,非常有口感,加上甜度低、空孔細密有彈性、鬆軟,係一款唔錯嘅蛋糕。

麥香蛋糕(加麥皮) $18

麥香蛋糕

我第一次見呢款蛋糕,佢係裡裡外外都舖滿麥皮,非常吸引!

2022-05-21
下午茶
2020-04-25 2312 瀏覽
麵包幾好食但啲店員成日用手掂啲麵包🤭😣仲有用手收完錢又伸入去個麵包膠袋到😖🥵🥶🤢🤮🤮希望老闆正視下衛生🥴🥴🥴唔係啲包幾吸引都浪費咗😰😰
麵包幾好食
但啲店員成日用手掂啲麵包🤭😣
仲有用手收完錢又伸入去個麵包膠袋到😖🥵🥶🤢🤮🤮
希望老闆正視下衛生🥴🥴🥴
唔係啲包幾吸引都浪費咗😰😰
2020-01-10 745 瀏覽
麵包款式好多,當中有啲款都幾特別不過其實價錢牌同盤上嘅麵包唔相符😂,牌上寫吞拿魚餡法包,點知係法蘭克福腸法包🤪 又將芝士包放咗係肉鬆包嘅牌下面🤪不過係幾好食,撞啱佢新鮮出爐😋但應該真係唔太衛生,見住老闆收完錢又用手掂到麵包!
麵包款式好多,當中有啲款都幾特別

不過係幾好食,撞啱佢新鮮出爐😋

但應該真係唔太衛生,見住老闆收完錢又用手掂到麵包!
法蘭克福腸法包
芝士包
2020-01-10
法蘭克福腸法包
芝士包
2019-10-03 1727 瀏覽
以為電影先出現既畫面從來無諗過真實會見到,麪包師傅從廁所到返入鋪竟然無洗手仲笑笑口同個男人話*無敵囉*吾係住得近有時趕車我都吾想買依到既包,隔夜包都拎出黎賣,有*益*味,從前吾好食到依家係難食,除左食得出愈來愈求其之外就係只為賺錢無為香港人服務的心以後,行多條街都吾想洗無謂錢,寧願比乞丐
以後,行多條街都吾想洗無謂錢,寧願比乞丐
2019-09-13 1264 瀏覽
我一個禮拜都會過嚟四五次買麵包, 我好鍾意食佢啲法國麵包不過而家已經轉咗師傅未到不一樣, 猜出呢個麵包皮韌到無倫! 焗返熱都係好韌! 點解啲蛋糕又唔同咗未到難食咗好多特別係個藍莓芝士蛋糕根本都不一樣, 藍莓少咗好多芝士蛋糕味道減咗料, 完全都唔好食. 我以前好鍾意喺嗰度買班蘭蛋糕,曲奇餅,芝士蛋糕, 方包, 煙肉法包同埋 腸仔法包. 試勻曬都好難食以後都唔會再去買!Im just not happy anymore the chef left and changed other bakers which are completely different! So depress

其他
2016-11-07 2259 瀏覽
雖則自己做麵包係有樂趣....但總有懶惰嘅時候...但早餐又唔可以唔食...所以有時出街要搵定一d麵包店以作後備...九龍城呢間「W Bakery」小店...幫襯咗好幾年...每次都必定買「咖啡朱古力麵」...大大個只需$17!內裡有5小個...size唔細...早餐食一個都夠飽呢...麵包聞落好香咖啡味...但重點係核心內圍!因為內裡全部都係朱古力!食法可以有2種:1. 室溫食:包內嘅朱古力呈粒狀...仲要唔細粒㗎!一小粒朱古力咬開後...喺口裡慢慢溶化...感覺超high...2.微微加熱食:由於朱古力係一粒一粒...輕輕加熱後會變為朱古力漿...變相即係食緊流心朱古力包!呢個包真係無得輸!而且朱古力嘅質素一d都唔差!性價比超高!輪椅入唔到㗎...無所謂啦...又唔係cafe...店內姐姐會幫忙呢~
所以有時出街要搵定一d麵包店以作後備...
大大個只需$17!
麵包聞落好香咖啡味...但重點係核心內圍!
因為內裡全部都係朱古力!
食法可以有2種:
呢個包真係無得輸!而且朱古力嘅質素一d都唔差!性價比超高!
2015-08-08 1483 瀏覽
標題已經係我想寫既重點。雖然只係13蚊都算平, 我地好懷疑佢工場水質有問題。成陣怪味咁, 而且個椰賓好散, 碎濕濕咁。屋企人唔肯食, 掉左。無下次喇,真係唔想嘥錢又嘥野。
標題已經係我想寫既重點。
屋企人唔肯食, 掉左。
無下次喇,真係唔想嘥錢又嘥野。
2014-04-02 1159 瀏覽
新鮮好味,每次經過都會嚟買蛋糕,因為真係新鮮好味。一個原條合桃香蕉蛋糕,鬆化有香蕉味,只係賣14元,老實,如果去日式連鎖店一定要雙倍價錢。蛋糕仔一盒都只係15元,仲要日日清,保証新鮮。不過唔知係咪唔憂做,D收錢阿嬸態度認真差到爆。
新鮮好味,每次經過都會嚟買蛋糕,因為真係新鮮好味。
不過唔知係咪唔憂做,D收錢阿嬸態度認真差到爆。

2012-10-30 933 瀏覽
我已經試過無數次一心諗住買面包留黎聽日做早餐,最後忍唔住食左今次o既事發地點係樺面包,之前試過晨早黎買早餐,選擇唔多,當時試後感係 ok , 都想食下其他包款,睇下更合心會唔會有驚喜今日就正正係下午時份,面包櫃排得滿滿 , 有唔少包款都好吸引 ,最後我地一人揀左一個 , 跟住不約而同咁一出門口就話想即刻食 xd1. 奶酪吉士包~ 漲卜卜o既外表己令人垂涎三尺 , 頂層係烘乾左帶有焦香o既芝士 , 吉士醬o係包中心近乎飽和 , 又香又軟滑 , 甜度得宜 , 又無過份o既奶味就算大大淡硬入口都毫不覺膩 , 面包稍為薄左 d , 但味道口感都好好2. 酥皮果占包~ 同樣係有 d 糖霜o係面 , 灑o係酥皮上可以令酥皮除牛油味外帶微甜餡料不及奶酪吉士包多 , 無一咬湧出果占 , 食到第三啖先見到佢o既蹤影 , 果占呈半溶o者喱狀 , 仲係微暖o既 , 超好味 ! 係酸甜o既黃梅口味 ,幸好面包本身不帶甜味 , 而酥皮本身偏乾身 , 配合濕滑果占就合到好處## 兩個包o既味道同賣相都可稱得上係滿分 , 硬要雞蛋裏挑骨頭o既 ,就係佢地個包底都係好薄 , 好容易一咬就爆醬 , 要小心 d 食 ,
今次o既事發地點係樺面包,之前試過晨早黎買早餐,選擇唔多,
1. 奶酪吉士包

2. 酥皮果占包
就係佢地個包底都係好薄 , 好容易一咬就爆醬 , 要小心 d 食 , 準備紙巾

2012-10-29
  • 酥皮果占包
  • 奶酪吉士包
2012-07-07 447 瀏覽
星期六巴士總比平日早一兩分鐘到 , 每站一兩分鐘 , 於是落車時間比平時早大約五至八鐘 , 有時間比我行後一條街黎到獅子石道呢間 W Bakery , 享受下新鮮出爐面包 ,因平時多數都係早一日買定o既隔夜早餐或者食餅乾可能時間尚早 ( 7:20am ) , 職員們都做緊各樣準備工作面包架有各種面包o既名牌 , 但有近一半係未整出黎 有o既都係一d 普通款式 ... eg : 菠蘿包雞尾包提子等等 本來想買 $ 7 兩個蒜蓉包加菠蘿包 , 夾好上托盆後 ...有職員捧來一盆新鮮出爐o既芝士條 , $6.5 /1 然後我即刻轉呔 , 換上一條芝士條到收銀處稍等了會阿姐見到我 , 總算有盡快放低工作黎收錢 ~芝士條熱烘烘得燙手又灼口 , 要等一等先食包頭硬左少少 , 唔夠鬆軟 , 有 topping o既位置就 ok 中間脆脆地口感唔錯 , 芝士味唔出眾 ,被沙律醬o既味道蓋過而沙律醬係比較不討好多o既o個種 , 係半透明 paste 狀的食落去比較黏口 , 唔及白色o個程沙律醬滑溜 不過新鮮熱辣o既面包 , 點都唔會差得去邊 , 總有個 ok =)## 難得找到一間近落巴士o既面包店 ,
星期六巴士總比平日早一兩分鐘到 , 每站一兩分鐘 ,
於是落車時間比平時早大約五至八鐘 , 有時間比我行後一條街
因平時多數都係早一日買定o既隔夜早餐或者食餅乾
面包架有各種面包o既名牌 , 但有近一半係未整出黎
有職員捧來一盆新鮮出爐o既芝士條 , $6.5 /1
然後我即刻轉呔 , 換上一條芝士條到收銀處稍等了會
阿姐見到我 , 總算有盡快放低工作黎收錢 ~

芝士條熱烘烘得燙手又灼口 , 要等一等先食
食落去比較黏口 , 唔及白色o個程沙律醬滑溜
## 難得找到一間近落巴士o既面包店 , 我會再黎 ...
試試唔到種類o既面包西餅 , 可能下一個就會笑臉了 ^^
2012-07-07
外賣自取
$6.5 (早餐)
2010-12-02 440 瀏覽
夜晚七點幾行經九龍城見呢間麵包店人頭湧湧,場面墟冚。於是入內查探,發覺啲人呢個鐘數仲仍然買好多麵包、蛋糕、曲奇餅。於是我都唔執輸,買咗個香蕉蛋糕。雖然個香蕉蛋糕賣相普普通通,但香味十足,真係好想即刻一啖食落口。不過要趕住食晚飯,唯有留返第二日先食。雖然個蛋糕隔咗一日,但係香味仍然強烈,食落口仲非常鬆軟,估計材料十足。食完一個仲好回味,下次經過九龍城,都一定要去返呢間樺麵包再買來食。

2010-11-24
2010-10-24 358 瀏覽
在附近吃過午飯,路經此地,見這店有不少麵包賣,價錢又不算貴,買了一個「黑糖十字包」回家做下午茶。這「黑糖十字包」味道甜甜的,包身質感鬆脆,中間還夾雜著一些提子乾,不算難吃,但也未去到十分好吃的地步,用來裹腹,是可以的,但以$4一個的價錢來說,雖不算貴,可也算不上特別便宜,要是喜吃麵包的話,一試固然無妨,但要是不愛吃麵包的話,便可以不試了。