2007-10-02 15 瀏覽
吃了一餐份量十足的晚餐,飽了幾天,是日也只能吃米線。這裡新張,又試一試。要了碗時菜木耳豬腩肉撈米線,「多青」「多芫茜」「多芽菜」。上檯時,卻找不著一條蔥或一瓣芫茜,一問之下,是一小碗滿滿的拿來,吃過夠本為止。米線用上鹵肉汁去撈,味道也不錯。幾款配料,木耳太硬,豬腩肉夠味又軟腍,但肥肉又不夠多,吃起上來不夠香,不夠癮頭。值得一提的是酸菜真的非常之酸,如再來,一定會囑其「走酸菜」。飲品方面,除了豆漿,就只得幾款罐裝飲品。連飲品一罐,埋單42元,一試無妨。

2007-08-22 13 瀏覽
我覺得呢間野食實在太好味la~我去左好多次~都係甘中意!IF大家得閒去試下~相信你地都會覺得好讚^^^^
我覺得呢間野食實在太好味la~
我去左好多次~都係甘中意!
IF大家得閒去試下~相信你地都會覺得好讚^^^^
(非會員)
星期五同事介紹去的。。下午3點多下午茶時間叫了個蘿卜、豬頸肉米線$26送豆漿。價錢ok,豬頸肉很入味爽口、有脆的感覺。蘿卜很香也蠻甜的、多叫了一份。豆漿很濃很滑而且沒渣。好吃過南記的很多。。ps:店員說湯底絕無味精哦!
ps:店員說湯底絕無味精哦!
2007-07-14 12 瀏覽
一樣係同事介紹0既...我叫左個三拚米線(清湯)--魷魚卷,冬姑,牛展米線味道幾好,魷魚卷尢其好食,都幾大碗下,唔怕唔夠飽
一樣係同事介紹0既...

我叫左個三拚米線(清湯)--魷魚卷,冬姑,牛展
米線味道幾好,魷魚卷尢其好食,都幾大碗下,唔怕唔夠飽
2007-07-12 26 瀏覽
我叫左個炸醬+鯊魚丸米線(小辣),醬爆鯊魚丸ok,炸醬就比較大粒(我以前食開果d食肆係細細粒架),小辣原來唔係好辣,下次試下中辣先!連埋杯豆漿,$29算抵食喇~P.S.地方淺窄,都幾迫下。

連埋杯豆漿,$29算抵食喇~

P.S.地方淺窄,都幾迫下。
2007-06-11 19 瀏覽
我聽老公講,中環開左間新既雲南米線,所以今日約埋幾位同事一齊去食.我叫左個麻辣湯底,叫左豬頸肉和腐皮,好好味呀.我啲同事都話好味呀.但辣度都差少少,香多過辣.喜歡食辣的朋友,可能會覺得唔夠辣.我一定會再去食過.2餸+一杯豆醬只是$29..算低食.價錢合理.3餸$33.
2007-06-06 22 瀏覽
上星期吃過一次覺得湯好好味,菜款有的幾特別下。美中不足就覺得酸菜一般,今日再去吃。。。。發覺 酸菜同上次唔同左。。鹹鹹香香酸酸地。。越來越正。。
2007-06-03 21 瀏覽
呢間門面唔多顯眼,新開張時門口有擺花籃先有留意到。。食左3次覺得湯底唔錯。。有滴菜式幾特別下。。好似至補海龍、牛肝菌、麻辣牛丸同尤魚卷。味道同銅鑼灣個兩間有滴似。。。