2022-11-18 512 瀏覽
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】檸檬冰室@【地區】#Dr_eat_深水埗【類型】#Dr_eat_港式【價位】低價位【用餐時段】午市【餐廳主打】港式粉麵飯,中式港式小菜────────────────────【環境/服務/衛生】。以檸檬黃為裝修主題。招牌額外醒目又吸引人注意。上菜速度快靚正.【鐵板海鮮炒烏冬 $68】。未上枱已聽到「沙沙」聲響,即時胃口大開。烏冬加入海鮮,芽菜,洋蔥,菇片,韭菜等炒至入味。海鮮堅係足料,有魚柳,青口,大蝦,厚切帶子等。口感彈牙,仲好有鑊氣添.【秘製無骨海南雞飯 $68】。估吾到茶記嘅海南雞飯水準都吾錯。仲好搶手添。小編有幸搶到last一set😂。海南雞件份量都幾足。肉厚鮮嫩,吾會嚡口添。可配白飯/油飯。附送老火靚湯一碗。如果醬汁有埋蒜蓉就更Perfect啦.【熱奶茶 $17。凍檸茶 $10。鹹檸雪碧 $8】。茶記必飲熱奶茶。入口香滑,茶香味濃,吾會澀。鹹檸雪碧有驚喜。清涼解渴,甜中帶點鹹香。開胃生津,潤肺護喉。夏天飲好岩.【丹麥多士 $10】。最愛食丹麥多士。口感鬆脆,滿滿既牛油香。真係好邪惡──────────────────

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳】檸檬冰室@
【地區】#Dr_eat_深水埗
【類型】#Dr_eat_港式
【價位】低價位
【用餐時段】午市
【餐廳主打】港式粉麵飯,中式港式小菜
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。以檸檬黃為裝修主題
。招牌額外醒目又吸引人注意
。上菜速度快靚正

【鐵板海鮮炒烏冬 $68】
。未上枱已聽到「沙沙」聲響,即時胃口大開
。烏冬加入海鮮,芽菜,洋蔥,菇片,韭菜等炒至入味
。海鮮堅係足料,有魚柳,青口,大蝦,厚切帶子等
。口感彈牙,仲好有鑊氣添

【秘製無骨海南雞飯 $68】
。估吾到茶記嘅海南雞飯水準都吾錯
。仲好搶手添
。小編有幸搶到last一set😂
。海南雞件份量都幾足
。肉厚鮮嫩,吾會嚡口添
。可配白飯/油飯
。附送老火靚湯一碗
。如果醬汁有埋蒜蓉就更Perfect啦

【熱奶茶 $17。凍檸茶 $10。鹹檸雪碧 $8】
。茶記必飲熱奶茶
。入口香滑,茶香味濃,吾會澀
。鹹檸雪碧有驚喜
。清涼解渴,甜中帶點鹹香
。開胃生津,潤肺護喉
。夏天飲好岩

【丹麥多士 $10】
。最愛食丹麥多士
。口感鬆脆,滿滿既牛油香
。真係好邪惡

【℡】28112488
【營業時間】星期一至日 06:00-23:00
下午茶
2022-11-15 367 瀏覽
上個月同朋友嚟食嗰時朋友不停用好羨慕嘅眼神望住隔離枱條蒸魚🐟話好想食,早知叫蒸魚餐😂 所以今日專登又同佢再嚟食,目標就係佢晚餐個蒸魚set😆🐟晚餐E 豉汁海上鮮配絲苗白飯 $85 + $3 凍飲🥤個餐有中湯或紅湯跟,我哋揀左中湯🥣係蓮藕煲豬骨湯,飲完冇口渴,好清甜仲好多舊蓮藕食,好足料👍🏻 有倉魚同黃花揀,仲要有埋點蒸法揀🤭 清蒸/ 古法同豉汁,朋友揀左豉汁蒸🌼黃花魚,因為係即叫即蒸,所以呢個要等耐少少🤏🏻大約15~20分鐘,一上台條魚就出晒煙咁🤩 仲好大碟,條魚蒸得岩岩好一啲都冇過火,啲肉質好嫩滑🤤 黃花魚都啖啖肉,係個腩位有幾條骨,個豉汁唔會太多搶晒個魚鮮味,一條夠晒兩個人食🫢🍅鮮茄菠蘿焗豬扒飯 $63 + $10 🥤上次已經食過,因為真係好好食,所以今次再嗌,好鍾意佢面頭好多芝士🧀同埋啲茄汁好夠味,個炒底🍚又唔會濕笠笠,焗得好香,豬扒超厚肉得嚟又夠軟淋,仲切好一條條勁方便食,塊大菠蘿🍍最加分,好清甜又大片🤭🍖檸檬牛油雞翼 $55一碟有5隻,個皮炸得好脆,牛油味較檸檬味重,咬開肉汁豐富冇雪味,做到外脆內軟

🐟晚餐E 豉汁海上鮮配絲苗白飯 $85 + $3 凍飲🥤

🍅鮮茄菠蘿焗豬扒飯 $63 + $10 🥤

🍖檸檬牛油雞翼 $55

• 豉汁蒸黃花魚
  • 鮮茄焗豬扒飯
2022-11-14 123 瀏覽
記得上次檸檬冰室d野食唔差,咁岩行開深水埗見到另一間分店,見個肚餓餓地直接入去食個午餐。點左一份午市套餐,當然會跟餐湯、飲品,我地揀左羅宋湯和凍檸茶。法蘭西多士熱辣辣咁上枱,切開有爆多嘅花生醬,估唔到佢都有流心效果,勁正。鮮茄芝士焗豬扒 賣相已經刺激味蕾,拉絲芝士配上嫰滑嘅豬扒,入口味道更豐富。星洲炒米味道都幾濃郁,勝在炒得夠惹味,邪且有大量蝦、火腿、雞蛋做配料,飽肚感十足。華田紅豆冰估唔到咁大杯,佢地將華田造成沙冰,飲落每一啖都勁有口感。

法蘭西多士

鮮茄芝士焗豬扒
賣相已經刺激味蕾,拉絲芝士配上嫰滑嘅豬扒,入口味道更豐富。

星洲炒米

華田紅豆冰
估唔到咁大杯,佢地將華田造成沙冰,飲落每一啖都勁有口感。

喺深水埗地鐵站C2出口行兩分鐘就到嘅檸檬冰室真係成間都係鮮黃色成粒檸檬咁🍋好搶眼😆 🐔無骨海南雞餐 $68份雞肉去晒骨有雞脾位又有雞胸,雞肉好滑雞皮都好香,無骨啖啖肉,份量亦好夠,舖咗兩層雞肉😋 油飯亦好香南薑雞湯夠入咪,奉送咗碗例湯亦唔錯,係蓮藕湯,飲完唔會口渴冇味精👍🏻🥩鮮茄菠蘿焗豬扒飯 $63即叫即焗所以要等耐少少,一上台見到滿滿嘅豬扒已經覺得好吸引😳 面頭有原塊圓形嘅菠蘿片🍍同半邊蕃茄🍅再放咗芝士上去焗🤩 啲豬扒仲已經預先幫你切好晒一條條,條條都厚肉份量勁多🙈 呢個價錢咁大塊豬扒真心冇得輸,豬扒夠淋冇雪味而且肥瘦適中😋 個飯亦係傳統焗飯嘅炒底,正🤤🍞一口西多伴雪糕 $32即炸起嘅粒粒西多擺盤好靚😍 粒粒麵包都炸到金黃外脆內軟,熱辣辣上面淋左好多鍊奶🤭 伴埋球雲呢拿雪糕🍨一齊食,冰火交溶勁夾做甜品一流,$32真係好抵😳🥖奶油豬 $21估唔到又係份量勁大😆 一開二包皮脆得夠脆又冇燶,牛油同鍊奶一啲都唔吝嗇😌 成個包鬆軟外脆好好食🤤 🧋華田紅豆冰 +$8 (跟餐)勁大杯😱 真係勁 大 杯😳 只係$8!!! 超濃郁超足料成碗糖水咁😂 睇個色水就知好飲,其實最後係飲唔晒,因為真係好飽好飽

🐔無骨海南雞餐 $68

🥩鮮茄菠蘿焗豬扒飯 $63

🍞一口西多伴雪糕 $32

🥖奶油豬 $21

🧋華田紅豆冰 +$8 (跟餐)
勁大杯😱 真係勁 大 杯😳 只係$8!!! 超濃郁超足料成碗糖水咁😂 睇個色水就知好飲,其實最後係飲唔晒,因為真係好飽好飽🙈

🫘椰汁紅豆冰 +$12 (跟餐)
同樣係勁大杯裝,椰汁好濃唔會溝好多水溝到稀溜溜,成杯岩岩好唔會過甜

2022-10-18
  • 華田紅豆冰
  • 一口西多士雪糕
2022-10-18 111 瀏覽
柠檬冰室📍深水埗汝州街264-266号地舖==============================最近大熱既懷舊cafe🤎保留真 懷舊冰室既面貌!好有意思!專登復古look去體驗😆好多個細節位都好有feel✨Menu上既甜品都花咗心思去設計👍🏻焦糖蛋撻 杏霜卷蛋 檸檬曲奇 奶醬貝果 檸啡 啡立刻 ==============================柠檬冰室📍深水埗汝州街264-266号地舖
柠檬冰室
📍深水埗汝州街264-266号地舖
最近大熱既懷舊cafe🤎
保留真 懷舊冰室既面貌!
好有意思!

啡立刻
柠檬冰室
📍深水埗汝州街264-266号地舖
2022-10-17 212 瀏覽
【大大塊早餐】.又係深水埗茶記系列,呢間叫#檸檬冰室 ,佢哋嘅出爐早、午、晚都抵食見稱,今次專登小試咗份早餐….🐷 吉列豬扒上碟真係嚇親😨豬扒有大半個碟咁大塊,唔係快餐店啲BB扒🤣要用鋸扒用嘅刀先搞得掂….即炸賣相金黃色😍外層香脆唔鎅口!仲要唔係「薄切」,肉質鬆軟,帶點肥膏🤤但嫌炸衣略厚😫最後配埋薯蓉、多士、香腸,非常飽肚!.
【大大塊早餐】
🐷 吉列豬扒
"#美食實測 #柠檬冰室 呢排唔少媒體都有報道介紹呢間茶餐廳嘅""干炒粒粒通”👀,究竟有咩咁特別❓等我哋解鎖專員為大家親身試一試❗️干炒粒粒通 呢個可以話乾炒牛河嘅通粉版,但係無牛肉嘅。配料有火腿、紅腸、青椒、洋葱、芽菜。材料上就唔太特別,係食呢間茶餐廳嘅鑊氣👍🏻。 份量都多,以炒通粉作噱頭係比較特別,試下食都唔錯嘅。但小編個人就鍾意食乾炒牛河多D😂~因為乾炒通粉唔夠炒河粉入味白咖喱豬扒飯 白咖喱汁嘅味道有啲似葡汁嘅味道,豬扒熱辣辣上碟👏🏻,食落唔會太乾身, 肥瘦適中。小編我反而覺得豬扒比炒通炒吸引😋。係附近返工/居住嚟試下都無妨。不過呢間茶餐廳營業時間只係去到下午3點鐘,大家留意時間唔好夜晚嚟食!味道:3.5價錢:4 (快餐比較抵食)環境:3服務:4.5 (茶餐廳姐姐都幾友善)整體:3.75柠檬冰室 (汝州街)地址:深水埗汝州街264-266号地舖
"#美食實測 #柠檬冰室

等我哋解鎖專員為大家親身試一試❗️

干炒粒粒通

白咖喱豬扒飯

味道:3.5
價錢:4 (快餐比較抵食)
環境:3
服務:4.5 (茶餐廳姐姐都幾友善)
整體:3.75

柠檬冰室 (汝州街)
地址:深水埗汝州街264-266号地舖
2022-08-28 367 瀏覽
- 檸檬冰室都幾近地鐵站 (exit C2!)見到佢有八大名菜,一場嚟到,當然要試吓!除咗個雞中翼係佢嘅檸檬系列之外,今次食嘅其他嘢都屬於佢嘅名菜✨·🍳真·鮑魚火腿絲撈一丁 (配黑松露炒蛋及丹麥多士)💰65喺冰室好少見鮑魚😹 鮑魚同火腿絲足料,略嫌啲麵相對淋身,唔係好似一丁嘅感覺🤔但係黑松露炒蛋幾嫩滑,仲有最鍾意嘅丹麥多士取代一般多士/方包😌呢個餐會比散叫抵食~·🦐公司海鮮炒飯💰65出色嘅炒飯!! 一上枱就見到好多海鮮:蝦、青口、魚柳、魷魚、帆立貝,每樣都大大件😍 另外佢唔係一般炒飯,冇諗過用咗XO醬去炒,惹味之餘唔會好辣,仲食到醬入面嗰啲瑤柱😆 唯一覺得炒飯可以再炒得乾身啲,更加粒粒分明就perfect👍🏻·🐔檸檬牛油雞中翼(5隻)💰50雞中翼頗大隻,皮幾脆、唔算好肥🤤主要食到係檸檬皮嘅味道,自己再squeeze吓塊檸檬片滴啲汁落啲雞到就會多啲檸檬嘅酸味~·🫘華田紅豆冰 跟餐+💰8是日MVP🥇見到已經覺得超超超大杯😹好鍾意佢用咗刨冰代替一舊舊冰,有新意之餘飲落多咗一種口感;華田味道較出,紅豆都好多,如果可以用大粒紅豆會更好!! 不自覺聯想到唔知好立克紅豆冰味道會係點呢?🤣·🥛鮮磨蛋白
🍳真·鮑魚火腿絲撈一丁 (配黑松露炒蛋及丹麥多士)💰65
真·鮑魚火腿絲撈一丁

🦐公司海鮮炒飯💰65
公司海鮮炒飯

🐔檸檬牛油雞中翼(5隻)💰50
檸檬牛油雞中翼(5隻)

🫘華田紅豆冰 跟餐+💰8

🥛鮮磨蛋白杏仁茶💰24
華田紅豆冰(左);鮮磨蛋白杏仁茶(右)
正常水準啦,食到蛋花、唔會飲到有粉👌🏻不過跟餐+$8應該抵好多,就咁$24有啲貴😢
真·鮑魚火腿絲撈一丁
公司海鮮炒飯
檸檬牛油雞中翼(5隻)
華田紅豆冰
華田紅豆冰(左);鮮磨蛋白杏仁茶(右)
  • 鮮磨蛋白杏仁茶
2022-08-24 188 瀏覽
經過呢室冰室睇吓到都幾多人食就求其就入去食晚餐🥣店內裝潢光線充足以黃色做主色配合檸檬🍋顏色兩個人食左兩個餐:1. 法式黑椒牛柳伴芝士焗扇貝配薯🐮🥔一開始以為牛柳全熟一定會又鞋又um食落口出奇意外不但淋身 而且有牛扒香味好過好多餐廳牛扒2. 鮑魚雞煲套餐🐣上菜時已經好香鮑魚有三隻細 合理 雞件多多 而且好入味仲有冬菇等伴菜每個套餐都包餐湯叫左一碗中式 🫕一碗西式餐湯濃味 但不是味精湯🥫🧂飲落足料上網睇到出名冰鎮奶茶當然要試下啦飲落真係唔錯夠濃夠滑 又唔甜真。港式奶茶🧋小插曲:身為粗心大意嘅我唔小心倒瀉水店員睇到即時幫我地抹枱唔洗我地叫 服務態度唔錯平身expect 佢只係一般茶餐廳質素出奇意外好食等我下次可以食埋下午茶☕️p.s 睇到meun 上有個男人的浪漫幾時可以加返個女人的浪漫🌹味道:🤪🤪🤪🤪+0.5/5環境:🏡🏡🏡🏡/5服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳/5CP:💞💞💞💞💞/5
經過呢室冰室

味道:🤪🤪🤪🤪+0.5/5
環境:🏡🏡🏡🏡/5
服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳/5
CP:💞💞💞💞💞/5
今日嚟咗呢間茶餐廳,見到個外型呢好得意叫做檸檬冰室,入面嘅主題又係黃色感覺呢新穎得來又好型格,咁就一於入去食下港式茶記,意外地好好食好高質價錢又唔貴!🍴一口西多伴雪糕 $30 (7/10)一口西多士一啖一粒好方便食,炸到好香脆唔會好油膩,麵包都好鬆軟,有煉奶同埋蜜糖甜甜地,幾好食,雪糕係雲呢拿雪糕都幾大球,正常雀巢味再加埋朱古力醬都唔會太甜。🍴奶油豬 $19 (7/10)好香脆,上面有煉奶同埋牛油,甜甜地又大嚿,好邪惡啊!🍴鐵板海鮮炒鳥冬 $65 (8.5/10)海鮮炒烏冬好豐富呀,分量超多啊!有蝦仁,魷魚,青口,魚肉各兩粒,元貝一粒,青椒洋蔥芽菜椰菜,烏冬炒得好香口,鹹鹹地豉油味幾香,口感淋身,魚肉口感比較紮實,魷魚有口感,蝦仁都爽口,元貝青都唔腥加埋佢好多蔬菜,口感都好豐富!真係抵食又好食。🍴鮮茄菠蘿焗厚豬扒飯 $60 (8/10)個飯有炒過底,有雞蛋絲,個飯夠乾身幾香口,豬扒都好大塊仲要切開左好貼心,幾厚身好鬆軟 ,一啲都唔會好韌好鞋口,個汁用咗洋蔥蕃茄西芹去煮酸酸地都幾開胃,菠蘿係有一塊大嘅罐頭菠蘿,酸酸地夠晒份量,加埋芝士撈勻呢成個焗豬扒飯係真心好食㗎!好食過好多茶記同埋快

🍴一口西多伴雪糕 $30 (7/10)

🍴奶油豬 $19 (7/10)
好香脆,上面有煉奶同埋牛油,甜甜地又大嚿,好邪惡啊!

🍴鐵板海鮮炒鳥冬 $65 (8.5/10)

🍴鮮茄菠蘿焗厚豬扒飯 $60 (8/10)
個飯有炒過底,有雞蛋絲,個飯夠乾身幾香口,豬扒都好大塊仲要切開左好貼心,幾厚身好鬆軟 ,一啲都唔會好韌好鞋口,個汁用咗洋蔥蕃茄西芹去煮酸酸地都幾開胃,菠蘿係有一塊大嘅罐頭菠蘿,酸酸地夠晒份量,加埋芝士撈勻呢成個焗豬扒飯係真心好食㗎!好食過好多茶記同埋快餐店。

🍴黑鑽紅豆冰 +$12 (8/10)
意外超級大杯用咗啤酒杯去裝住!紅豆同埋涼粉都超級多啊,份量勁飽!紅豆煮到爛晒好淋,涼粉都好滑好淋,淡奶都幾香,唔會好甜!真心有驚喜!

🍴 超趣華田 +$12 (8.5/10)
超級香濃阿華田味,一啲都唔甜,上面有啲脆脆同埋好立克粉,飲落去香濃得來有幾特別,嗰隻阿華田同埋可立克嘅Crossover,有創意得來又好飲!

推薦指數: 8.5/10
真係好耐冇食過咁好食嘅茶餐廳,除咗舊式風味嘅茶記之外,呢間新式嘅茶餐廳都好唔錯,真心每一樣嘢都幾高質好好食,價錢又唔貴,返工返學平時都可以食多幾次啊😆
往日經過ssp都嚟過Lemon食afternoon tea,但發覺伙計姐姐仔,問一句答半句,服務態度有欠積極,今日同朋友再try多一次睇下有冇改善,坐下就order咗以下tea set🌠餐蛋治轉红豆冰$41Scramble egg in between 足一吋,餐肉兩面煎,方包厚度適中,很認真的製作,難得👍红豆冰超大杯,抵食又好味。🌠炸魚條沙律$41沙律unexpected large in portion, 新鮮弄製,不是預先整好從雪櫃拿出來,不太甜,各類型什菓都有,襯上少許potato,好味道,魚柳收得你$41,當然係越南魚柳,但唔腥,有魚鮮味,薄薄炸粉,炸得很脆口,不油脷,👍👍🌠伙計服務伙計姐姐仔走埋嚟,冇出聲,冇眼神接觸,聽完order冇覆單就走開了,情況和上次一樣,沒有改善👎👎👎
🌠餐蛋治轉红豆冰$41
红豆冰超大杯,抵食又好味。
🌠炸魚條沙律$41
🌠伙計服務

2022-07-26 108 瀏覽
晚餐去咗呢間【檸檬冰室】食,選擇幾多,價錢抵食,仲要冇加一🤭秘製無骨海南雞飯 $68雞肉嫩滑,無骨啖啖肉,點埋甜豉油再配埋個油飯食一流,跟餐仲有碗中式老火湯,幾清甜鐵板豬扒炒一丁 $58鐵板上,熱辣辣,份量幾多,豬扒肉質唔韌,配炒一丁簡直係完美炸雞髀配薯角 $43雞皮炸到脆卜卜,粉漿夠薄,雞肉嫩滑唔韌,非常Juicy,食到滿嘴油香 ,薯角口感軟軟糯糯無冰奶茶+ $12奶茶茶味重,入口香滑白雪公主+ $12杯內有一大球雲呢拿再倒入雪碧,好飲

秘製無骨海南雞飯 $68

鐵板豬扒炒一丁 $58
鐵板上,熱辣辣,份量幾多,豬扒肉質唔韌,配炒一丁簡直係完美

炸雞髀配薯角 $43

無冰奶茶+ $12
奶茶茶味重,入口香滑

白雪公主+ $12
杯內有一大球雲呢拿再倒入雪碧,好飲

一心諗住去食炸雞髀,點知去到話冇晒炸髀🥺🥺🥺雖然都失望,最後見佢嘅沙律都唔錯,於是就揀沙律餐😋😋唯有下次有機會,早啲去食佢個炸髀,因為都好受歡迎,有時都會好快賣晒😔🤨💪🏻💪🏻.吉列豬扒餐🐷好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️個包係穌皮多士。。正😁👍🏻.炸魚手指配沙律餐🐟🥙🥗好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️來到見到個沙律份量好多,好開心,尤其舊式做法的沙律,簡單而好味,所以都好鍾意😊😊😍
一心諗住去食炸雞髀,點知去到話冇晒炸髀🥺🥺🥺
雖然都失望,最後見佢嘅沙律都唔錯,於是就揀沙律餐😋😋
吉列豬扒餐🐷
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
個包係穌皮多士。。正😁👍🏻

炸魚手指配沙律餐🐟🥙🥗
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-07-19 115 瀏覽
#特色主題冰室 檸檬🍋冰室,一聽就知係以檸檬做主題嘅冰室,店內裝潢都用返黃色切合,令餐廳環境感覺好有生氣~  ✨特餐 真•鮑魚火腿絲撈一丁 配黑松露炒蛋及丹麥多士 $𝟓𝟖 第一次食有鮑魚嘅撈丁,個配搭又幾夾🤣 撈丁麻油味偏重,適合麻油愛好者。黑松露炒蛋好香松露味,但略嫌炒蛋偏水狀,蛋味唔係好重🤔 丹麥多士就好脆,而且好重牛油香味,味道唔錯☺️  ✨冰鎮水果咕嚕肉 $𝟔𝟓 一大盤冰冰鎮住啲咕嚕肉,上碟個吓大到嚇親我哋🤣 味道食落同普通咕嚕肉一樣,冰鎮後外冷內熱令到個皮更加脆身,而且水果份量都幾多,酸酸甜甜嘅菠蘿配埋啲青椒,夏天食好開胃🤤  ✨瑤柱福建炒飯 $𝟓𝟖 福建炒飯一碟分量偏多,見到佢啲醬汁都琴過晒啲飯,好足料👍🏼 香味十足,但略嫌口味偏淡,重口味人士表示想食返鹹少少🤣  ✨趣趣華田 跟餐 +$𝟖 超大杯嘢飲🤣 面頭都落左勁多脆脆,成杯飲完好滿足🤤  ✨華田紅豆冰 (沙冰)  跟餐 +$𝟏𝟐 紅豆同華田味都勁濃郁,而且有勁多紅豆粒🫘,大大杯好抵飲,但係飲落唔算太凍,唔多似沙冰🤣  味道:𝟖/𝟏𝟎  性價比: 𝟖/𝟏𝟎
#特色主題冰室

真•鮑魚火腿絲撈一丁

✨冰鎮水果咕嚕肉 $𝟔𝟓

✨瑤柱福建炒飯 $𝟓𝟖
瑤柱福建炒飯

✨趣趣華田 跟餐 +$𝟖
超大杯嘢飲🤣 面頭都落左勁多脆脆,成杯飲完好滿足🤤
趣趣華田

✨華田紅豆冰 (沙冰)  跟餐 +$𝟏𝟐

味道:𝟖/𝟏𝟎
性價比: 𝟖/𝟏𝟎
2022-07-17
真•鮑魚火腿絲撈一丁
趣趣華田
2022-07-14 94 瀏覽
📍檸檬冰室🗺深水埗汝洲街264-266號地舖呢間係以檸檬🍋做主題嘅冰室,黃色裝修好吸睛~⚡️鮑魚雞煲 $75(+12 套餐有飯同例湯)黎到嘅時候熱辣辣 仲沸騰緊😆🔥 雞煲好香好惹味😍 有三隻鮑魚仔,幾淋幾推薦大家叫呢個送😋⚡️冰鎮水果咕嚕肉 $65好大個盤裝住,冰鎮左嘅咕嚕肉令到個皮更脆,份量幾多,味道亦唔錯🤩⚡️華田紅豆冰 +$12超大杯!!真係嚇親🤣呢杯其實係華田冰沙,有好多紅豆粒紅豆同阿華田味道都幾濃,好抵飲!⚡️一口西多 配雪糕 $30好邪惡嘅甜品🤪 西多士上淋左好多煉奶,旁邊嘅雲呢拿雪糕亦淋上朱古力醬食落有啲膩,不過旁邊嘅雪糕就平衡返😌整體黎講,食物有驚喜,每樣都好味啊!
📍檸檬冰室
🗺深水埗汝洲街264-266號地舖

呢間係以檸檬🍋做主題嘅冰室,黃色裝修好吸睛~

⚡️鮑魚雞煲 $75(+12 套餐有飯同例湯)
黎到嘅時候熱辣辣 仲沸騰緊😆🔥
雞煲好香好惹味😍 有三隻鮑魚仔,幾淋
幾推薦大家叫呢個送😋

⚡️冰鎮水果咕嚕肉 $65

⚡️華田紅豆冰 +$12
超大杯!!真係嚇親🤣
呢杯其實係華田冰沙,有好多紅豆粒
紅豆同阿華田味道都幾濃,好抵飲!

⚡️一口西多 配雪糕 $30
食落有啲膩,不過旁邊嘅雪糕就平衡返😌

整體黎講,食物有驚喜,每樣都好味啊!