2014-11-18
我好少寫食評,近日同友人傾開計先知大家一齊奶野,所以今次食評實在不得不寫!!!某天友人於雜誌上睇到呢間餐廳,見環境好似唔錯,openrice食評又OK,就一齊去食啦首先,食物質數已經唔得,魚生唔新鮮,可以稱得上難食!!!我未試過食魚生我係唔食最愛的三文魚!!!一口吃下去,除了凍味,還是凍味;帶子是腥的,亦沒有肉質可言,其他刺身算不上十分難食,得過且過罷了;唯一係甜蝦仲有d甜味.....熟食方面,選擇唔算少,但無一樣做得出色,到依家你叫我講有咩好食,我淨係諗到條食天婦羅粉嘅大蝦........呀..個紫薯都幾好食嘅其實同三五知己gathering,最重要有個地方可以清靜咁傾計,呢度就完全滿足清靜傾計的條件,因為成間餐廳咁大,係星期日晚黃金時段都淨係得兩,三枱客ONLY.雖則我唔expect$300的放題會有好好質數,但大佬你都唔係比d咁嘅野我食架...唔該寫食評嘅朋友公道d!我唔理係打手又好幫朋友都好,請你寫野要對得住自己良心!
題外話/補充資料:
另外希望呢間餐廳可以好好處理食材,食客先可以享受良好乾淨嘅食物質素!