🔅UFO旋風杯🌀脆炸UFO組合🔅上面是旋風薯角🥔粟米雞塊🍗炸雞塊和沙律🥗,下面是水蜜桃柚子茉莉花茶🍵🍑特飲!🔅魚籽豬肉燒賣 ($14)燒賣皮薄餡多,豬肉鮮嫩多汁,搭配鮮甜的魚籽,咬下去餡汁頓時在口中爆發!🔅瑤柱冬瓜盅湯 ($35)夏季清爽湯品的最佳選擇。,以冬瓜為主打,入口即有清甜滑順的口感。湯中加入了瑤柱,口感豐富。🔅熱肉鬆粢飯 ($15)粢飯滿載香濃的肉鬆、可惜米粒有點太黏,幸好吸附了肉鬆的油亮香氣,是下午茶的絕佳選擇。🔅章魚合掌瓜燉湯 ($39)鮮嫩彈牙的章魚肉與合掌瓜在湯中完美融合,非常養生。🔅乾炒牛河 ($32)🔅咖喱牛腩飯 ($38)叮完兩個主食,份量十足,香氣四溢!

🔅UFO旋風杯🌀脆炸UFO組合🔅

🔅魚籽豬肉燒賣 ($14)

🔅瑤柱冬瓜盅湯 ($35)

🔅熱肉鬆粢飯 ($15)

🔅章魚合掌瓜燉湯 ($39)
鮮嫩彈牙的章魚肉與合掌瓜在湯中完美融合,非常養生。

🔅乾炒牛河 ($32)
🔅咖喱牛腩飯 ($38)
叮完兩個主食,份量十足,香氣四溢!

• 章魚合掌瓜燉湯
  • 瑤柱冬瓜盅湯
  • 脆炸UFO組合
-波仔-📍荃灣.平時屋企都常備波仔食物,方便又簡單,就咁叮翻熱或者蒸返熱就食得。今日經過荃灣,見到波仔開咗間概念店,裏面除咗平時見到嘅即食食品外,仲有新鮮嘅燉湯、小食、同飲品等,選擇非常多。.店內仲有白茶提供,非常貼心。而且茶嘅味道都好好,夠甘香。.下午茶精選 ($28)花生醬西多士西多士即叫即整,外層好乾身,唔會覺得好油,加埋花生醬熱辣辣好好味。.白桃粒粒茉莉花茶(+8)本身下午茶可以配咖啡,另外加$8就可以配埋手搖飲品。超多白桃粒粒,加埋清香嘅茉莉花茶,啱晒夏天。.章魚合掌瓜燉湯用料超足,碗湯有勁多合掌瓜同章魚,飲落完全冇味精,非常濃郁,同屋企煲嘅老火湯完全冇分別。.魚籽豬肉燒賣魚籽豬肉燒賣一盒有六粒,當早餐啱啱好。估唔到每一粒都好大粒,而且好足料,冇落調味都已經好夠味,食落完全唔似叮叮食品。.椰汁香芋西米露同樣用了十足,香芋粒同西米都好多,椰汁味濃郁,大碗到我分咗兩餐食。.
-波仔-
📍荃灣
店內仲有白茶提供,非常貼心。而且茶嘅味道都好好,夠甘香。
下午茶精選 ($28)
花生醬西多士
白桃粒粒茉莉花茶(+8)
章魚合掌瓜燉湯
魚籽豬肉燒賣
椰汁香芋西米露
新開業既概念店叮叮產品款式多,除左有多款港式口味既飯同點心,仲有糖水同沙律菜🥗 更首次加添熱食檔,有蒸飯同燉湯。今次重點介紹幾款特別既。⭐️魚籽豬肉燒賣 $28⭐️乾炒牛河 $32⭐️咖喱牛腩飯(大) $38⭐️章魚合掌瓜燉湯🐙 $39熱辣辣又大碗既老火湯,味道香甜,湯料都算多,試左舊瘦肉柴柴地所以就冇食到,呢個價錢飲咁大碗湯絕對收貨。建議係店內飲,外賣客易倒到周圍係。⭐️花生醬西多士(配熱/凍咖啡) $28西多士都有😂花生醬味道濃郁,可能係拎到番屋企先食,整體偏乾身,配一包糖膠,如果有埋牛油會仲正。⭐️白桃粒粒茉莉花茶 轉配+$8茶底既清香配埋白桃既香甜,味道同手搖店有得揮,因為🐻偏好係少甜,所以覺得幾甜。⭐️椰汁紫米露 $21味道同糖水舖既差唔多,椰汁味較瀉岩晒🐻,整體唔太甜,凍食會比較稠,下次試下煮熱食,想講有成3碗咁多好抵食,仲有其他中式糖水,一定會再回購。

⭐️魚籽豬肉燒賣 $28

⭐️乾炒牛河 $32

⭐️咖喱牛腩飯(大) $38

⭐️章魚合掌瓜燉湯🐙 $39

⭐️花生醬西多士(配熱/凍咖啡) $28

⭐️白桃粒粒茉莉花茶 轉配+$8

⭐️椰汁紫米露 $21
2024-06-29 26 瀏覽
懶人方便叮叮飯🌟波仔 EatEasyʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡波仔✨ 價錢平 味道都唔錯 🫶🏻佢最近仲係荃灣開左全新概念店👀第一次增添左熱食檔❣️即時有熱辣辣飽肚蒸飯同足料燉湯提供~🇭🇰港式小食燒賣、魚蛋、蝦餃等等都有!🦐水晶蝦餃 $25一份有六隻蝦餃 價錢都算幾抵食!蝦餃皮厚薄度適中 餡料飽滿 size都啱啱好🐥冬菇雞蒸飯 $29〰️特價$24蒸飯份量都幾多 雞肉都算幾滑 飯粒濕潤🍚不過味道比較淡 所以一定要加埋豉油先夠味🧋焙茶虎堅果燕麥奶特調 $32 夏天熱到就快溶 真係唔少得救命嘅手搖!咁啱見到呢度新出咗啲手搖特飲~焙茶味都幾香 唔算好甜 用咗燕麥奶就更健康波仔系列經典產品都有好多唔同嘅選擇✨🍗燒雞髀原汁煲飯 $28每次買叮叮飯都一定會揀呢款❤️入面有大大隻雞髀 雪藏雞髀嚟講都算幾滑嫩而且都大大隻 都冇乜雪味 雖然就冇其他配菜 不過本身個飯都有雞油香味~已經好夠味!🐷香辣豬肉炒河 $32 除咗乾炒牛河之外 見到出咗香辣豬肉炒河!食落味道辣辣地 都幾惹味🌶️🧡魚籽豬肉燒賣 $28自己本身都幾鍾意食燒賣!但豬肉燒賣就真係唔係到到都有~叮
懶人方便叮叮飯🌟波仔 EatEasy
波仔✨ 價錢平 味道都唔錯 🫶🏻

佢最近仲係荃灣開左全新概念店👀
第一次增添左熱食檔❣️
即時有熱辣辣飽肚蒸飯同足料燉湯提供~
🇭🇰港式小食燒賣、魚蛋、蝦餃等等都有!

🦐水晶蝦餃 $25
一份有六隻蝦餃 價錢都算幾抵食!
蝦餃皮厚薄度適中 餡料飽滿 size都啱啱好

🐥冬菇雞蒸飯 $29〰️特價$24
蒸飯份量都幾多 雞肉都算幾滑 飯粒濕潤🍚
不過味道比較淡 所以一定要加埋豉油先夠味

🧋焙茶虎堅果燕麥奶特調 $32
夏天熱到就快溶 真係唔少得救命嘅手搖!
咁啱見到呢度新出咗啲手搖特飲~
焙茶味都幾香 唔算好甜 用咗燕麥奶就更健康

波仔系列經典產品都有好多唔同嘅選擇✨
🍗燒雞髀原汁煲飯 $28
每次買叮叮飯都一定會揀呢款❤️
入面有大大隻雞髀 雪藏雞髀嚟講都算幾滑嫩
而且都大大隻 都冇乜雪味 雖然就冇其他配菜
不過本身個飯都有雞油香味~已經好夠味!

🐷香辣豬肉炒河 $32
除咗乾炒牛河之外 見到出咗香辣豬肉炒河!
食落味道辣辣地 都幾惹味🌶️

🧡魚籽豬肉燒賣 $28
自己本身都幾鍾意食燒賣!
但豬肉燒賣就真係唔係到到都有~
叮完之後豬肉燒賣肉汁夠豐富 口感彈牙🐷

💜椰汁香芋西米露 $24
大大碗嘅波仔甜品系列 最鍾意呢款🫶🏻
仲要擺係屋企隨時都得食得(・∀・)
而且都幾足料!超多晶瑩剔透嘅西米~
仲有粒粒芋頭 口感好豐富!
加埋椰汁清香清甜 做飯後甜品就一流🥥
佢仲有好多唔同嘅中式糖水可以選擇💕
紅豆沙、咋喳、綠豆沙、芝麻糊等等都有🫰🏻

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧
📍波仔 EatEasy
荃灣東兆和街2-4A號周氏大廈地下4
呢排真係好忙,今日經過荃灣兆和街,決定去波仔大掃一波😂順便解決埋放工嗰餐👍🏻❤️白桃粒粒茉莉花茶淡淡的茉莉花茶味搭配白桃粒,好味😍❤️花生醬西多士西多士熱辣辣,食落真係唔輸出面茶餐廳👍🏻❤️冬菇滑雞蒸飯雞肉好嫩滑新鮮,而飯就仲好濕潤,一粒粒咁,完全唔會一pat pat,非常好!❤️黑松露蘑菇意粉麵質是很爽彈的,熟度剛剛好👍🏻黑松露味道很突出,醬汁濃郁,還食到蘑菇和蒜,好好味!❤️雞沙嗲XO醬炒飯個XO醬炒飯好香,加上有兩串雞沙嗲,啲雞肉仲要超嫩,must be翻兜!❤️香辣豬肉炒河豬肉都算大塊,加埋洋蔥🧅炒,好香👍🏻加埋辣椒醬🌶️一流!❤️魚籽豬肉燒賣燒賣好大粒!上面有一粒粒魚籽,入面豬肉好足料,食落好滿足!

❤️白桃粒粒茉莉花茶
淡淡的茉莉花茶味搭配白桃粒,好味😍

❤️花生醬西多士
西多士熱辣辣,食落真係唔輸出面茶餐廳👍🏻

❤️冬菇滑雞蒸飯

❤️黑松露蘑菇意粉

❤️雞沙嗲XO醬炒飯

❤️香辣豬肉炒河
豬肉都算大塊,加埋洋蔥🧅炒,好香👍🏻加埋辣椒醬🌶️一流!

❤️魚籽豬肉燒賣
燒賣好大粒!上面有一粒粒魚籽,入面豬肉好足料,食落好滿足!
2024-06-26
2024-06-28 9 瀏覽
都話香港食飯特別貴,不過最近係朋友推薦下嘗試下波仔即熱飯都不錯喔,重點係20-40HKD就有得食咖喱牛腩飯,梅菜扣肉飯,乾炒牛河,帶去公司微波爐5分鐘就搞定👌。波仔荃灣概念店新開張,環境幾好仲有下午茶餐。我嗌左蝦餃6粒25HKD,一杯焙茶燕麥奶特調,真係有濃濃焙茶香,好滿足~適合不愛做飯既朋友,同埋波仔係無添加快餐,雖然快手,但主打健康快餐。不少MTR站內都有分舖喔!#好吃不貴經濟實惠寶藏美食 #
1K
2024-06-28 10 瀏覽
早幾日到荃灣剪髮, 佢哋話要買波仔食, 原來附近開咗間波仔慨念店! 剪髮後我當然要去八下! 有點餓, 先買點熱食, 再買幾盒叮叮飯, 之後帶返公司做 Lunch! 果然是慨念店, 還有熟食小賣部呢! 花生眉豆燉雞腳湯 ~ 好足料, 好多雞腳, 骨膠原滿滿! 無加味精, 很清甜!UFO 脆脆杯 ~ 2層設計, 下層是藍天乳酸梳打特飲, 上層佈滿沙律菜、旋風薯角、日式香辣雞排、香脆玉米雞塊等, 超滿足的! 邊行邊食, 超貼心的設計! 粢飯 ~ 熱辣辣的, 煙煙靭靭, 餡料頗滿的!魚籽燒賣 ~ 一粒超大粒的, 豬肉嫩滑多汁, 有香濃冬菇味, 讚!香辣豬肉炒河 ~ 叮完唔會乾亦唔會好油, 豬肉沒有豬腥味, 微辣的口感很開胃!南京豬扒菜飯 ~ 這菜還很青嫩, 豬扒沒有骨還切件, 食時很方便!瑤柱雞粒荷葉飯 ~ 荷葉很香, 雞粒份量不少, 飯粒叮完仍軟硬適中!波仔一向是最方便之選, 不論OT捱夜定係睇波打牌, 一律都有幾盒波仔產品喺冰箱!
粢飯 ~ 熱辣辣的, 煙煙靭靭, 餡料頗滿的!
外賣自取
波仔係我中學時期嘅學生恩物😋簡單方便叮出好味嘅一餐!輕輕鬆鬆解決三餐所需營養👍🏻即使而家大個咗有時都會買個波仔偷懶唔駛煮飯😆即叮即食粥粉麵飯、湯品、甜品都樣樣有!真係方便生活忙碌嘅我哋買返屋企中享用!波仔係荃灣開左間全新概念店✨由 5月25日正式營運啦!除左舊有產品之外🛍仲增添熱食檔♨️有熱辣辣飽肚蒸飯及足料燉湯外🍲亦有燒賣、魚蛋、茶葉蛋等多款街頭小食🍡對波仔粉絲嘅我哋黎講真係個全新體驗呀!UFO脆脆杯 特價💰40其中我最鐘意嘅就係UFO脆脆杯👽外型好有型成隻UFO飛碟之外!上面嘅小食食物都大大件又多款式夠晒豐富🤤設計特別單手就可以又飲又食非常方便!飲品有9️⃣款可以選擇😋小食有旋風薯角、沙律菜、日式香辣雞排、香脆玉米雞塊填豐整個UFO飛碟杯!呢個設計真係最岩一邊行街一邊品嚐🤤食得整齊乾淨唔怕食到污漕晒要搵廁所洗手呀!今次入手左啲波仔叮飯之外🍚仲有蒸飯、魚籽燒賣、豉椒肉粒蒸飯同埋粢飯添!最驚喜係估唔到波仔有粢飯食😋而且仲幾好味添!老公仔都話鍾意食下次再encore👍🏻

UFO脆脆杯 特價💰40

平時屋企總會擺定啲叮叮食物喺雪櫃,簡單又方便前排同朋友仔去荃灣行街發現波仔開咗間概念店店內除咗波仔叮叮系列外,仲加入熟食檔,有蒸飯、燉湯同香港街頭小食等✾ 西多士金黃厚身西多士,外脆內鬆軟內餡滿滿一層花生醬,再搭埋糖漿真係邪惡又滿足✾ 白桃粒粒茉莉花茶茉莉花茶茶底清香中帶啲白桃香甜而且加有白桃粒粒增加口感✾ 章魚合掌瓜燉湯 燉湯好足料,有章魚、合掌瓜、陳皮同瘦肉等入口清甜帶點章魚鹹鮮,順喉舒服有住家湯感覺✾ 香辣豬肉炒河 河粉細滑濕潤搭配軟腍豬肉片拌勻醬汁,入口微辣惹味✾ 魚籽豬肉燒賣一共有六粒燒賣;粒粒大粒飽滿入口彈牙多汁且富肉香✾ 黑松露蘑菇意粉✾ 雞沙嗲XO醬炒飯另外買咗兩盒意粉同炒飯番屋企黑松露蘑菇意粉醬汁夠多帶淡淡黑松露香雞沙嗲XO醬炒飯好香口,特別雞沙嗲串入味
平時屋企總會擺定啲叮叮食物喺雪櫃,簡單又方便
前排同朋友仔去荃灣行街發現波仔開咗間概念店

✾ 西多士
金黃厚身西多士,外脆內鬆軟
內餡滿滿一層花生醬,再搭埋糖漿真係邪惡又滿足

✾ 白桃粒粒茉莉花茶
茉莉花茶茶底清香中帶啲白桃香甜
而且加有白桃粒粒增加口感

✾ 章魚合掌瓜燉湯
燉湯好足料,有章魚、合掌瓜、陳皮同瘦肉等
入口清甜帶點章魚鹹鮮,順喉舒服有住家湯感覺

✾ 香辣豬肉炒河
河粉細滑濕潤搭配軟腍豬肉片
拌勻醬汁,入口微辣惹味

✾ 魚籽豬肉燒賣
一共有六粒燒賣;粒粒大粒飽滿
入口彈牙多汁且富肉香

✾ 黑松露蘑菇意粉
✾ 雞沙嗲XO醬炒飯
另外買咗兩盒意粉同炒飯番屋企
黑松露蘑菇意粉醬汁夠多帶淡淡黑松露香
雞沙嗲XO醬炒飯好香口,特別雞沙嗲串入味

2024-06-26 4 瀏覽
波仔係我嘅童年回憶細細個記得媽咪好鍾意食佢嘅椰汁咖喱雞飯我又跟住一齊食 最近知道荃灣開咗概念店唔單止剩係得外賣拎走仲有熱食飲品部 仲有位置可以俾大家立食呀=====================今次嚟試咗佢唔同嘅產品睇吓同細個嘅回憶有冇出入!我最鍾意佢嘅就係佢包裝設計上面大大字嘅微波爐指示照計視力腦力冇問題,就唔會出現微波爐意外嗱唔係講玩呀 年中聽唔少微波爐着火事件🤣🤣喺門口已經俾佢嘅UFO脆脆杯吸引住熱辣辣飲杯凍飲飲就啱晒小編鍾意飲品飲無糖或者係微糖今次選擇咗焙茶虎堅果燕麥奶特調味道順口 焙茶味夠濃 亦係小編過到關嘅少少甜脆脆杯上面嘅UFO係小食拼盤方便我呢啲一路行一路想食嘅人🤣上邊有幾塊旋風薯角,香脆玉米雞塊同香辣雞扒個人幾鍾意香脆玉米雞塊嘅口感同味道感覺係好新鮮嘅玉米片包裹住麥樂雞😋單叫一杯飲品要32 連埋呢個杯而家做緊特價只係$40!另外蒸點竟然有我最鍾意食嘅蝦餃!蝦餃皮煙靭餡料多 有質素 $25有6粒👍蒸飯而家做緊優惠$24 健康又飽肚!波仔自家品牌叮叮款式種類好多餐湯燉湯碟頭飯意粉糖水蔬菜等等包羅萬有今次入手咗久違了嘅椰汁咖喱雞飯,香辣豬肉炒河,魚籽豬肉燒賣同瑤柱冬瓜盅湯
波仔係我嘅童年回憶
細細個記得媽咪好鍾意食佢嘅椰汁咖喱雞飯
我又跟住一齊食
最近知道荃灣開咗概念店
唔單止剩係得外賣拎走
仲有熱食飲品部 仲有位置可以俾大家立食呀
=====================

今次嚟試咗佢唔同嘅產品
睇吓同細個嘅回憶有冇出入!
我最鍾意佢嘅就係佢包裝設計上面大大字嘅微波爐指示
照計視力腦力冇問題,就唔會出現微波爐意外
嗱唔係講玩呀 年中聽唔少微波爐着火事件🤣🤣

喺門口已經俾佢嘅UFO脆脆杯吸引住
熱辣辣飲杯凍飲飲就啱晒
小編鍾意飲品飲無糖或者係微糖
今次選擇咗焙茶虎堅果燕麥奶特調
味道順口 焙茶味夠濃 亦係小編過到關嘅少少甜
脆脆杯上面嘅UFO係小食拼盤
方便我呢啲一路行一路想食嘅人🤣
上邊有幾塊旋風薯角,香脆玉米雞塊同香辣雞扒
個人幾鍾意香脆玉米雞塊嘅口感同味道
感覺係好新鮮嘅玉米片包裹住麥樂雞😋
單叫一杯飲品要32 連埋呢個杯而家做緊特價只係$40!

另外蒸點竟然有我最鍾意食嘅蝦餃!
蝦餃皮煙靭餡料多 有質素 $25有6粒👍

蒸飯而家做緊優惠$24 健康又飽肚!

波仔自家品牌叮叮款式種類好多
餐湯燉湯碟頭飯意粉糖水蔬菜等等包羅萬有

今次入手咗久違了嘅椰汁咖喱雞飯,香辣豬肉炒河,魚籽豬肉燒賣同瑤柱冬瓜盅湯😈

椰汁咖喱雞飯,$29/1,一貫嘅出色,食完一滴汁都冇剩,椰汁香,咖哩濃,雞肉嫩,係我細細個食嘅味道!

香辣豬肉炒河係新產品,$32/1,第一次食,河粉粿條煙靭,而且惹味,性價比唔錯,可以一試!

魚籽豬肉燒賣口感唔錯,$28一包$48有兩包,一包有六粒,食落唔會太肥膩但又有酒樓食燒賣嘅感覺,加入魚籽口感更豐富😻

瑤柱冬瓜盅湯都係第一次試,$35/1,好足料喎,唔係講笑,啖湯清得嚟又好鮮甜,係消暑之選🫶

#波仔 #波仔概念店 #荃灣波仔 #荃灣波仔概念店 #微波爐美食
2024-06-26 14 瀏覽
相信沒有香港人不認識波仔,這間從小陪伴我們成長的叮叮外賣店在荃灣新開張了一間全新概念店。店裏除了售賣一般叮叮食物外,還新推出了即叫即食熱食檔,有多款小食和特飲選擇,店內還有吧枱位置可以堂食,很體貼。▶️UFO 脆脆杯UFO 脆脆杯分成兩層,下面是飲品,上面是食物,可以很方便邊行邊吃邊喝。飲品方面選擇了白桃粒粒茉莉花茶,味道不會很甜,茉莉花茶很清新。上層小食包括炸薯角、粟米片雞塊、香辣雞塊及沙律菜,每款味道都很不錯。▶️ 鮮竹卷鮮竹卷的腐皮很薄,現場即食熱辣辣,內餡很豐富,味道剛好不會很鹹。 ▶️ 章魚合掌瓜燉湯除了小食外,還可以選擇職場飲燉湯,燉湯很足料,健康之餘,味道很好。除了即場吃了幾款小食外,還買了幾款叮叮食物回家。▶️ 碗仔翅碗仔翅非常足料,內有木耳絲,粉絲等等,非常飽肚。 ▶️ 香辣豬肉炒河這款香辣豬肉炒河是波仔新品,店員推薦我嘗試一下。味道的確很不錯,帶點香辣之餘,又不會很油膩。 ▶️ 瑤柱冬瓜盅湯冬瓜盅內有大大塊冬瓜,還有蝦仁和冬菇,夏天消暑喝這個湯品一流。 ▶️ 魚籽豬肉燒賣只需放入微波爐叮一叮便可以吃,非常方便。豬肉燒賣餡料豐富,所以口感十足。 總括而言,波仔一向給

▶️UFO 脆脆杯

▶️ 鮮竹卷

▶️ 章魚合掌瓜燉湯

除了即場吃了幾款小食外,還買了幾款叮叮食物回家。

▶️ 碗仔翅
碗仔翅非常足料,內有木耳絲,粉絲等等,非常飽肚。

▶️ 香辣豬肉炒河

▶️ 瑤柱冬瓜盅湯

▶️ 魚籽豬肉燒賣

總括而言,波仔一向給人的感覺也是性價比很高的,這是開了全新的概念店,有熱食檔非常方便,下次來荃灣我也會來買些小食喝杯飲品。

📍 波仔 (荃灣)
荃灣兆和街2-4A號周氏大廈地下4-A號舖
2024-06-26 11 瀏覽
波仔有新分店進駐荃灣,除咗叮叮系列款式齊全,仲設有熟食區,可以喺現場涼住冷氣咁即食港式小食、蒸飯同燉湯。諗起波仔,我以前最鍾意就係粟米肉粒飯🍚 白汁甜甜地撈飯一流,間唔中會買一兩盒返屋企做糧食儲備🥸 放假就可以盡情宅係屋企啦🤤✨UFO脆脆杯系列:下層我揀咗藍天乳酸梳打,為炎炎夏日帶嚟一點涼意,上層就係紫薯薯餅🍠 另外珍珠雞($15)同燉湯($39)都相當足料,大大份,兩個人開心share岩岩好!

✨UFO脆脆杯系列:

2024-06-26 12 瀏覽
收工經過發現荃灣開了一間新的波仔專門店。平日下班回家已接近7點,要兼顧照顧BB,實在沒時間日日煮飯,這間位於地鐵站附近十分方便一踏入店舖內,我就可以拿取購物車採購一波。店面寬敞明亮,一邊是陳列各式雪藏食品的雪櫃,另一邊則是擺放即食小吃的專區。我行了一個圈,最後選擇了幾樣心水貨品:乾炒牛河、咖喱牛腩飯,以及好足料的章魚合掌瓜燉湯。同時我也買了幾個味美香濃的魚籽豬肉燒賣,正好作為第二天的早餐。整體而言,這間新開張的波仔店,不但位置方便,價格也比較大眾化,仲有個意想不到的位就係有提供熱白茶,真是絕對稱心,我相信這裡會成為我下班後的最愛去地方 ,讓我省卻每天諗煮什麼的煩惱。

• 魚籽燒賣
2024-06-25 20 瀏覽
🤩波仔外賣係我由細食到大嘅童年回憶😛大個咗真係少咗食嘅 琴日屋企人想加餸💕經過波仔原來而家已經變咗好多🧐好多款式除咗以前淨係糖水系列🥹原來而家已經有飯類🍚湯類🍜小食類🍢甚至乎即食嘅熱食都有🔥🍜乾炒牛河 🐣珍珠雞🥟魚子豬肉燒賣🥒瑤柱冬瓜盅湯🍚冬菇滑雞粥🍑薯角炸雞配白桃冰冰呢幾樣分別都係叮5分鐘之內就食得啦😋好食又方便🥹簡直係上班族同埋學生族嘅恩物🥰以後又多個外賣好選擇啦🤤
🤩波仔外賣係我由細食到大嘅童年回憶😛

🍜乾炒牛河
🐣珍珠雞
🥟魚子豬肉燒賣
🥒瑤柱冬瓜盅湯
🍚冬菇滑雞粥
🍑薯角炸雞配白桃冰冰

2024-06-25 9 瀏覽
波仔Eat Easy每次經過都一定會買番幾盒放冰箱。有時番工番到攰唔想煮飯就靠佢喇~最近發現波仔開左新概念店仲開左向荃灣地點非常方便,呢度除左平時有叮叮飯,叮叮菜。呢度有埋熟食。 熟食檔各式各樣叮叮飯系列雪糕雪條櫃其他品牌產品叮叮菜包熟食檔有熱辣辣既蒸飯燉湯、粢飯燒賣、魚蛋、茶葉蛋、咖啡、手搖飲品……仲有雪糕雪條賣; 呢日有點肚餓,買左藍天乳酸梳打同薯角向店內食;非常解渴,薯角脆卜卜好味。買左燉湯(蓮藕紅棗燉排骨湯),非常足料不含味精,好有家既感覺。魚籽豬肉燒賣,大大粒啖啖肉;乾炒牛河,像茶餐廳既味道。另外仲買左糖水和粥做早餐甜品。 波仔絕對系大忙人既恩物😁 📍荃灣兆和街2-4A號周氏大廈地下4-A號舖

波仔Eat Easy每次經過都一定會
買番幾盒放冰箱。有時番工番到攰唔想煮飯
就靠佢喇~
最近發現波仔開左新概念店仲開左向荃灣地點非常方便,
呢度除左平時有叮叮飯,叮叮菜。
呢度有埋熟食。

熟食檔

各式各樣叮叮飯系列

雪糕雪條櫃

其他品牌產品

叮叮菜包

熟食檔有熱辣辣既蒸飯燉湯、粢飯
燒賣、魚蛋、茶葉蛋、咖啡、手搖飲品……
仲有雪糕雪條賣;

呢日有點肚餓,買左
藍天乳酸梳打同薯角向店內食;
非常解渴,薯角脆卜卜好味。

買左燉湯(蓮藕紅棗燉排骨湯),非常足料
不含味精,好有家既感覺。

魚籽豬肉燒賣,大大粒啖啖肉;

乾炒牛河,像茶餐廳既味道。
另外仲買左糖水和粥做早餐甜品

波仔絕對系大忙人既恩物😁