2023-06-16
經過門口多人等位咪去試吓,點知……基本上係比一般泰菜淡味汁:籃尖找得個甜,唔辣冇味,籃尖seafood又係淡淡地泰式鳳爪:竟然會有蔥?!冇蕃茄冇莞茜,個汁又係水汪汪香葉肉碎炒飯:個樣吸引但又係唔香又冇味!完全食唔出啲配料嘅味道,啲肉唔係肉碎,係啲根位仲要一片片?明爐冬蔭烏頭:個湯唔夠酸唔夠辣又冇香料味,又係冇莞茜!泰式咖喱炒蟹:個汁可以,但隻蟹竟然走個油,喺九龍城未食過會咁整!飛天通菜:仲點係呢個,未食個一間泰菜會係用粗碌水通菜去炒!!!大佬我係食泰式飛天通菜唔係本地嘅椒絲腐乳通菜呀!個味都唔對板!結論:價錢唔貴,九龍城嚟講可能叫平,但每度菜喺面前,我地一行五人一路食就一路覺得唔知食緊咩?究竟我地係食泰菜定係食緊泰國菜館嘅廣東菜?真係完全食唔到泰國菜嘅味道!連最基本嘅酸、辣、濃味都都冇,有啲食材仲係估唔到!係我喺九龍城食過最意想不到嘅一間泰國菜館!
基本上係比一般泰菜淡味
汁:籃尖找得個甜,唔辣冇味,籃尖seafood又係淡淡地
泰式鳳爪:竟然會有蔥?!冇蕃茄冇莞茜,個汁又係水汪汪
明爐冬蔭烏頭:個湯唔夠酸唔夠辣又冇香料味,又係冇莞茜!