今天來到元朗的一家打卡味濃的泰式餐廳,說實話路不是很難找,而餐廳牌面也太美啦超大,一進去有個大花園擺設著大量裝飾。環境不但外面漂亮,內裏裝修也超有feel!餐牌這間餐廳有兩種菜牌,一張菜牌是泰國fusion 菜式,一張是泰國傳統菜式,不能盡錄。 原盅椰青大頭蝦冬陰公湯(細) $128每次到泰國餐廳都必須點的一道菜,覺得冬陰公湯呈現在椰青裡挺特別的。而湯裡也有不少的椰肉。喝上去湯頭沒有一般冬陰湯的厚重,還帶點甜,挺推薦的。 串燒沙嗲雞(兩串) $38雞肉烤得不柴,沙嗲醬花生顆粒感很重,如果醬汁咸度再提高一點點,覺得會更適合串燒。 泰式辣椒膏炒蜆/ (沙白) $168這個價錢吃海鮮算划算,蜆沒有沙,肉質挺肥美,辣椒膏味道也完全融入到蜆肉裡。 馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅 $178這個牛坑腩一直吃也吃不完,單單幾個薄餅完全應付不了牛腩的份量,也算性價比之王啦! 豬頸肉炒飯 $118豬頸肉肉質挺嫩的,炒飯料給的量跟款也挺足夠,配在一起吃非常惹味。 椰汁沙冰及薄荷沙冰 各$68 外型超討好,還可以舀來吃!薄荷味非常濃郁,沙冰質感非常濃稠,必點!另一杯椰汁口味同樣推薦,椰子味滿滿的一杯沙冰。

超大,一進去有個大花園擺設著大量裝飾。

不但外面漂亮,內裏裝修也超有feel!

餐牌

原盅椰青大頭蝦冬陰公湯(細) $128
原盅椰青大頭蝦冬陰公湯(細)

串燒沙嗲雞(兩串) $38
串燒沙嗲雞(兩串)

泰式辣椒膏炒蜆/ (沙白) $168
泰式辣椒膏炒蜆/ (沙白)

馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅 $178

豬頸肉炒飯 $118
豬頸肉炒飯

椰汁沙冰及薄荷沙冰 各$68
椰汁沙冰及薄荷沙冰

原盅椰青大頭蝦冬陰公湯(細)
串燒沙嗲雞(兩串)
泰式辣椒膏炒蜆/ (沙白)
豬頸肉炒飯
椰汁沙冰及薄荷沙冰
2023-07-13 50 瀏覽
🌳生蝦刺身$118賣相不錯👍🏻有辣椒、蒜片、苦瓜伴碟,生蝦最緊要新鮮先好食,入口肉質彈牙,口感好食🦐🌳燒牛肉沙律🥗$138呢個相當有驚喜😋上碟已經超多牛肉,火喉控制唔錯,炭燒7/8成熟🔥肉質鮮嫩多汁,配洋蔥、蕃茄、生菜、芹菜,酸甜開胃 ,愈食愈上癮☺️🌳酸辣青檸明爐魚 $228上菜時魚上面鋪滿青檸🍋中意食魚嘅值得試吓🐟酸辣適中 ,魚肉嫩滑 配以特制酸辣青檸汁 ,非常開胃🌳泰式辣椒膏炒沙白$168望落去好有食慾,有香辣香氣,但又唔係太辣🌶️適合香港人口味🇭🇰沙白好大粒,仲好乾淨無沙,粒粒飽滿,份量都唔錯🌳芒果沙冰 🍧$68芒果味香濃🥭而且入口綿密🌳椰青$48新鮮清甜多汁,消暑解渴
🌳生蝦刺身$118

🌳燒牛肉沙律🥗$138
🌳酸辣青檸明爐魚 $228

🌳泰式辣椒膏炒沙白$168
🌳芒果沙冰 🍧$68
芒果味香濃🥭而且入口綿密
🌳椰青$48
新鮮清甜多汁,消暑解渴
2023-07-09 889 瀏覽
元朗地膽帶我黎,如果唔係我都唔識路呀佢喺馬田村嘅村屋入面,餐廳地點好開陽,除咗室內仲有室外,係友善寵物嘅餐廳呀🐶入到室內,帶有民族風既裝修好吸引我,而且坐位之間唔會過迫👍🏻我同朋友坐嗰個卡位已經有幅打卡牆😂🔸菠蘿沙冰($68)超好飲呀,飲得出係新鮮嘅菠蘿打出嚟唔係糖水,係呢個炎熱嘅夏日真係好消暑👍🏻🔸凍泰式奶茶($48)朋友飲,佢話係好道地既泰式奶茶咁,但又唔會過甜,岩番香港人口味👍🏻同埋佢好鍾意既民族風既杯😂🔸柚子沙律($98)好鍾意食柚子沙律,酸酸甜甜好開胃🔸馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅($178)超有誠意嘅咖喱,唔會係好辣,件件牛腩都非常軟淋唔會痴牙👍🏻薄餅酥軟,送咖喱真係一流🔸沙嗲串燒(豬、雞、牛)(@$38/2串)可以2串咁叫,選擇即刻多左,諗都唔諗簡哂😂我地覺得雞肉好好食,唔使點沙嗲已經好夠味道👅🔸馬拉盞炒飛天通菜($98)原本想叫個菜食下平衡下,但結果我地係食得最少😂我自己覺得辣左少少,不過都非常惹味👍🏻🔸酸辣青檸明爐魚($228)超級足料,魚下面有椰菜肉碎粉絲墊底,而且餐廳仲會再另外比多碗湯你,可以一路食一路加,咁就keep住都係熱食啦😌最尾都要讚吓餐廳職員,佢哋唔會一次過上
元朗地膽帶我黎,如果唔係我都唔識路呀

🔸菠蘿沙冰($68)
🔸凍泰式奶茶($48)

🔸柚子沙律($98)
好鍾意食柚子沙律,酸酸甜甜好開胃

🔸馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅($178)

🔸沙嗲串燒(豬、雞、牛)(@$38/2串)

🔸馬拉盞炒飛天通菜($98)

🔸酸辣青檸明爐魚($228)

最尾都要讚吓餐廳職員,佢哋唔會一次過上晒啲菜,等我哋食咁啲先再上,可以保持到食物嘅熱度👍🏻而且我個日去係閒日夜晚但都已經坐滿7成,可以知道幾多識路人仕黎😊
  • 酸辣青檸明爐魚
  • 柚子沙律
  • 菠蘿沙冰
😳今次因為一行三人,包埋自己有兩部車,如果係市區食泊車難免煩,又要哂錢泊車,所以決定揾遠小小。其實之前都食過尖沙咀果間,感覺唔錯,所以見到係同一間都無乜太擔心唔好食既地方6點前已經去到,停車場都大把位,唔想行泊正係門口都得。佈置環境方面肯定係無容置疑,值得打卡,門口位有不同植物裝飾打卡。打卡味濃,值五粒星食物叫左六樣:冬蔭功,烏頭,串燒,炒通菜,沙律配牛肉同芒果糯米飯。其實無特別唔好既地方。稍為要講既係沙律牛肉既牛肉肥肉較多,烏頭腩位有小小係未熟。而特出係冬蔭功味道唔錯,糯米飯感覺好食,芒果夠甜。恃應服務質素都好

6點前已經去到,停車場都大把位,唔想行泊正係門口都得。

其實無特別唔好既地方。稍為要講既

恃應服務質素都好

2023-07-08
2023-07-05 35 瀏覽
呢間響賽馬會青年綠洲對面環境優雅,用膳環境寬敞舒適員工表示附近有免費停車場(自己單車去)晚市叫咗3餸400幾一個咸肉炒雜菜一個豬頸肉炒飯半隻香燒雞對平食客來說十分好食
呢間響賽馬會青年綠洲對面
環境優雅,用膳環境寬敞舒適
員工表示附近有免費停車場(自己單車去)

晚市叫咗3餸400幾
一個咸肉炒雜菜
一個豬頸肉炒飯
半隻香燒雞
對平食客來說十分好食
2023-07-05 391 瀏覽
啱啱搬黎元朗又正當月圓之夜 揾d靚d既餐廳同朋友食飯打卡朋友介紹就試下依間位於大樹下既泰國餐廳係巿中心行過去都係幾個字內在環境好大好舒服長頭髮既員工既態度都好好 身為愛魚之人緊係揀條魚食下鹽燒盲曹 $208即場燒出黎燒得啱啱好 魚肉保持嫰滑 好香好貼心有2個汁 而且個汁好好味 好快已經食晒一碟2碟汁啱啱好 泰式香辣蝦膏海鮮炒河 $128有青口 蝦 魷魚等 好多料估唔到咁大碟 好抵河粉炒得好好食個汁好入味炒得均混鐵板蠔仔蛋 $148大大碟呀 而且超多蠔係入面蠔粒粒都鮮甜肥美加上蛋炒得金黃香脆真係食到停唔到口冬蔭功大頭蝦湯 (細) $148入面好多大頭蝦 好多料冬蔭功酸酸地鮮味好飲 唔會太辣叫細都可以筆到4 5碗出黎下面一直暖住佢keep住個温度椰汁沙冰 $68即場整出黎 加埋朵泰國蘭花好有泰國feel奇異果沙冰 $68超好飲 新鮮奇異果味feel到好多奇異果而且唔會好酸 好香飲到好乾淨打卡一流環境舒服有室外可以坐比大家睇下大大既月亮同波波燈埋單$844.82個人都飽到爆炸仲有咁靚既景值呀
啱啱搬黎元朗

2個人都飽到爆炸
仲有咁靚既景值呀

2023-07-03
2023-07-01 71 瀏覽
父親節同屋企人去咗元朗呢間泰國菜食晚飯。呢度嘅環境好適合打卡,有室外同室內座位。呢度個booking都幾滿,如果想試就記得早啲訂位。 原隻燒魷魚 燒魷魚好大隻,爽口彈牙,點埋泰式酥辣汁好惹味。 泰式香燒雞 半隻 燒雞即叫即整,大概要等20分鐘左右,燒雞肉質好嫩,而且雞皮好香脆。 馬莎文咖哩牛坑腩配薄餅 牛坑腩炆得好淋,馬莎文咖喱甜甜地,有椰香味。同薄餅夾埋一齊食口感好豐富。蝦醬炒飯 炒飯份量好多,幾個人share都夠食。入面仲有炒蛋、臘腸、豆角等。蝦醬味香濃,唔會太鹹,好惹味。

原隻燒魷魚
燒魷魚好大隻,爽口彈牙,點埋泰式酥辣汁好惹味。

泰式香燒雞 半隻

馬莎文咖哩牛坑腩配薄餅

蝦醬炒飯

今日黎到元朗大樹下東路,品嚐一間新營業既泰國餐廳,餐廳走泰式異國風情感覺,除左濃濃的泰國環境同文化,餐廳亦都有好多影相打卡既位置,個個位置都有不一樣的感覺!餐廳門外更是必到打卡位,除左有坐的凳鞦韆,仲有心形藤樹,餐廳更支持寵物到訪!餐廳除咗大廳嘅位置四面都有vip位置!可以先行預約!再加上房既位置都有唔同既佈置景❤️今次我同朋友會首先試一個lunch set!入面有冬陰功湯、生蝦、煙三文魚、北海道帶子青芒沙律、燒大頭蝦、燒西冷條、一口生菜包、芒果糯米飯!一個套餐有齊咁多嘢食真係好抵食!再加上食物質素非常之超班!海鮮新鮮,沙律味道獨特!仲有一口生菜包啱曬唔係好食得多嘢嘅我!西冷條熟度啱啱好!芒果糯米飯香滑軟熟!之後朋友再叫咗個泰式椰青果凍,龍眼冰果凍,再叫咗兩個椰子雲呢拿雪糕球,加上芒果慕絲蛋糕!好味又特別!朋友最後再叫左個沙律三部曲;包括帶子,軟殼蟹同大蝦做主食,海鮮食落亦好新鮮!飲品方面我地叫左個泰式菠蘿冰,我叫左個青檸梳打!味道清新又開胃!!

2023-06-16 93 瀏覽
住喺元朗咁耐,真係好少去大堂附近食嘢。鄰近元朗市區,門口有車位,非常方便駕駛人士。裝修華麗,設有室內室外雅座,環境舒適,夠寬敞。🥗柚子沙律 $98柚子新鮮,加入辣椒🌶️等調味好過癮🍡串燒沙嗲雞(兩串)$38🍡串燒沙嗲豬(兩串)$38串燒都係鍾意食雞串多啲,大串又厚肉🥖蒜蓉包 $36翠笙好味,蒜蓉牛油香口濃郁 🧈🐠酸辣青檸明爐魚 $228魚大條滑身,旁邊放有一碗酸辣青檬湯,可以慢慢加入去,入面仲有粉絲,吸收晒湯底嘅精華。🦐原盅椰青大頭蝦冬陰公湯(細)$128平時冬陰功都是用火爐作為底座,今次將冬陰功放入椰青入面,保留左椰青嘅味道,亦都有泰式風味。🥥椰青 $48原個大椰青,新鮮即開,清新好味😋

裝修華麗,設有室內室外雅座,環境舒適,夠寬敞。

🥗柚子沙律 $98
柚子新鮮,加入辣椒🌶️等調味好過癮

🍡串燒沙嗲雞(兩串)$38
🍡串燒沙嗲豬(兩串)$38
串燒都係鍾意食雞串多啲,大串又厚肉

🥖蒜蓉包 $36
翠笙好味,蒜蓉牛油香口濃郁 🧈

🐠酸辣青檸明爐魚 $228

🦐原盅椰青大頭蝦冬陰公湯(細)$128

🥥椰青 $48
原個大椰青,新鮮即開,清新好味😋

2023-06-16 474 瀏覽
成班女去食飯吹吓水好開心㗎😌今次我哋就揀咗位於元朗嘅泰斗,佢係一間新派嘅泰國菜館黎既,同時環境好靚好適合打卡,戶外有心形花花燈、室內就有木系裝飾打卡,座位闊落又好坐,鍾意私隱度高嘅,仲有幾間VIP房添。汁燒安格斯牛小排$198肖戰五成熟嘅牛小排,有震震嘅牛肉味,脂肪不多,啱晒對健康有要求嘅人士,配以酸辣泰式汁,好match。泰式生蝦$118配以辣椒粒、生蒜片、苦瓜,配料泰式酸辣汁,好惹味,生蝦肉質彈牙,口感很好。泰斗金麵配香茅雞扒$168完全冇諗過呢碗麵份量咁大,我哋幾個人都食唔晒,今年肉質比較淋身,而且可以索晒咖喱汁,香茅雞扒係厚切嘅,啖啖肉。小食拼盤(細)$148拼盤包括有炸蝦餅、魚餅、泰式雞卷和粉絲皮春卷,炸得乾身,又香脆,配左泰式醬,風味十足。蒜蓉包$36一疊四片嘅蒜蓉包,好濃味,配埋咖喱係Perfect match❕鹽燒馬友$248經理介紹我哋嘅鹽燒馬友,係選用當日既新鮮魚即製,所以好香魚味,配埋淡淡咸香,我哋一致認為呢條鹽燒馬友好好食!咖哩雜菜$118由於我哋嗌咗好多肉類,所以帶返個咖喱集材配蒜蓉包,又可以食啲蔬菜。食完飯吹完水又有得打卡,我哋都對呢間餐廳好滿意,仲約埋下次

汁燒安格斯牛小排$198

咖喱雜菜配蒜蓉包

鹽燒馬友$248
鹽燒馬友

咖哩雜菜$118

食完飯吹完水又有得打卡,我哋都對呢間餐廳好滿意,仲約埋下次要踩單車去食添!
汁燒安格斯牛小排
泰式生蝦
泰斗金面配香茅雞扒
細小食拼盤
咖喱雜菜配蒜蓉包
鹽燒馬友
  • 小食拼盤
2023-06-03 165 瀏覽
家人聚餐預先book左呢間新開泰國菜試下位於元朗既獨立屋,空間超大裝修又靚又有特色,位置舒服好啱同一大班親戚朋友一齊黎食!最推介係燒牛小排 熟度啱啱好個醬辣辣地點埋好惹味明爐魚個湯好好味 酸酸地好開胃上網見到其他人食芒果糯米飯睇落好靚即刻叫左個黎試下 糯米飯好Q彈嘅 唔係好黏口,同埋芒果都好甜 同啲糯米飯好夾!餐具碟果啲全部都好精緻 睇得出有花心機訂製,好多店員,隨時隨刻都搵到人幫手,而且好有禮貌 好主動,相信好快會成為多人推薦好多人食嘅餐廳
家人聚餐預先book左呢間新開泰國菜試下

最推介係燒牛小排 熟度啱啱好個醬辣辣地點埋好惹味

明爐魚個湯好好味 酸酸地好開胃

• 燒牛小排
2023-06-01 122 瀏覽
上網見泰斗係元朗新開分店,成間餐廳設計又靚又吸引😍住附近嘅我緊係唔會錯過😉🍴皮蛋蝦餅推薦‼️有驚喜好彩有叫🥹外邊脆口彈牙蝦肉內裏大大粒糖心皮蛋,皮蛋無鐵鏽同「尿臭」味,沾上甜甜地醬汁更惹味😋🍴小食拼盤(4件)2款蝦餅🍤非常彈牙爽口,原味蝦味好香濃正!另一款孜然味好重雖然本人唔太好但都OK嘅👌🏻圓形係魚蛋(?)口感彈牙味道有點似魚肉有微微孜然味幾好食👌🏻春卷內有粉絲木耳紅蘿蔔,脆身外皮內餡口感粉粉的🥰🍴鐵板柯仔蛋餅一定❗️一定❗️要趁熱食‼️柯仔肥美鮮甜無沙無腥味,配合嫩滑脆邊蛋餅同超多香蔥真係食唔停🤤可惜有點油幸好最底中間有少許芽菜,但個人仍然認為值得一試👍🏻🍴馬拉盞通菜食泰菜必食馬拉盞😋大大碟鮮嫩通菜咸道適中帶點微辣,加上香口蝦米炸蒜令整道菜更鮮香🍴芒果糯米飯甜品點可以唔叫芒果糯米飯💛半個香甜味重芒果,幾舊一口軟糥椰香味濃糯米飯 (綠色斑斕味最好食💚) 呢個份量非常好👍🏻🍹芒果沙冰一黎到哇出聲好吸引😍芒果味濃郁整體又唔會好甜,沙冰口感綿滑冰唔太多,即使沙冰溶後芒果味都幾濃💛🍹青檸梳打比一般飲到嘅優秀🤩杯外型幾特別🤔青檸未完全吉爛味道已經非常重又濃,酸酸甜甜爽呀😎——————💁🏻‍♀️總結會再次

🍴皮蛋蝦餅
推薦‼️有驚喜好彩有叫🥹

🍴小食拼盤(4件)
春卷內有粉絲木耳紅蘿蔔,脆身外皮內餡口感粉粉的🥰

🍴鐵板柯仔蛋餅

🍹青檸梳打
比一般飲到嘅優秀🤩

——————

💁🏻‍♀️總結
會再次回訪‼️平日晚市黎講都多客而且越夜越熱鬧(基本上都係揸車黎)

🥢食物/性價比
選擇多份量大碟足料擺盆吸引,雖然某啲食物較油但整體質素好OK性價比👍🏻

🔔服務
員工們都殷勤有禮友善亦會主動收/換碟,也有調校座地風機等客人無咁熱

🌿環境
餐廳户外環境令人有輕鬆感(唔熱嘅時候🤣),內部裝修好有泰國feel非常舒服又闊落,早晚完全2個風格好有氣氛🤍
可惜位置有點偏僻揸車會比較方便,另外落地玻璃關係又西斜,熱天時內部較熱(店內設有座地風機)
最近同同事早收工 近近哋去咗元朗呢間泰國菜食晚飯💓呢度嘅環境好適合打卡 無論室外定室內 都充滿泰式風情🇹🇭價錢唔貴 份量都好多 重點係味道都唔錯 真心值得再encore🥰 而且呢度個booking都幾滿🫣如果想試就記得早啲訂位!▫️小食拼盤裏面有泰式雞卷、魚餅、蝦餅、粉絲皮春卷 全部都係新鮮即炸 酥脆但唔油膩 個人最鍾意食蝦餅 彈牙之餘蝦肉實正 唔會好粉 再配埋泰式辣醬 好正宗之餘又啖啖惹味💓▫️串燒沙嗲豬(兩串)燒到岩岩好 嫩滑唔鞋 沙嗲汁味道濃郁 香口惹味 ▫️馬莎文咖哩牛坑腩配薄餅大推😂牛坑腩炆得好淋 馬莎文咖喱啱晒我呢啲好怕食辣嘅人💓甜甜之餘仲有椰香味 薄餅香脆滿滿嘅牛油香味 配料仲有洋蔥、薯仔、車厘茄 夾埋一齊食口感好豐富👍🏻唔鍾意食辣嘅一定要試吓呢款🔥▫️泰嫩海南雞(半隻)海南雞嫩滑無骨 食落啖啖肉 雞皮香滑唔肥膩 雞肉完全唔鞋口 而且份量好足 兩個人都食唔晒🤣▫️芒果糯米飯呢個必食😍店員話笀果系每日朝早新鮮採購 香甜軟嫩 鮮甜多汁 糯米飯椰香味十足 軟糯無比 唔會好黏口 食到最後好飽都要食晒個甜品👍🏻👍🏻👍🏻▫️椰汁沙冰食泰國菜點可以唔叫椰汁沙冰 濃郁爽甜🥰

▫️小食拼盤

▫️串燒沙嗲豬(兩串)
燒到岩岩好 嫩滑唔鞋 沙嗲汁味道濃郁 香口惹味

▫️馬莎文咖哩牛坑腩配薄餅

▫️泰嫩海南雞(半隻)

▫️芒果糯米飯

▫️椰汁沙冰
食泰國菜點可以唔叫椰汁沙冰 濃郁爽甜🥰
2023-05-19
📍 泰斗 (元朗)元朗大樹下東路大旗嶺村633號地下———————————————呢間餐廳係位於元朗嘅一間超大獨立屋,裝修夠晒靚,成個環境空間感極高,啱晒一大班朋友嚟聚會🎉亦都好啱情侶嚟拍拖💖🥰 餐廳到處都係打卡位,食物方面賣相都唔錯,啱晒鍾意影相嘅朋友們~ 唯一就係位置有少少偏遠,可能要揸車先會比較方便,不過勝在都有得泊車! 大家週末可以考慮去元朗半日遊,順便試吓呢間泰菜😋冬蔭功大頭蝦湯(細)(💰: 148 hkd)冬陰功酸酸辣辣,飲落仲充滿咗海鮮嘅鮮甜味,湯料都好足,除咗有好鮮甜嘅大蝦之外,湯底都有唔少菇類,總括嚟講味道好濃郁~泰式燒豬頸肉(💰: 128 hkd)豬頸肉外皮燒到脆卜卜好香口,上到枱仲熱辣辣,肥瘦同每件厚薄適中,肉質軟腍嫩口,配上酸酸哋嘅魚露汁簡直係絕配😍泰式香燒雞(半隻)(💰: 188 hkd)燒雞即叫即整,需時大概20分鐘左右,上枱嘅時候香噴噴仲冒緊煙超吸引,肉質好嫩,一啲都唔鞋口,而且雞皮好香脆,粉絲蝦煲(💰: 298 hkd)粉絲蝦煲有三隻大蝦🦐🤩 全部都好大隻好鮮甜,墊底嘅粉絲份量超多,我哋完全冇叫飯麵都好夠曬飽肚!!芒果沙冰(💰: 68 hkd)呢個我都會
📍 泰斗 (元朗)
元朗大樹下東路大旗嶺村633號地下
———————————————

冬蔭功大頭蝦湯(細)
(💰: 148 hkd)

泰式燒豬頸肉
(💰: 128 hkd)

泰式香燒雞(半隻)
(💰: 188 hkd)

粉絲蝦煲
(💰: 298 hkd)

芒果沙冰
(💰: 68 hkd)
呢個我都會極力推介!!🤩🍹🥭沙冰係用新鮮芒果打成,飲落啖啖果肉味,好香甜一啲都唔會酸,份量仲要好多,兩個人一齊share飲都足夠~

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽

2023-05-21 120 瀏覽
同朋友慶祝生日,佢想食泰菜,喺佢屋企附近search吓,就發現呢間比較新開嘅泰國菜。搭68E馬田壆落車,行兩步轉左就到,比想像中方便。黎到見到間餐廳真係好大,戶外仲有個好大既area, 真係好似去咗泰國一樣。去到入面都覺得好大,裝修好泰式、好靚、好舒服!服務員都好熱情,招呼左我哋去好闊落嘅卡位。打開餐牌,真係有啲眼花撩亂,菜式真係好多,但係我哋得兩個人,就主觀揀啲平時鍾意食嘅嘢。泰式生蝦🌶️🌶️嚟到仲凍到出緊煙,生蝦新鮮又彈牙👍🏻👍🏻配生蒜點埋醬汁,簡直Perfect呀生菜包🌶️🌶️好大碟好吸引,叫咗小辣,肉碎份量大,香辣惹味,同生菜清爽口感配搭後好好食泰式辣椒膏炒青口🌶️賣相吸引,青口夠新鮮、又大隻、冇沙,都有八隻左右,配菜仲有不少嘅芫荽🌿同洋蔥泰式濕炒河(豬)河粉係炒得好味嘅,略嫌個汁覺得有啲偏甜泰式香菜肉碎炒飯呢個真係冇得彈👍🏻香料好香,加埋好多豆角切粒,配埋個飯好出色👍🏻回味無窮椰汁沙冰 🍧 青檸七喜清甜、解渴飯後必選餐牌上面仲有好多嘢想食,例如柚子沙律、串燒、咖喱系列… … 已約定友人到我生日再嚟 🥰🥰

泰式生蝦🌶️🌶️

生菜包🌶️🌶️

泰式辣椒膏炒青口🌶️

泰式濕炒河(豬)
河粉係炒得好味嘅,略嫌個汁覺得有啲偏甜

泰式香菜肉碎炒飯

椰汁沙冰 🍧 青檸七喜