2024-07-14
夏天禁熱無咩胃口~最岩食泰國菜!相約左朋友來到尖沙咀📍泰斗🇹🇭店內更設有室外位置👍🏻鬧市中嘅一片綠洲天氣太熱🥵我選擇坐返室內👍🏻嘆冷氣🥶叫左好幾款食物🥘味道唔錯😌份量好足!大家想食泰國菜又多個好選擇!👏🏻👏🏻👏🏻🥢香葉肉碎炒飯~微辣惹味~好夠鑊氣更加入豆角、肉碎更添口感!🥢蟹肉魚肚湯 ~ 足料製作加入大量爽彈魚肚🥢牛脷心串燒~即叫即燒夠香口飲品叫左兩款沙冰🍧由鮮果榨汁而成🥭芒果沙冰~帶椰汁香味好好飲🥝奇異果沙冰~飲落帶微微蘋果香味好清新甜品叫左🥭芒果糯米飯、椰汁糕、千層糕甜蜜結尾 🫶🏻❤️~好好味!大家一定要叫甜品食📍尖沙咀海防道38-40號中達大廈4樓hkig #hkiger #hkfoodie #hkkol #foodiehk#hkfoodblogger #photooftheday #foodporn#foodstagram #香港好去處 #hkfoodguide#likeforlikes #香港美食 #相機食先 #香港美食指南#香港美食地圖#香港美食日記#旺角美食 #火鍋 #放題 #任飲任食 #和牛 #啤酒 #旺角放題 #旺角美食
相約左朋友來到尖沙咀📍泰斗🇹🇭
店內更設有室外位置👍🏻鬧市中嘅一片綠洲
天氣太熱🥵我選擇坐返室內👍🏻嘆冷氣🥶
叫左好幾款食物🥘味道唔錯😌份量好足!
大家想食泰國菜又多個好選擇!👏🏻👏🏻👏🏻
🥢香葉肉碎炒飯~微辣惹味~好夠鑊氣
更加入豆角、肉碎更添口感!
🥢蟹肉魚肚湯 ~ 足料製作加入大量爽彈魚肚
🥢牛脷心串燒~即叫即燒夠香口
飲品叫左兩款沙冰🍧由鮮果榨汁而成
🥭芒果沙冰~帶椰汁香味好好飲
🥝奇異果沙冰~飲落帶微微蘋果香味好清新
甜品叫左🥭芒果糯米飯、椰汁糕、千層糕
甜蜜結尾 🫶🏻❤️~好好味!大家一定要叫甜品食
📍尖沙咀海防道38-40號中達大廈4樓