2023-03-30 490 瀏覽
好耐無同班舊同事一齊去泰菜,今次就去佐敦搵食😃!是咁的,今次我哋再次毫無準備下是旦搵咗間泰菜,10次亂搵11次都係伏…… 呢個故事教訓我哋,食泰菜前真係要上網睇吓其他人嘅食評,當然啦,你哋今後都要緊貼我哋啲泰菜食評!咁樣就可以避免中伏😋🫶🏻。🍴THAI-IN 火焰雞 $228 🌟🌟店家會事前打嚟問要唔要hold起隻火焰雞🫣!呢隻雞非常instagrammable, 打卡一流啊📸!但味道上就唔太驚喜,甚至有啲失望。淋上酒燒過嘅火焰雞肉質確實嫩滑,而味道卻似曾相識– 燒味店出售嘅蜜汁燒雞😅,所以我完全唔知個泰式味道係邊。朋友話👧🏼:其實講真,係咪所以菜加上嗰個泰式甜辣雞醬就係泰菜🙃。老實講,我駁唔到佢嘅論點,畢竟呢個醬真心有少少比餐廳濫用咗…… 大佬啊,唔係道道菜加上呢個無敵雞醬就係泰國菜啊…… 真心想講粗口🙃🍴泰式鮮蝦金柚沙律 $98 🌟🌟合格,呢味酸酸甜甜嘅鮮蝦柚子沙律非常開胃😋。蝦量充足,能夠分到四個人有突,蝦身唔算太嚡但又未至於爽口。相比之下,柚子比較出色😗,搭配店家特調酸辣汁,食落酸酸微微。雖然落咗唔少辣椒,但又未至於好辣,所以好適合唔食得辣嘅人😎。由於小我哋食過更驚艷嘅柚子沙律

🍴THAI-IN 火焰雞 $228 🌟🌟
THAI-IN 火焰雞

🍴泰式鮮蝦金柚沙律 $98 🌟🌟
泰式鮮蝦金柚沙律

合格,呢味酸酸甜甜嘅鮮蝦柚子沙律非常開胃😋。蝦量充足,能夠分到四個人有突,蝦身唔算太嚡但又未至於爽口。相比之下,柚子比較出色😗,搭配店家特調酸辣汁,食落酸酸微微。雖然落咗唔少辣椒,但又未至於好辣,所以好適合唔食得辣嘅人😎。由於小我哋食過更驚艷嘅柚子沙律,所以覺得泰瀛嘅柚子沙律高不成低不就,就比個中位數佢啦😊

🍴泰式炒通菜 $78 N/A
泰式炒通菜

對唔住,真係未食過咁難食嘅泰式炒通菜☹️。一行人都覺得難食……首先,通菜菜身非常老嚡難咬,而且調味偏淡😵,秉承「唔可以浪費食物」嘅精神,大家只好硬住頭皮繼續食。然後,我哋決定叫佢換咗碟菜比我哋,因為我同其中二位朋友食到有渠臭味🤢,估計啲菜洗得唔乾淨。就算換咗碟新比我哋,嗰菜都係偏淡又唔辣,有少少比錢買難受嘅感覺😵‍💫。

泰北冬蔭公湯 $128 🌟🌟
泰北冬蔭公湯

呢個價錢嚟講可以接受!只要冬蔭公落咗好多草菇一律比佢過關,草菇世一啊🤭!個湯夠我哋5個人分到兩碗,所以湯量足,讚哦🫶🏻!但啦,我哋厭佢陣南薑味唔算好出,可能椰奶落得太多?另外,呢個冬蔭公湯個辣味唔算濃烈,可能辣醬落得少咗🧐?

🍴麵包咖喱軟殼蟹
$198 🌟🌟
麵包咖喱軟殼蟹

哈哈,唔知呢味菜係咪參考英國名物「仰望星空派」去設計呢😂?外觀真係幾似。泰式咖喱一直都係我最鍾愛同偏心嘅食物之一,只要個咖喱濃稠味濃,就可以靠個汁嚟撈幾碗白飯嚟食😋。農夫包雖然好味,但黃咖喱都係配蒜蓉包更搭。農夫包唔會好似蒜蓉包咁裡外都咁香脆,一旦軟腍就會相對地難食😵‍💫…… 所以食泰式咖喱都係搭蒜蓉包好,哈哈!另外,呢道菜有個好大嘅扣分— 軟殼蟹外層的炸粉相當硬☹️,呢種外硬內軟嘅矛盾口感,我表示先不要!

🍴炭燒豬頸肉
炭燒豬頸肉

$108 🌟🌟🌟
算係成晚最好食嘅菜式🥹。燒至微燶嘅肉邊相當吸引,醃製過嘅豬頸肉咬落相當軟腍,濃郁嘅滋味頓時喺嘴內擴開,正正的😋。再配上,嗰嗰熟悉且無敵嘅泰北辣汁,好味程度立刻倍增🤌🏻!

🍴大大小食拼盤
大大小食拼盤

208 🌟🌟
同串燒一樣,泰式小食拼盤喺味道上係好難有差池😃。泰瀛佢嘅小食拼盤當然都唔另外,由蝦餅到生菜包,味道都係大家熟悉而且安全嘅泰式味道😊。蝦餅、雞翼,同春卷喺油炸方面控制得唔錯,食落唔會太油膩膩。所有嘢都恰到好處,過關😃!

一行人飲飽食醉,我話要唔要再嗌個芒果糯米飯比多次機會佢,然後,一行人話真的先不要🙂!雖然泰瀛嘅嘢未至於完部都放唔入口,但亦未算出色同有驚喜。所以一行人只好走去附近糖水舖繼續餵飽第二個胃🫃🏼🤰🏻。
2023-03-03
2023-03-17 337 瀏覽
💛泰灜·香燒豬頸肉$108 l 惹味青咖哩雞$108 l 惹味蒜蓉包$38呢間我哋之前已經食過㗎啦 記得佢個咖喱軟殼蟹法包幾好食 所以就再嚟😎今次我自己覺得最有驚喜係佢個蒜蓉包 佢呢個真係超大份 而且佢中間麵包個部份仲係好鬆軟嘅 出面就焗到好脆身 用嚟點咖哩汁好好味🧄不過佢個青咖喱我自己就覺得偏辣 但係入邊都幾多料既🐤之後個豬頸肉都唔錯既 側跟燒到幾脆 不過佢呢一個就唔係好熱 我覺得如果熱辣辣會好食啲🤣🤣·#rbyeat#rby東南亞菜#rby💛#rby佐敦·📍佐敦吳松街141號地舖
💛泰灜

#rby佐敦
📍佐敦吳松街141號地舖
惹味蒜蓉包
2023-02-19 462 瀏覽
Thai-in❤️開心星期五 知己三五成羣成餐飯因為即興關係 都無乜諗食咩特別星期五 特別啲既都一早full booking都好彩即興搵到間泰式食物佐敦附近好多野食 不過呢度可以靜靜地 坐位都舒服😌食物都ok 我地揀哂穩打穩紥系列其實夠多人可以試叫泰式芒果糯米飯 係整到似cake 咁下次生日可以成班人黎不過10點就要收鋪 所以happy Friday OT少一天吧😆#chill#friday#thaiin#佐敦#18區美食#foodie#thai
Thai-in❤️
下次生日可以成班人黎
不過10點就要收鋪 所以happy Friday
OT少一天吧😆

2023-01-30 556 瀏覽
麵包咖哩軟殼蟹🦀 💰198 ❤️‍🔥3/10分咖哩唔夠惹味,軟腳蟹蟹味兼重炸粉🥲火焰燒春雞🐔 💰228 ❤️‍🔥3/10分雞無雞味,燒烤又無燒烤味,唔知自己食緊乜💩(灣仔薔紅燒春雞完勝 肉碎生菜包🥬 💰98 ❤️‍🔥8/10分豬肉幾香口,豬肉唔太油芒果沙冰🥭(無影) 💰唔記得 ❤️‍🔥7.5/10分是日推介嚟,所以menu無,好濃有果肉,但有啲太甜〰️⚜️三人食 要加一 共$6xx⚜️整體性價比 5/10分蟹同雞貴得嚟唔值,生菜包同沙冰就正常價錢,但唔會亦唔洗特登去食,口痕想食泰國嘢附近又無好選擇就可以試下嘅,唔叫頭兩樣應該,可能,無咁伏?我估👷‍♀️
麵包咖哩軟殼蟹🦀 💰198 ❤️‍🔥3/10分
咖哩唔夠惹味,軟腳蟹蟹味兼重炸粉🥲

火焰燒春雞🐔 💰228 ❤️‍🔥3/10分

肉碎生菜包🥬 💰98 ❤️‍🔥8/10分
豬肉幾香口,豬肉唔太油

芒果沙冰🥭(無影) 💰唔記得
❤️‍🔥7.5/10分
是日推介嚟,所以menu無,好濃有果肉,但有啲太甜〰️

⚜️三人食 要加一 共$6xx
⚜️整體性價比 5/10分
呢間泰式餐廳裝修平民貼地,但菜式就好特別、幾有心思~btw佢地店有個招牌芒果糯米飯蛋糕🎂,想試嘅記得預訂啦😍:-1️⃣ 「鐵板蠔餅🦪($138)」原來佢哋嘅蠔餅係炒蛋🤣,超大碟!而且好有鑊氣,同fd兩個人都清哂,因為太好味了~Thai-style hot plate oyster cake: scrambles eggs👍🏻-2️⃣「Thai-in火焰燒春雞🐓🔥($228)」呢個嘅重點係睇個師傅係你面前表演燒雞(會po係reels到!),雞肉都幾滑,幾juicy,配埋佢比嘅醬食會更惹味!佢有提供手套俾你手撕雞肉,同冇咩形象嘅朋友一齊食幾過癮🤓~Thai-in chicken on fire-3️⃣「椰汁芒果糯米飯🥭🍚($78)」呢個很不錯😌,糯米飯係熱辣辣嘅,配埋香甜椰汁同芒果食,超正🥥~Mango sticky rice: with coconut milk👍🏻-4️⃣「珍多冰💚」小編嘅馬來西亞朋友推薦小編試吓xd 佢飲落好濃椰奶味,原本珍多都幾有咬口,口感幾得意,不過佢似甜品,飲完都幾飽~-
1️⃣ 「鐵板蠔餅🦪($138)」
2️⃣「Thai-in火焰燒春雞🐓🔥($228)」
3️⃣「椰汁芒果糯米飯🥭🍚($78)」
4️⃣「珍多冰💚」
鐵板蠔餅
椰汁芒果糯米飯
鐵板蠔餅
椰汁芒果糯米飯
  • 芒果糯米飯
2022-12-11 524 瀏覽
這家泰國菜餐廳位置並不難找, 除了店家裝修相當地道之外, 午餐價錢不貴但大份, 吃起來相當飽足. 就徵宇我點的泰式蝦醬炒飯和泰式豬頸肉炒公仔麵, 前者蝦醬香而不死鹹, 加上蝦籽更香更有咬感, 側邊的蛋絲和泰式香腸粒, 提供油香之餘也更飽肚, 如果飯身再炒得更乾身就更完美. 後者應該用了兩三個麵餅炒成, 大份得我也不能完成, 豬頸肉切粒, 份量也多, 但吃起來有點膩, 也許是太大份的原故.小食的鳳爪沙律是我其中一道最喜歡的泰式前菜, 除了因為鳳爪口感夠彈牙, 也是因為沙律的酸辣汁夠酸夠辣, 作為開胃前菜效果一流. 另一道頭盤是炸蝦棗, 還以為是潮流口味, 但炸起來偏細份, 外表夠脆但內𥚃有點乾身, 相比起來就不夠抵食了.Thai-in is a traditional home feel Thai restaurant in Jordan. The lunch there is very big in portion and very cheap. The fried rice and fried noodles are nice and traditional enough. It i

Thai-in is a traditional home feel Thai restaurant in Jordan. The lunch there is very big in portion and very cheap. The fried rice and fried noodles are nice and traditional enough. It is not that luxurious but you will not disappointed because you will get full by the lunch.
實則內在......都幾唔錯嘅。除左張枱細左小小,四條友黎講迫左小小,加除左D野食唔係特別好味之外,其實冇咩缺點。不過有樣野特別值得一讚,就係當我地叫左5碟野,其中四碟已經塞爆左張枱之後,佢地會等我地食到咁上下先上第5碟,呢種服務態度值得一讚。以下開始野食點評環節,唔記得叫咩名嘅燒雞。一入舖頭店員就迫不及待咁同我地推薦呢隻雞,話係本店名物,要準備30到40分鐘,講到咁,我地冇理由唔試架,隻雞一上黎我就知點解係名物,因為佢......因為佢識著火呀!居然係酒精加火機呀!真係好鬼名物呀!不過其實我唔排擠噱頭呢家野,最緊要好味呀嘛。食之前店員仲提醒我地隻雞好熱要我地小心D,但我地摸左摸佢下面個鐵盤......係凍凍凍凍凍架大佬,之後一食隻雞,只係微暖,肉質同我地去惠X、百X嗰D超市嘅熟食中心嘅雞係差唔多。隻雞如果你只係想要視覺體驗可以一試,為味道嘅話不了。四人必叫小食拼盤,不必多說,也不須多說。其實我地仲叫左咖哩軟穀蟹面包,D軟穀蟹一定要起幾分鐘食完!!!D軟穀蟹一定要起幾分鐘食完!!!D軟穀蟹一定要起幾分鐘食完!!!因為瞬間之後佢就會軟左,變左你唔想食嘅垃圾。沙津中等水平,珍多冰中等水平,

燒雞

隻雞如果你只係想要視覺體驗可以一試,為味道嘅話不了。

四人必叫小食拼盤,不必多說,也不須多說。

因為瞬間之後佢就會軟左,變左你唔想食嘅垃圾。

沙津中等水平,珍多冰中等水平,馬拉盞通菜中等水平,芒果糯米飯中......下水平,D椰汁冇乜味,又唔香又唔甜。

總結,可以作為日常餐廳,但係如果係咩大時大節or有咩喜事嘅話,唔建議黎呢間,因為你只會失望而回or唔盡興。
👍🏻麵包咖喱軟殼蟹 $198招牌必食!軟殼蟹無論蟹身定蟹腳都好鬆脆上枱時已斬件方便食,蟹身吸晒啲咖喱汁,濃郁惹味!黃咖喱濃稠杰身,有椰奶香,味道帶甜,唔辣嘅麵包鬆軟厚身,沾滿咖喱食勁正🥹整體好大份,加上咖喱杰身好飽肚,3-4人都夠食味道:8/10性價比:8/10-👍🏻火焰燒春雞 $228打卡同味道都一流!原隻燒雞上枱,店員會先點火俾客人影相拍片建議手撕食更有風味,但懶人亦可以要求斬件雞皮搽上蜜汁,皮薄唔肥膩,雞味濃郁,燒到邊位有少少焦香雞肉入味甜甜地,有啲似蜜汁燶邊叉燒嘅感覺最正係肉質嫩滑爽彈,咬落仲爆哂汁超juicy!份量約2-3人share就啱啱好,呢個必食!味道:9/10性價比:8/10-👍🏻炸蝦餅拌甜梅醬(半價後) $44蝦餅厚身彈牙,口感唔粉,仲咬到蝦肉粒,好足料外皮炸到脆卜卜,但脆漿唔會過厚配搭甜梅醬更加正宗,有別於一般個種泰式酸甜醬星期一去有半價,好抵食!每日都有唔同優惠味道:8/10性價比:9/10-👌🏻香燒豬頸肉 $108一上枱嚇親,超大份份量好多,大塊厚切可惜肉質略嫌瘦咗同乾身啲,相對其他嘢食呢個較失色味道:6/10性價比:6/10-👍🏻泰式生菜包 $98可以揀雞或
👍🏻麵包咖喱軟殼蟹 $198
招牌必食!軟殼蟹無論蟹身定蟹腳都好鬆脆
上枱時已斬件方便食,蟹身吸晒啲咖喱汁,濃郁惹味!
黃咖喱濃稠杰身,有椰奶香,味道帶甜,唔辣嘅
麵包鬆軟厚身,沾滿咖喱食勁正🥹
整體好大份,加上咖喱杰身好飽肚,3-4人都夠食
👍🏻火焰燒春雞 $228
打卡同味道都一流!原隻燒雞上枱,店員會先點火俾客人影相拍片
建議手撕食更有風味,但懶人亦可以要求斬件
雞皮搽上蜜汁,皮薄唔肥膩,雞味濃郁,燒到邊位有少少焦香
雞肉入味甜甜地,有啲似蜜汁燶邊叉燒嘅感覺
最正係肉質嫩滑爽彈,咬落仲爆哂汁超juicy!
份量約2-3人share就啱啱好,呢個必食!
味道:9/10
火焰燒春雞
👍🏻炸蝦餅拌甜梅醬(半價後) $44
蝦餅厚身彈牙,口感唔粉,仲咬到蝦肉粒,好足料
外皮炸到脆卜卜,但脆漿唔會過厚
配搭甜梅醬更加正宗,有別於一般個種泰式酸甜醬
星期一去有半價,好抵食!
每日都有唔同優惠
性價比:9/10
炸蝦餅拌甜梅醬
👌🏻香燒豬頸肉 $108
一上枱嚇親,超大份份量好多,大塊厚切
可惜肉質略嫌瘦咗同乾身啲,相對其他嘢食呢個較失色
味道:6/10
性價比:6/10
👍🏻泰式生菜包 $98
可以揀雞或豬,豬肉碎偏瘦唔多肥膏,肉感較重
調味偏辣微酸,有微微青檸味,香料味易入口,唔會太濃烈太重口味
超大兜!啲肉碎多到包哂生菜都仲有淨
味道:7/10
泰式生菜包
👍🏻酸辣椰汁雞湯 $108
用鍋上枱,底下有蠟燭仔暖住保溫
好足料!雞肉份量唔少,仲有大量菇片、車厘茄、洋蔥等配料
不過椰汁味道唔算好突出,似溫和版嘅冬陰功,酸酸辣辣,好開胃
味道:7/10
性價比:7/10
酸辣椰汁雞湯
👍🏻芒果糯米飯蛋糕型 $288/2-4人
重頭戲!賣相超靚,直頭靚到唔捨得切落去
蛋糕係兩層糯米飯夾住芒果粒,面頭再以芒果片砌成花花造型同用芒果粒圍邊
花花芒果片比較生但完全唔酸,圍邊芒果粒就超甜夠晒熟,糯米飯煙靭唔硬
外賣拎走會有硬淨蛋糕盒包好,送埋蛋糕牌同蠟燭,椰汁同芒果汁兜仔另上
建議切好晒一份份先淋/點椰汁,椰汁甜味適中帶少少鹹味,真係好有泰國風味!
最正係超多芒果,送俾鍾意食芒果糯米飯嘅朋友用嚟做生日蛋糕真係好開心🤣
但記得記得要早一日預訂!
芒果糯米飯蛋糕型

📍#泰灜 @thai.in
佐敦吳松街141號地舖
火焰燒春雞
炸蝦餅拌甜梅醬
泰式生菜包
酸辣椰汁雞湯
芒果糯米飯蛋糕型
傳聞係 良心小店 睇openrice 價錢好似ok 就試試啦唔使等位Staff 好好 即開樓上俾我地冇樓下個層咁嘈其實樓上都幾好 岩拍拖啲上到去環境四正企理都算乾淨不過環留意風口位我地好彩早入可以係corner 位後一對couples 已經係對住冷氣風口Staff唔識轉數 (其實郁一郁另一個corner 既4人枱組合 就可以幫到呢對人轉位)有檸檬水、熱水自己斟仲有某啲醬料都係Menu 價錢改左進取左嗌左個青檸梳打$28蒜蓉包$38豬頸肉$108虎蝦Pad Thai $128 先黎青檸梳打冇青檸 係開糖水岩唔岩飲見人見智白痴妹麻麻🙈蒜蓉包係吐司兩切咁烘到好脆上黎個陣都仲係暖既❤️不過 重牛油但牛油唔香蒜蓉唔夠 冇咩蒜蓉味純想食toast 既可以叫豬頸肉上枱個下好吸引㗎第一塊兩邊都烘到好脆咁重點❗️係❗️睇❗️落❗️咬落香豬味 有口感❤️但完全零香脆🥲🙏虎蝦Pad Thai 我唔係好信眼前既係虎蝦而且炸完都係腍既肉質麻麻未到霉但幾鞋口粉太甜 唔夠酸 唔開胃要讚既係上菜算快員工friendly 環境ok而且唔使點等位不過味道就… 真係有待改善呢個價錢 呢個質素🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️Ummmmm..同埋現場環境
傳聞係 良心小店

不過環留意風口位
我地好彩早入
可以係corner 位
後一對couples 已經係對住冷氣風口

有檸檬水、熱水自己斟
仲有某啲醬料都係

環境ok
而且唔使點等位

不過味道就… 真係有待改善
呢個價錢 呢個質素🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Ummmmm..
同埋現場環境冇咩證明到係良心餐廳
所以當住冇立場先會好啲
2022-10-21
2022-10-10 367 瀏覽
約返好耐無見既同事食飯,今次想食泰國菜,記得之前食過呢間唔錯所以再訂返呢間,好彩有訂枱,因為星期五真係幾滿客。環境比較迫同嘈,其實要傾計就唔係太傾到既。本來好想食佢火焰燒雞,成班想打下卡High下,點知8:00已經賣晒,早知應該要訂枱果陣訂埋無得食燒雞唯有叫半隻海南雞食下,雞肉都幾嫩滑,個汁亦好好味,但唔夠開心囉!大小食拼盤有埋生菜包,太正了,出面通常要另外叫一個,但通常都食唔哂,拼盤有埋咁就有得食農夫飽咖喱軟殼蟹,好大個,上到枱真係嘩左聲,軟殼蟹炸得好脆,不過咖喱冇咩味,算係好睇唔好食。原本打算叫蠔餅,侍應哥哥話今日啲蠔靚,但蠔餅唔係個個岩,所以轉左蟹肉蛋餅,完全出事,呢個只係煎蛋餅,連蟹柳都食唔到另外叫左碟炒雜菜,呢個又反而少得可憐,$9x細細碟,係最唔抵食既一道菜。最後仲叫左啲甜品,賣相同味道都算ok啦!如果有火焰燒雞食應該會加分

最後仲叫左啲甜品,賣相同味道都算ok啦!

如果有火焰燒雞食應該會加分
2022-10-05 323 瀏覽
🇹🇭泰國菜館周圍都有 好食嗰啲真係唔多 🙄 咁啱今日要去佐敦攞嘢 一定要返去呢一間必食嘅泰國餐廳 「Thai-in」午餐時間比較繁忙 好多客 次次去親都要等一陣枱 冇辦法啦好食嘅嘢係多人爭㗎啦 等咗10分鐘終於有位坐 午餐餐牌都有好多選擇 加加埋埋成二十幾款 樣樣都好吸引!😋 落單嘅時候啲員工都會提「炒嘢需要時間大概15至20分鐘,因為所有炒野係新鮮炒」好彩我今日唔趕時間 咁梗係食炒嘢啦鮮蝦炒金邊粉 $58顏色好靚好吸引 配上花生同砂糖 因為有啲客鍾意甜啲或者多啲口感 鮮蝦大大隻 仲係好爽 炒金邊粉酸酸甜甜 好開胃 份量仲好大添!👍🏼呢間街邊餐廳睇落好似普通茶餐廳 但係估唔到服務一流 所有員工好親切好禮貌 就算佢哋有幾忙都好佢哋都會好有禮貌同你講嘢 🧑🏼‍🍳 每一次你佐敦呢一間都係我嘅首選

午餐  -  鮮蝦炒金邊粉

鮮蝦炒金邊粉 $58

午餐-泰式燒豬頸肉
2022-10-05
10 分鐘 (堂食)
午餐  -  鮮蝦炒金邊粉
午餐-泰式燒豬頸肉
  • 炭燒豬頸肉
2022-09-27 241 瀏覽
🥘雙人套餐 連假後回來上班有點blue,只好看著手機裡的美食照回味一下享受美食的幸福感~⁡這間泰式料理說真的店內外看起來都沒有很起眼,但東西意外的不錯吃。⁡他的點餐方式蠻有趣的,依照人數直接下去做套餐搭配,就是一定都要點沙拉、咖哩、炸物、湯等等,每種類型大概會有兩個品項可以擇一(比如松阪豬vs.打拋豬擇一、涼拌木瓜絲vs.泰式水果沙拉擇一),但壞處是沒辦法完全選自己想吃的(比如我不想吃沙拉咩,還有金錢蝦餅和泰式炸雞都看起來很好吃啊不能都來嗎QQ);食物美味份量充足,以一人位享用到美味的泰式料理我很滿意。⁡到現在還印象深刻的是它的烤松阪豬,從炭烤香到彈軟肉質都是令人驚豔的一道菜,雖然沒辦法吃到打拋豬有點可惜,可是選這個品項一點都不後悔。⁡其他的品項說真的也是都很令人滿意─不是吃過最厲害的,但真的已經很不錯啦~另外它的海鮮湯份量很大,味道清爽鮮美,這道也算是讓我記到現在的。⁡聽說有要搬家喔,有想去的各位可能要注意一下。
🥘雙人套餐

聽說有要搬家喔,有想去的各位可能要注意一下。
2022-09-03 456 瀏覽
平日中午時間去咗食,lunch價錢唔貴,兩餸冬蔭功湯粉加凍飲先五十頭。 餸都叫足料,扎內厚切,雞翼好食😋湯好飲,唔會太辣太酸。不過佢哋出菜好慢,特別係炒嘢,超碼五個字,我隔離個人點青咖喱雞都四五個字。趕時間只可以食湯麵撈檬。
餸都叫足料,扎內厚切,雞翼好食😋湯好飲,唔會太辣太酸。
2022-09-01 397 瀏覽
佐敦咁多好嘢食,真係唔知揀咩好!今次就去咗依間細細地但keep住排長龍嘅排檔肉碎炒粉絲肉碎粒好惹味,加埋蛋碎、蔥去炒香,粉絲唔會炒到一舊舊,夠哂乾身!味道恰到好處,唔會太鹹或者太淡!佢地仲有咖哩、海南雞之類選擇,價錢唔貴,性價比相當高。LUNCH TIME時間真係超級爆場,平日就算夜晚都建議大家BOOK定位先好去,如果唔係等到頸都長都未必入到去!

排檔肉碎炒粉絲

肉碎粒好惹味,加埋蛋碎、蔥去炒香,
粉絲唔會炒到一舊舊,夠哂乾身!
味道恰到好處,唔會太鹹或者太淡!

佢地仲有咖哩、海南雞之類選擇,價錢唔貴,性價比相當高。
如果唔係等到頸都長都未必入到去!
2022-09-01 340 瀏覽
久聞依間出哂名嘅良心泰國餐廳,終於搵到日可以去嘆番下蝦醬炒飯蝦醬味突出夠足料! 飯粒炒得好乾身、香口,夠晒鑊氣,正👍🏻👍🏻除咗蛋絲青瓜,仲有粒粒蠟味,撈埋炒到勁香口嘅炒飯,成件事更香更好食,層次即刻豐富咗好多👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻青咖哩雞飯你仲可以揀豬肉!咖哩味夠香夠濃,仲有唔少椰奶味,唔會太辣,但食辣嘅朋友又唔怕唔過癮!可惜服務方面真係有待加強,日日長龍但樓面先得2-3人,真係百足咁多隻手都搞唔掂啦!不過就算係咁,佢碟碟菜都係熱住上枱,絕對無揸流攤,真係抵佢做到無停手!希望佢地老闆快啲請人啦,見住姐姐忙到咁,真係等得再耐都唔好意思出聲呀
久聞依間出哂名嘅良心泰國餐廳,終於搵到日可以去嘆番下

青咖哩雞

青咖哩雞飯