2021-07-31
呢日去西貢本身諗住去海邊食感受陽光與海灘,點知落雨又凍又濕,但係又入咗嚟,唯有搵美食彌補一下啦。呢間喺海邊嘅泰道 Thai Dao,落雨天都人多多,所以就決定食呢間啦!1️⃣ 泰燒沙嗲雞、豬睇賣相唔錯,食落都算中規中矩,其實唔知泰國菜有冇沙嗲口味,但以迎合香港人口味嚟講都幾好食。2️⃣ 生菜包(豬)生菜包肉點都唔會出錯,呢度啲肉有少少辣,食落唔會膩啱啱好。3️⃣ 椰香黃咖哩(雞)咖喱加上椰香令呢餐飯變得好有度假feel ,但香得嚟有少少膩,配餅成真係好飽,可以唔洗點其他主食。4️⃣ 珍多冰 + 椰青椰青唔洗多講啦,一定係清甜好飲(唔係都幾難)。珍多冰就比較甜,入面有啲綠色顆粒,口感似有咬口啲嘅jelly,不過我唔鍾意飲甜野所以覺得普通。推薦星評:3🌟嚟呢度主要都係食個feel ,食物唔算有好大驚喜,但我都會再嚟,下次再試吓佢哋其他小食。另外提提大家,佢哋中午過咗之後廚房休息,大概要到4點先可以點嘢食,中間呢段時間只提供飲品。
1️⃣ 泰燒沙嗲雞、豬
2️⃣ 生菜包(豬)
生菜包肉點都唔會出錯,呢度啲肉有少少辣,食落唔會膩啱啱好。
3️⃣ 椰香黃咖哩(雞)
4️⃣ 珍多冰 + 椰青
推薦星評:3🌟