2023-06-29
泰‧雅 • 大角咀呢間泰式餐廳位於大角咀大型商場奧海城Food Court入面,提供唔同性價比高嘅泰式主食同小食,套餐另加$13/$20可以加配各款小食!今次我地附近睇完戲決定試一試!😋😋..✅ 泰式燒豬頸肉飯 🐷 $62豬頸肉肉質軟稔,唔止本身油香非常濃,加上香料醃製更加香,而且煎得好惹味!😛..✅ 海南雞飯配油飯 🐔 $65雞件非常嫩滑,肉有淡淡上湯香味。油飯好香,稍為偏稔,但整體都非常唔錯。如果雞肉想轉全脾或者全翼,只需加$10,非常好👍🏼..✅ 泰式無骨鳳瓜 🐔 $+13醬汁非常香辣,辣度應該差唔多小、中辣程度,但辣得黎酸酸地,好清新好開胃!鳳瓜去骨,食落非常方便!質感爽口彈牙,推薦!😝..✅ 香葉包雞 (2件) 🐔 +13入面雞件炸至香面嫩滑,保留肉汁,唔錯!☺️..✅ 炸蝦餅 (2件) 🦐 +20蝦餅用料豐富,質感比較結實但亦不失彈牙質感。蝦餅外面炸至金黃香脆,係好香口嘅小食!
✅ 泰式燒豬頸肉飯 🐷 $62
✅ 海南雞飯配油飯 🐔 $65
✅ 泰式無骨鳳瓜 🐔 $+13
✅ 香葉包雞 (2件) 🐔 +13
入面雞件炸至香面嫩滑,保留肉汁,唔錯!☺️
✅ 炸蝦餅 (2件) 🦐 +20