2012-02-06 36 瀏覽
聽同事介紹有間好正德國餐廳, 今日去試下.德國菜當然要試下德國豬手啦, 晚餐set要加錢, 不過無所謂, 真係份量十足.除左份量外, 整得好食, 豬手皮烤得好脆, 肉都美味, 酸菜做配菜配得好正. 推介.
聽同事介紹有間好正德國餐廳, 今日去試下.

2012-02-06
15 分鐘 (堂食)
  • 德國烤豬手
2012-01-09 46 瀏覽
一直想試芝士火鍋…今次遇上寒冷天氣,立即訂位試試。與熊仔二人試了其中一個雜錦香腸火鍋餐(約HKD 370)未試過芝士火鍋嘅我感覺新鮮,與情人共進感覺溫馨又浪漫!唔…雖然食後有少少滯…但仍然俾個like 佢。
2012-01-07
歐陸餐廳感覺,較relax,客人不多,極適合初相識情侶邊食邊聊天呢!
火鍋餐包括:麵包粒
五種香腸,個人較喜愛黑椒腸
還有薯仔,西蘭花和香菇。薯仔沾上熱烘烘的芝士,I like it !!!
當然少不了主〝腳〞又熱,又有酒香,又滑嘅芝士。芝士份量只屬啱啱好。唔知店主會唔會考慮慷慨少少呢?
  • 芝士火鍋
2012-01-01 32 瀏覽
天氣凍就特別想食d高脂既食品忽然好想食芝士火鍋 友人提議去意x屋之前食過 價錢都幾貴 仲要唔夠飽即刻上open rice search下有咩好推介見到bigpack d菜都正宗 價錢都係差唔多 試一下無妨係門口個侍應好好笑容d擺設好特別一住低就俾左一盤welcome bread 熱辣辣好鬆軟丫一來到即刻問佢有無芝士火鍋 叫左個有ham,有辣肉腸既鍋因為四個人 只係得個芝士火鍋唔夠食 叫多左德國豬手好大隻 個皮好脆 不過肥左少少有豬手 點可以無啤酒埋單$700有找 食到幾正宗既德國菜 算是物有所值
天氣凍就特別想食d高脂既食品
d擺設好特別
好似去左瑞士木屋禁
一住低就俾左一盤welcome bread
熱辣辣好鬆軟丫
一來到即刻問佢有無芝士火鍋 叫左個有ham,有辣肉腸既鍋
好有芝士味
好好味既ham同肉腸
脆皮豬手
唔太味 幾香
2011-12-27 22 瀏覽
從OPENRICE SEARCH到呢間有芝士火鍋食~~~見D相格局唔錯都值得一試~~~我們叫了3 SET, 即6 人份量的芝士火鍋~~(- SET兩人份量要$7XX)另外再加個雜錦德國腸~~(始終佢都係德國餐廳MA~)雜錦德國腸~~~有幾多CHOICE~~款款都好味~~點埋個芥末~PERFECT!芝士火鍋SET開始~好似係龍蝦湯~~足料~~~味道適中~~芝士個名好長~~~唔識係咩芝士~~~不過好味就得LA~~~用包點D CHEESE口感超好主菜!D火腿應該係靚料~~我喜愛淺色那些火腿~~其他稍為咸了少少當我地食完晒D火鍋配料其實已經好飽LA~~~~~突然記起仲有個甜品不過個甜品咁豐富咁靚~~幾飽都要試!個TIRAMISU好正~~有少少酒味配合得好好~其他都係有心思之作~~
從OPENRICE SEARCH到呢間有芝士火鍋食~~~
見D相格局唔錯都值得一試~~~

另外再加個雜錦德國腸~~(始終佢都係德國餐廳MA~)
芝士火鍋SET開始~
好似係龍蝦湯~~足料~~~味道適中~~

2011-12-27
2011-11-19 16 瀏覽
男友忽然約我到旺角逛街,在毫無準備下,想找些便宜又抵食的午餐,無意發覺這所餐廳的餐牌,隨便看看價錢和菜色,就闖進去。餐廳陳設頗為奇特,背包大大小小的掛在牆上,簡潔的木桌椅排列公整,溫暖中卻帶點沉悶。餐廳面積寬敞,人丁單薄,感覺怪怪的。店主可能想餐廳有混入山區小木屋之感, 但似乎有點半尷不尬. 沒啥特別的午市套餐,大致上是焗飯及意粉,送餐湯跟飲品,價錢總算大眾化。先來的餐湯是差不多'foolproof'的雜菜湯,但我從來未喝過這般淡且無味的湯,連基本的蕃茄味都沒有,似被稀釋再稀釋,隨附的法包有雪氣,牛油少而無味,完全浪費我的卡路里配額。接下來主菜是煙鴨胸雜菌焗飯及炆牛肉配德國刀屑麵。兩者味道皆可,問題在於用油過多,焗飯底滲出的油顯而易見,而刀屑麵亦混入太多橄欖油,味覺都被封殺,沒到一半已經吃不消。刀屑麵麵質鬆散,賣相欠奉,味道跟口感平庸,唯獨炆牛肉質素將整碟主菜挽回一點分數. Goulash(炆牛肉)是我在英國時, 聖誕節German Market必吃的小食,在寒風中逛市場, 手執一杯熱烘烘的Goulash, 雖然不是什麼珍饈百味, 但足夠令我念念不忘. 這裡的沒可能做到那種風味, 但要
雜菜湯,真差勁!! 0/10
接下來主菜是煙鴨胸雜菌焗飯及炆牛肉配德國刀屑麵。兩者味道皆可,問題在於用油過多,焗飯底滲出的油顯而易見,而刀屑麵亦混入太多橄欖油,味覺都被封殺,沒到一半已經吃不消。刀屑麵麵質鬆散,賣相欠奉,味道跟口感平庸,唯獨炆牛肉質素將整碟主菜挽回一點分數. Goulash(炆牛肉)是我在英國時, 聖誕節German Market必吃的小食,在寒風中逛市場, 手執一杯熱烘烘的Goulash, 雖然不是什麼珍饈百味, 但足夠令我念念不忘. 這裡的沒可能做到那種風味, 但要勾起回憶還可以。焗飯材料十足,五顏六色的配料令焗飯充滿田園氣息,忌廉用量適當,整體味道比刀屑麵為佳。
Goulash: 4/10
煙鴨胸雜菌焗飯: 5/10
其實,廚師在用料方面絕不吝嗇,顏色配搭尚可,但用油太慷慨,末殺了食物質素。單以主菜而言,廚師誠意可見,但在用油這個基本應加以留意,午市仍有很大的進步空間。

評分: 3/10

2011-11-06
  • Beef Goulash
2011-10-11 19 瀏覽
兩口子近來愛上吃豬手,特別是皮脆肉嫩的德國豬手;所以當收到BIGPACK Cafe的試食邀請,感覺十分欣喜,就趁放假的日子,與老公一同去了試菜。 餐廳位於旺角波鞋街,前身為Lafuma Cafe,經換手後仍然保留著山區原木風格,不同是店內就多了很多自家品牌的BIGPACK大包,環境別致得來有份無拘無束的輕鬆感,與這區的感覺很不一樣。特別因著十月德國啤酒節關係,主打不少德國食物的店內增設了不少德國啤酒桶等裝飾,更有一番歐陸風味,吸引了揸大機的老公影了不少靚相!是晚經理特別為我們安排了舒適又清靜的二人位,坐得十分舒服;看了看散叫餐牌,發覺店內食物選擇頗為豐富,由巴馬火腿伴蜜瓜、以至芝士火鍋都有供應,然而時值德國節,當晚試食的是店內近期的德國節特別套餐,開始前先來麵包籃。雖然提供只是普通麵包,卻勝在成品烘至超熱(近熨手程度!)上檯,質感也夠鬆化,搽上牛油是個很好的開始。 然後到藍蟹肉沙律上場,沙律份量不少,賣相精緻先惹好感;而且每啖吃來都是鮮甜的蟹肉,拌上雜菜與車厘茄同吃,更添一份清新滋味,是個美味又開胃的頭盤,老公尤其喜愛!另一份頭盤是牛油果鮮蝦沙律,成品色彩繽紛,十分的惹人食慾;當中鮮爽

然後到
另一份頭盤是
牛油果鮮蝦沙律,成品色彩繽紛,十分的惹人食慾;當中鮮爽大蝦與軟熟牛油果的配搭,更是深得我心,個人甚至喜歡這味多於蟹肉沙律呢!

也講一講飲品,德國節最好當然是飲德國啤,但大肚媽媽情況例外,故在經理介紹下,點了健康又新鮮的即榨果汁。雖然定價較高($58杯),然而飲得出果汁十分真材實料,沒有添加額外糖份,鮮甜得來很天然:其中我選的
西瓜汁固然悅目之餘,口味清新可喜;而老公點的
蘋果汁雖呈啡色,賣相較為遜色,卻很難得在清甜中,有份自然的蘋果酸,風味極佳呢!
繼精彩頭盤及飲品後,來到主菜環節,首款
塞格德燉牛肉的水準則有點回落了。怎麼說呢,其實牛肉的調味做得不錯,酸忌廉與酸菜絲的組合又可減低膩滯度,整個組合是不錯的,然而牛肉質地有點實及嚡,未夠豐腴鬆化,令滋味打了不少折扣。

另一款主菜原是燴豬肉,但二人都想吃豬手更多,很感激PR幫忙達成心願!
德國豬手上檯,份量與熱度都是十足,引得兩個豬手怪笑歪了咀;而且要讚脆皮之下,豬肉肥瘦得宜,並含膠質豐富,實在很美味啊! 我特別愛吃帶點韌度、有咬口而不過實的豬皮,因吸收了醬汁特別入味;還有近骨的筋膜位,也是美味的精華,是晚二人將之清得乾乾淨淨,一點不留,滿足非常! 但嚴格來講,這主菜也要改善的地方,就是伴菜的薯蓉做得十分一般;雖然當晚二人吃完豬手已經極飽,但難講有些薯迷會感到失落呢!
吞下巨大豬手後,二人均已超飽了,胃內尚餘唯一少量空間,正好留給最後的德國風味甜品---
蘋果餡餅(Apple Strudel)。其實個人對這款甜品向來興趣不大,覺得美式的蘋果批會更為吸引;然而當晚的出品皮薄富彈性,中間蘋果肉甜美可喜,再配上香滑不膩的輕忌廉,以及香甜冰凍的雪尼拿雪糕,一熱一凍的對比下又幾美味,頗得二人歡心,連非甜魔的老公也吃了不少呢!
其實店內尚有很吸引的
朱古力暖心蛋糕,然而當晚實在太飽,餐後只能夠飲杯熱茶、熱咖啡消消滯。老公照例點了
熱咖啡,成品附上一小件香脆朱古力曲奇同上,很有心思,據講風味也不錯。

至於我就點了
熱檸茶,茶是原壺的上,紅茶質素不錯,檸檬片又新鮮,在飽餐一頓後非常受落,亦成為是晚美好的句點。
整體而言,是愉快又滿足的一晚,再次多謝PR的邀請及安排;產後有時間,也真希望重來,試試店內的芝士火鍋,以及心太軟!
2011-10-04
  • 鮮榨果汁
  • 藍蟹肉沙律
  • 牛油果鮮蝦沙律
  • 德國豬手
  • 蘋果餡餅
2011-10-07 24 瀏覽
10月6號係個好特別既日子, 於是我就揀左呢間BIGPACK CAFE去慶祝因為呢度環境好好 又夠特別 氣氛又好 咁岩撞正德國啤酒節 第1次感受到啤酒節既氣氛啤酒節, 我地1坐低就每人叫左支啤酒, 應節呀嘛我地4個人嗌左2個晚餐SET 再加幾個小食1個SET有主菜+頭盤/甜品 $198 價錢方面都OK頭盤我地嗌左: 烤火雞胸肉沙律 & 牛油果鮮蝦沙律烤火雞胸肉沙律..D肉烤得幾好 唔會話好乾 又有D肉汁牛油果鮮蝦沙律..最初都怕牛油果好膩 唔食都唔知 佢配埋個酸酸地既醋汁係好好好食!! D蝦又夠晒新鮮!! 值得一讚 到主菜..德國傳統刀削麵..好濃既芝士味 D刀削麵好得意 細細條又冇粗幼都唔一樣 第1次食!!德國豬手.. 呢個真係要試!!! 我本身都幾抗拒食豬手 總係覺得佢肥淋淋咁但今次比朋友迫我試左啖之後 又唔係我想像中咁差隻豬手佢整到好林 個汁又好配 D肉吸晒D汁 大啖大啖咁食 再飲啖啤酒..真係好爽HAHA另外我地仲叫左D小食 包括有農夫麵包(配芝士), 德國香腸同埋1個叫香煎唔知乜乜肉卷農夫麵包一黎到個陣已經係熱辣辣 再加埋芝士 好好食!!D芝士好香 唔似係平時食個D 個味好濃
因為呢度環境好好 又夠特別 氣氛又好

烤火雞胸肉沙律..D肉烤得幾好 唔會話好乾 又有D肉汁
D蝦又夠晒新鮮!! 值得一讚

到主菜..
但今次比朋友迫我試左啖之後 又唔係我想像中咁差

農夫麵包一黎到個陣已經係熱辣辣 再加埋芝士 好好食!!
D芝士好香 唔似係平時食個D 個味好濃 好正~

德國香腸就最岩佐酒~

仲有呢個香煎唔知乜乜肉卷呢(我唔記得左個名)
初初我地以為係成卷咁上 原來佢幫我地切埋做一片片 食起上黎變得方便好多
再配埋個汁 真係幾香 都係值得推介

總括黎講 呢餐比到好多surprise我地 又咁岩啤酒節
所有啤酒節餐牌上面既食物 都好適合佐酒
大家都食得好開心 環境又夠正 大家不妨上去試下!!
2011-10-06
慶祝紀念
紀念日
  • 德國豬手
  • 牛油果鮮蝦沙律
  • 德國傳統刀削麵
2011-07-31 17 瀏覽
兩次過門不入女人街西門町, 因為實在太多人, 肚餓不願等於是帶女友到Bigpack選此店有3個原因 --- 未試過, 不用等位, 以為女友未來過殊不知她原來在Lafuma時代已來過一次算了吧, 就當她陪我試一次店內環境不用多講, 之前的食家已有照片提供即管看一下餐牌有那些特色菜餚套餐選擇不多, 除了鐵板餐, 就只得芝士火鍋鐵板像大家樂貨色, 女友認為不值芝士火鍋更加不會考慮, 因為太heavy所以我們決定a la carteHouse bread - 熱烘烘的, 外脆內軟又夠香, 讚一個! 美中不足是罌粟籽無香味 (8/10)凱撒沙律 - 菜很新鮮爽脆, 配以芝士, 煙肉碎, 麵包粒, 可口非常 (9/10)薯蓉伴五成熟牛柳 - 稍微過熟, 肉味及肉汁不多, 薯蓉尚可 (6/10)雜菌汁德國刀削麵 - 德國刀削麵似長條形麵疙瘩, 口感彈牙, 沒甚味道, 不過, 雜菌汁做得很好, 菇菌將白汁完全吸收, 與味淡的刀削麵同吃, 味道恰到好處, 雖然很飽, 但美食當前, 最後亦將其徹底消滅 (9/10)總括而言, 值得再來, 下次食友在旺角想清靜悠閒吃一餐, 不妨到此試試
兩次過門不入女人街西門町, 因為實在太多人, 肚餓不願等
於是帶女友到Bigpack
殊不知她原來在Lafuma時代已來過一次
算了吧, 就當她陪我試一次
店內環境不用多講, 之前的食家已有照片提供
即管看一下餐牌有那些特色菜餚
套餐選擇不多, 除了鐵板餐, 就只得芝士火鍋
鐵板像大家樂貨色, 女友認為不值
芝士火鍋更加不會考慮, 因為太heavy
所以我們決定a la carte

凱撒沙律
德國刀削麵
  • 雜菌汁德國刀削麵
2011-05-29 16 瀏覽
有點貴但值得試下有CHEESE POT,(下次......)又有大量COCKTAIL , MOCKTAIL 同COFFE LIQUER 選擇...是旺市一個忙裡偷閒的選擇。仲有好多好多背包放係到........................SELL ...........so interesting
2011-05-26
crispy
MOZERRALA刀削麪...值得一試
  • MOZElla cheese 刀削麫
2011-05-10 22 瀏覽
我極少在Openrice寫食,但這次決定為了Bigpack平反!打從Lafuma年代,我已經是Lafuma的Fans,第一次光顧已經是五六年前,食物水平和環境質素保持超水準,每次我帶不同朋友去Lafuma,個個都是超讚的。有段時間在旺角工作,中午時都會幫襯Lafuma,Lunch set也不過是50-60蚊,加埋甜品飲品肯定唔過一百蚊,有人可能覺得太貴,但這裡的食物質素,如果是在中環,肯定不只$100...簡直就是旺角波鞋街的綠洲!改名Bigpack都一年了,反而沒有再去,就是因為母親節所有餐廳都爆滿,才想起這間被我譽為「旺角綠洲」的餐廳,因為我從未見過這裡滿座,每次見到空蕩蕩的餐廳,心情就很矛盾-一來覺得人少坐得很舒服,但另一方面卻覺得這間餐廳懷材不遇。以前Lafuma主打瑞士(還是法國)山區菜,沙律甚至是Pizza上的蕃茄都很新鮮,芝士火鍋的cold cut也是有質量的食物。現在改名Bigpack,標榜德國菜,主要分別是多了德國腸,也好像不見了意大利飯,其他還是一樣的好味道。結果當晚一行七人,飽到撐著肚子,也不過$890...

結果當晚一行七人,飽到撐著肚子,也不過$890...

芝士火鍋!如果是二人食一個也吃不下其他!
沙律,菜極新鮮,跟芝士味道很夾。
好吃,甜味醬汁很配搭。
蝦意粉,吃剩很少才記得影相,想不到是這麼大的蝦,仲有三大隻!
好大的豬手,肉的質林很林很滑,配料也很好吃,酸菜沒有嗅酸味,酸味不會太濃烈。
2011-05-08
80 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
芝士火鍋!如果是二人食一個也吃不下其他!
沙律,菜極新鮮,跟芝士味道很夾。
好吃,甜味醬汁很配搭。
  • 沙律,芝士火鍋,意粉
這間 Bigpack Cafe 的前身 Lafuma Cafe 其實自己早已想去幫襯,不過始終都不曾有去,直到 Lafuma Cafe 結朿營業,這間 Bigpack Cafe 在原址重新開業,自己才終於到來一試。雖然這 Cafe 重點推介的是數款芝士火鍋,不過這次晚飯吃的卻是餐牌中所謂的「德國晚餐」。這裡的環境十分不錯,偌大的 Cafe 中,裝飾陳設明顯地經過悉心的佈置,甚有歐洲德國、瑞士小餐館的味道,看似簡單、隨意但又明顯花過一番心思設計的 Cafe ,以牆上掛著的多款背囊最為突出,貫徹餐廳德國背囊 Bigpack 的主題。這晚來到,可能時候尚早吧,除了另一檯早已來到的客人外,就只得我和太太兩人,坐在這環境清靜,感覺隨意舒適,侍應比客人還要多的Cafe中,那感覺蠻舒服呢!這裡的晚餐有點怪,是不包餐飲的。晚餐有三款配搭,其一是主菜 + 餐湯或甜品,其二是主菜 + 餐湯及甜品,最後一種則是主菜、餐湯、甜品再加錢才有的啤酒及飲品,這樣做即是逼人飲啤酒啫。我都知德國人吃東西,特別是肉類和香腸喜歡佐以啤酒,這樣才正宗,但始終有不少人是不好酒、不好啤酒的嘛,餐飲竟要另叫才有,而且價錢也不便宜,
電梯旁邊大大個的Bigpack標誌
德國晚餐餐牌
牆上掛著的背囊甚為搶眼
餐廳佈置給人輕鬆、舒服的感覺
偌大的餐廳,環境不錯
酒桶裝飾
這裡的晚餐有點怪,是不包餐飲的
。我都知德國人吃東西,特別是肉類和香腸喜歡佐以啤酒,這樣才正宗,但始終有不少人是不好酒、不好啤酒的嘛,餐飲竟要另叫才有,而且價錢也不便宜,普普通通的飲品都要超過$30,這樣做是否不大妥當呢

叫了兩個主菜 + 餐湯的「德國晚餐」,這晚的餐湯是所謂的「德國巴伐利亞洋蔥湯」。這湯雖以德國地方命名,我卻不覺得與一般餐廳的法國洋蔥湯有何大分別
。假如真的要找分別的話,那就應是這湯比真正好味的洋蔥湯欠缺了一份濃郁,一份美味,這味道清淡,欠缺洋蔥香濃味道的餐湯,可真是令人失望
清淡欠濃郁的德國巴伐利亞洋蔥湯
幸好隨這不濟的湯奉上的各款麵包還算溫暖軟熟,吃來感覺不錯
,只可惜不錯的麵包只是配上一般的牛油,未能增添美味,實在可惜!
不錯的麵包,平凡的牛油
麵包與餐湯
這裡的主菜有五款可揀,這晚的其中一款是「德式刁草龍脷柳伴蔬菜及野米飯」。這菜式是否真的德國式我就不知道了,但這龍脷柳質素只是平平,魚煎得太乾,魚肉欠缺嫩滑,雖然醬汁還算可以,整體來說這魚柳未算真的很差,但與真正高水準的西式煎魚仍有一段距離。至於野米飯雖非一般的白飯,飯裡加了一點紅米作黑綴,但味道和口感都沒有什麼特別,只是故作特別而已。
十分一般的德式刁草龍脷柳伴蔬菜及野米飯
另一道主菜「德國紐倫堡香腸及雷根斯堡香腸配德國酸菜」看名字似乎較為正宗和地道,因此也令自己較有期望。可是.......

這主菜除了作伴菜的淡而無味,完全沒下任何沙律醬汁的沙律
和自己不太懂欣賞,味道太酸的德國酸菜
外,還有三條幼身的紐倫堡香腸和四粒渾圓肥大的雷根斯堡香腸。那三條烤得較乾的紐倫堡香腸味道還算不錯,也有肉味
,但那四大粒渾圓的雷根斯堡香腸味道卻實在過鹹
,鹹得連我這個吃得濃味的人也吃不消
,實在令人懷疑這裡的廚師到底有沒有在烹調前先試味
德國紐倫堡香腸及雷根斯堡香腸配德國酸菜
說到底,這裡的環境是挺不錯的,佈置有特色,地方偌大,客人少少,隨了我們兩人外,後來進來這 Cafe 吃晚飯的全都是一雙一對的情侶。也是的,這裡的確是一個適宜讓情人吃飯談心的好地方。不過假如是一個老饕想到來享用美味的菜式大快朵頤的話,相信他便要感到失望了。而這夜的我,同樣地對這裡的食物感到失望,一百元有多的晚餐,還要不包飲品,以這頓晚餐的質素,我便覺得不值得了。
電梯旁邊大大個的Bigpack標誌
牆上掛著的背囊甚為搶眼
偌大的餐廳,環境不錯
餐廳佈置給人輕鬆、舒服的感覺
德國晚餐餐牌
酒桶裝飾
2011-02-28 20 瀏覽
同老公行行下旺角見到有德國芝士火煱就搭lift上去入到去好少客, 幾枱ja叫左個$298 set, 有一籃包, cold cut 肉, etc (如图), 不過唔包飲品都幾好味丫 不過d芝士唔係好夠, 但食到最後食剩半籃包, 但如果仲有芝士, 都可以食埋ga~個環境幾特別, 好似行山行行下見到間小屋既feel
同老公行行下旺角見到有德國芝士火煱就搭lift上去
入到去好少客, 幾枱ja
都幾好味丫

個環境幾特別, 好似行山行行下見到間小屋既feel

有小屋feel, 但其實餐廳是很大的.
好味~
2011-02-26
有小屋feel, 但其實餐廳是很大的.
好味~
  • 芝士火煱
2011-01-09 20 瀏覽
新年剛巧去完中東一帶旅歷,回來一直想重嚐人間美食。Weekdays一心放假休息一下,來到旺角鬧市,恰巧放午飯時間,原來好難揾食!靈機一觸,想起Lafuma Cafe。離到方知道餐廳已經改名為Bigpack Cafe,相信是因為用big backpack做餐廳主題因而取其名。已經差不多兩點人客自然不多,食神點了個意粉套餐。湯是蔬菜清湯,侍應忘記了要再三催促(扣分)。到了主菜的白汁蘑菇雞肉意粉,都算al dente但白汁似金寶忌廉蘑菇雞湯之餘,調較得比較鹹。白汁蘑菇雞肉意粉賣點應該是清淡,這個有待改善。連湯、意粉加飲品埋單$75,食物、服務都不算得出色,不過餐廳主打始終是德國、瑞士菜式例如鹹豬手、各式香腸之類,況且位處旺角中心點,食神一定會再予機會。

Chicken and Mushroom spaghetti in creamy sauce
2011-01-06 15 瀏覽
今日我同個friend去咗BIGPACK CAFÉ 食TEA, 驚覺發現呢度的APPLE STRUDEL真係好好食! 唔太甜, 暖暖地, 襯雲呢拿雪糕好match, 十個讚! 朋友點咗德國雷根斯香腸沙律都幾好, 菜好新鮮, D腸仔幾好味味

2011-01-06
good
有D失望以前呢間係 Lafuma o既時候佢個芝士火窩好好食而家個芝士火窩係平左$198 兩人份有一盤腸拼盆一籃麵包兩份dessert 不過唔係太好食個芝士汁味道好單調好似得一兩種芝士咁D腸睇落好多款但食落味道無乜分別分量係好夠不過個窩乾哂, D麵包同腸都仲食剩1/4 計埋啤酒同白酒各一杯總共 $340
有D失望
以前呢間係 Lafuma o既時候