2023-03-09 2102 瀏覽
鍾意打邊爐的我….今次去左海底撈食一人餐睇下夠唔夠飽🤭我發現都夠飽…但性價比唔算太高🫠首先個面勁細份,完全唔夠飽….睇落去寒酸🫣🫣豬肉都夠食,質量正常,唔算太驚喜🤔🤔🤔佢嘅配菜都係偏少…細細份😑個湯就好食嘅,叫左有渣的麻辣….之前叫左冇渣就唔好食🫤食埋外面的水果同甜品,其實加埋就夠飽!但食之前大家要留意,一人套餐品包湯底同配料錢,所以寫就大約$100左右,實際加埋其他收費出返嚟要$170….所以覺得性價比品高….午餐未必再光顧🫠🫠🫠
鍾意打邊爐的我….今次去左海底撈食一人餐睇下夠唔夠飽🤭
我發現都夠飽…但性價比唔算太高🫠
首先個面勁細份,完全唔夠飽….睇落去寒酸🫣🫣
豬肉都夠食,質量正常,唔算太驚喜🤔🤔🤔
佢嘅配菜都係偏少…細細份😑
個湯就好食嘅,叫左有渣的麻辣….之前叫左冇渣就唔好食🫤
食埋外面的水果同甜品,其實加埋就夠飽!
2022-10-01 3140 瀏覽
話說我係香港未食過海底撈,之前都係大陸食過,印象中都幾好食😀今次同幾個同事一齊試下將軍澳店嘅海底撈, 我哋都叫得比較多嘢食, 其中有一個同事有學生證, 所以可以得到六九折😀我覺得佢嘅食材其實都唔算太差,牛肉豬肉都比較好食,其他嘅食物都過得去, 不過打邊爐湯底就係一個靈魂, 佢的靈魂令人有啲失望🥲雖然我哋仍然食到食材嘅鮮味, 係個湯底對比大陸嚟講, 就真係比較淡口味( 已經落咗加濃湯底)🥲1.菌湯火鍋完全沒有菌味😑 覺得比較清淡, 正常啦大陸嘅版本係有一種好香嘅菇味,而且食材都會沾染唔多唔少嘅菇味,食落正常好香口... 不過呢間嘅菌湯完全冇味🥲🥲🥲所以好失望....2.清油無渣麻辣打算食麻辣應該唔會輸,正常都係強國拎貨,但佢好似差緊D野,有辣味,麻味好似唔夠,同埋辣得嚟都偏清...由於兩個湯底都比較失敗, 所以食材就算新鮮同好食,都係有少少令人失望😂因為入去應該都係想食佢湯底同食材,而家等於斷左隻腳....唔知道其他分店會唔會咁, 將來有機會可以試埋...或者只係將軍澳呢間麻麻😑#海底撈 #海底撈火鍋 #海底捞 #火鍋 #打邊爐 #食好d食平d #食好西 #食好d #食食食 #yum #

1.菌湯火鍋

2.清油無渣麻辣

#海底撈 #海底撈火鍋 #海底捞 #火鍋 #打邊爐 #食好d食平d #食好西 #食好d #食食食 #yum #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodie #foodblogger #foodiehk #丸 #肉 #牛肉 #豬肉
2022-08-26 3295 瀏覽
將軍澳海底撈火鍋食物番茄湯底- OK再濃少少更加perfect鴨腸-正常脆沒腥味滑牛肉-少少辣,唔食得辣唔好點蝦滑-好彈牙聽聞用97%都係蝦肉竹筍-脆口,正常味道陽光香印冰沙-味道OK,底底有涼粉,化左當食糖水。服務銘瀚哥哥服務唔錯,24/7 oncall。最後都有貼心準備了一人公仔陪食。一人朋友都唔怕尷尬。環境夠大闊落,靠窗perfect,忘出去園林景。但台數有限6/7張,只可以walk-in先到先得,鍾意嘅朋友可以早少少到啦
將軍澳海底撈火鍋

食物
番茄湯底- OK再濃少少更加perfect
鴨腸-正常脆沒腥味
滑牛肉-少少辣,唔食得辣唔好點
蝦滑-好彈牙聽聞用97%都係蝦肉
竹筍-脆口,正常味道
陽光香印冰沙-味道OK,底底有涼粉,化左當食糖水

冰沙
冰沙
2022-07-09 3071 瀏覽
一個人的海底撈😋精品肥牛是用會員積分換的(消費$1=$1分,1380分半份)點了半份山藥、土豆、清油麻辣拼鍋加自助吧和任飲結帳$112吃完好滿足在這邊還可以免費弄個指甲,就是顏色選擇比較少
一個人的海底撈😋

精品肥牛是用會員積分換的
(消費$1=$1分,1380分半份)

點了半份山藥、土豆、清油麻辣拼鍋

加自助吧和任飲

結帳$112

吃完好滿足

在這邊還可以免費弄個指甲,就是顏色選擇比較少
2022-05-12 2789 瀏覽
每次黎海底撈必點蕃茄湯底!今日點多兩個湯底麻辣加豬骨 都唔錯!但最正都係番茄湯底!未落嘢食就先飲兩碗湯,網上仲有好多教您飲湯方法, 係到就唔講啦自己上網搵!不過覺得服務差左少少今次,不過都係唔差既!係校細我個火又唔問,放左水係我個枱位到,成日走過黎拎出拎入有點煩。其他都無咩大問題。同埋啲海鮮唔係好新鮮!芝士牛肉丸推介,其他都真係冇乜特別。嘢食都係一般嘢,係食個蕃茄湯底!網上面有好多唔同嘅食法大家都可以去參考吓
每次黎海底撈必點蕃茄湯底!
今日點多兩個湯底麻辣加豬骨 都唔錯!
但最正都係番茄湯底!未落嘢食就先飲兩碗湯,
網上仲有好多教您飲湯方法, 係到就唔講啦自己上網搵!
不過覺得服務差左少少今次,不過都係唔差既!
同埋啲海鮮唔係好新鮮!
芝士牛肉丸推介,其他都真係冇乜特別。
嘢食都係一般嘢,係食個蕃茄湯底!
網上面有好多唔同嘅食法大家都可以去參考吓
2022-04-28 2214 瀏覽
今次來第4次,同事請食飯,係度同侍應傾計先知原來自己裝野飲係會令佢地俾扣分,因為佢地係賣服務既,所以我做大爺坐係度就得,咁野食黎講真係都唔錯,服務都好齊全,口罩袋,濕紙巾,wifi,充電,服務都好好,佢好多野緊張過你,隻碟空左唔夠1分鐘就收走,見你隻碟少少污糟就問你洗唔洗換過隻,主動整d調味料話你知配咩野食物,總之就服務我覺得一流,又冇強迫你一定要俾18蚊醬料區,湯底1開4清湯又唔收錢,味道又唔錯,我覺得冇咩好挑剔
2022-04-27
2022-04-05 1464 瀏覽
服務好好 ,想讚一讚服務員(黎明) ,細心有禮 服務殷勤 用心去做嘅感覺!海底撈進註了將軍澳,身為將軍澳街坊的我不用再特意出 油麻地及尖嘴了。 將軍澳店坐落於將軍澳中心,位置有些微吊腳,所以優惠 也比其他旺區分店做得全面。 例如一般在假日不適用的午 市套餐,此店在假日一樣有供應。

2022-03-29 1711 瀏覽
海底撈火鍋 (將軍澳中心)將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓137C&137D號舖💋蕃茄及菌湯湯底,我地每人都揀左個湯底試下,另外仲有2個清水,可以加D沙茶醬變成沙嗲湯底XD,蕃茄湯底方面幾好,酸酸甜甜咁,幾開胃下,但菌湯就比較失色,唔太飲得出有菌味,下次都係叫其他鍋好了。💋精品肥牛套餐,佢碟肥牛睇上去唔太靚,但好彩都唔算太肥,食落都叫不過不失咁啦,牛味就唔太突出,呢個價錢就有點失望咁囉。💋羊肉套餐,呢碟反而有D驚喜,食落羊味都幾重,唔算太肥,食落口感唔錯,但同牛肉樣子都係差唔多咁。💋A拼盤(午餐肉,蟹肉棒,凍豆腐,白蘿蔔及唐生菜),我地好夾咁都叫左個A餐黎食,最想講凍豆腐最有特色,佢索滿左湯汁,一咬就爆出黎咁濟,好邪惡的說。
海底撈火鍋 (將軍澳中心)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓137C&137D號舖

午市兩人食$277,新出嘅酸菜辣湯底好難食🥲🥲一入到去店舖,個職員就比午市套餐我睇,🥲🥲入到去,我即刻叫餐,可能店員好睇唔起我食咁最平個餐,所以服務態度一般,無圍裙,無比濕紙巾,連買單後都冇薄荷糖提供,第一次食海底撈咁失望。以往一直都係喺尖沙咀度食,尖沙咀服務態度非常好😢我諗之後再食海底撈,都會去返尖沙咀度食,我終於明點解食tko 海底撈嘅人越來越少🙃🙃🙃🙃希望將軍澳嘅海底撈可以做到其他分店一樣咁好
午市兩人食$277,新出嘅酸菜辣湯底好難食🥲🥲

以往一直都係喺尖沙咀度食,尖沙咀服務態度非常好😢

2022-02-15 757 瀏覽
我第一次來海底撈是兩星期前,當時已經覺得服務及環境都很好,餐具、桌面和地面都整齊清潔。由於覺得環境舒適,食物有質素,所以今天再次來用膳。今次點了牛小排套餐及毛血旺套餐,牛小排很柔嫩,油香四溢,配蕃茄湯及大骨湯都很美味。可惜剛剛加了價,上次來是$128,但今天要$138了。特別要讚服務員黎明小哥的工作熱誠:主動、細心、適時地出現,細心撇油、添茶加湯,服務誠懇用心,令我留下深刻印象。離開時,記得到入口處免費列印一張相片。

午市套餐
牛小排
2022-02-14
午市套餐
牛小排
2021-11-21 1150 瀏覽
Absolutely love their lunch set here! The service was perfect and the food was better than expected!I ordered the pork as well as the mutton set! The meat was fresh and its proportion was enough for less than $100 per person. Their signature noodle is a must-try item! It’s very chewy and a perfect match for the hotpot soup!I personally recommend their deep-fried bun (炸饅頭). The buns were still warm when they served it. Each one was crispy on the outside, and surprisingly soft inside! Plus the con

I personally recommend their deep-fried bun (炸饅頭). The buns were still warm when they served it. Each one was crispy on the outside, and surprisingly soft inside! Plus the condensed milk for a sweet flavour, it’s perfection!!!

The staff were extremely helpful. Ready to serve at any time, they also helped refilling your drinks and collecting the empty plates from time to time. Definitely a five-star service.
2021-11-20 1353 瀏覽
💫話說細妹一直都想試下海底撈,今晚就即興同佢去食繼續烚吓烚吓!今次去將軍澳中心分店,店面都大,坐得都舒服。我地4個各有心水湯底,於是說揀左4宮格,分別💫蕃茄火鍋、💫大骨湯火鍋、💫花膠雞鍋底、💫清油無渣麻辣。個人就推介唔食辣既人必點花膠雞鍋底👍🏻 👍🏻好濃雞味,湯底杰身,仲有雞件、鮑魚… 除左鍋底,任飲就$15/位,有柑桔檸檬、酸梅湯、無糖豆漿選擇;醬料就$18/位,唔要醬料就唔計收費。食物種類都多,價格當然無係大陸食咁抵啦!有整份同半份選擇… 我地就揀左💫撈派滑牛肉$108、💫西班牙梅豚肉$168、💫精品肥牛$138。食得麻辣火鍋,梗係必點💫鴨血,今次點左2份$96👻,佢仲有個專門點鴨血既辣粉,蘸完即刻提升鴨血既味道😋😋其他配菜都係正常大路款式。另外必點推介就係💫芝士牛肉丸$88,牛丸彈牙,入面有芝士,要慢慢食要小心爆漿!💫撈派蝦滑$138,蝦肉好彈牙新鮮,份量比想像多👍🏻食到尾會有雪米糍同薄荷糖送。如果同枱有小朋友,仲會送🐷豬仔包同蒸蛋一份!食過大陸海底撈,再對比香港食,一定無咁抵食,服務方面亦無咁親切貼心,但都會主動詢問、細心加湯撇油。不過難得同屋企人打下邊爐,呢啲無乜所謂啦🥳🥳=

====================

推介度:❤️❤️❤️❤️
CP值:👍🏻👍🏻👍🏻
好味指數:👅👅👅👅

====================
2021-11-20
2021-10-26 1633 瀏覽
第一次喺將軍澳食海底撈、佢個位置係商場一樓盡頭轉角位都要少少時間搵。11點半入座安排窗邊位置卡位,兩個人黎講真係坐得舒服。⬇️跟住有個叫君君既侍應好有禮貌咁介紹午市套餐、無限暢飲$15一位有甘桔、酸梅湯同埋無糖熱豆漿。揀咗兩客午餐 Set 都係牛小排、之後揀兩個拼盤!湯底就要另外每個加錢,揀左大骨湯同蕃茄湯、每個湯底$32-34。⬇️朋友想食滑牛肉另叫、君君仲提醒我哋有會員積分可以免費換,咁就慳返$49。午市套餐包左出面三款水果同三款涼菜任食,其實你一坐低佢都會整一碟俾你。出面仲有一個雞肉菇菌湯但唔夠熱唔好飲、另外有一個糖水就冇試!⬇️湯底嚟到幾好飲、蕃茄嗰個好濃仲有新鮮蕃茄粒。大骨湯就感覺好化學味,但係用嚟烚菜同肉就冇蕃茄湯咁搶晒食物嘅原味。⬇️牛小排、滑牛同埋拼盤仲有出前一丁同滷肉飯都到齊。除咗拼盤嗰個冬瓜我覺得冇咁新鮮之外,其他嘢都唔錯可以慢慢嘆火鍋同埋傾計。⬇️順帶一提 ⋯ 佢哋好似有整指甲服務、亦都有叫我朋友 Book 體驗下結果我哋係第一個。不過佢出去睇完就冇整 😂 星期二 Weekday 黎完全唔會趕你走,因為間餐廳大冇人等位仲有吉枱!我哋傾傾下埋單已經坐左差唔多四個鐘頭。⬇️⬇️講真
⬇️
講真服務好、冇人等枱唔會趕你走又坐得舒舒服服。不過甜品就弱少少,每人一粒芝麻味雪米糯同一粒糖!埋單兩個人$407、如果你淨係叫一個湯底其實三百幾蚊就可以,另外醬料錢每人收$18不過佢哋唔會硬性人人都收呢樣嘢做得幾好。水果就剩係試左哈密瓜、另外嗰個係小蕃茄同好似係西柚 ⋯ 如果有西瓜就好啦!
2021-10-26
2021-10-11 965 瀏覽
食物新鮮 服務好好 👍🏻想讚一讚服務員 (黎明),細心有禮 來過幾次有三次也是他招呼的細心的他 今次還記得我是李小姐 和 許小姐他還把水果切粒給我地小朋友方面進食👍🏻有笑容 行為快速滿載而歸的感覺👍🏻👍🏻👍🏻
食物新鮮 服務好好 👍🏻
想讚一讚服務員 (黎明),細心有禮
來過幾次有三次也是他招呼的
細心的他 今次還記得我是李小姐 和 許小姐
他還把水果切粒給我地小朋友方面進食👍🏻
有笑容 行為快速
滿載而歸的感覺👍🏻👍🏻👍🏻
2021-10-11
2021-09-12 912 瀏覽
第一次係香港吃海底撈~之前係大陸就吃得多 服務真係冇得傾👍但間間都排曬長龍🐉🇭🇰反而香港就唔使電排隊~可能將軍澳冇咩人😷或者疫情關係 我們等左十分鐘都唔使就有位😃我仔話一盤棋都未下完 咁快有位😂我本來想排個隊修個甲💅都輪唔到我了🤣叫左4格湯底一個麻辣 一個番茄料都係同大陸差唔多服務都係一流見到你杯飲料少於一半 即刻過來幫你倒見到小朋友都會送禮物不過吃完感覺就是一個字「貴」除左貴 其它都差唔多😂
第一次係香港吃海底撈~
之前係大陸就吃得多 服務真係冇得傾👍
但間間都排曬長龍🐉
🇭🇰反而香港就唔使電排隊~
可能將軍澳冇咩人
😷或者疫情關係