2024-08-05 1051 瀏覽
星期日6pm唔洗等位,同朋友黎興祝生日,係度食蛋糕唔洗切餅費,生日個個有小零食同相架送,仲有人唱歌跳舞比你睇,成個氣氛係幾好,大人小朋友都岩。職員都貼心 服務都很不錯,愉快的經歷😆
2024-07-09 1471 瀏覽
本人都係第一次幫襯海底撈打邊爐,感覺非常好,招呼貼心!最感動係為我呢班素食者有選擇,開心打邊爐,真的非常感謝🙏最值得欣賞係食物有半分選擇!冷氣都充足,一路打邊爐一路又夠冷氣👍服務員亦值得讚賞,招呼非常貼心。真心覺得佢哋真係做得好好,我會繼續支持👍👍
2024-07-09
2024-06-02 1905 瀏覽
今日去食海底撈順便做美甲,一入到枱店員就話叫我坐62號枱,我立即叫佢幫我book美甲,一切都順利完成,我就放心食嘢,因為就算聽唔到電話,之前美甲師都會識得嚟張枱搵個客做美甲,所以我非常之放心。誰不知道輪到我嘅時候,我個電話太細聲,聽唔到,見到有個message寫住我三次唔到,所以取消咗我個Booking,我馬上走出去搵個美甲師,佢話俾我做埋個妹妹之後到我,但係個妹妹原來佢話佢仲有阿媽同阿妹要做,即是我要三個人之後再輪到我,跟住個美甲師話你入去搵店員重新book過啦,我心諗我等咗兩個鐘頭,而家重新book過咪即是我又要再等多兩個鐘頭,咁你唔搵我係你嘅責任喎。之後我就氣沖沖咁返埋位,叫店員book美甲,跟住我就話點解你個美甲師唔嚟搵我,跟住佢就話因為你book美甲嘅時候冇落枱號,我話係你哋店員幫我book過喎,跟住佢就講第二啲嘢避開話題,話而家立即安排我插隊。做完美甲之後,我就返埋個位,我話你哋教我book整美甲啦,既然你啲店員咁廢,都唔識得幫客人book美甲,跟住佢哋就話唔係佢哋廢,而係個電腦有問題喎,總之就一個大話冚一個大話,美甲師冇錯,店員冇錯,最錯就係部電腦,咁即是謊話連篇,無句真
做完美甲之後,我就返埋個位,我話你哋教我book整美甲啦,既然你啲店員咁廢,都唔識得幫客人book美甲,跟住佢哋就話唔係佢哋廢,而係個電腦有問題喎,總之就一個大話冚一個大話,美甲師冇錯,店員冇錯,最錯就係部電腦,咁即是謊話連篇,無句真。所以奉勸各位,如果去到呢間舖頭做美甲,記得要自己book,如果唔係真係一肚氣棧激死你。
2024-06-01
2024-03-12 2104 瀏覽
之前食過深圳福田既海底撈,諗住再食返香港版海底撈以前食開和牛既質素都唔太肥,今日上已和牛仲有脂肪邊和牛本身已經夠肥,仲要有脂肪邊跟住同服務員講左,先入廚房去走邊位去完邊出黎靚仔晒不過口感唔算入口即溶雖然滾完大縮水,不過不失啦Set餐幾抵食,一個主食一個配菜+麵食配餐既配菜練奶炸饅頭,唔錯純粹回憶小時候味道是日消費,雖然深圳服務好價錢平野食選擇多,不過放假都係想留港消費,睇得出依間明顯人小左人食,以前食過都排晒隊。
之前食過深圳福田既海底撈,諗住再食返香港版海底撈

以前食開和牛既質素都唔太肥,今日上已和牛仲有脂肪邊

日本和牛

和牛本身已經夠肥,仲要有脂肪邊

跟住同服務員講左,先入廚房去走邊位

去完邊出黎靚仔晒
日本和牛

不過口感唔算入口即溶

雖然滾完大縮水,不過不失啦

Set餐幾抵食,一個主食一個配菜+麵食

配餐既配菜

練奶炸饅頭,唔錯
純粹回憶小時候味道

2024-03-10
2024-03-05 2628 瀏覽
內地最出名兼最大規模的火鍋連鎖集團【海底撈】進軍香港巿場已超過六年,一直未有機會品嚐,講起上來都有點落伍!六年前在香港開業的第一間分店將內地各店的經營模式搬過來香港,雖然只是一少部份,但店子的優質貼心服務,以及各種古靈精怪、估佢唔到嘅附送福利,已經足以令到香港人趨之若鶩,馬上成為長龍排隊店之一,亦成功維持高人氣一段長時間。將軍澳嘅分店秉承香港其他分店嘅風格,門口嘅設計感覺有點「娘」,尤其是那些指示牌,同國內大眾化平民餐廳的裝修風格很相似。門口旁邊劃設美甲專區 - 正是【海底撈】的附送福利之一;雖然同飲食業九唔搭八,但偏偏很受女士們歡迎 ⋯⋯ 反正要等位,一次過排隊等美甲,有得食、又可以扮靚!最抵讚係願意劃設等位專區,另一貼心服務!內裏裝修似快餐店同茶餐廳的混合體,但就較為整潔及光猛,配合【海底撈】的大眾化火鍋餐廳定位。細心留意一下,會發現某些固定設備上的標示牌用了簡體字,相信係國內分店嘅同一組設備。如果點拉麵會有真人表演。客人中有人生日嘅話,員工又會舉燈牌同埋唱生日歌 ⋯⋯ 係好古怪、又有啲柴娃娃嘅感覺;鍾唔鍾意?接唔接受?見仁見智。除咗午市套餐之外(星期一至日全天候供應),完全放棄實
除咗午市套餐之外(星期一至日全天候供應),完全放棄實體點餐紙,只可以用iPad點火鍋料 ⋯⋯ 用iPad喎!高成本!
1974 瀏覽
自助火鍋醬料區($9 / 位)的款式超過20款,真係諗得到嘅都有齊;又有七款味碟搭配說明,對於有選擇困難症的客人好大幫助。另外,吃完火鍋,還有免費水果;有切片橙、蜜瓜及小黃瓜任由食客享用。
四格火鍋底料每格可以選擇不同湯底,逐格計算;最適合四個坐卡座的朋友一齊食飯,各取所需。今次揀了兩格:清油麻辣($34)大骨湯($34),另外兩格揀清水($0),慳返啲錢。
四格火鍋底料
午市手切小牛排套餐($148)包括蔬菜拼盤及主食一份,蔬菜拼盤也有五款選擇;但就不包括火鍋底料。小牛排切成窄長條外形,略厚;肉質軟腍,由於較厚身,咬下去有咀嚼口感。
手切小牛排套餐
手切小牛排套餐 - 小牛排
手切小牛排套餐 - 蔬菜拼盤
美國特選肥牛(半份)($94) 係薄切手法,只得五至六片。牛肉質素幾好,有少許均勻脂肪紋理、又沒有筋膜。比起手切小牛排更軟滑,但肉的口感就及不上小牛排;兩款牛肉各有特色。
美國特選肥牛(半份)
豬腰片(半份)($44) 切得又薄又大片。侍應專程送上一碟混合了芝麻粒、花椒粉及辣椒粉的味碟,史明配搭豬腰或鴨血食用。
豬腰片(半份)
有麻辣火鍋湯底,怎能缺少四川麻辣火鍋必吃的鴨血。有兩款口味選擇:生鴨血或者熟鴨血,揀了熟鴨血(半份)($26),貪其切成一片片,方便燙烚。沾了少許調味粉,又麻又辣又有芝麻香,果然與爽滑煙靭的鴨血很匹配。
熟鴨血(半份)
羊排卷(半份)($69) 肉質幾好,夠軟滑、唔粗嚡,稍嫌羊味唔夠突出;不及兩款牛肉美味。
羊排卷(半份)
Q彈勁道牛肉丸(半份)($39) 係急凍貨,賣相唔吸引,似係街市凍肉枱出品。很彈牙,牛味一般。
Q彈勁道牛肉丸(半份)
【海底撈】火鍋配料偏向大眾化口味,沒有什麼日本和牛、或者貴價手切本地黃牛肉,亦沒有貴價海鮮;以抵食、服務質素及古靈精怪的附加服務取勝。味道合格,但真係有特色;未幫襯過的話,無論如何都要試一次。
2024-01-28
手切小牛排套餐
熟鴨血(半份)
豬腰片(半份)
2024-02-15 1413 瀏覽
海底撈火鍋在香港餐飲業中的成功來自於優質食物和卓越服務。他們以提供新鮮食材為基礎,建立穩定供應鏈,確保食材的新鮮度和品質。多樣的食材選擇讓顧客能根據自己的喜好定制火鍋口味。獨特的調味料和自製醬料增加了消費者的滿意度。例如是羊肉和生鴨血正正表達到這一點。海底撈火鍋在服務方面注重熱情友好的態度。他們熱情地迎接顧客並提供協助,讓顧客感到受到重視和尊重。同時,他們關注細節,確保用餐環境整潔,食材供應充足,鍋底湯底溫度適宜。這種細心的服務讓顧客感到放心。侍應還會很細心地幫忙剝蝦,而且是逐隻逐隻剝,這也是很好的表現着。此外,海底撈火鍋還融入娛樂元素,如撥弄電子屏幕點菜和猜拳遊戲等。這些娛樂設施增加了用餐的樂趣,讓顧客感到愉快和輕鬆。大量的隱藏菜式也令餐廳點餐時的娛樂性更豐富,例如是在響鈴內包上肥牛和蝦餃,味道和口感真的很有趣。總結來說,海底撈火鍋的成功來自於優質食物和卓越服務。他們提供新鮮、多樣化的食材選擇,搭配獨特的調味料,讓顧客滿足個人口味需求。熱情友好的服務態度和關注細節的服務讓顧客感到受到重視。娛樂元素則增加了用餐的樂趣。這些成功因素使得海底撈能夠在香港的餐飲業及火鍋界,有一個獨特的存在。

2024-02-03 1153 瀏覽
孩子今個月生日 所以訂左位慶祝一入到去已經有生日怖置很多生日牌小朋友一見到已經好開心之後一坐下 員工就同小朋友講生日快樂同送上禮物有個專放生日禮物的紙袋 很大個除了禮物 入面仲有好多零食我們叫了2個午市套餐很喜歡蔬菜拼盤中的魚蛋可惜只能午餐套餐叫 沒有單點食完有一大班員工幫小朋友唱生日歌小朋友很快樂很興奮實在是個慶生好地方
孩子今個月生日 所以訂左位慶祝

實在是個慶生好地方

2024-02-02
生日
2023-12-31 1074 瀏覽
𝟚𝟘𝟚𝟛𝟙𝟚𝟚𝟝適合打邊爐的日子。這餐廳有無糖豆漿和無添加調味料的湯底,我覺得比較健康。四川涼拌很好吃。欣賞店員服務態度好和努力工作。有美甲和拉麵表演,娛樂十足。如果有變臉表演更好。另外,職員會唱生日歌慶祝顧客生日。

另外,職員會唱生日歌慶祝顧客生日。
2023-12-15 704 瀏覽
以前超級喜歡的火鍋店😩宜家越來越覺得唔好味。連水果都好少選擇,得翻d放耐左有點點變色的水果,望到都唔想食…無咩人嘅情況下蝦滑鴨血仲要叫先幫手落哎短期內都不會在選擇這家分店了
哎短期內都不會在選擇這家分店了
一踏入這家店,人員就溫暖似打邊爐,送上小禮袋,貼心過拍拖,仲有玩具同美甲體驗,攞星級服務嚟講,真係一流👌。今次點咗麻辣小龍蝦,鮮得一流,辣得啱啱好,唔使飲水喉嚨都過得去。而家啲小酥肉同炸曼頭,簡直係酥脆得滯,一啖咬落去就知夠晒水準。小朋友食嘅蒸蛋同小兔包包,軟綿綿又香口,令小朋友歡天喜地。職員服務態度正!見到小朋友,知道要照顧得周到,問佢拿玩具都唔做色。個環境又舒服,坐得舒服,食得開心,心情哈哈笑😄。總括嚟講,這次嘅食體驗,滿意過望,梗係要約定下次再嚟,分享生活中嗰陣暖意滿滿嘅時光啦!
2023-09-21 1449 瀏覽
【98】用家感受,不是打手。Walk In 唔駛等,冇乜人。7️⃣0️⃣CP值,2023/6/26/一/15:56,平日下午茶時間二人埋單HK$834連加一,平均每人$417。位置在商場內,算易搵。室內空間大,裝修靚,坐得舒服嘅。食物好味,但招呼冇尖沙咀到位及細心。一試無妨。8️⃣0️⃣清油麻辣火鍋湯底$689️⃣0️⃣鵝腸$128/份7️⃣0️⃣羊排卷$1388️⃣0️⃣嫩雞片$587️⃣0️⃣腰片$888️⃣0️⃣黑魚片$888️⃣0️⃣鴨血$527️⃣0️⃣美國特選肥牛$1882️⃣0️⃣老油條$387️⃣5️⃣抹茶生椰$38/杯飲品$15/位 任飲醬料$18/位
【98】用家感受,不是打手。
Walk In 唔駛等,冇乜人。
8️⃣0️⃣清油麻辣火鍋湯底$68

7️⃣5️⃣抹茶生椰$38/杯
飲品$15/位 任飲
醬料$18/位
  • 鵝腸
來了一次海底撈就好像上引了每個月都最少抽一天來食食每次來都有訂位,安排好寶寶餐椅這次訂座還安排上一袋小禮袋,好貼心有一個最新玩具給小朋友玩美甲師看見我指甲不太美觀就給了我這個回家用麻辣小龍蝦份量足夠,夠麻夠辣小酥肉和炸曼頭也是必點的,小孩很喜歡食職員也會安排小孩蒸蛋和小兔包包9月最新活動5點前埋單有7.9折,又可以再去囉這家店職員太好了,每次看見小孩都會給玩具,如果忘記給問他拿也可以的,今日小孩想食西瓜都立即安排上环境:👍👍👍👍👍服务:👍👍👍👍👍|小酥肉^|捞派毛肚^|桂花蚌^|黄喉^|牛小排^
來了一次海底撈就好像上引了
每個月都最少抽一天來食食
每次來都有訂位,安排好寶寶餐椅
這次訂座還安排上一袋小禮袋,好貼心
有一個最新玩具給小朋友玩
美甲師看見我指甲不太美觀就給了我這個回家用
麻辣小龍蝦份量足夠,夠麻夠辣
小酥肉和炸曼頭也是必點的,小孩很喜歡食
職員也會安排小孩蒸蛋和小兔包包
9月最新活動5點前埋單有7.9折,又可以再去囉

环境:👍👍👍👍👍

服务:👍👍👍👍👍

|小酥肉^|捞派毛肚^|桂花蚌^|黄喉^|牛小排^
麻辣小龍蝦
麻辣小龍蝦
2023-07-15 3498 瀏覽
海底撈最出名的就是服務態度,無輪在北京,泰國,香港任何一間分店也未曾使我失望過。員工有熱誠,提供貼心的服務,餐後每位贈送一小袋香口脆零食,和迷李雪榚糯米糍,實在抵讚而且不時引入特別的食物款式,若講食的攻略,我會建議大家叫一些特別的款式,而不是大路的豬,牛肉類,選四宮格火鍋,選半份食材。環境寬敞衞生火鍋醬料自助區,亦附有蔬果小食,免費任添任食--四宮格火鍋--大骨湯火鍋-$32麻辣火鍋-$36免費飲品有三款選擇菊花茶,涼茶,檸檬水散叫食品--火鍋腰片--半份$44鮮滑--脱骨鴨掌--半份$44淡淡肉再配鴨筋位,有嚼勁--魔芋素毛肚--半份$19勁推介,唔講唔知是素食,口感勁似黑柏葉--撈派巴沙魚片--全份$54 (圖片上方)忘了單獨影相,口感嫩滑到似九吐魚咁,一陣風咁滑啲啲咁食咗落肚😅--撈派生鴨血--全份$62色澤鮮紅,感覺非常新鮮,店員會提供服務幫顧客落鍋,但我拒絕了,因為想按自己時間和食量慢歎。比豬紅的口感更鮮滑溜--墨魚仔--半份$31新鮮彈牙-蒜溶小龍蝦--$98勁辣🌶🌶🌶蝦味和調味都很濃郁,好食-抹茶生椰--$38抹茶味濃而帶有淡淡椰香,估不到味道很夾

環境寬敞衞生

火鍋醬料自助區,亦附有蔬果小食,免費任添任食

--四宮格火鍋--
大骨湯火鍋-$32
麻辣火鍋-$36

免費飲品有三款選擇
菊花茶,涼茶,檸檬水

散叫食品

--火鍋腰片--半份$44
鮮滑

--脱骨鴨掌--半份$44
淡淡肉再配鴨筋位,有嚼勁

--魔芋素毛肚--半份$19
勁推介,唔講唔知是素食,口感勁似黑柏葉

--撈派巴沙魚片--全份$54 (圖片上方)

--撈派生鴨血--全份$62
比豬紅的口感更鮮滑溜

--墨魚仔--半份$31
新鮮彈牙

-蒜溶小龍蝦--$98
勁辣🌶🌶🌶蝦味和調味都很濃郁,好食

-抹茶生椰--$38
抹茶味濃而帶有淡淡椰香,估不到味道很夾

• 生鴨血
  • 魔芋素毛肚
  • 脱骨鴨掌
2023-07-10 1402 瀏覽
開左好耐終於同朋友第一次係荃灣食,偏貴但都有服務所以決定生日正日去將軍澳分店食值得一提係會擺個生日快樂牌係到 都有些少驚喜既但將軍澳分店店員令人非常失望,我著白衫但我坐低左45分鐘先有人問我需唔需要圍裙正常鴨血係職員幫手落.. 但我係要自己落既好彩後來叫蝦滑職員都有幫手加水換碟頻率低 成碟都係骨 職員行黎行去都係冇咩反應佢地會派零食做贈品.. 隔離枱2人有2包,我4個人得1包,我其實唔係好恨果包零食 但感覺好區別對待成個用餐過程係自己招呼自己,海底撈賣點係貴d有服務 但服務基本上係冇既不會再去呢間分店了

值得一提係會擺個生日快樂牌係到 都有些少驚喜既
正常鴨血係職員幫手落.. 但我係要自己落既

好彩後來叫蝦滑職員都有幫手

加水換碟頻率低 成碟都係骨 職員行黎行去都係冇咩反應

不會再去呢間分店了
2023-04-21 2105 瀏覽
海底撈深受小朋友歡迎因為店員見到小朋友都會送禮物逗佢地開心🤭今日唔知係咪星期四唔洗等候就可以入坐,今次叫左個豬肚雞&麻辣食物叫左魔芋素毛肚,鵪鶉蛋,吊桶,川帶粉即係薯粉,牛舌......叫左十幾樣火鍋配料,多到張枱放唔晒🤭豬肚雞湯底好濃有胡椒嘅味道,麻辣叫左多麻多辣有料到,於是第一時間落素毛肚超 惹味,食完feel到條脷好麻😂川帶粉好煙韌QQ彈彈,好有趙頭最後叫左兩份拉麵,店員係我地面前拉,將面條fing向小朋友,佢地好專注睇店員表演,有得睇又有得食,呢個show真係唔可以剔除🥺

2023-04-20