冇喇一排有新Menu啊!而且質素仲唔錯!咁Chan,全部人都食得好滿足呢個差少少肉米線勁抵食!平時係叉燒跟油雞,而家轉咗做燒肉,而且一樣價錢!燒肉仲好似圖見到咁,一塵一塵非常均勻高質素!兩老食得好開心😃仲配上一條靚菜心另外馬拉糕雖然黑糖味唔係太重,不過今次又發得幾靚蝦餃一粒就有完整嘅下另一粒就得以頭頭美美,差啲跌質素!潮州粉果好味!好香平時都會食嘅金錢肚喺新Menu上面仲有特價添!經過見到人哋枱上面嘅質素都非常之靚仔大碟!下次一定要嗌!以前冇咗嘅鯪魚球又出現番添啊!但係因為晚餐都會食鯪魚肉,所以今次冇嗌,下次可以試多啲啦
仲配上一條靚菜心
另外馬拉糕雖然黑糖味唔係太重,不過今次又發得幾靚
15 分鐘 (堂食)
2022-04-24 376 瀏覽
而家飲茶都仲係唔使等位等好耐非常好今日飲茶嘅質素都係穩定,但係因為金錢肚已經冇特價,所以就轉食其他嘢啦!九黃鮮蝦腸成為26.8~ 但係我都係覺得叉燒腸抵食啲!同埋加嘅滿足感差唔多, 而且下搞掂先買都會有蝦粒~馬拉糕睇落好似冇發覺以前咁靚,但係食落又幾鬆軟,合格!不過黑糖味唔夠重呢間不嬲都係咁嘅燒賣今日就麻麻哋,有粒歪嚟歪斜,而且整體啲餡都好似冇乜㗎,比較多肥豬粒, 冬菇嘅出現都好唔平均蝦餃就正正常常!嗌咗碗差油雞米線, 米線今日嘅質素就好咗喎!彈牙又唔會太熟,粗幼度適中雞我都唔知係咩位,但係好似冇乜肉,比較多骨同埋肥叉燒都係好薄同埋肥膏多但係經過見到好多人,啲人嗰啲油好多瘦叉燒喎另外,今日個廁所好污糟,地下好多水!酒樓真係要注意下
而家飲茶都仲係唔使等位等好耐非常好

呢間不嬲都係咁嘅
雞我都唔知係咩位,但係好似冇乜肉,比較多骨同埋肥
叉燒都係好薄同埋肥膏多
但係經過見到好多人,啲人嗰啲油好多瘦叉燒喎

另外,今日個廁所好污糟,地下好多水!酒樓真係要注意下
10 分鐘 (堂食)
2022-04-24 183 瀏覽
第五課之後第一個假日可以去飲茶,但係雖然海少,都唔駛等好耐又唔會好多人喎!而且最後成日嘅服務都唔錯,個女人姨姨好好人門口有啲外賣特價點心都好平!不過未試過等咗一陣就有位,雖然要隔開楚,因為二人一台,但係都食得好舒服!因為唔使咁迫其實大家都會舒服啲!可能係復活節嘅紅日,所以今日冇下午茶大中小同價優惠好耐冇食酒樓嘅叉燒!好軟熟又彈口,個皮!好靚! 然後入面啲叉燒都有好多瘦肉,唔錯足料鳳爪排骨飯都係水準之上!但係今日個馬拉糕就好似發唔起咁金錢肚都好fit! 嚟緊星期日應該都會去返飲茶🫖
門口有啲外賣特價點心都好平!不過未試過
可能係復活節嘅紅日,所以今日冇下午茶大中小同價優惠

足料
鳳爪排骨飯都係水準之上!
但係今日個馬拉糕就好似發唔起咁
金錢肚都好fit! 嚟緊星期日應該都會去返飲茶🫖
2022-03-04 812 瀏覽
公司請食飯去咗馬鞍山海港,食咗一餐好豐富嘅燒鵝海鮮大餐。以前都有食過海港嘅長腳蟹,估唔到其他菜式都做得咁出色。我哋今次嗌咗嘅有燒鵝、長腳蟹、鮑魚、蒸魚、炸蟹鉗。另外仲有壽包,佢哋嘅壽包好出名。除咗傳統蓮蓉餡,仲有好好食嘅奶黃餡。坐得舒服、食物出色,希望可以保持水準。
疫情前經常幫襯,估唔到疫情後成件事可以差咗咁多…下午6點幾打電話查詢,職員話晚市火鍋8點半先開始。我地8點22分去到排隊拎飛仔,係第一張。等咗10分鐘左右,有對母子行過拎位,門口職員話唔使拎飛仔入得…無言,熟客唔使排隊?然後大概40分先安排我地入座,落完單10零分鐘左右上第一轉食物,廿分鐘後我地加單,職員同就話9點半 last order丫有咩就落埋單喇,但又無提到收2200(無可否認我地係大意咗,信錯open rice上面個收店時間係2300)。好啦,咁叫埋嘢食,到9點45上埋加單嘅嘢然後同一職員嗌我地埋咗單先,可以慢慢食。過咗10分鐘左右,另一個肥肥地嘅職員開始係咁行埋嚟話”哇,仲咁多嘢有排食啦”。嗰陣仲未意會到佢講乜,但我地已經密密食。食食下忽然聽到肥職員係咁喺我地後面咒怨式咁話我地有排食阻住收工…大佬,講真一句如果你催last order嗰陣講多句你地收2200,我哋就唔會加單阻你收工啦。晚市邊爐8點半先有又係你地講嘅,嚟到已經要乜無乜,又唔係唔使俾錢,又要受你氣…
疫情前經常幫襯,估唔到疫情後成件事可以差咗咁多…
2021-12-27
20 分鐘 (堂食)
2021-12-26 240 瀏覽
三點幾先入座,冇咩客人,所以上菜快左啲人好鍾意食佢個網腸!入面類似炸兩但係係包住啲蘿蔔絲皮好有彈性& 趙口雞扎雖然幾大嚿,不過完來入面兩舊都係得雞骨(背位),冇肉食的呢個有啲失望🙍🏻蝦餃正常今次唔使多講~不過潮州粉過個皮就整得差啲!因為好似水太多,有少少一pat 咁!即係美夾已經爛咗,穿晒啲餡料出來味道就正正常常金錢肚配蘿蔔,唔錯~豉椒汁都得幾香口!不過金錢肚痴得太多醬,我prefer刮少啲先食~
三點幾先入座,冇咩客人,所以上菜快左
啲人好鍾意食佢個網腸!入面類似炸兩但係係包住啲蘿蔔絲
皮好有彈性& 趙口
呢個有啲失望🙍🏻
蝦餃正常今次唔使多講~
味道就正正常常
2021-10-31 594 瀏覽
又嚟到家庭日嘅指定動作!飲茶🫖每次食嘅嘢都大同小異今次全部都正常水準!只係唔知點解唔多食客,但係都等咗成半個鐘先有點心上餓死我哋今次嘅金錢肚上枱唔靚,不過味道同埋份量都係符合水準今次個燒賣怪怪地,睇個樣都感覺到!雖然味道同平時差唔多,但係蝦米同埋菇嘅份量比平時少得多~叉燒腸嘅粉皮好煙韌而且唔會溝咗好多油去整不過叉燒嘅份量今次少咗啲~服務就正常,只係某幾個經理做嘢會側側膊,想叫佢斟水但係扮睇唔到咁😅😅 不過我諗呢個情況喺好多酒樓都好常見衛生方面,真係麻麻地!個廁所長期都好污糟如果可以改善下就好囉~~!!
又嚟到家庭日嘅指定動作!飲茶🫖
每次食嘅嘢都大同小異
餓死我哋

今次嘅金錢肚上枱唔靚,不過味道同埋份量都係符合水準

叉燒腸嘅粉皮好煙韌
而且唔會溝咗好多油去整
不過叉燒嘅份量今次少咗啲~

衛生方面,真係麻麻地!
個廁所長期都好污糟
如果可以改善下就好囉~~!!

2021-10-06 369 瀏覽
Family day嘅指定動作🤣🤣Weekend 通常冇乜嘢都係會去飲茶好好味呀金錢土同埋鯪魚球!其實今次次全部嘢都好正今次金錢土墊底嘅係豆卜!哥哥都好中意丫因為朔晒啲汁好入味!又夠林喎金錢淘今次嘅份量就君真喇😎唔好睇佢上碟樣樣衰衰,有內在美架!厚度&位置都合格佢哋話呢個蒜蓉蝦春卷好高質!我是一啖,原來入面睇調教過味道!有沙律醬少少甜,夾係脆卜卜嘅春卷皮中間,仲有啲爽口嘅椰菜絲唔怪得知大家都咁鍾意❤️今次一家四口👨‍👩‍👧‍👦都食得好滿足丫!
Family day嘅指定動作
🤣🤣
Weekend 通常冇乜嘢都係會去飲茶
好好味呀金錢土同埋鯪魚球!其實今次次全部嘢都好正
今次金錢土墊底嘅係豆卜!哥哥都好中意丫
因為朔晒啲汁好入味!又夠林喎
唔怪得知大家都咁鍾意❤️

今次一家四口👨‍👩‍👧‍👦都食得好滿足丫!
10 分鐘 (堂食)
下午茶
阿拉斯加蟹打包都唔錯🦀之前曾經幫襯個堂食阿拉斯加蟹,推介。阿媽嘈住要食蟹 ,因為疫情關係唯有打包返屋企加料。冇諗過拎到返屋企都仍然好好食呀,好鮮甜,而且啖啖肉 。呢隻大約千四蚊。 過節加料一流😋 慳返好多功夫。
阿拉斯加蟹打包都唔錯🦀

外賣自取
2021-09-20 694 瀏覽
酒樓環境比較少也很嘈吵, 我們一家人選擇了這酒樓做節吃飯。我們6人柯打了8味餸,當然不少得出名的燒鵝喇,吃起來十分嫩口,非常入味好吃,另外也柯打了燒腩仔,非常脆口,其它菜式也可,我們吃得飽飽,一邊吃和暢飲一邊聊天簡直是非常盡興。食物質素很有水準, 而且上菜速度很快。整體評分高, 值得推介。
2021-09-19
5 分鐘 (堂食)
2021-09-15 340 瀏覽
嗱嗱嗱,平食但唔劣食。May 2021食評。朋友好鍾意食阿拉斯加長腳蟹🦀,仲要捉我去馬鞍山老遠去食。見到西澳洲龍蝦幾靚,不過今日目標明確,我地要食阿拉斯加長腳蟹, 因為抵囉。堂食$198斤。清蒸,無斷腳,好靚仔。好多膏蟹,係爆膏。腳好肥美,肉厚。啖啖肉係食得好過癮。蒸得剛好,肉質爽,鮮甜,彈牙。靚海鮮就係要咁食。👍🏻正不愧為蟹中之王。5斤幾,4人食,$1100。餐廳地方大,座位舒適,服務可以改善。仲叫咗幾個小菜,不失不過,正常發揮。重點都係蟹中之王🦀🦀🦀$198斤,抵啦!
嗱嗱嗱,平食但唔劣食。May 2021食評。

朋友好鍾意食阿拉斯加長腳蟹🦀,仲要捉我去馬鞍山老遠去食。

不愧為蟹中之王。5斤幾,4人食,$1100。

其實呢度啲點心下午茶,而且大中細一樣價錢唔知點解佢而家每一次都係得瀨粉,但係冇米線🍜我自己就鍾意食米線多啲~不過唔緊要啦我都係食佢啲叉燒同雞為主阿爸覺得今日嘅叉燒好銀,因為比較瘦~我自己就中意瘦叉多啲🤣不過呢個唔知係咪薄同埋邊位,真係比較un d ~ 雞正常咁前途同埋粉果都係正常,冇失手!因為佢呢度啲質素一時一樣嘅其實~見到其實金錢肚嘅份量都好足夠,底下嘅蘿蔔都ok 清甜~潮州粉果都好味嘅~不過我覺得啲餡可以少油啲人少服務都好啲!冇咁忙丫麻明嘅
其實呢度啲點心下午茶,而且大中細一樣價錢
見到其實金錢肚嘅份量都好足夠,底下嘅蘿蔔都ok 清甜~

潮州粉果都好味嘅~不過我覺得啲餡可以少油啲

人少服務都好啲!
冇咁忙丫麻明嘅
2021-08-17 626 瀏覽
2斤幾西澳龍蝦🦞⋯⋯大約$13xx肉質爽口彈牙,堅好食😋再加伊麵底,俾多$30…最後食唔晒,太飽😔雜菜煲又大又足料,超賺🥰欖菜香骨,配飯可食多幾碗蟶子4隻=$148⋯⋯我覺得好抵🤩好過先前食翠園,只係貴唔足料🤬青瓜海蜇冷盤,開胃小吃😚😚原本想叫冬瓜盅$148⋯⋯可惜遲咗無晒😣真係頭圍6點坐低就要即刻留咗先,下次🥺是晚用消費券,屋企人請食飯,唔知幾錢;不過估計$2xxx左右好食、抵食,真係唔會再食翠x😡😡
2斤幾西澳龍蝦🦞⋯⋯大約$13xx
肉質爽口彈牙,堅好食😋
再加伊麵底,俾多$30…最後食唔晒,
太飽😔

雜菜煲又大又足料,超賺🥰

欖菜香骨,配飯可食多幾碗

蟶子4隻=$148⋯⋯我覺得好抵🤩
好過先前食翠園,只係貴唔足料🤬

青瓜海蜇冷盤,開胃小吃😚😚

原本想叫冬瓜盅$148⋯⋯可惜遲咗無晒😣
真係頭圍6點坐低就要即刻留咗先,下次🥺

是晚用消費券,屋企人請食飯,唔知幾錢;
不過估計$2xxx左右
好食、抵食,真係唔會再食翠x😡😡
2021-08-08
2021-07-12 560 瀏覽
We ordered a broccoli with scallops and a combo set which included a roasted goose, a razor clam and a fried crab. The food portion was quite big. The food quality was ok in terms of the price. The broccoli was the best. The clam was not thoroughly washed. The crab was the worst among the three dishes. It was stale. The staff was not very helpful though.
2021-07-10
馬鞍山之友對呢間海港一定唔會陌生啦🤝————————————————————————雖然無食到馳名燒鵝,不過見咁靚都影一影🤣————————————————————————俾啲點餐紙大家睇下👀👀————————————————————————沙爹金錢肚🐷超級好味!唔會韌!食落爽口,啲汁夠哂味,雖然好似好肥膩,不過真係好好食🤤🤤🤤————————————————————————黑金流沙包👍🏻👍🏻👍🏻唔好以為個包黑蚊蚊無乜睇頭,個包蒸得好軟熟,入面既奶黃流沙熱辣辣,食落去其實係超級好食,口感好豐富,而且唔會太大個,唔怕食唔到其他野🥳————————————————————————香煎蝦米腸🦐呢個腸又係一絕,煎得好香,而且食落去唔會係好厚身好粉既感覺。加埋啲蝦米,好有口感👍🏻👍🏻————————————————————————飲茶又點會叫咁少嘢食丫。其實仲有個黑椒牛仔骨、鳳爪、小籠包同埋一個養生棉花雞😏黑椒牛仔骨同埋個鳳爪啲汁一樣好夠味。鳳爪大大隻絕對唔縮水,牛仔骨亦都唔韌,啖啖肉既滋味出哂嚟👏🏻👏🏻養生棉花雞值得一提,係因為佢係真魚肚!絕對唔係豬皮扮魚肚🤫魚肚大大舊夠哂爽口,呢個要推介一下
馬鞍山之友對呢間海港一定唔會陌生啦🤝
————————————————————————

雖然無食到馳名燒鵝,不過見咁靚都影一影🤣

俾啲點餐紙大家睇下👀👀

沙爹金錢肚🐷

黑金流沙包👍🏻👍🏻👍🏻

香煎蝦米腸🦐
————————————————————————

養生棉花雞值得一提,係因為佢係真魚肚!絕對唔係豬皮扮魚肚🤫魚肚大大舊夠哂爽口,呢個要推介一下。
小籠包就冇乜特別,入面唔係好夠湯,啲皮有少少厚,所以唔嗌都得🤣
————————————————————————
一家人飲茶其實好唔好食係其次,最緊要齊齊整整坐埋一齊傾下計,咁先為之好👍🏻👍🏻