2006-03-15 36 瀏覽
If I knew it is part of King Parrot group, I wouldn't go and have a try. Last night, I went there with my friend, I booked in advance but finally still being assign to a very small table near the stairs. I wouldn't say the food is expensive but it just not worth for such quality. I order 10 oyster and one set dinner, cost a thousand something. The food quality with such price I could definitely go to any 5 star hotel.
2006-02-04 9 瀏覽
20060128 20:00年廿八已經返左屋企食團年飯,今日年廿九同老婆兩口子四圍出街買年貨行花市,之前梗係醫肚先啦~呢排食左好多中菜,之後幾日又要不停咁食,今晚一於去食西餐,仲有個好處就係唔駛排隊.最後揀左位於尖沙咀諾士佛臺o既Island Seafood Restaurant.果然如我所料,今晚呢一帶非常寧靜,間間食肆都唔駛排隊.兩個人每人叫一個set,我要左蒜蓉大蝦($270),老婆就要燒龍蝦($290).頭盤係三隻生蠔或翡翠螺,今晚o既翡翠螺比蠔出色,蠔味道比較淡,螺肉就好爽脆.主菜方面,不愧為以海鮮主打的餐廳,兩份都非常好味.大蝦非常新鮮,蝦頭甘香,調味的蒜蓉亦不會搶去主角的鮮味.龍蝦肉嫩,比起焗的烹調方法更能保存肉汁,亦係非常的鮮味.侍應服務有禮,介紹各種食物時亦不遺餘力.晚餐包甜品及餐飲,埋單六百幾,物有所值.
20060128 20:00

侍應服務有禮,介紹各種食物時亦不遺餘力.

晚餐包甜品及餐飲,埋單六百幾,物有所值.
2005-12-01 0 瀏覽
我係呢度返工, 所以成日都嚟呢間嘢度食lunch, 貪佢環境好, 而食物質數又唔錯, lunch每人都係$80-$90咁上下, 有即烘麵包, 頭盤/餐湯, 主菜, 甜品同餐飲! 諾仕佛台有幾間係同一個集團既, 佢哋lunch仲出咗個promotion, 每次係集團內任何餐廳食lunch set可獲增印花一個, 儲滿5個印花, 可免費享用一客lunch set.
2005-11-26 6 瀏覽
友人16年來都未回港旅遊, 終於今年11月初可以回港探下我地這班老朋友啦. 3個人上左去諾士佛台俾佢選一間. 佢話這裡可以方便傾計, 所以我地一行3人就入左去試下.首先waiter問我地飲咩, 我地話水可以. waiter又問有汽定無汽. 我地話無汽(以為佢俾普通水)點知佢問都無問我地就幫我地開左支$40既水(仲埋單先知):<咁我地就每人叫左一個海皇湯- 唔係太好飲. 料又唔夠不過勝在清湯. 每個$60真係唔值一個蕃茄沙津- 成碟得5塊葉同埋可能得一個tomota....that's all! 上"台"時都幾suprise.:* 咁都要收$90回家自己做可以做好多份啦.叫左一個三文魚墨魚汁意粉, 一個唔知咩魚跟飯同埋一個蠔意粉(成碟野得一隻蠔, 真珍貴). 主菜就比前菜同湯得好多. 個唔知咩魚係全晚來講就最鮮甜好味.不過份量就細啦.
回家自己做可以做好多份啦.
2005-11-12 1 瀏覽
環境幾好, 靜靜地岩傾計.侍應都算友善, 但人手不夠.食品方面, 蠔的種類唔太多, 約十款左右, 大路野如Fine de Clare, Belon, Syndey Rock, Normande, cherry stone 都有供應, 而且都算幾新鮮.翡翠螺就麻麻地, 只係爽但冇味.主菜就一般西餐廳水準, 唔特別comment兩個人食左十六隻蠔, 半打翡翠螺, 一份main course, 支半白酒, 約$1300埋單.
環境幾好, 靜靜地岩傾計.
侍應都算友善, 但人手不夠.
翡翠螺就麻麻地, 只係爽但冇味.
主菜就一般西餐廳水準, 唔特別comment
2005-11-01 13 瀏覽
$78蚊個set lunch,加一,有湯或沙律,主菜,餐茶,甜品。今日吃左個會羊膝,大大份,幾好味,易家秋高氣爽,坐出面吃都幾舒服。
2005-09-06 3 瀏覽
叫左:- 黑松露意粉: 好細碟, ($150). 不過個汁好鮮.- 海鲜焗飯: 好普通, 唔係特別好食.good: 個裝修係好. 可以book 坐樓上. 岩哂拍拖. bad: d waiter 成日係度傾計. 野食唔值個價. only 飲野可能好d
叫左:

- 黑松露意粉: 好細碟, ($150). 不過個汁好鮮.

- 海鲜焗飯: 好普通, 唔係特別好食.

2005-09-04 5 瀏覽
我們一行三人來左哩間食店,裝修得幾舒服,食物方面-三文魚,蠔等等都不錯.唯獨是有一樣令到我費解.侍應問我地要甚麼飲品,各人都要水,他問道:有氣定無氣,答道:普通水.到了埋單,水價值HK$110,不是嗎?於是和他理論,死死氣都要俾$$$,下次唔該佢地講清楚d啊...

2005-08-15 7 瀏覽
相約了幾位朋友吃飯, 由入門口開始,侍應們招呼細心,因為我們walkin 而他們又full booking, 此時,經理一邊解說,另一女侍應而自動打電話給留了位的客人,看看他們是否前來..,其後,由點菜至食到dessert, 侍應服務態度良好,食物品質又好,由其芝士焗龍蝦及朱古力慕絲,好好味呀..... 下次會再encore......
【本報訊】傳說中橫掃港九各蠔Bar的蠔怪昨夜又再出未,經本報証實,尖沙嘴某食肆昨夜慘被一掃而空。據消息提供者稱,昨夜,一名獨行男士闖入位于諾士佛臺的某餐廳,二話不說便要了三打生蠔,消息人士指當時負責開蠔的廚師已特別留意該人客。但儘管打醒十二分精神,亦未為意36隻蠔可時失縱。及後,該男子再叫了其他不同款式的生蠔各一打,幸好當晚該店存貨不多,損失才不致慘重。直至今日中午,本港各公私營醫院亦未有發現腸胃不適者進院。証明該食肆雖不算最新鮮,但衛生情況亦理想。
但儘管打醒十二分精神,亦未為意36隻蠔可時失縱。
及後,該男子再叫了其他不同款式的生蠔各一打,
幸好當晚該店存貨不多,損失才不致慘重。
直至今日中午,本港各公私營醫院亦未有發現腸胃不適者進院。
証明該食肆雖不算最新鮮,但衛生情況亦理想。
食完晚飯過黎諾士佛臺飲野,想搵間靜靜地可以傾計的,就揀左呢度裝修唔錯,氣氛岩拖友或三五知己,多人就唔係太適合. Moet 冇得叫glass,兩個人又飲唔到一支,於是各叫左一杯champagne cocktail. 一杯Bellini一杯係橙汁champagne mix (個名唔記得). Bellini一向係favourite之一,另一杯都幾好飲,非常易入口,女仔一定鍾意. 飲飲下侍應送左一大兜nuts過黎(後來當然發覺唔係"送"啦),飲下傾下坐到成十二點幾,期間侍應四度走黎問要唔要再叫野飲,都咪話唔煩飲飲下突然見到有隻小強(係大強先岩)橫行,朋友嚇到差點大叫,有位可能係經理既男士見到只係輕描淡寫咁建議我地轉坐高一排的枱,亦完全冇意欲去清理佢. 就係咁我地一路望住隻小強好自由咁進進出出,好似遊花園咁~埋單二百零幾,價位差不多拍得住Aqua/sky lounge,早知去後兩者啦本來見人地食甜品好似幾對板咁,都諗住下次黎試下dinner, 不過睇黎都係要諗諗先

2005-05-09 28 瀏覽
其實這裡o岩情侶或三五知己食飯但係我們這班嘩鬼就係度食生日飯完全破壞氣氛:-D裝修幾靚服務唔錯唔知係店主定係經理的男子話如果幫他們買一枝酒就可以自己帶酒免開瓶費(唔錯o架,因開瓶費要$180)唯一要扣分,就係店員係咁sell佢地張member card食物都唔錯因壽星女唔食oyster所以該店主打的oyster沒有試pasta, salad幾好味portion唔大所以唔係好夠班嘩鬼分
其實這裡o岩情侶或三五知己食飯
但係我們這班嘩鬼就係度食生日飯
完全破壞氣氛:-D

裝修幾靚
服務唔錯
唔知係店主定係經理的男子話
如果幫他們買一枝酒
就可以自己帶酒免開瓶費
(唔錯o架,因開瓶費要$180)

食物都唔錯
因壽星女唔食oyster
所以該店主打的oyster沒有試
pasta, salad幾好味
portion唔大所以唔係好夠班嘩鬼分

2005-01-25 17 瀏覽
I tried this on last Thursday. Food Quality is above average and the service is great!The waiters know many about oyster so they can introduce you. And my hubby tried Belon 0000 that night and he prefers Black Pearl than Belon. But he commented both kinds are great!The amtosphere is also good in Island Seafood. And since I am the member of King Parrot Card, so I get discount and 3 Irish Rock Oyster for free .

2004-12-28 5 瀏覽
尋晚去左尖沙咀諾士佛臺既Island Seafood & Oyster Bar 食christmas dinner um....環境ok wor...暗暗的....連waiter講野都細聲過人...... 我地叫左個christmas eve set dinner...包括日本鮮帶子刺身頭盤...creamy 龍蝦湯... main course係wellington牛柳釀鵝肝...仲有desert 同埋餐飲.....因為D度出名係seafood... 我地想try more ...so..另外叫salad 同main course.... 成二百蚊既鵝肝salad....very tasty....鵝肝好味wor...但唸落食落口都幾殘忍main course仲叫了最貴的...燒龍利柳...好fresh!!!!.....我地足足食左成條.... desert 係pancake + 好似ice cream既東西原來係Ice parfait.....so full tonight....!!!!! 原來仲有gift 收......係D無聊野......hat + mask +......
原來仲有gift 收......係D無聊野......hat + mask +.......
我地仲戴住影相留念tim.....

總括:...吾好叫set dinner ( 由其係節日)...自己叫main course更驚喜!!!
不過D餐都幾貴.... 成$11xx...但我個人認為好過用同等價錢去高級酒店食2 hours既buffet.....
2004-11-09 5 瀏覽
上星期五係我老公生日, 我地去左諾士佛臺既Island Seafood 慶祝,環境都幾”露”(romantic)架, 暗暗地, 記得四年前同朋友食過一次, 當時個餐牌只得英文, 依家已經有中文翻譯啦!Set dinner 頭盤有3隻生蠔, 菠菜忌廉湯, main course有羊腿, 魚, 同埋龍蝦選擇, 仲有甜品-tiramisu, 及tea or coffee.我地叫左1個set dinner-龍蝦, 有3種煮法: 蒸, 焗, 同埋芝士汁, 我地選左焗, 個waiter 話會香d喎!另外叫左1個澳洲牛扒(6oz), 配菜有炸薯條, 忌廉焗薯仔絲, 及麵選擇, 我見忌廉焗薯仔好似幾得意, 就叫左黎試下!首先食左頭盤果3隻好細澳洲生蠔, 因為我對生野麻麻地, 我都係覺得一般, 呢個時候有個waiter 過黎sell其他品種既生蠔, 佢服務態度好好, 介紹左好多款比我地, 佢推介我地食法國Black Pearl, 咁我地叫左2隻($76/隻) 試下, 佢仲叫我地唔好落任何汁, 去感受下d鮮味, 佢仲話如果嫌咸, 可以倒d海水出黎, 真係冇介紹錯, 一d都唔”醒”,(可能因為咸咸地既關係)

首先食左頭盤果3隻好細澳洲生蠔, 因為我對生野麻麻地, 我都係覺得一般, 呢個時候有個waiter 過黎sell其他品種既生蠔, 佢服務態度好好, 介紹左好多款比我地, 佢推介我地食法國Black Pearl, 咁我地叫左2隻($76/隻) 試下, 佢仲叫我地唔好落任何汁, 去感受下d鮮味, 佢仲話如果嫌咸, 可以倒d海水出黎, 真係冇介紹錯, 一d都唔”醒”,(可能因為咸咸地既關係), 不過連我唔係好鍾意食生蠔既都覺得好鮮甜, 好好味, 不妨一試。

Main Course 都ok既, 龍蝦唔算大隻,不過唔夠熱,只係暖暖地,我反而好欣賞牛扒個配菜-忌廉焗薯仔絲,好香好好味, 趁熱食仲正!

我地另外order 左個朱古力梳乎厘, 唔係好甜, 好似溶係口度咁! 而且都唔細架, 最好2個人食就好啦!