2019-12-05 1235 瀏覽
有一日是但入左一間茶餐廳食lunch,估唔到食到好味既羊腩散叫既價錢,油尖旺黎講算正常價啦,仲可以講得上算係幾便宜。每日有啲唔同既快餐~會包熱飲,轉凍飲或加餐湯就要加錢。今次就係見到呢張野,比佢既羊腩吸引左,所以叫左枝竹羊腩撈麵。60蚊食撈麵唔包飲品對我黎講有啲小貴啦,要睇質素係點先可以下定論。羊腩只有3舊左右,另有仲有竹筍同枝竹。羊腩唔會蘇,又煮得剛剛好,夠林。麵都無鹼水味,夠彈牙。不過我覺得如果可以比多幾塊枝竹就好啦!朋友叫既叉燒滑蛋飯。份量都幾多下,朋友都話幾好食。
有一日是但入左一間茶餐廳食lunch,估唔到食到好味既羊腩

散叫既價錢,油尖旺黎講算正常價啦,仲可以講得上算係幾便宜。

每日有啲唔同既快餐~會包熱飲,轉凍飲或加餐湯就要加錢。

朋友叫既叉燒滑蛋飯。份量都幾多下,朋友都話幾好食。
午餐
2019-11-21 999 瀏覽
近期係上網見到呢間好hit🤩泥到見到個個都叫芝士撈麵 我都唔汁輸haha芝士撈麵配左雞翼 ⭐️⭐️⭐️不過不失 佢啲汁好夠但我覺得芝士味反而唔重 如果可以再濃郁啲就更加正😆😆😆雞翼就普普通通 蔥花滑蛋叉燒飯⭐️⭐️⭐️⭐️我反而中意食呢個😆個汁甜甜地 啲蛋麵真係幾滑 食落去成件事好夾不過本身嘅主角叉燒就瘦左小小🙈🙈不得不提呢間餐廳上菜速度好快如果附近返工食lunch都不錯☺️
近期係上網見到呢間好hit🤩

不過本身嘅主角叉燒就瘦左小小🙈🙈

不得不提呢間餐廳上菜速度好快
如果附近返工食lunch都不錯☺️
2019-11-09 1097 瀏覽
今日行完街之後返咗去尖沙咀, 同兩個朋友諗住搵啲宵夜食, 行到一亞士厘道諗住睇下邊間 又好食又平嘅茶記簡單解決咗佢。 原來下次嚟到唔知係咪因為呢排嘅關係, 好多鋪頭都早咗收, 見到呢一間茶記開得比較夜, 入去坐低。 招牌係炒蛋飯, 燒嘢食簡單嘢清清哋就最啱。又估唔到佢個炒蛋炒得好滑, 蝦仁都唔少, 下次試埋個叉燒炒蛋。之後我哋三個人仲叫咗菜, 金銀蛋時菜, 味道都做得到大排檔嗰隻, 茶記嚟講算唔錯。最意外嘅就係西檸雞, 68蚊超大塊, 應該有兩塊雞扒加埋。 而且炸得好有誠意,加左汁都好脆, 仲見到有幾片檸檬係上面。

金銀蛋時菜

西檸雞

凍檸茶少甜
金銀蛋時菜
西檸雞
凍檸茶少甜
2019-09-28 1117 瀏覽
❤️ #四選一炒蛋芝士汁撈公仔麵 // $54 連飲品可以選雞翼 / 雞脾 / 豬扒 / 雞扒即炸雞翼很香脆芝士醬是用芝士粉開的另外再加上半溶芝士片很濃郁 超邪惡啊😍可以加錢要芝士炒蛋但炒蛋裡芝士全溶掉了反而不太吃得到我覺得本身芝士是真的夠啦😂不用再加 否則會很膩- ‎- - - - - - - - - ‎- - - - - - - -Follow IG @ fisweet for more!
❤️ #四選一炒蛋芝士汁撈公仔麵 // $54 連飲品
可以加錢要芝士炒蛋
但炒蛋裡芝士全溶掉了反而不太吃得到
我覺得本身芝士是真的夠啦😂
不用再加 否則會很膩
Follow IG @ fisweet for more!

• 芝士撈丁
2019-09-17 746 瀏覽
宣傳單上寫著外賣加一,繁忙時間1300點外賣只能自取最激心係外賣自取仲要收我每個餐加二。兩蚊唔係多,但唔順條氣羅。收銀個姐姐同我講外賣盒十外賣杯所以2蚊。出面好少餐咁收。重點係要寫清楚d啦唔該
宣傳單上寫著外賣加一,
繁忙時間1300點外賣只能自取
最激心係外賣自取仲要收我每個餐加二。
兩蚊唔係多,但唔順條氣羅。
2019-09-12 625 瀏覽
午餐😎新開環境不錯⭐️好乾淨衛生深仔記有好多選擇 有芝士撈公仔麵 招牌雲吞麵 炒粉麵飯都有🙈今日叫左涼瓜斑腩炒河+星洲炒米賣相好靚👍🏻好有鍋氣😝值得一試$58 經濟 有下次🙌🏻
午餐😎
新開環境不錯⭐️好乾淨衛生
深仔記有好多選擇
有芝士撈公仔麵 招牌雲吞麵 炒粉麵飯都有🙈
今日叫左涼瓜斑腩炒河+星洲炒米
賣相好靚👍🏻好有鍋氣😝值得一試
$58 經濟 有下次🙌🏻
深仔記茶餐廳係我on list左好耐既餐廳,今日終於有機會去試下佢喇,入到去又唔係好多人喎,餐廳用藍色做底,加埋白色磚牆係幾舒服既豬扒炒蛋芝士撈公仔面完全係意料之外既好食呀首先佢豬扒好淋,肉唔會好乾爭爭,都唔會好細塊,食落去好鬆軟呀!最最最驚喜係個炒蛋又滑蛋味好香,入口即溶即口感令人一試難忘芝士既芝士味好濃加埋公仔麵,雖然邪惡不過真係好好味蔥花滑蛋叉燒飯既滑蛋就無撈麵既蛋咁好味,不過不失都滑既,不過一同撈麵炒蛋一拼,即刻差少少另外叉燒都唔係話好突出瑞士汁雞脾既雞脾雖然唔叫做好大隻,不過都整得好入味,可惜雞肉唔夠滑。

豬扒炒蛋芝士撈公仔面完全係意料之外既好食呀
又滑
蛋味好香,入口即溶即口感令人一試難忘
芝士既芝士味好濃加埋公仔麵,雖然邪惡不過真係好好味

蔥花滑蛋叉燒飯既滑蛋就無撈麵既蛋咁好味,不過不失
都滑既,不過一同撈麵炒蛋一拼,即刻差少少
另外叉燒都唔係話好突出

2019-09-02 645 瀏覽
剛發現尖沙咀其實有兩間深仔記一間淨係賣麵食 一間就係茶餐廳今次就去左後者 可以一口氣試哂全部.蝦仁葱花滑蛋飯🍳$54特別選了蝦仁配滑蛋 因為兩者口感都很滑有點失望的是蛋熟了點 沒有微微蛋汁但整體還不錯 特別喜歡加了豉油和葱花 很香.淨雲吞🦐$38看了一下菜單 雲吞麵和淨雲吞一樣價錢就叫了淨雲吞當作湯喝 嘩一共有八顆咬下去全是一隻隻蝦 爽口彈牙 大概每顆有三隻吧湯有加了胡椒 挺惹味的 推薦一下.炒蛋及瑞士汁撈麵🍗配雞脾$54麵份量剛好 個人覺得瑞士汁偏甜了點這個炒蛋比蝦仁滑蛋飯那個滑 好好吃雞脾好大一隻 夠入味 肉質尚算嫩滑
剛發現尖沙咀其實有兩間深仔記
一間淨係賣麵食 一間就係茶餐廳